za inspiraciju
[youtube]http://de.youtube.com/watch?v=FnH39vdm8 ... re=related[/youtube]
Moderator: anex
I ja valahadzinica wrote:dragog srca... mirise i ukusandacina_curica wrote:hadzinicede mi sibni koji paradajz za rucak
mogu zamisliti kako divno mirise
kod mene juce za veceru bile punjene lepine.....znaci tijesto zakuhati kao za lepine (ili hljeb) - brasno, germa, so i topla voda, pustiti da nadodje pa prekuhati, razviti i nafilovati cim god volite (ja sam punila piletinom u paradajz sosu sa krusnim mrvicama i parmezanom i rendanom mocarelom), namazati maslinovim uljem, posuti sirom i travkama
i zapeci u rerni
.....super su bile ali posto je prvi pokusaj nisu bile bas nesto lijepe
kad se "uhodam" kacam slike
joj ja volim ta tijesta, lepinje, pogace, tortilje..ma sve sto je tjesto+fil
daj bona sliku, ovdje se ne trazi "dlaka u jajetu" vec kao mirise
Ja sam bas kontala praviti piroske,jela sam ih nekad davno ali nikad ih ja licno nisam spremala, jer sam uvijek kontala da ce ispasti premasne a nesto nisam bas ljubitelj premasne hrane...evo nasla ja i recept u coolinariki i sve kontam haj spremit cu ovih dana da probam kad ono ti postavila slikuhadzinica wrote:dorucak-piroske
Hvala najljepsa, pokusat cuhadzinica wrote: i jesu punjene sirom, radila po ovom receptu http://www.coolinarika.com/recept/domac ... e-sa-sirom
samo su 4 bile sa virslom, djeca nikako ne vole sir
nek ti tijesto odstoji u frizideru pola sta-sat, i bitno da se peku u ulju, a ne na ulju, znaci nek ti nije zao staviti i vise od pola litre ulja, tako da one "plutaju" i jos jedna vazna stvra je, ne stvaljati ih previse u tavu, jer onda oduzmu temperaturu ulja i onda se "napiju" ulja.koristi pola ostro pola glatko brasno!
ovo savjeti iz dugog niza god pravljenja, gdje je bilo i masnih i zilavih i nepecenih..danas su bas kao mamine
CoJi sto ne odgovorih brze, ja na nekom seminaru cijeli dan, evo sad pauziram za rucak malo pa rekoh da doletim ne bil' mi sta promaklonebojeplavo wrote:I ja vala![]()
Dc, a kako ih filujes? Jel ono preklopis napola ili nekako drugacije, posto se bojim da bi mi sav fil izasao napoljeI jel prije poprzis fil?
Joj ja sam pravila nesto slicno neki dan, samo sam koristila onaj megle francuski hljeb, a fil je bio od mljevenog mesa. Bilo je ukusno, samo ne bas fino za vidjeti![]()

Ne odgovori mi jel poprzis fil prije nego filujes te pogacice, ili direktno piletinu i ostalo stavljas unutra?dacina_curica wrote:CoJi sto ne odgovorih brze, ja na nekom seminaru cijeli dan, evo sad pauziram za rucak malo pa rekoh da doletim ne bil' mi sta promaklonebojeplavo wrote:I ja vala![]()
Dc, a kako ih filujes? Jel ono preklopis napola ili nekako drugacije, posto se bojim da bi mi sav fil izasao napoljeI jel prije poprzis fil?
Joj ja sam pravila nesto slicno neki dan, samo sam koristila onaj megle francuski hljeb, a fil je bio od mljevenog mesa. Bilo je ukusno, samo ne bas fino za vidjeti![]()
![]()
![]()
kod mene je to ovako izgledalo(pravicu opet pa cu staviti slicice
, obecavam)
lijena sam pa rekoh da ti se, neofirno, privalim za kulinarske carolijedacina_curica wrote:ooops, ja haman ne znam citatiCoJi dadiljice
![]()
fill proprzim i zacinim pa ga onda dodam na pola lepinice i dodam sira ili sta god mislim da valja....pravila sam 3 verzije dosad, onu sto sam vec opisala, onda nekoliko sa meksickim punjenjem (piletina, gljive, paprike u ljutom sosu i sa malo sira
) i jos verziju za dorucak sa purecom salamom i svicarskim sirom
Bumbizar mi ne vjerujes na rijec?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()