Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#2326 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Maiconov jedini minus je što je "late bloomer", tj. igra na visokom nivou od 25-26. godine... da je onako odigrao 7-8 sezona kao zadnje dvije, moglo bi ga se komotno prozvati najboljim RB svih vremena.

Zambro je najduže izdržao, 7-8 odličnih godina, sve do odlaska u Barcu. Neville je prosjek koji je igrao u sjajnom timu. Panucci je bio doličan, ali ga zeznuše pretjerane promjene timova. Thuram je bio stoper, samo za repku je igrao beka. Salgado je imao 5-6 vrlo dobrih sezona. Sve u svemu, Cafu je najbolji kojeg ja pamtim 8-)
respo

#2327 Re: Real Madrid C.F.

Post by respo »

ultima_palabra wrote:Maiconov jedini minus je što je "late bloomer", tj. igra na visokom nivou od 25-26. godine... da je onako odigrao 7-8 sezona kao zadnje dvije, moglo bi ga se komotno prozvati najboljim RB svih vremena.

Zambro je najduže izdržao, 7-8 odličnih godina, sve do odlaska u Barcu. Neville je prosjek koji je igrao u sjajnom timu. Panucci je bio doličan, ali ga zeznuše pretjerane promjene timova. Thuram je bio stoper, samo za repku je igrao beka. Salgado je imao 5-6 vrlo dobrih sezona. Sve u svemu, Cafu je najbolji kojeg ja pamtim 8-)
thuram nije bio stoper ali nema veze uvijek je bio desni

ako ces malo dalje sta je sa bergomijem i brajtnerom?

p.s. cuj jedini minus mu je to pa i to je ukljuceno i nemoj sada sta bi bilo kad bi bilo

i prso je late boomer i jos mnogo njih ne gledaj taj faktor
ultima_palabra

#2328 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

During his time with the club Thuram won the Scudetto four times with Juventus During the seasons 2004-05 and 2005–06, Thuram, formed one of the most expensive, but also most feared, defenses in the world, along with Gianluigi Buffon in goal, Gianluca Zambrotta at left back, he and Fabio Cannavaro in the center of defence, and Jonathan Zebina at right back.
Les Bleus struggled to qualify for the 2006 World Cup. Thuram's centre-back partnership with William Gallas was to be the foundation for France's progression to the final.
Teško je reći za starije igrače, pogotovo zato što su bekovi prije bili puno defanzivniji nego danas... Tek od Roberta Carlosa ofanzivni bekovi počinju biti interesantni. Što se tiče ofanzivnog učinka jedino Cafu se može mjeriti sa Maiconom.
respo

#2329 Re: Real Madrid C.F.

Post by respo »

pa slobodna procjena trenera je gdje staviti igraca on je inace desni i srednji kao recimo i puyol samo sto puyol 99% vremena provede na sredini
al eto priznajem da sam pogrijesio kad sam rekao da je samo desni mislio sam i srednji al eto nisam napisao do mene

Full name Ruddy Lilian Thuram-Ulien
Date of birth January 1, 1972 (1972-01-01) (age 38)
Place of birth Pointe-à-Pitre, Guadeloupe
Height 1.82 m (5 ft 11 1⁄2 in)[1]
Playing position Right back / Defender
evo sta pise na wiki
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 09/04/2015 07:40, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#2331 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

dzemmo wrote:vjerujem da im nije trebao kao bek pored Lizarazua i Sagnola
jedina dva gola za repku dadne protiv Hrvatske, jebiga ko jos pokriva stopera

slicno se desava sa Piqueom, frajer dadne go i raja srsavaju :D
Pa trebao im je prije nego što se pojavio Sagnol, a na stoperu su imali Blanca i Desaillyja. Sa dosta trenera se posvađao jer je htio igrati isključivo stopera, slično kao i Gallas.
Odosmo u off skroz, ekipa Intera se vratila u Evropu, očekujem da se stvar razriješi za koji dan...
Sinoć pobjeda, 3:2 opet... Higuain 2, zabio i Pedro Leon :thumbup:
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 08:29, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#2333 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Ma nije se dobro vidjelo, a i prikazaše Xabija kako slavi :D Nisam gledao...
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 09/04/2015 07:39, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#2335 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Florentino treba prestati poslovati sa Interom, ljudi su se pokazali kao neozbiljni :roll: Pa dogovaraju se mjesec dana, razlike su u milion-dva i onda odjednom prekinu pregovore... nisam kontao da ću ovo ikad reći ali Berlusconi i Galliani su gospoda za ove, Moratti izgleda posenilio :roll:
Better Man

#2336 Re: Real Madrid C.F.

Post by Better Man »

ultima_palabra wrote:Florentino treba prestati poslovati sa Interom, ljudi su se pokazali kao neozbiljni :roll: Pa dogovaraju se mjesec dana, razlike su u milion-dva i onda odjednom prekinu pregovore... nisam kontao da ću ovo ikad reći ali Berlusconi i Galliani su gospoda za ove, Moratti izgleda posenilio :roll:
Zamisli sebe da si na celu nekog kluba i da ti jedan od glavnih suparnika u Evropi zeli kupiti vrlo bitnog igraca za voj tim. Dali bi ga prodao ioslabio svoju ekipu i time pojacao protvnika.
ultima_palabra

#2337 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Better Man wrote:
ultima_palabra wrote:Florentino treba prestati poslovati sa Interom, ljudi su se pokazali kao neozbiljni :roll: Pa dogovaraju se mjesec dana, razlike su u milion-dva i onda odjednom prekinu pregovore... nisam kontao da ću ovo ikad reći ali Berlusconi i Galliani su gospoda za ove, Moratti izgleda posenilio :roll:
Zamisli sebe da si na celu nekog kluba i da ti jedan od glavnih suparnika u Evropi zeli kupiti vrlo bitnog igraca za voj tim. Dali bi ga prodao ioslabio svoju ekipu i time pojacao protvnika.
Odbio ih i završio priču, ne bi zavlačio i Maicona i Madrid 2 mjeseca...tako su im iz Chelseaja rekli za Ashleya, skidam kapu :thumbup: I kod prelaska Mourinha, Moratti se nije ponio džentlmenski.
Obuca9

#2338 Re: Real Madrid C.F.

Post by Obuca9 »

Naučio Real na gotovo, da dobiju koga god požele, pa im sad smeta što su dobili odbijenicu :D Moratti im se fino osvetio za preotimanje Mourinha :D
ultima_palabra

#2339 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

hz__semir wrote:Naučio Real na gotovo, da dobiju koga god požele, pa im sad smeta što su dobili odbijenicu :D Moratti im se fino osvetio za preotimanje Mourinha :D
Koliko znam, Moratti i Mourinho su imali dogovor da ovaj može ići ako osvoji CL... i opet je Moratti hladno tražio 16 miliona za trenera :-) A kad je trebalo Sneijdera dovesti za bagatelu, onda je bio fin :roll:
ultima_palabra

#2340 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Koji genijalac :shock: na 0:13, trebaš jedno pet puta ponoviti pa da skontaš gdje je provukao loptu i gdje je taj igrač prije bio :lol:
Guti sabe que madridismo no le olvidara :)
I don't have any particular attachment to Real Madrid, but Guti is one of my favorite players ever. It is ridiculous to suggest that he is anything other than a legend. Most of the guys being bigged up as superstars nowadays couldn't carry his jockstrap. I'm thinking specifically of a bunch of Dutchmen whose combined achievements will never equal Guti's, nor their talents. And of course, all the English slobs. Gerrard a great of the game, are people serious???

In an era when soccer lost its poetry and soul, only a very few players carried the torch, and of course they were roundly criticized for it, because they didn't put in enough slide tackles or whatever. Because they were temperamental artists in a mechanizing industry. Because they don't insert tab A into slot C like the soccer-by-numbers robo-drones. Riquelme. Cassano. Guti.

It would have been a crime against the beautiful game for Guti to play for Mourinho, like the Virgin Mary doing the devil's laundry. I hope Guti has many more magic moments in Turkey.
Last edited by ultima_palabra on 10/08/2010 19:14, edited 1 time in total.
rIder

#2341 Re: Real Madrid C.F.

Post by rIder »

ultima_palabra wrote:
hz__semir wrote:Naučio Real na gotovo, da dobiju koga god požele, pa im sad smeta što su dobili odbijenicu :D Moratti im se fino osvetio za preotimanje Mourinha :D
Koliko znam, Moratti i Mourinho su imali dogovor da ovaj može ići ako osvoji CL... i opet je Moratti hladno tražio 16 miliona za trenera :-) A kad je trebalo Sneijdera dovesti za bagatelu, onda je bio fin :roll:
strana koja raskine ugovor, ovoj drugoj mora isplatiti 16 mil. glupa klauzula ne znam ko je izmisli :lol: al je postojala i ugovori se moraju postovati. i opet je moratti ispao gospodin, zadovoljio se sa 10 :mrgreen:

za sneidera je kriv genijalac perez, po svaku cijenu je htio prodati i njega i robbena...

a koliko ja znam inter i real su se vec bili dogovorili za maicona - 28 mil. al je zapelo na relaciji maicon-real jer je ovaj trazio 7 mil godisnje. i onda se javio benitez i zatrazio od morattija da ga ne prodaje jer je u 2 prijateljske uvidio vaznost maicona - kad nije islo napadacima, lopte su isla na maicona - 2 asistencije za 2 gola i par namjestenih sansi. i valjda ga sad moratti nece prodavati :thumbup: al ko zna, daleko je 31. avgust...
ultima_palabra

#2342 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

rIder wrote:
ultima_palabra wrote:
strana koja raskine ugovor, ovoj drugoj mora isplatiti 16 mil. glupa klauzula ne znam ko je izmisli :lol: al je postojala i ugovori se moraju postovati. i opet je moratti ispao gospodin, zadovoljio se sa 10 :mrgreen:

za sneidera je kriv genijalac perez, po svaku cijenu je htio prodati i njega i robbena...

a koliko ja znam inter i real su se vec bili dogovorili za maicona - 28 mil. al je zapelo na relaciji maicon-real jer je ovaj trazio 7 mil godisnje. i onda se javio benitez i zatrazio od morattija da ga ne prodaje jer je u 2 prijateljske uvidio vaznost maicona - kad nije islo napadacima, lopte su isla na maicona - 2 asistencije za 2 gola i par namjestenih sansi. i valjda ga sad moratti nece prodavati :thumbup: al ko zna, daleko je 31. avgust...
Ma nije glupa ta klauzula, nego dva velika kluba koja su u dobrim odnosima ne bi trebala jedni drugima naplaćivati trenere :roll:

Taj dio mi je neozbiljan jer se u međuvremenu Madrid dogovorio sa igračem... a Benitez ispade da nikad nije gledao Maicona pa ne zna kakav je igrač :-) Ipak sreća je da ne zavise toliko Mourinhovi planovi od Maicona...
Trasimaco

#2343 Re: Real Madrid C.F.

Post by Trasimaco »

Wow... Carvalho? :shock:
ultima_palabra

#2344 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Marca kaže da je potpisao...baš neočekivano :shock:
Trasimaco

#2345 Re: Real Madrid C.F.

Post by Trasimaco »

Zna Mo sta radi. Odlican transfer. Malo mi je cudno sto je Chelsea pristao na ovaj dogovor. On mi je u zadnje vrijeme pouzdaniji od Terrya.
kory_galaktikos

#2346 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

ma neka ga..u slucaju nedo Bog kakvih povreda neka ima ko dobar uci..samo malo je postar al ok nje los niakako
MrMaliJoe

#2347 Re: Real Madrid C.F.

Post by MrMaliJoe »

:D :D
shadow_man

#2348 Re: Real Madrid C.F.

Post by shadow_man »

MrMaliJoe wrote: :D :D
ja i?
sta si htio postici s ovim klipom?
ultima_palabra

#2349 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Mislim da je Mou njega zamislio kao startera, a kako će biti to niko ne zna...Mislim da donosi nešto što ostali stoperi u timu nemaju, mirnoću, odlično postavljanje i iznošenje lopte, dobar pas kojim se započinje napad. Nadam se da neće biti povreda.

Mislim da će doći još napadač i možda lijevi bek. Također, trebaju se pozabaviti i prodajom par igrača.
Richard Peti

#2350 Re: Real Madrid C.F.

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 16/03/2015 09:18, edited 1 time in total.
Post Reply