zecko_kupuz wrote:Ovo vrbovanje talenata iz inostranstva je odlično, ali me zanima ima li Savez ikakvu strategiju jačanja veza između
u-21 i A-selekcije. Protok igrača na toj relaciji je mizeran. Džabe ti je igrati za mladu selekciju ako postoji 95% šansi da nećeš prismrditi A-timu.
Bez obzira na naše mlađe selekcije i dalje se nekako oslanjamo na "gotove proizvode" omladinskih pogona iz drugih zemalja. Kad se samo sjetim da je Muzurović uslijed rasula u Savezu u A-tim (silom prilika) progurao nekoliko mladih reprezentativaca. Danas nam ti igrači čine okosnicu ekipe.

Smijali smo se Srbiji...Umirali od smijeha Mihajlovicu i opcenito njihovoj reprezentaciji...
Pogledaj sad...
Bas su finu i talentovanu ekipicu sastavili. Bisevac '83 godiste je najstariji. Imaju tu jos Ivanovic, Rukavina i Basta '84 godiste.
Sve ostalo '88 pa do Nastasica koji je '93 godiste.
Ljudi su "svjesno-nesvjesno" zrtvovali jedan ciklus...a sad im okosnicu cine upravo ti "izvizdani" "ismijavani" igraci.
Da se razumijemo...njihove mlade selekcije po nekom nepisanom pravilu uvijek igraju zavrsnice velikih takmicenja.
I tu je njima u odnosu na nas olaksavajuca situacija, jer mogu "zavuci ruku" u U21 a da se ne zajebe.
E hajd' to ti primjeni kod nas. Hoces malo sutra! Polovni "strucnjaci" od pionira do U21.
Javna je tajna da se neki pozivi i placaju. A znamo da je to "normalna stvar" u klubovima.
Mladih igraca u prvim timovima Premier Lige skoro pa i nema. Osim Zelje i jos 2-3 kluba omladinski pogon ne postoji.
Ovdje se pljuje po Djuricu recimo koji je uvalio na Kosevu HAT-TRICK jeb.enim Njemcima plus asistencija!
Halo, Njemcima.
Kao...sta ce on...igra u talijanskoj drugoj ligi!
Pa ta liga je bolja od 70% prvih liga Evrope. Ukljucujuci i hrvatsku. DA, culi ste me!
Evo sastava protiv Njemacke:
Bukvić, Čolić,
Kvesić, Markić, Sipović,
Višća,
Stevanović, Bilbija, Grahovac,
Bešić, Đurić.
4 igraca su dobili poziv za A tim...jedino se Kvesa povrijedio pa nije nikad nastupio.
Jel iko od njih 3 ikad razocarao???
Steva ubio Vels u prijateljskoj. Besic odigrao fenomenalno protiv Mexika. Visca je evo i dan danas tu, vrti se oko reprezentacije.
Kladim se da ni Grahovac ni Djuric, da su pozvani, ne bi razocarali. Evo upravo Grahovac i Besic igraju zadnjeg veznog.
A mi zovemo Tin-a (ofanzivnog veznog igraca) i Anela iz Sturma! STO? Samo me to zanima. Ne kazem da se ne trebaju ova 2 probati...ali pred ocima ti Besic i Grahovac mi ih ne zovemo! Pravdamo se nekom nedisciplinom u U21 i sl. Daj...
Isti tekst primjeniti u slucaju Prcica i ostalih. Ni Kolasinac ne bi bio pozvan da je samo malo manje igrao za S04.
Jeb.eni navijaci i novinari "selektorima" moraju otvarati oci da se neki momak pozove. Sjeti se Pjanica i Ibisevica gdje su se svi digli na noge. Pa evo i Kolasinac.
Dok isto ne uradimo za Prcica, Arslanagica i sl. - nikad oni nece biti pozvani. (Evo vidimo ovih dana da se "druze" sa reprezentativcima.) Osim naravno ako se prodaju iz njihovih "manje poznatih" klubova (Sošo i Stand.L i sl.) u neki jaci...pa kad ih ih "ljudi iz saveza" vide na TV-u (UEFA liga ili Liga Sampiona), onda ce uslijediti pozivi. A ko nam garantuje da ce prihvatiti tad...