Ginekologija - sve o tome

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply

Koliko cesto posjecujete svog ginekologa/ginekologinju?

Vise od jednom godisnje
161
21%
Jednom godisnje (za PAPa test) + po potrebi
235
30%
Samo jednom godisnje za redovni pregled
36
5%
Pokusavam ici na godisnji pregled ali nekad su razmaci duzi
56
7%
Samo po potrebi
92
12%
Kad se sjetim
29
4%
Nisam nikad bila na ginekoloskom pregledu
153
20%
Moj porodicni ljekar obavlja sve moje testove, nisam bila kod ginekologa
15
2%

Total votes: 777

Lilyen

#2326 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Lilyen »

Emich wrote:Imam ranicu vec par godina, mozaik... Bila kod Anje tomic koja mi je rekla da bi trebalo radit biopsiju s obzirom da je dugo na grlicu, zatim odem prije dva mjeseca kaze netreba jos, kolposkopija svaka 4 mjeseca. Uradim i papa test i kolposkopiju to je 100 km. Za papa test me jako razocarala, rekla mi je javit porukom, pa ja nju zovem tri cetri puta nejavlja se, ja posaljem poruku nista, kad opet ona zove za dan dva. Da mi kaze rezultae pape. Mislim pa stvarno.....platim papu pa jos molim za rezultae i zivkam ko budala...to mi je pravo pala u ocima.. Da sam htjela moliti i ici isla bih u dom zdravlja ili na kliniku....Sve razumijem da je zauzeta da ima posla ali ako radis radi do kraja. i to nije prvi put isto je bilo i prosli i pred posli put za papu kod nje!!!

Iako nisam bila kod nje, vrlo bliska osoba. Tj mama je išla neko vrijeme i odustala zbog stalnog zivkanja. Te nije nalaz kod nje nego u ordinaciji, te se ne javi i tako..... :? :-)

Išla sam kod različitih privatnika da ne bi čekala nit termin niti rezultate, međutim postali su jako neodgovorni i bahati. Platiš pa čekaš i naravno uz to ne dobiješ tretman koji bi trebao. Posljednji put sam čekala skoro 20 dana Papu a na kontroli sam čekala 2 i po sata. A izašla sam s posla.
:x

Sad ću pokušati u domu zdravlja. Ionako je to sve isto.
Emich

#2327 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Emich »

Da poprilicno sam vidjela da je novac udario u glavu :-) pa mislim...imala sam isukstva sa spahovicem, prof Jadrankom koja mi je uvijek na vrijeme slala nalaz papa testa na mobitel i rekla kada da dodjem po njega u ordinaciju, a cijena je 40km. Kod anje sam isla radi mozaika na grlicu kojeg imam tri godine, i svi su mi predlagali biopsiju, ali ona sad kaze ma kakva biopsija sta ce vam. Papa ok, a svaka 4 mjeseca kod nje da dolazim na kolposkopiju..Jedne stvari mi kaze u ordinaciji a na telefon skroz druge savjete na osnovu mog zdravlja. hm....mislim da vise necu ici kod nje. Isla sam prvenstveno radi pape kojeg ona gleda....Nije fer nikako....Mislim da cu i dalje svoje zdravlje posvetiti prof. Jadranki kao sto je to bilo obje trudnoce i prezadovljna sam njom i njenim sinom tako divni i posteni ljudi, kod nje je papa i UZ 90 km.
Emich

#2328 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Emich »

Moram napomenuti da sam u ordinaciji cekala skoro sat da dodjem na red kod Anje...
Lilyen

#2329 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Lilyen »

Emich wrote:Da poprilicno sam vidjela da je novac udario u glavu :-) pa mislim...imala sam isukstva sa spahovicem, prof Jadrankom koja mi je uvijek na vrijeme slala nalaz papa testa na mobitel i rekla kada da dodjem po njega u ordinaciju, a cijena je 40km. Kod anje sam isla radi mozaika na grlicu kojeg imam tri godine, i svi su mi predlagali biopsiju, ali ona sad kaze ma kakva biopsija sta ce vam. Papa ok, a svaka 4 mjeseca kod nje da dolazim na kolposkopiju..Jedne stvari mi kaze u ordinaciji a na telefon skroz druge savjete na osnovu mog zdravlja. hm....mislim da vise necu ici kod nje. Isla sam prvenstveno radi pape kojeg ona gleda....Nije fer nikako....Mislim da cu i dalje svoje zdravlje posvetiti prof. Jadranki kao sto je to bilo obje trudnoce i prezadovljna sam njom i njenim sinom tako divni i posteni ljudi, kod nje je papa i UZ 90 km.
Postali su komercijala! Grozno.
A ko je ta Jadranka...gdje radi!?
MrsJ

#2330 Re: Ginekologija i vagine....

Post by MrsJ »

Dr Masic sada radi privatno u Vogosci, mislim da je to jedini posten ginekolog, kojem se ne vrti sve oko love. Jedva sam docekala da pocne privatno raditi i dok je ziv idem kod njega. Inace jako lose iskustvo imam sa Vernesom Begovicem upravo sto se tice tog izvlacenja para. Na prvom pregledu vam u kompjuter poslije imena i prezimena i vas i vaseg muza unosi struku i gdje radite, vjerovatno da zna koliko da naplacuje i izmislja dodatne preglede. Mene je lijecio 6 mjeseci a da me ni jednom nije poslao na briseve da vidi zbog cega imam stalne upale. :x
Emich

#2331 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Emich »

Lilyen wrote:
Emich wrote:Da poprilicno sam vidjela da je novac udario u glavu :-) pa mislim...imala sam isukstva sa spahovicem, prof Jadrankom koja mi je uvijek na vrijeme slala nalaz papa testa na mobitel i rekla kada da dodjem po njega u ordinaciju, a cijena je 40km. Kod anje sam isla radi mozaika na grlicu kojeg imam tri godine, i svi su mi predlagali biopsiju, ali ona sad kaze ma kakva biopsija sta ce vam. Papa ok, a svaka 4 mjeseca kod nje da dolazim na kolposkopiju..Jedne stvari mi kaze u ordinaciji a na telefon skroz druge savjete na osnovu mog zdravlja. hm....mislim da vise necu ici kod nje. Isla sam prvenstveno radi pape kojeg ona gleda....Nije fer nikako....Mislim da cu i dalje svoje zdravlje posvetiti prof. Jadranki kao sto je to bilo obje trudnoce i prezadovljna sam njom i njenim sinom tako divni i posteni ljudi, kod nje je papa i UZ 90 km.
Postali su komercijala! Grozno.
A ko je ta Jadranka...gdje radi!?
Prof. Jadranka Dizdarevic Stojkanovic
Marka Marulića 2B/I
Telefon:
+387(0)61 101-858
Njen sin Goran je isto ginekolog radi gore na GAKU...
Divni su oboje, predivno iskustvo, ljudi posteni, rade vrhunski svoj posao. Moram reci da je svaki pregled trajao po pola sata i vise. Ordinacija ti se nalazi ondje gdje bio unipromet kod mercatora pa dodjes ondje gdje se ulazi u unipromet i prodjes skroz okolo oko zgrada i vidjet ces reklama stoji na zgradi kraj vrata...
Emich

#2332 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Emich »

MrsJ wrote:Dr Masic sada radi privatno u Vogosci, mislim da je to jedini posten ginekolog, kojem se ne vrti sve oko love. Jedva sam docekala da pocne privatno raditi i dok je ziv idem kod njega. Inace jako lose iskustvo imam sa Vernesom Begovicem upravo sto se tice tog izvlacenja para. Na prvom pregledu vam u kompjuter poslije imena i prezimena i vas i vaseg muza unosi struku i gdje radite, vjerovatno da zna koliko da naplacuje i izmislja dodatne preglede. Mene je lijecio 6 mjeseci a da me ni jednom nije poslao na briseve da vidi zbog cega imam stalne upale. :x
Upoznata sam u vezi ovoga oko vernesa mojoj prijateljici je naplatio spiralu preko 300 km, Kada sam je poslala kod dr.Gorana sina prof.Jadranke ona nije mogla da vjeruje koliko je njoj vernes izvukao para...Platila kod njega pregled gin, ulrazvuk i papa 90 km. Kupila spiralu i ugradila....
saia1604

#2333 Re: Ginekologija i vagine....

Post by saia1604 »

Pozdrav svima dragim zenicama.

Moj prvi post bice malo dug, ali zelim s Vama drage moje podijeliti svoje lose iskustvo, kako biste bile oprezne.

Ja sam majka vec skoro tri godine, imala sam jako tezak porod i jako loše uradenu epiziotomiju.
Iz Sarajeva sam, imala sam 24 kad sam rodila. Uglavnom, poslije poroda prvih 1o mjeseci isla sam svakih 20 dana.
Niko mi nije htjeo reci da imam problem, iako sam imala ruzan iscjedak i nisam mogla da sjedim, elem na kraju epiziotomije dobila sam granulom na zadnjem koncu, koji je rastao dok nije bio jedan cm.

Niko mi nije predlozio da to skinem dok nisam otisla na Jezero kod dr. Anje-Tomic-Cica. Koja je citolog, i uradila mi pregled i papa, i preporucila da idem to skinuti.
Teska srca se odlucim ali skontam moram pa bolje sad nego se patiti jos duze.
I tako prime me u petak, i niko me nije htjeo pregledati kazu kakav granulom, rece mi dr.Idrizovic zena izmislja, a porodila me njegova svastika Naima Imsirija.Htjeli me poslati kuci.
I ja odem do dezurne sestre i kazem joj fino, ja odavde ne idem dok me ne uradite, pitajte bilo kojeg doktora jer nemogu vise.
I ona mi dovede doktora Ardata on je arap, i covjek mi kaze ajd da vidimo, pregledo me kaze cdrzi se dobro sad cemo mi to polako.
I ode donese nesto crno kao kospice, kaze ovo je lapis i stavio na granulom i gotovo za taj dan.
Kaze jos jednom cemo ujutro i istopit ce se to, i tako je bilo sad sam ok, se proslo ok i sad mogu uzivati sa MM. :-D .

Uglavnom, hocu da kazem treba posjetiti par doktora, cuti par misljenja jer nekad i dugogodisnji doktor ne bude obazriv i posvecen svom pacjentu.
saia1604

#2334 Re:

Post by saia1604 »

Sara1605 wrote:Dr.Amra Hadžismailović je juvenilni ginekolog
opet ja sa Clarus poliklinika ako si u Sa ,ali ih imaš i na net-u.
Clarus poliklinika je super, a i ja sam kao tinejderka isla kod nje na savjetovanje, ali za curicu od tri godine je malo pretarumaticno da ide na preglede, dusa mala.
Ja sam koristila cenesten i kremu i vaginolete ali sam samo doibila kontraefekat.

Pokusajte sa Clarus i dr. Amrom
Sretno,
Sunculish

#2335 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Sunculish »

Emich,

moj ginekolog je Vernes B., trudna sam vec 8 mjeseci i od početka mi vodi trudnocu. Meni nije unosio podatke u kompjuter osim onih standardnih, kao sa lične karte, mada se raspitao gdje radim, ono kao usput.
I ja imam identično mišljenje o njemu, voli parice više nego išta. To sam se uvjerila pretprošle hefte kad mi se malena nije javljala cijeli dan pa ga pozvali za mišljenje. Odmah nas je pozvao u ordinaciju, oko 18:30h kad ne radi inače, i naplatio nam UZ I CTG 70 KM. 15-20 min. posla.
Da ga mijenjam sad, mjesec pred porod, ne ide, mada, pošto ću sada morati na svake dvije sedmice da idem na UZ, debelo razmišljam da počnem da šaram. Malo kod njega, malo kod nekog drugog. :run:
Da ne govorim da ima nekad jako neumjesne komentare od kojih sam u početku ludjela dok se nisam navikla pa sam sad počela i ja njega da.. hm..
saia1604

#2336 Re: Ginekologija i vagine....

Post by saia1604 »

terremoto wrote:U poslednje vrijeme pred menstruaciju imam jake bolove u ledjima,u dnu ledja,sa bolnom menstruacijom nemam problema ali ovo je nesnosljivo,nemogu da maknem kao isijas.Neznam dali ima neke veze ali kad god idem kod ginekologa kazu mi da mi je maternica "zavaljena" sto znaci,bar kako sam ja razumila,blize prema ledjima ili kako vec...Interesuje me dali neko ima slicnih problema i sto radite,popijem voltaren pomogne 2-3 sata i poslije isto.

Draga terremoto,

Ja sam poslije poroda dobila takvu dijagnozu da je maternica zavaljena i to nije nista opasno, bar su meni tako rekli.
I ja sam imala jake bolove prije menke i obicno zavrsim u hitnoj, na infuziji i inekciji voltarena.
medzutim od najmanje tri ginekologa sam dobila savjet da radim kegelove vjezbe, zbog maternice i kad vjesbas svaki dan malo se to pomjeri gdje treba.
U par poslednjih menstruacija sam radila sljedece, 7 dana prije menke pila sam po 2 solje caja od nevena, 1 ujutro i 1 navece i umanjio mi je bolove. Tako da sad samo kad je treci dan menke moram popiti tabletu a ostale dane kao i da nemam.
A inace sam znala pit po dvije tablete svaki dan menke.
Probaj, pa ces vidjeti...
duboka_misao

#2337 Re: Ginekologija i vagine....

Post by duboka_misao »

Emich wrote: Upoznata sam u vezi ovoga oko vernesa mojoj prijateljici je naplatio spiralu preko 300 km, Kada sam je poslala kod dr.Gorana sina prof.Jadranke ona nije mogla da vjeruje koliko je njoj vernes izvukao para...Platila kod njega pregled gin, ulrazvuk i papa 90 km. Kupila spiralu i ugradila....
znas ti da i mehanicar naplacuje ruke a kamoli ginekolog :D ,ali sta te briga kad ces dobiti pare od reklamiranja dr jadranke.
otherside

#2338 Re: Ginekologija i vagine....

Post by otherside »

duboka_misao wrote:
Emich wrote: Upoznata sam u vezi ovoga oko vernesa mojoj prijateljici je naplatio spiralu preko 300 km, Kada sam je poslala kod dr.Gorana sina prof.Jadranke ona nije mogla da vjeruje koliko je njoj vernes izvukao para...Platila kod njega pregled gin, ulrazvuk i papa 90 km. Kupila spiralu i ugradila....
znas ti da i mehanicar naplacuje ruke a kamoli ginekolog :D ,ali sta te briga kad ces dobiti pare od reklamiranja dr jadranke.
samo da dodam da su ginekoloske ruke njeznije i bez zuljeva u poredjenju sa mehanicarskim, boju i nokte necu ni da spominjem :oops: samim ti je i cijena veca. hvala :oops:
duboka_misao

#2339 Re: Ginekologija i vagine....

Post by duboka_misao »

otherside wrote: samo da dodam da su ginekoloske ruke njeznije i bez zuljeva u poredjenju sa mehanicarskim, boju i nokte necu ni da spominjem :oops: samim ti je i cijena veca. hvala :oops:

naravno,uvijek je koka bila skuplja od karburatora za odrzavati,.
otherside

#2340 Re: Ginekologija i vagine....

Post by otherside »

duboka_misao wrote:
otherside wrote: samo da dodam da su ginekoloske ruke njeznije i bez zuljeva u poredjenju sa mehanicarskim, boju i nokte necu ni da spominjem :oops: samim ti je i cijena veca. hvala :oops:

naravno,uvijek je koka bila skuplja od karburatora za odrzavati,.
to je vec pitanje frekventnosti upotrebe i obima performansi :D
cicos

#2341 Re: Ginekologija i vagine....

Post by cicos »

Takoder sam imala vrlo negativno iskustvo sa dr.Anja Cica Tomic. Nije mi cilj nikoga ocrniti ali doticna osoba nije ljekar nego biznismen. Za pregled i ginekoloski uzv uzela je 100km :shock: , da bih me odmah narucila da radim neke testove u privatnoj laboratoriji koju mi je sama preporucila, te mi odmah dala iduci termin, navodno da prati stanje. Dijagnoza je bila kao nije sigurna da li je obicna upala i da treba jos dodatnih testova raditi da bi tacno utvrdila o cemu je rijec. Potom sam otisla kod dr.Divanovica, koji je za duplo manje novce utvrdio da se radi o upali, dao mi kremu i Xiclav da pijem.
Sve u svemu, ljekare kao sto je navedena gospodja treba izbjegavati.
Lobotomija

#2342 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Lobotomija »

cicos wrote:Takoder sam imala vrlo negativno iskustvo sa dr.Anja Cica Tomic. Nije mi cilj nikoga ocrniti ali doticna osoba nije ljekar nego biznismen. Za pregled i ginekoloski uzv uzela je 100km :shock: , da bih me odmah narucila da radim neke testove u privatnoj laboratoriji koju mi je sama preporucila, te mi odmah dala iduci termin, navodno da prati stanje. Dijagnoza je bila kao nije sigurna da li je obicna upala i da treba jos dodatnih testova raditi da bi tacno utvrdila o cemu je rijec. Potom sam otisla kod dr.Divanovica, koji je za duplo manje novce utvrdio da se radi o upali, dao mi kremu i Xiclav da pijem.
Sve u svemu, ljekare kao sto je navedena gospodja treba izbjegavati.
Ja sam redovna kod doktorice Anje i prezadovoljna sam.Jedina je koja mi rekla tacnu dijagnozu (a prije toga su me navozali i isprepadali malo je reci :().Fino naplati,to stoji ali svi uzimaju....Medjutim kad sam trebala raditi hpv tipizaciju rekla mi je da dodjem na Jezero,da bezveze ne bacam pare (oko nekih 200tinjak km je kad se privatno radi).A pored toga mi je uzela i bris za bakterije.Znaci sve besplatno.
Ja sam bila spremna sve to platiti ali eto,ona sama mi je predlozila da dodjem na kliniku.I hvala joj sto sam ustedila lovu :)
Tako da mi je bas cudno procitati takve stvari o njoj ali eto..sve je moguce,nazalost
Ipak na prvom mjestu je Dr.Masic,jedan jedini :thumbup:
cicos

#2343 Re: Ginekologija i vagine....

Post by cicos »

Ja sam i otisla kod nje povucena dobrim preporukama sa foruma, ali na zalost sam pristup mi se nije svidio. Vjerovatno je sve individualno...
nera18

#2344 Re: Ginekologija i vagine....

Post by nera18 »

alica.k wrote:nikakve nuspojave, ali iskreno tek sam pocela s encianom...nisam ih nikad prije pila. kupila prekjucer, i pijem po dvije...znas i sama da treba barem 3 mjeseca redovne terapije vitexom pa da se bas vide rezultati!

mislim da ne bi trebalo bit nikakvih negativnih efekata, al nikad en znas. nekad sam citala da je neka djevojka pila po dvije i nista....

ako ej za plodnost, probaj kombinovati vitex i vrkutu ili marulju mejbi? znam i da je ulje curekota dobro za plodnost, al kako se koristi to ne znam....
marulja se ima specijalni neki nacin da se pije...kao...samo do pola ciklusa a od pola pauza i tak te stvari. u svakom slucaju otidji u apoteku (biljnu) gdje ce ti teta znati ispricati sta je za sta i kako da koristis.

edit: i da, znas da ne smijes vitex uz hormonalnu terapiju piti...tako da ak si na necem sintetickom nemoj prirodno i obratno :)
alica, sta pijes sada :D femisan neko uzima? ja sa svojim hormonima i jajnicima vjecite probleme imam. nisam na piluli 4 mjeseca... i evo vec komplikacije s hormonima i kozom osjecam
Maja_82

#2345 Re:

Post by Maja_82 »

ista saM TI I JA
sombra

#2346 Re: Ginekologija i vagine....

Post by sombra »

Zadnja dva mjeseca imam grozne glavobolje tokom menstruacije. Prijateljica koja je doktorica tvrdi da je u pitanju migrena, nakon sto sam joj opisala bol. Da li neko ima slicnih problema? Znaci li to da ce se od sada vracati svaki mjesec? Jer bukvalno nisam sposobna da idem na posao, najvise mi smeta svjetlo, a zatim i mirisi, zvukovi...

Da napomenem da nikad ranije nisam imala tegobe, ponekad sitni grcevi u stomaku, ali nista strasno. Nikad me to nije sprjecavalo od odlaska u teretanu i sl.
Michun

#2347 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Michun »

sombra wrote:Zadnja dva mjeseca imam grozne glavobolje tokom menstruacije. Prijateljica koja je doktorica tvrdi da je u pitanju migrena, nakon sto sam joj opisala bol. Da li neko ima slicnih problema? Znaci li to da ce se od sada vracati svaki mjesec? Jer bukvalno nisam sposobna da idem na posao, najvise mi smeta svjetlo, a zatim i mirisi, zvukovi...

Da napomenem da nikad ranije nisam imala tegobe, ponekad sitni grcevi u stomaku, ali nista strasno. Nikad me to nije sprjecavalo od odlaska u teretanu i sl.
sombra, bol je sasvim drugacija kod migrene i glavobolje. cak ni lijekovi nisu isti: avamigran, maxalt i sl. su za protiv migrene :)
zene cesce imaju migrenu jer je vezano za zeMske hormone. tako da je, laicki gledano, moguce da je imas i da se nesto sa hormonima desava. mozda odatle da krenes? idi kod gin. i izlozi problem.
sretno
Lilyen

#2348 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Lilyen »

sombra wrote:Zadnja dva mjeseca imam grozne glavobolje tokom menstruacije. Prijateljica koja je doktorica tvrdi da je u pitanju migrena, nakon sto sam joj opisala bol. Da li neko ima slicnih problema? Znaci li to da ce se od sada vracati svaki mjesec? Jer bukvalno nisam sposobna da idem na posao, najvise mi smeta svjetlo, a zatim i mirisi, zvukovi...

Osim ostalih simptoma... :-) :shock: :-? :( :x :cry: :-D i ja imam glavobolje, koje znaju trajati 5-7 dana prije i još 2-3 dana kad počne ciklus. Nisu to obične glavobolje, bez tablete nema pomoći. Čini mi se da mi bude magla u glavi.
Hm.. sad nije da sam ispitivala nešto, ali mi niko ne reče da bi moglo biti povezano sa hormonima.
Da li i vrtoglavice imaju veze s tim!? :-)
madnessa

#2349 Re: Ginekologija i vagine....

Post by madnessa »

Kakvo su vam željezo i ostali minerali? Vrtoglavice mogu biti znak malokrvnosti.
Lilyen

#2350 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Lilyen »

Mogla bi napisati roman o PMS simptomima..haha. Nisam nikakva peka ali kad me sastavi :shock:
Naravno i povraćanje je tu, ne uvijek doduše i promjene temperature tijela itd.
Vrlo rijetko promjene raspoloženja, tersanja i sl.

I slažem se sa @Jessie B vježbanje pomaže. Kad sam išla redovno svi simptomi su bili znatno smanjeni.
Post Reply