F1 2008, 2009, 2010 and counting
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
mentalist
#2326 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Veliki sam fan Feraria,ali ovo sto su danas uradili je katastrofa. Kao ekipa su odradili odlican posao ali im ovo nije trebalo. Zao mi Mase, bas kad ga krene nadje se papak da mora pokloniti poziciju
- citroen
#2327 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Oni su prvi poceli sa tim,sjecas se Schumahera i barichella u Austriji prije nekih 8 godinamentalist wrote:Veliki sam fan Feraria,ali ovo sto su danas uradili je katastrofa. Kao ekipa su odradili odlican posao ali im ovo nije trebalo. Zao mi Mase, bas kad ga krene nadje se papak da mora pokloniti poziciju
-
dosta_mi_je_svega
#2328 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Ja ne zna zasto se neki cude kao nemoralno ovo ono...Mene uopste ne cudi, cak sta vise mora tako i biti...Da su oni iz Red Bulla bili malo pametniji i uradili istu stvar sad bi imali dva vozaca na prvom mjrstu u poretku a sigurno bi vodili i u konstruktorima...Fino se odredi onaj ko ima vise bodova, a i brzi je u tom trenutku, ide naprijed da se ne bi vise "klali" na stazi pa zavrsili pored nje...Ja Alonsa ne gotivim, Masa mi je puno drazi ali, Boze moj, ovaj je trenutno bolji i sta da se radi, neka proba da stigne ostale jer realno Masa nema sanse...I nisam navijac Ferarija ove godine bas zbog Alonsa ali opet razumijem zasto su to uradili...Samo mi je Alonso ispao papak kao pravi se budala da ne zna sta se desilo. Schumacheru je bilo krivo kad su njemu to uradili jos je Rubensa pustio i na postolje, a ovaj se pravio budala kao ne znam zasto je usporio i iskoristio sam monenat. Smijesno izvalacenjementalist wrote:Veliki sam fan Feraria,ali ovo sto su danas uradili je katastrofa. Kao ekipa su odradili odlican posao ali im ovo nije trebalo. Zao mi Mase, bas kad ga krene nadje se papak da mora pokloniti poziciju
-
mentalist
#2329 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Bas tako ponasa se nevjesto kao sa onom situacijom kada je bila afera Singapur. Ali nebitno to,ovo je veliki promasaj za Ferari.Mogli su to odraditi manje providno,kroz boksove.I ne mogu sada navijati za neki drugi tim ako je dosao alonso mada sam razmisljao kao i tidosta_mi_je_svega wrote:Ja ne zna zasto se neki cude kao nemoralno ovo ono...Mene uopste ne cudi, cak sta vise mora tako i biti...Da su oni iz Red Bulla bili malo pametniji i uradili istu stvar sad bi imali dva vozaca na prvom mjrstu u poretku a sigurno bi vodili i u konstruktorima...Fino se odredi onaj ko ima vise bodova, a i brzi je u tom trenutku, ide naprijed da se ne bi vise "klali" na stazi pa zavrsili pored nje...Ja Alonsa ne gotivim, Masa mi je puno drazi ali, Boze moj, ovaj je trenutno bolji i sta da se radi, neka proba da stigne ostale jer realno Masa nema sanse...I nisam navijac Ferarija ove godine bas zbog Alonsa ali opet razumijem zasto su to uradili...Samo mi je Alonso ispao papak kao pravi se budala da ne zna sta se desilo. Schumacheru je bilo krivo kad su njemu to uradili jos je Rubensa pustio i na postolje, a ovaj se pravio budala kao ne znam zasto je usporio i iskoristio sam monenat. Smijesno izvalacenjementalist wrote:Veliki sam fan Feraria,ali ovo sto su danas uradili je katastrofa. Kao ekipa su odradili odlican posao ali im ovo nije trebalo. Zao mi Mase, bas kad ga krene nadje se papak da mora pokloniti poziciju
-
mentalist
#2330 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Sjecam se i mislim da je ta situacija i bila povod za uvodjenje zabrane timskih odredbi,sto je ostalo mrtvo slovo na papirucitroen wrote:Oni su prvi poceli sa tim,sjecas se Schumahera i barichella u Austriji prije nekih 8 godinamentalist wrote:Veliki sam fan Feraria,ali ovo sto su danas uradili je katastrofa. Kao ekipa su odradili odlican posao ali im ovo nije trebalo. Zao mi Mase, bas kad ga krene nadje se papak da mora pokloniti poziciju
- simonese
#2331 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
ljudi voze za titulu svijetskog prvaka a ne za klikere
normalno da od neke tacke moraju odluciti ko je prvi vozac(onaj sa vise bodova)i omoguciti mu najbolje uvjete za osvajanje titule
ipak su svi oni timovi
normalno da od neke tacke moraju odluciti ko je prvi vozac(onaj sa vise bodova)i omoguciti mu najbolje uvjete za osvajanje titule
ipak su svi oni timovi
-
Gost1515
#2332 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Donekle si u pravu, al ipak ipak ima i ljepših načina. Meni nije bilo najgore to što su manipulisali rezultat trke (mada je to zabranjeno itd.) nego način na koji su to uradili i još više što se poslije prave blesavi (Alonso i Domenicali prije svih). ako si pratio izjave dotičnih poslije utrke ... mislim fuj.simonese wrote:ljudi voze za titulu svijetskog prvaka a ne za klikere
ipak su svi oni timovi
Iako ne volim Schumachera on je u Austriji barem na postolju prepostio mjesto Barichellu, dok Alonso jučer slavi "zasluženu" pobjedu ...
Primjer sa press konferencije:
Q. (Ian Gordon, News of the World) Fernando, you said after Valencia that the race had been manipulated in favour of Lewis. Those words seem a bit hollow now. Where will this victory rank in your career, is it up there with Singapore 2008?
FA: I think you have a very strong result from Ferrari today, one and two, a very strong performance all weekend and if the final thought of the weekend is your question it’s because maybe you didn’t see the whole practice, qualifying and the race, so maybe it’s too early for you that Ferrari came back so strong.
Priceless
- vox-populi
#2333 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Znaci bolje je upakovati propustanje trenutno bolje plasiranog timskog kolefe u fin celofan, da ne izgleda ofirno, i onda je sve ok. Kao nece se znati da je bilo namjerno propustanje. How yes no.
Treba vratiti pravilo (ili uvesti ako nije postojalo prije) da tim ima pravo da odredi prvog i drugog vozaca i da drugi vozac ima pravo propustiti prvog vozaca. Mislim, poenta F1 je osvajanje titule a ne borba unutar timova. Fakat su debelo zasrali sa ovim novim pravilima i ucinili F1 toliko dosadnom da mi fakat nije merak vise gledati. I ne bitno koja ekipa pobjedjuje ili koji vozac. Ovo je patnja.
Treba vratiti pravilo (ili uvesti ako nije postojalo prije) da tim ima pravo da odredi prvog i drugog vozaca i da drugi vozac ima pravo propustiti prvog vozaca. Mislim, poenta F1 je osvajanje titule a ne borba unutar timova. Fakat su debelo zasrali sa ovim novim pravilima i ucinili F1 toliko dosadnom da mi fakat nije merak vise gledati. I ne bitno koja ekipa pobjedjuje ili koji vozac. Ovo je patnja.
-
radostan dan
#2334 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Kakva je ono p...etina od čovjeka
, umalo ne ubi bivšeg timskog kolegu koji mu je dobro pomogao u osvajanju titula. I to za jedan usrani bod. Fuuuuuuuj.
- BSn
#2335 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
taman sam se ukljcio kad je bio krslus u boksu. pa, u sta je onaj s lizalom gled'o?! al' dobar je memo, drito jedan u drugog, dobro je da nije neko bez noge ost'o.
schumi papak stari. nikad ga nisam volio. jest da sam uvijek postov'o njegov uspjeh, ali ona ferarijevska skola bezobraznosti je cudo jedno. drago mi je sto ga je bas barikelo uzeo i sto ga je bas onako uzeo - ladno, dok ga lik pokusava zakucati u zid.
p.s. barikelo je trenutno najbrzi vozac u na top gear-ovoj ljestvici.
schumi papak stari. nikad ga nisam volio. jest da sam uvijek postov'o njegov uspjeh, ali ona ferarijevska skola bezobraznosti je cudo jedno. drago mi je sto ga je bas barikelo uzeo i sto ga je bas onako uzeo - ladno, dok ga lik pokusava zakucati u zid.
p.s. barikelo je trenutno najbrzi vozac u na top gear-ovoj ljestvici.
- pirmin
#2336 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Zamalo ubi covjeka, nevjerovatno kakva sirovina.
Ja fakat ne znam ko mu dozvoli da se vrati u cirkus, svakako nikad vise nista nece napraviti, par bodova i to je to.
Ali ne moze prokletinja, nestalo para, sta li je...pa da mu je jos.
NIkom ne zelim nesrecu ali se nadam da ce njega sudbina natjerati da skonta da je dosta, baksuz jedan neponovljivi.
Umjesto da je se fino pokupio i zahvalio te time usao u legendu ovako ce svakim danom sve vise i vise padati u ocima ljubitelja F1.I onako ga malo ko voli.
Ja fakat ne znam ko mu dozvoli da se vrati u cirkus, svakako nikad vise nista nece napraviti, par bodova i to je to.
Ali ne moze prokletinja, nestalo para, sta li je...pa da mu je jos.
NIkom ne zelim nesrecu ali se nadam da ce njega sudbina natjerati da skonta da je dosta, baksuz jedan neponovljivi.
Umjesto da je se fino pokupio i zahvalio te time usao u legendu ovako ce svakim danom sve vise i vise padati u ocima ljubitelja F1.I onako ga malo ko voli.
- simonese
#2337 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
sta ste se usrali,Kralj ga malo trzno,pisaj ga,Barikrelo je uvijek bio ckapi
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#2338 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Čuj ovih stručnjaka što kake po živoj legendi formule 1!
Jasno mi je da kad si uspješan to ti mnogi ne mogu oprostiti, ali se provaljivati pričom da ga malo ko voli i kao zafalilo mu para pa se zato vratio mi nema nikakve logike.
A što se tiče onog manevra danas, jeste bio opasan ali po meni nije napravio nikakav prekršaj. Ostavio je dovoljno prostora za Barrichela. E sad što se ovaj usrao zbog činjenice da drugi ostavljaju po 2 metra prostora a Schumi 10 cm to je druga stvar!
A Barrichelo fakat se uvijek ponašao ko curica, samo se pekmezi otkad znam za njega. Pa onakve manevre i još mnogo opasnije su radili svi veliki vozači (nemojte sad da počnem nabrajati šta je Senna znao raditi drugima) ali danas očito nema više one srčanosti kao nekada! Sve nekakve primadone...
Jasno mi je da kad si uspješan to ti mnogi ne mogu oprostiti, ali se provaljivati pričom da ga malo ko voli i kao zafalilo mu para pa se zato vratio mi nema nikakve logike.
A što se tiče onog manevra danas, jeste bio opasan ali po meni nije napravio nikakav prekršaj. Ostavio je dovoljno prostora za Barrichela. E sad što se ovaj usrao zbog činjenice da drugi ostavljaju po 2 metra prostora a Schumi 10 cm to je druga stvar!
A Barrichelo fakat se uvijek ponašao ko curica, samo se pekmezi otkad znam za njega. Pa onakve manevre i još mnogo opasnije su radili svi veliki vozači (nemojte sad da počnem nabrajati šta je Senna znao raditi drugima) ali danas očito nema više one srčanosti kao nekada! Sve nekakve primadone...
- Romeo 80
#2339 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Da malo ponovimo gradivo!
Valjda svi znamo i za čuveni sudar ove gore dvojice u Suzuki pa da to ne postavljam?!
Valjda svi znamo i za čuveni sudar ove gore dvojice u Suzuki pa da to ne postavljam?!
- pirmin
#2340 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Ma cinjenica ostaje, baksuz je ispuhao svoje, nema sanse da sta vise napravi koliko god vi samozvani strucnjaci i njegovi simpatizeri
to htjeli primiti k znanju ili ne.
A mogao je biti na celu Hall of fame-a lagano da je sam sebi priznao...e dosta je vala.
Supacki tip vozaca ...bio i ostao, dzaba mu one silne titule.(koliko mu je samo bodova donio isti ovaj senzibilni Baricelo
).
A mogao je biti na celu Hall of fame-a lagano da je sam sebi priznao...e dosta je vala.
Supacki tip vozaca ...bio i ostao, dzaba mu one silne titule.(koliko mu je samo bodova donio isti ovaj senzibilni Baricelo
- Romeo 80
#2341 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Pazi šta govoriš, jer taj baksuz je i do sad milion puta dokazao da može živjeti s kritičarima!
Ne trči pred rudo, potpisao je on ugovor na 3 godine-ovo je za njega sezona privikavanja...
Normalno da mu je Barrichello "donio" mnogo bodova kad je u čitavoj karijeri možda 3 puta bio ispred njega jer je i zaista brži! Što se nije izborio za mjesto prvog vozača? Neko mu branio možda?
Ne trči pred rudo, potpisao je on ugovor na 3 godine-ovo je za njega sezona privikavanja...
Normalno da mu je Barrichello "donio" mnogo bodova kad je u čitavoj karijeri možda 3 puta bio ispred njega jer je i zaista brži! Što se nije izborio za mjesto prvog vozača? Neko mu branio možda?
-
radostan dan
#2342 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Stavi i ono sa Vilnevom iz 1997, da se podsjetimo Šumija herojaRomeo 80 wrote:Da malo ponovimo gradivo!![]()
- citroen
#2343 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Ma ja sam misljenja da i onaj Yamamoto moze biti svjetski prvak ako mu das dobar bolid
, a Schumaher upravo ove sezone dokazuje da kad nemas dobar bolid onda si niko i nista a do sad je boga mi u svojoj karijeri imao srecu da vozi za timove koji su imali dobar bolid i gdje je sve bilo podredjeno njemu.....Samo kad bi se onaj ljakse Raikonen vratio u Formulu 1 mislim da bi bilo malo interesantnije

- Comrad
#2344 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Schumi jeste imao nekoliko ispada, ali ko od vozaca nije? Fazon je u tome sto je Schumi, a na druge se i ne obraca toliko paznja. Ipak mislim da nije uredu tako govoriti o jednom od najvecih vozaca u povijesti F1. Po prici pojedinaca covjek bi rekao da je gotovo svaki naslov osvojio tako sto je izgurao svoje protivnike iz utrke ili na neki drugi prljav nacin.
Eto njegov cilj je bio da osakati Barichella, skontajte malo koja je to brzina, stotinke su u pitanju, ako je vidio da ga pretice, pokusao da to sprijeci nije uspio i sta. I ovaj Barichello je mogao malo prikociti, ako je vidio da ce biti guravo, a ne ginuti za popisani bod.
Nije ni on toliko djubre kakvim ga prikazujete. Naravno, onaj ko ga mrzi, mrzit ce ga i u ovoj situaciji, pa ce reci da je ovo samo obicni PR.
Schumaher je otisao 2004. godine, jedino je Kimi Raikonen (2007.) osvojio naslov za Ferrari. Pa nije im valjda odjednom bolid postao toliko los, sto nisu odmah 2005. osvojili naslova, ako ga "bilo ko" moze osvojiti? Tako da ta prica da je osvajao naslove samo zbog bolida ne pije vode.
Nije ni on toliko djubre kakvim ga prikazujete. Naravno, onaj ko ga mrzi, mrzit ce ga i u ovoj situaciji, pa ce reci da je ovo samo obicni PR.
Schumaher je otisao 2004. godine, jedino je Kimi Raikonen (2007.) osvojio naslov za Ferrari. Pa nije im valjda odjednom bolid postao toliko los, sto nisu odmah 2005. osvojili naslova, ako ga "bilo ko" moze osvojiti? Tako da ta prica da je osvajao naslove samo zbog bolida ne pije vode.
- Romeo 80
#2345 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Imao je on packi u karijeri, to niko i ne poriče! Samo mi je interesantno da se samo Schumacher zbog toga blati, a neki drugi velikani sa radili iste ili još gore stvari pa ih niko i ne spominje! Licemjerno...radostan dan wrote:Stavi i ono sa Vilnevom iz 1997, da se podsjetimo Šumija herojaRomeo 80 wrote:Da malo ponovimo gradivo!![]()
Toga je u F1 uvijek bilo i biće, nije to boćanje pa da uvijek sve bude klinički čisto i bez opasnih poteza dobrim dijelom uzrokovanih adrenalinom.
- Romeo 80
#2346 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Comrad druže, u pravu si! A i mnogi ne znaju (ili ne žele da znaju) da ta priča da je Schumacher uvijek sjedio u najboljim bolidima je čista laž!Tako da ta prica da je osvajao naslove samo zbog bolida ne pije vode.
Beneton iz 1995 god. je bio sranje bolid zbog kojeg je Jean Alesi kad ga je isprobao postao po sopstvenom priznanju ljubomoran na Schumija jer mu nije bilo jasno kako neko uopšte može pobijediti u takvom bolidu a kamoli osvojiti naslov prvaka!
Ferrari od 1996 god. do 1999 god. inferioran do bola u odnosu na Wiliams i McLaren.
Ali šta znaju dežurni pljuvači...
- Qler
#2347 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Meni je ova F1 iz utrke u utrku sve dosadnija, sto zbog pravila sto zbog onog komentatora, kojem ne bi dao ni dzenazu pa komentarise.
Fakat postaje najbrzi cirkus, ali u najgorem smislu.
- Comrad
#2348 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Ma nisi jedini. Ja F1 ne pratim ima 2-3 godine, jer su me stvarno bili poceli nervirati sa tim konstantnim mijenjanjem pravila. Sto je najgore jos se nisu zaustavili, a eto kao sve zbog navijaca. How yes no.Qler wrote:Meni je ova F1 iz utrke u utrku sve dosadnija, sto zbog pravila sto zbog onog komentatora, kojem ne bi dao ni dzenazu pa komentarise.
-
mentalist
#2349 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Koja je ono bila uzivancija gledati ponizenje od jednog 'placljivka' da odrzi lekciju jednoj 'velicini' od vozaca.Samo je znao izvlaciti korist na tudjem radu kao i onaj kreten Alonso.Citavu sezonu favorizuju Shumahera, krpe za njega bolid, na stetu Rosberga koji sa 'krsom' od bolida donosi bolje rezultate.Ali valda docekamo i tu sledecu sezonu, pa cemo vidjeti sta ce metuzalem pokazati.Bice stariji godinu
mozda nesto i napravi
- Romeo 80
#2350 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Da se iole razumiješ u F1 dosad bi trebao skontati da Schumacher ne vozi Red Bull!Citavu sezonu favorizuju Shumahera, krpe za njega bolid