Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Charuga
- Globalni moderator
#2326 Re: reprezentacija
Grcka - Finska 81:61
Grci poderase fince bez problema, cijelu utakmicu su kontrolisali i nisu im dali da se priblize. E sad, grci su se juce dobro namucili protiv nas a mi smo bili puno losiji nego danas. Teletovic i Ikonic su bili katastrofa.Nemam pojma kakvi su finci, nisam ih gledao ali mi rece jaran da su zeznuti ako ih krene sut. Da imaju onih dalekometnih pucaca. Zna li neko kakvi su pod kosem?
Grci poderase fince bez problema, cijelu utakmicu su kontrolisali i nisu im dali da se priblize. E sad, grci su se juce dobro namucili protiv nas a mi smo bili puno losiji nego danas. Teletovic i Ikonic su bili katastrofa.Nemam pojma kakvi su finci, nisam ih gledao ali mi rece jaran da su zeznuti ako ih krene sut. Da imaju onih dalekometnih pucaca. Zna li neko kakvi su pod kosem?
-
north
#2327 Re: reprezentacija
Pod košem nikakvi, u rangu sa namaPlavih_11 wrote:Grcka - Finska 81:61
Ako im zatvorimo vanjski šut realno bi trebali uzeti.....ali ako se raspucaju kao sinoć protiv hrvata može biti pravo zajebano....
-
odsutraopetultra
#2328 Re: reprezentacija
Puno tanji od Grcke i CG,igraju prebrzo i ispucavaju se bukvalno i za 2 i za 3 upravo zato sto su slabi pod kosem.Plavih_11 wrote:Grcka - Finska 81:61
-
juan
#2329 Re: reprezentacija
JAVNO KAZEM DA NEMAM ABSOLUTNO BLAGE VEZE O KOSARCI!!Comrad wrote:Kako bi svi morali pojest go*na ovdje, sta smo napricali...![]()
![]()
NIKADA VISE NECU NITI JEDNU RUZNU RIJEC O REPKI NASOJ!!
DANAS MI JE NAJDRAZI DAN!!! POKORILI SMO CRNOGORCE!!!
kako mi je godram, da samo znate! sto se mene tice, mogu sad svaku i po 30 izgubit
- Comrad
#2330 Re: reprezentacija
Steta stvarno za ovu generaciju da nemaju kvalitetnog trenera i dobrog centra. Ne mozemo dovijeka ovako ho ruk igrati. Vidjeli smo da to ne pali i ranije.
Vidjet cemo dalje kako ce ovo ici, ali Sabetu definitvno ne idu nikakve zasluge.

Vidjet cemo dalje kako ce ovo ici, ali Sabetu definitvno ne idu nikakve zasluge.
-
udrch
#2331 Re: reprezentacija
Imali bi mi jaku repku da nema mešetara oko nje..
Bio bih presretan kada bi Sabit bio njen najveći problem, ali očito da nije..možda nije najbolje što imamo, ali čovjek je bio tu kad nam je bilo najljepše..ne znam kako možete blatiti čovjeka koji je bar meni lično podario dvije najveće sportske pobjede od samostalnosti: Hrvatska na koljenima u skenderiji i splitu..
Da je tu samo Preldžić i Begić ne bi imali nikakvih problema, a da ne govorim za ove koji igraju za Hrvatsku..na centrima bi bili beton, ne bi se patili ovako..
Našoj repki sve najbolje, uvjeren sam u tri pobjede i prolaz dalje..
Povredom Tomasa mislim da nam se otvara prilika i za veliko drugo mjesto u grupi..aBd..
Bio bih presretan kada bi Sabit bio njen najveći problem, ali očito da nije..možda nije najbolje što imamo, ali čovjek je bio tu kad nam je bilo najljepše..ne znam kako možete blatiti čovjeka koji je bar meni lično podario dvije najveće sportske pobjede od samostalnosti: Hrvatska na koljenima u skenderiji i splitu..
Da je tu samo Preldžić i Begić ne bi imali nikakvih problema, a da ne govorim za ove koji igraju za Hrvatsku..na centrima bi bili beton, ne bi se patili ovako..
Povredom Tomasa mislim da nam se otvara prilika i za veliko drugo mjesto u grupi..aBd..
- Comrad
#2332 Re: reprezentacija
Sabit nije za trenera jedne ozbiljne drzavne ekipe. To sto smo tada dobili Hrvatsku i sto smo tad dobro igrali nije sigurno njegova zasluga. Nesto se ne sjecam da smo i tad imali neke super-ultra akcije, il je Neno sve na svoju ruku rjesavao. I onda dodjosmo na EP i popusismo glatko sve tekme. Imali smo dobru ekipu, koja je bila uigrana i mogu samo zamisliti sta bi se desilo da smo tada imali ozbiljnog trenera.
Ja ne zelim da cestitam covjeku jer je eto samo tu, jer je eto jedino on htio da nas vodi (sto naravno nije tacno). Treba iz sazaljenja da ga gotivim. Mi nemamo igru i tacka. Slazem se naravno da je on tu najmanje kriv, krivi su oni koji su ga doveli i dopustili mu da obavlja jednu takvu funkciju, za koju ako cemo biti iskreni, nije dorastao.
Ja ne zelim da cestitam covjeku jer je eto samo tu, jer je eto jedino on htio da nas vodi (sto naravno nije tacno). Treba iz sazaljenja da ga gotivim. Mi nemamo igru i tacka. Slazem se naravno da je on tu najmanje kriv, krivi su oni koji su ga doveli i dopustili mu da obavlja jednu takvu funkciju, za koju ako cemo biti iskreni, nije dorastao.
- therrarrius
#2333 Re: reprezentacija
Ha jest, ima ti ta mjesta, ali opet ne mjenja cinjenicu da je sabe los trener, ali opet, pobjeda protic crne gore je pobjeda i svaka cast na tome...udrch wrote:Imali bi mi jaku repku da nema mešetara oko nje..
-
udrch
#2334 Re: reprezentacija
Naravno, Bajrmaović je za njega baš veličina..u njegovo vrijeme nismo zabilježili nijedan poraz na EPComrad wrote:Sabit nije za trenera jedne ozbiljne drzavne ekipe. To sto smo tada dobili Hrvatsku i sto smo tad dobro igrali nije sigurno njegova zasluga. Nesto se ne sjecam da smo i tad imali neke super-ultra akcije, il je Neno sve na svoju ruku rjesavao. I onda dodjosmo na EP i popusismo glatko sve tekme. Imali smo dobru ekipu, koja je bila uigrana i mogu samo zamisliti sta bi se desilo da smo tada imali ozbiljnog trenera.
Mislim da bi Tanjević bio najbolje rješenje, ali nešto mu se ne da dolazi u Sarajevo
Nego ko bi to u ovim uslovima bio najbolje rješenje?
- just principe
#2335 Re: reprezentacija
Comrad wrote:Sabit nije za trenera jedne ozbiljne drzavne ekipe. To sto smo tada dobili Hrvatsku i sto smo tad dobro igrali nije sigurno njegova zasluga. Nesto se ne sjecam da smo i tad imali neke super-ultra akcije, il je Neno sve na svoju ruku rjesavao. I onda dodjosmo na EP i popusismo glatko sve tekme. Imali smo dobru ekipu, koja je bila uigrana i mogu samo zamisliti sta bi se desilo da smo tada imali ozbiljnog trenera.
de molim te ne baxuziraj vise..Istina je da u pripremnim utakmicama smo bili vise nego losi i takodjer sam kritikovao..Ali mora se priznati da kad je najpotrebnije, a to je na Euru nasa reprezentacija za sada igra vise nego dobro...pripremne utakmice nisu relevantno mjerilo, evo npr Belgija nas deklasirala ali da se sutra mi s njima na euru sastanemo bila bi drugacija situacija, to ti garantujem..Ja sam uvijek bio za opciju - gubi sve moguce prijateljske, ali pobjedjuj zvanicne utakmice ukoliko je to moguce...Sam nastup u pripremnim utakmicama dao je za pravo kladionicama da Crnu Goru kvalifikuju kao velikog favorita protiv nas, ali vidjeli smo sta se dogodilo...Sto se tice selektora ne moze me niko uvjeriti da se iz utakmice u utakmicu ne poboljsava i da on nema zasluge za ove dvije odlicne tekme na Euru..Ne znam sta njima govori na Time.outu sada i da li im i dalje psuje, ali ocigledno je promjenio taktiku vodjenja ekipe..Bar kad pobjedimo malo se opustite i uzivajte, nema smisla i tada kritikovati
-
convict
#2336 Re: reprezentacija
Mi dobili Crnogorce, Crnogorci Makedonce, Makedonci Hrvate. Dakle? Do kraja sve pobjede?
-
samko1974
#2337 Re: reprezentacija
convict wrote:Mi dobili Crnogorce, Crnogorci Makedonce, Makedonci Hrvate. Dakle? Do kraja sve pobjede?
U nasoj C grupi nista nije sigurno osim jedne stvari a to je da fisnak sigurno nece biti medju prv tri.Ostalo se nista ne zna cak nije sigurno ni da ce grcka biti medju prve tri ( jer teoretski a i prakticno mogu sve tri utakmice do kraja izgubiti, zasto da ne).Sto se nas tice najvaznije je sad da nepotcjenimo fince i da pripremimo za njihov nacin igri da nasi bekovi dobro igraju i cuvaju njihove bekove, da ne pokusavamo igrati zonu ni za zivu glavu i da ih pokusamo dobiti bez neke tijesne zavrsnice.Ako se to desi i dobijemm fince e onda u susret sa hrvatima idemo neoptereceni , jednostavno i hrabro da igramo kao u prva dva meca a nadam se da nam neopterecenje moze donijeti dobar procenat suta za 2 il 3 poena
-
El_comadante
#2338 Re: reprezentacija
znaći s obzirom da su Makedonci pobjedili Hrvate nama trebaju još dvije pobjede da se plasiramo u 2 krug a sportski se je nadati da možemo to uraditi. dakle pobjeda protiv objektivno slabijih Finaca i još jedna nam treba jal Hrvate jal Makedonce.
-
Juka071
#2339 Re: reprezentacija
Dajte ljudi malo kontrole o Sabetu. Kako nije do selektora. Sve je do selektora i pobijede i porazi. Pa on ih je selektirao,sa njima proveo 2 mjeseca,on vrši rotaciju igrača i ko će sa kim u petorci biti. Pa vidite da ih maximalno rotira i izvlači maximum od njih. Tačno je da nemamo igru ispod koša i da ako nas šut stane belaj je. Ali upravo je to ono što je selektor potencirao znajući naše mane i vrline. Kikanović odlično igra pod košem i normalno je da moramo imati padova jer je jedini ozbiljan igrač koji se hrve sa divovima drugih repki. Zato smo jaki na vanjskim pozicijama,krilima. Dobit ćemo mi i fince i makedonce a kako je pošlo i hrvate. Kod njih je atmosfera nikakva,šaketaju se na treninzima,Tomas se povrijedio sinoć,skroz su pali. Mi smo u usponu i ova pobijeda protiv crnogoraca je inekcija koja će nam dati potreban timski duh i moral za tekme koje dolaze. Jer ako razbijemo fince 15-20 razlike da se makedoncima i hrvatime neće trest ruke kad budu igrali protiv nas? Vidjetćete da hoće. Sabe je super posao odradio do sad i obradovao nas je juče kao i bezbroj puta u prošlosti.
- jazzer
#2340 Re: reprezentacija
Bas te spucala euforijaJuka071 wrote:Dajte ljudi malo kontrole o Sabetu. Kako nije do selektora. Sve je do selektora i pobijede i porazi. Pa on ih je selektirao,sa njima proveo 2 mjeseca,on vrši rotaciju igrača i ko će sa kim u petorci biti. Pa vidite da ih maximalno rotira i izvlači maximum od njih. Tačno je da nemamo igru ispod koša i da ako nas šut stane belaj je. Ali upravo je to ono što je selektor potencirao znajući naše mane i vrline. Kikanović odlično igra pod košem i normalno je da moramo imati padova jer je jedini ozbiljan igrač koji se hrve sa divovima drugih repki. Zato smo jaki na vanjskim pozicijama,krilima. Dobit ćemo mi i fince i makedonce a kako je pošlo i hrvate. Kod njih je atmosfera nikakva,šaketaju se na treninzima,Tomas se povrijedio sinoć,skroz su pali. Mi smo u usponu i ova pobijeda protiv crnogoraca je inekcija koja će nam dati potreban timski duh i moral za tekme koje dolaze. Jer ako razbijemo fince 15-20 razlike da se makedoncima i hrvatime neće trest ruke kad budu igrali protiv nas? Vidjetćete da hoće. Sabe je super posao odradio do sad i obradovao nas je juče kao i bezbroj puta u prošlosti.
Zatajila mi memorija pa me boga ti podsjeti gdje nas je to Sabe u proslosti obradovao??
Sto je prolazio kroz kvalifikacije u kojima smo igrali protiv Islanda, Austrije i ostalih sila a onda
odlazili na EP i biljezili tri poraza?? Ili pak mislis na period kada je kao aktivan igrac bio prvak evrope
sa Bosnom 1979??
Sabe je selektor zahvaljujuci cinjenici da imamo savez kakav imamo. Da je neki strucnjak, nije.
Ali u svakom slucaju mu treba dati podrsku, daje sve od sebe ali, na zalost, on je limitiran trener.
-
Juka071
#2341 Re: reprezentacija
Sjeti se tekmi protiv hrvatske,dovoljno!!!!
A kao igrača netrebam ga ni pominjati.Zna se ko je bio!
- Comrad
#2342 Re: reprezentacija
@Juka071, Ja imam osjecaj da ti te tekme uopste nisi gledao.
Ili te je i tada uhvatila euforija i nisi mogao razlikovati organizovanu igru od Nenine super noci, koji nas je drzao u zivotu.
Ili te je i tada uhvatila euforija i nisi mogao razlikovati organizovanu igru od Nenine super noci, koji nas je drzao u zivotu.
-
žuti
#2343 Re: reprezentacija
inače, taktika nam je opali tricu pa šta bude...
to je juce nekim cudom prolazilo, ali sigurno u narednim tekmama nece...
33 suta za 3 poena!
to je juce nekim cudom prolazilo, ali sigurno u narednim tekmama nece...
33 suta za 3 poena!
-
Juka071
#2344 Re: reprezentacija
@žuti,meni se čini da ti navijaš protiv BiH pa tako pišeš. Sve i da jeste tako košto kažeš da se ispucavamo to je ok. Ako nas krene ko juče biće dobro. I tu je do Sabeta jer ih je selektirao koji znaju pucat. To nam je glavno oružje.
Što se tiće tekmi sa hrvatskom,pogotovo one na "Gripama",dovoljno je da kažem da su svi odlično odigrali od Avdića, Dževde,Mujezinovića,Firića, a ne samo Nenči.Protiv Rađe,Komazca,Mršića,Tabaka......
Ono što niko ne vidi je da Sabe više radi na odbrani i tada je kao i sada. Možete vidjeti da nam je to dobro i da se iz toga crpe kontre i polu-kontre koje bi nam pored šuta trebale biti jedno od glavnih oružja.
Toliko!!!!
Što se tiće tekmi sa hrvatskom,pogotovo one na "Gripama",dovoljno je da kažem da su svi odlično odigrali od Avdića, Dževde,Mujezinovića,Firića, a ne samo Nenči.Protiv Rađe,Komazca,Mršića,Tabaka......
Ono što niko ne vidi je da Sabe više radi na odbrani i tada je kao i sada. Možete vidjeti da nam je to dobro i da se iz toga crpe kontre i polu-kontre koje bi nam pored šuta trebale biti jedno od glavnih oružja.
Toliko!!!!
- shalla
#2345 Re: reprezentacija
Daj baa ljudi spustite lopticu, da Mirza nije podivljao qratz bi smo pobijedili i opet bi gledali kategoriju skokova kako je debelo na strani protivnika...
Ko god se razumije u košarku zna da te šut može izvaditi u jednoj ili dvije tekme, ne možeš ti graditi taktiku na silovanju šuta, pogledajte procenat za dva i tri poena od jučer. Za dvicu jako dobar postotak, pa da igramo više organizovanih napada ne bi bilo potrebe da se ovoliko siluje trica...
U svakom slučaju MNOGO mi je drago zbog pobjede ali opet se itekako vidjelo da nam fali skok, visina...
Ko god se razumije u košarku zna da te šut može izvaditi u jednoj ili dvije tekme, ne možeš ti graditi taktiku na silovanju šuta, pogledajte procenat za dva i tri poena od jučer. Za dvicu jako dobar postotak, pa da igramo više organizovanih napada ne bi bilo potrebe da se ovoliko siluje trica...
U svakom slučaju MNOGO mi je drago zbog pobjede ali opet se itekako vidjelo da nam fali skok, visina...
- spree
#2346 Re: reprezentacija
ma svi pomalo. do zadnje cetvrtine najvise kikanovic, ali je brzo usao u probleme s licnim. neko vrijeme ga je cuvao bavcickakavdanakneiskustvu wrote:nisam gledao jučerašnju tekmu,ko od naših igrača je čuvao pekovića?
- spree
#2347 Re: reprezentacija
sta je on zasluzan tu? pa tu su igrali svi igraci iz kk bosne koji su bili uigrani i znali se u dusu. sabe je samo figura bio. hajmo igrat' u pm i to je to. neno sam uzme sve na sebe i hajmo. ja sam stvarno prije (dok sam bio mali) mislio da je sabe neki trener i jos uvijek je on meni drag, ali brate dragi realno on nema pojma. da je aco pertovic dosao ne smijem ni pomisliti sta bi se moglo uraditi na ovom euru s obzirom kakvu imamo grupu i u kakvoj formi su nam protivnici.Juka071 wrote:Sjeti se tekmi protiv hrvatske,dovoljno!!!!
-
pemanapemani
#2348 Re: reprezentacija
shalla wrote:Daj baa ljudi spustite lopticu, da Mirza nije podivljao qratz bi smo pobijedili i opet bi gledali kategoriju skokova kako je debelo na strani protivnika...
Što je napisao @Comrad, kad svi pojedemo go.na, šta smo svašta napisali. Iskreno, nikad mi slađe ne bi sjela. Da nam ova navratnanos taktika prođe protiv Finaca i Makedonaca/Hrvata, pa da se dokopamo drugog kruga, mada je ista pogubna za živce gledatelja. Nadam se da i nas jednom posluži sreća.
-
udrch
#2349 Re: reprezentacija
Jebiga tebi je teško ugoditi..shalla wrote:Daj baa ljudi spustite lopticu, da Mirza nije podivljao qratz bi smo pobijedili i opet bi gledali kategoriju skokova kako je debelo na strani protivnika...
Nismo mi velesila ni u jednom sportu da možemo svakoj pobjedi gledati u zube..mali smo mi..
Ja sam ponosan na ove momke..
Da su nam na raspolaganju svi oni koji sada igraju za druge ja bih bio nezadovoljan Sabetovim izborom..ovako to je to..imamo to što imamo..tužno je gledati Preldžića i Begića u drugim ekipama..neka je na sramotu njihovim familijama..ja bih se takih odrekao i promjenio prezime..
-
udrch
#2350 Re: reprezentacija
Koja druga taktika postoji a da je možemo odigrati sa ovim igračima?