znas sta od tebe trazi, tacno znas odakle dokle da ucis a tvoje je samo da naucis i izadjes...
Pravni fakultet
- VenomousV
#2326 Re: Pravni fakultet
koliko sam samo puta ponovila da su mi bogdo svi ispiti k'o kod duvnjaka
znas sta od tebe trazi, tacno znas odakle dokle da ucis a tvoje je samo da naucis i izadjes...
- JThomas
#2327 Re: Pravni fakultet
i da misliš hoće li te iz samo njemu poznatih razloga optužiti da si "dekanov špijun".
- VenomousV
#2328 Re: Pravni fakultet
ko vam je kriv sto izgledate sumnjivo 
- JThomas
#2329 Re: Pravni fakultet
e, pljunuti sam zorge, inače...
-
dezurni_ucenik
#2330 Re: Pravni fakultet
Da je psihopata to jeste.Ne zna se hoce li bit raspolozen,psovat bogove,dobar los ovakav onakav.Ali primjetio sam da je najbolje tamo iza 3 sata .Tad je umoran,nema snage da se smije niti da se dere 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2331 Re: Pravni fakultet
Hmmm ja sam mu jednom bila dosla dan ranije da ga zamolim da mi odgodi odgovaranje, jer sam iduci dan imala plaho vazan ispit koji se sa njim poklopao. Kaze dodji poslijepodne pa cu ti reci
ja dosla popodne, prekinula ucenje a on se izderao naravno na mene
i nije mi dao da dodjem prekosutra pa sam tako morala propustiti rok.
Jedne prilike se isto izderao na mene jer me bio zamijenio sa nekom drugom studenticom
Da sam cesto morala paziti na to kako je raspolozen, morala sam, i znalo mi se desiti 2-3 puta da prodjem sa par recenica kada je raspolozen a padala sam bukvalno kada rijec izostavim ako on nije raspolozen.
Najgore mi je bilo kada u po frke on okrene neku drugu temu, pa od lupam Amerike dodje do Dodika i Skupstine RS-a pa onda krene od Kulina Bana...i umjesto 10 ostanem unutra 50 minuta jer ga moras slusati sta on vazi.
Ali da je fer i korektan uglavnom jeste, i uvijek ga pozdravim fino kulturno i on odzdravi stvarno sto rece bezidejna, za razliku od nekih drugih koji te pogledaju poprijeko samo.
Jedne prilike se isto izderao na mene jer me bio zamijenio sa nekom drugom studenticom
Da sam cesto morala paziti na to kako je raspolozen, morala sam, i znalo mi se desiti 2-3 puta da prodjem sa par recenica kada je raspolozen a padala sam bukvalno kada rijec izostavim ako on nije raspolozen.
Najgore mi je bilo kada u po frke on okrene neku drugu temu, pa od lupam Amerike dodje do Dodika i Skupstine RS-a pa onda krene od Kulina Bana...i umjesto 10 ostanem unutra 50 minuta jer ga moras slusati sta on vazi.
Ali da je fer i korektan uglavnom jeste, i uvijek ga pozdravim fino kulturno i on odzdravi stvarno sto rece bezidejna, za razliku od nekih drugih koji te pogledaju poprijeko samo.
-
dezurni_ucenik
#2332 Re: Pravni fakultet
A Sead Dedic sa Radnog je Tito.... :
lol:
Isto ko da te ispituje gluha verzija Abdulaha Sidrana,,,
- bez_ideje
#2333 Re: Pravni fakultet
Hajde,bar je udobno sjedit ......ja se uvijek zavalim u onu ljuljajucu kod stola i laganini
- Miki123
#2334 Re: Pravni fakultet
aha, nekad kraj 2007. predavao je privredno, međunarodno privredno kao izborni i onda preuzeo i GPP. Išao sam na sva ta predavanja i mogu reći da su to meni bila možda najkvalitetnija predavanja tokom studija.suncokret_1984 wrote:+1ladyblue18 wrote:Ja moram da pohvalim Jasminku. I Hajriju naravno. Samo sto Hajriju svi onako neozbiljno shvataju i previse je dobra.
Trivun je isto odlican profesor bio, sada ne znam ko je na privredi.
doduše, odmah nakon toga je zaimo, te dekan, te na ekonomiji hrpa predmeta, te nadzorni odbor ovaj, te onaj
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2335 Re: Pravni fakultet
da, sada Triše ima sve strane. ali oni koji su bili na njegovim predavanjima, hvale ga kako jedan od težih ispita uprosti i objasni. u suštini, od predavanja je student imao neke koristi.
-
dezurni_ucenik
#2336 Re: Pravni fakultet
Dolazi lik kod Duvnjaka da polaze Ustav.Nije se brijao par dan,malo zarastao.Kako sjede,malo mu se hlace podigle.Gleda to sve Necko i rece mu ;
Abu Hamza,dokle smo stigli ?

Abu Hamza,dokle smo stigli ?
- harač
#2338 Re: Pravni fakultet
CVIKERASH wrote:A Sead Dedic sa Radnog je Tito.... :lol:
- MarcusTulliusCicero
#2339 Re: Pravni fakultet
Obavještenje o nesudjelovanju u projektu ”UNSA liga”
Ovo je još jedan pokušaj Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu da se dođe do novca Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i naših studenata, nakon neuspjelog pokušaja nametanja obaveznog plaćanja članarine u iznosu od 5 KM za Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (po uzoru na Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu), te neuspjelog pokušaja uslovljavanja da kartu za javni gradski prevoz mogu dobiti samo oni studenti koji su platili članarinu Studentskom parlamentu Univerziteta u Sarajevu.
Više na: http://usp.ba/obavjestenja/1243/
Ovo je još jedan pokušaj Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu da se dođe do novca Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i naših studenata, nakon neuspjelog pokušaja nametanja obaveznog plaćanja članarine u iznosu od 5 KM za Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (po uzoru na Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu), te neuspjelog pokušaja uslovljavanja da kartu za javni gradski prevoz mogu dobiti samo oni studenti koji su platili članarinu Studentskom parlamentu Univerziteta u Sarajevu.
Više na: http://usp.ba/obavjestenja/1243/
- Chmoljo
#2340 Re: Pravni fakultet
zar još ima pacova po tom SPUS-u?
šta god se kaže, a da je kontra njih, dobro je.
tim više što imam povjerenja u dekana, i za čudo božije, i u ovaj sastav USP-a. ne sjećam se kada je zadnji put USP imao kičmu...
šta god se kaže, a da je kontra njih, dobro je.
tim više što imam povjerenja u dekana, i za čudo božije, i u ovaj sastav USP-a. ne sjećam se kada je zadnji put USP imao kičmu...
- Tvrtko II Kotromanić
#2341 Re: Pravni fakultet
SPUS je trazio oko 1500 KM za ucestvovanje u ligi 
- Chmoljo
#2342 Re: Pravni fakultet
sretno im bilo
- MarcusTulliusCicero
#2343 Re: Pravni fakultet
Tačno tako, 1.500 KM, a takmičenja su fudbal i košarka (muškarci) i odbojka (žene). Odbojkaška ekipa PFSA ne postoji zbog slabog interesa djevojaka, ali su opet zahtijevali da se plati 1.500 KM jer kao PFSA ima puno studenata i jak budžet. USP je bio spreman da pronađe sredstva i da finansira 1.000 KM za dvije ekipe (iako je i to previše), ali da plaća 1.500 a ne učestvuje sa 3 ekipe je van pameti i čista pljačka.
PS. Privatnim fakultetima su tražili 2.500 KM.
PS. Privatnim fakultetima su tražili 2.500 KM.
- sa-x-ofon
#2344 Re: Pravni fakultet
E šta reći stvarno osim bravo za pravnike!
Bit će nešto od ove države sa ovakvom omladinom!
Pogotovo mi zapade za oko ovo nametanje 5KM koje znam da je obavezujuće na većini fakulteta (ili svim čak?) za taj neki fantomski studentski parlament, koji očito samo služi kao trening centar budućim lezihljebovićima, kako o trošku naroda ugoditi sebi što više, malo se uližu politici i nađe im se danas sutra kakvo mjesto da se sklone, zauzvrat ne dižu frku i ne bore se za studente, i to je priča koja se vrti u krug. Bio je nekad dobar skeč nadrealista o tom profilu "studentskih predstavnika", nizak nivo aspiracije itd., itd., podsjetite se na youtubu...... 
A kad pročitah ovo za "pokušaj uslovljavanja da kartu za javni gradski prevoz mogu dobiti samo oni studenti koji su platili članarinu Studentskom parlamentu Univerziteta u Sarajevu", pa studenti dragi, što ne pometete to......
A kad pročitah ovo za "pokušaj uslovljavanja da kartu za javni gradski prevoz mogu dobiti samo oni studenti koji su platili članarinu Studentskom parlamentu Univerziteta u Sarajevu", pa studenti dragi, što ne pometete to......
- MarcusTulliusCicero
#2345 Re: Pravni fakultet
sa-x-ofon wrote:A kad pročitah ovo za "pokušaj uslovljavanja da kartu za javni gradski prevoz mogu dobiti samo oni studenti koji su platili članarinu Studentskom parlamentu Univerziteta u Sarajevu", pa studenti dragi, što ne pometete to......
Code: Select all
pravo na ovu studentsku kartu imaju oni studenti koji su postali članovi Studentskog parlamenta uplatom od 5,00 KM. Ukoliko neki studenti nisu uplatili 5,00 KM na račun Studentskog parlamenta, mogu obaviti uplatu u bilo kojoj banci u narednom periodu;Naravno, ovo nije prošlo i pravo na kartu imaju svi studenti Univerziteta u Sarajevu.
- sa-x-ofon
#2346 Re: Pravni fakultet
MarcusTulliusCicero wrote:Da ne bude da je šuplja priča. Evo i link.Code: Select all
pravo na ovu studentsku kartu imaju oni studenti koji su postali članovi Studentskog parlamenta uplatom od 5,00 KM. Ukoliko neki studenti nisu uplatili 5,00 KM na račun Studentskog parlamenta, mogu obaviti uplatu u bilo kojoj banci u narednom periodu;
Naravno, ovo nije prošlo i pravo na kartu imaju svi studenti Univerziteta u Sarajevu.
Samo za ovu nebulozu je u najmanju ruku trebalo kompletno rukovodstvo smijeniti.
Ali vidim na dobrom ste putu, samo hrabro i ne dajte se!
-
interesimo
#2347 Re: Pravni fakultet
Da li je istina da se od ove godine uvodi prijemni na pravnom fakultetu?
- MarcusTulliusCicero
#2348 Re: Pravni fakultet
Teško, jer je malo vremena ostalo do upisa. Međutim, inicijativa postoji i krenula je iz USP-a ove godine. Prije nego što je ista prezentovana Nastavno-naučnom vijeću PFSA, sprovedena je anketa u kojoj je više od 80% sadašnjih i bivših studenata glasalo da se prijemni treba uvesti. Nadam se da će se uvesti od akademske 2013/2014. godine pa da se napokon malo uvede reda prilikom upisa i da se PFSA ne upisuje samo jer ''tamo nema prijemnog''.
-
interesimo
#2349 Re: Pravni fakultet
Hvala mnogo na odgovoruMarcusTulliusCicero wrote:Teško, jer je malo vremena ostalo do upisa. Međutim, inicijativa postoji i krenula je iz USP-a ove godine. Prije nego što je ista prezentovana Nastavno-naučnom vijeću PFSA, sprovedena je anketa u kojoj je više od 80% sadašnjih i bivših studenata glasalo da se prijemni treba uvesti. Nadam se da će se uvesti od akademske 2013/2014. godine pa da se napokon malo uvede reda prilikom upisa i da se PFSA ne upisuje samo jer ''tamo nema prijemnog''.
- MarcusTulliusCicero
#2350 Re: Pravni fakultet
Studenti koji se prijave na INFORMATOR imat će povlasticu da na e-mail primaju bitna obavještenja i aktuelnosti sa Fakulteta. Koliko Vam se puta desilo da zaboravite prijaviti ispit? Koliko puta Vam se desilo da kasno saznate za neku bitnu informaciju? Tome je došao kraj. Prijavite se na INFORMATOR i budite pravovremeno informisani o aktuelnostima sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. http://usp.ba/informator/
Kad smo već kod obavještenja, prijava ispita putem ISSS-a za junsko-julski ispitni rok biće u sljedećim terminima.
I termin: 25.05.-31.05.2012.
II termin: 15.06.-21.06.2012.
Kad smo već kod obavještenja, prijava ispita putem ISSS-a za junsko-julski ispitni rok biće u sljedećim terminima.
I termin: 25.05.-31.05.2012.
II termin: 15.06.-21.06.2012.