Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
lajkujMe

#2326 Re: Sarajevo Construction

Post by lajkujMe »

mk ultra wrote:
Thorgerson wrote:Ok, ja shvatam investitora da zeli da gradi, investira. Ajd shvatam i opstinu jebe im se, uzimaju lopatom za dozvole, prikljucke.

Ali ono sto ne shvatam - jesu kupci tih nekretnina.

Dakle, kakva je to budaletina koja ce dati koliko god novca za nekretninu koja je 20m od piste. :-)
Image

Ovo na slici je bivsi Hong Kongski aerodrom koji je zatvoren preko 10 godina vec ako ne i duze, aerodrom je bio takav i tu jer nema prostora za aerodrom van grada, to je bio najopasniji aerodrom na svijetu dugo vremena. Novi aerodrom je napravljen ali bukvalno od nule jer su morali zbog nedostatka prostora napravi vjestacko ostrvo i aerodrom na njemu. Sarajevo se ne moze porediti s ovim, tamo je nuzda uvjetovala takav aerodrom, ovdje kod su to seljacko talovska posla.
krater

#2327 Re: Sarajevo Construction

Post by krater »

Haris.ba wrote:Idu izbori. Tami gdje načelnik ostane znači da su građani zadovoljni.
Malo jeste u gradskim općinama drugačije, ali načelnici imaju ogromnu moć.

Zapamtio sam predavanje o načinu života u Rimskom carstvu. I kako je sirotinja živjela u gradu, a imućni su imali u gradu prostore radi posla, ali se živjelo izvan grada. I paralelu u tom momentu sa našim stanjem i magičnim prostorom Čaršija Malta.

Na Ilidži je planirana gradnja za oko 50 hiljada ljudi. Nije mi samo jasno osim Arapa ko ce to kupovati.
Uz obalu Željeznice i uz obalu Bosne niže Otesa i Osjeka (počeli su pomalo regulisati rijeke na tom podrucju).
Ovo ?

Image
mayab

#2328 Re: Sarajevo Construction

Post by mayab »

Image

Ova zgrada mi iz daljine bas dobro izgleda, stanovi su skupi, i trenutno je usamljena na sred livade, ali kad prije neki dan spoznah da je direktno na poletnoj trasi Sa aerodroma, meni je to veliki minus za ovako skupe stanove ...
pametolog

#2329 Re: Sarajevo Construction

Post by pametolog »

Vidim danas da su zabodeni neki drveni kocici sa crvenim vrhom (ili cak i crvenom krpom) na vrhu, zabodeni na onu travu izmedju glavne ceste i setnice odmah iza nove prikljucne ceste za Kumrovec. Valjda nece i tu pravit jos jedan spoj za Novu Otoku??? Tacno je u pravcu njihovog novog parkinga.
mario001

#2330 Re: Sarajevo Construction

Post by mario001 »

pametolog wrote:Vidim danas da su zabodeni neki drveni kocici sa crvenim vrhom (ili cak i crvenom krpom) na vrhu, zabodeni na onu travu izmedju glavne ceste i setnice odmah iza nove prikljucne ceste za Kumrovec. Valjda nece i tu pravit jos jedan spoj za Novu Otoku??? Tacno je u pravcu njihovog novog parkinga.
Po regulacionom planu ima cesta izmedju Kumrovca i Nove Otoke, ne znam dokle su stigli sa njenom gradnjom
lajkujMe

#2331 Re: Sarajevo Construction

Post by lajkujMe »

mayab wrote:Image

Ova zgrada mi iz daljine bas dobro izgleda, stanovi su skupi, i trenutno je usamljena na sred livade, ali kad prije neki dan spoznah da je direktno na poletnoj trasi Sa aerodroma, meni je to veliki minus za ovako skupe stanove ...
Kad se sjetim 2001 godina, na vikendici u Osjeku kuca ispod rute sljetanja aviona, 4.00 ujutru spavam mirno u krevetu, kad poceli prozori i sve ostalo u kuci da se trese citava kuca pocela da se trese na kraju, prozori poceli da pucaju panika u kuci svi bjeze napolje a cuje se nevjerovatno glasan zvuk aviona mislimo da pada avion na kucu.

Na kraju ispalo da je Americki vojno teretni avion onaj s 4 propelera, prenisko sljetao tik iznad krovova kuca mozda 50tak metara iznad zemlje umjesto 200m, valjda pilot neiskusan ili izgubio orijentaciju u sred noci. E ako se to desilo moze se opet desiti da vidimo sta ce se desiti ako se nadje ova zgrada na ruti aviona.
Po meni dok je god aerodrom tu gdje jeste treba se ocistiti 200 metara mozda i vise sirine za sljetanje istih ne smije nista preko 2 sprata biti.
Pauza

#2332 Re: Sarajevo Construction

Post by Pauza »

mayab wrote:Image

Uuu koji zajeb. Je li moguće da su to dozvolili i dali dozvole? :bih:
Haris.ba

#2333 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

krater wrote:
Haris.ba wrote:Idu izbori. Tami gdje načelnik ostane znači da su građani zadovoljni.

Zapamtio sam predavanje o načinu života u Rimskom carstvu. I kako je sirotinja živjela u gradu, a imućni su imali u gradu prostore radi posla, ali se živjelo izvan grada. I paralelu u tom momentu sa našim stanjem i magičnim prostorom Čaršija Malta.

Na Ilidži je planirana gradnja za oko 50 hiljada ljudi. Nije mi samo jasno osim Arapa ko ce to kupovati.
Uz obalu Željeznice i uz obalu Bosne niže Otesa i Osjeka (počeli su pomalo regulisati rijeke na tom podrucju).
Ovo ?

Image
To je jedan dio. Drugi dio zavisi od ulaganje Agencije za sliv Save da riješi poplave ispod Osjeka, Otesa i Azića.

Tzv. Nova Ilidža je sasvim lijep projekat. Pravi organsku cjelinu od sadašnjeg centra Ilidže i Butira i Sokolović Kolonije. Uređuje se obala Željeznice i stvara mogućnost da se stvori fantastična kilometarska šetnica uz obalu.

Fazon je što neće izgledati u praksi ko što izgleda na renderima. I ja imam zamjerku što se ne rješava kvalitetno spoj Hrasnice preko Sokolović Kolonije sa Butmirom i dalje sa Dobrinjom. (izbjegao bi se tranzit Hrasnice, Kolonije i dobrog dijela Butmira kroz Ilidžu spajanjem na 12 transferzalu). Jer trasa ucrtana na karte za taj projekat preko Vojkovića nema šanse da bude odobrena od Istočne Ilidže.
mirzet87sa

#2334 Re: Sarajevo Construction

Post by mirzet87sa »

VIdim iskopavaju teren kod soukbunara, ne znam kako se tacno ulica zove ispod onog groblja, za stambeni objekat od 8spratova.. Nisu normalni put mladih muslimana ima cijelom duzinom da bude u odronima
drug_profi

#2335 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Pa ce opstina da sanira nasim parama.
Ja ne znam kako bih vise nazvao ovaj pokusaj od drzave....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2336 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

joj jes mislim da sam napisao u martu da ce se poceti koppati
oni sto su kuće imali dobiće po 2-3 stana
vodoinstalater

#2337 Re: Sarajevo Construction

Post by vodoinstalater »

Haris.ba wrote:
krater wrote:

Ovo ?

Image
To je jedan dio. Drugi dio zavisi od ulaganje Agencije za sliv Save da riješi poplave ispod Osjeka, Otesa i Azića.

Tzv. Nova Ilidža je sasvim lijep projekat. Pravi organsku cjelinu od sadašnjeg centra Ilidže i Butira i Sokolović Kolonije. Uređuje se obala Željeznice i stvara mogućnost da se stvori fantastična kilometarska šetnica uz obalu.

Fazon je što neće izgledati u praksi ko što izgleda na renderima. I ja imam zamjerku što se ne rješava kvalitetno spoj Hrasnice preko Sokolović Kolonije sa Butmirom i dalje sa Dobrinjom. (izbjegao bi se tranzit Hrasnice, Kolonije i dobrog dijela Butmira kroz Ilidžu spajanjem na 12 transferzalu). Jer trasa ucrtana na karte za taj projekat preko Vojkovića nema šanse da bude odobrena od Istočne Ilidže.
Samo me interesuje odakle nam voda bude dolazila kada ovo napravimo. Ne samo da unistimo mogucnost da zahvatimo nove kolicine vode, nego i ovo postojece uz ovakva rjesenja mozemo da pocnemo koristiti kao tehnicku vodu. Dok ih skroz ne unistimo
Hare ba....pa ti ovo barem razumijes, koliko se sjecam sa neke teme....

Cisto sumnjam da ce ovo zeleno gore tj dole prema granici sa RSom ostati zona vodozahvata, jos vise sumnjam da ce biti rekreaciona zona kombinovana sa vodozahvatom...Mrka nam je kapa....
Haris.ba

#2338 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Vode ima za najmanje milion stanovnika u kantonu. Ali to zahtjeva japansko planiranje i upravljanje.
I podrazumjeva da se vodozastitna zona brani puškama.

Nije nama problem voda. Već upravljanje vodom.

Da se imalo pameti država bi riješila problem vodozastitne zone zamjenom za zemljište niže Otesa i Azica. Sa rijesenim poplavama, taj prostor bi preuzeo gradnju, a vodozastitna zona se ne bi smanjivala svake godine.
O'zone
Globalni moderator

#2339 Re: Sarajevo Construction

Post by O'zone »

Iselio AMKO skaldišta iza Hitne pomoći ostaje još RamaGlass pa da se neboder počne praviti
Innovation

#2340 Re: Sarajevo Construction

Post by Innovation »

Haris.ba wrote:podrazumjeva da se vodozastitna zona brani puškama.

Nije nama problem voda. Već upravljanje vodom.
:thumbup:
Thorgerson

#2341 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

pametolog wrote:Vidim danas da su zabodeni neki drveni kocici sa crvenim vrhom (ili cak i crvenom krpom) na vrhu, zabodeni na onu travu izmedju glavne ceste i setnice odmah iza nove prikljucne ceste za Kumrovec. Valjda nece i tu pravit jos jedan spoj za Novu Otoku??? Tacno je u pravcu njihovog novog parkinga.
Ja na ovom RP to ne vidim. Istina promjenili su i napravili onaj prikljucak kod Kumrovca. Valjda ce tuda moci na parking, ne vidim zasto ce im drugi prilaz.

Image
vodoinstalater

#2342 Re: Sarajevo Construction

Post by vodoinstalater »

Vode ima za milion, tacno samo gdje je ima. Ako naselimo ljude na mjesta zahvatanje vode, budemo isli u Trnovo po nju.

Upravljanje vodom, jeste i upravljanje resursima. Efektivna zastita zona sve manja, a mjere za zastitu sve potrebnije. Kasnije ce da skoce i troskovi pripreme....

Kakvi smo tako nam i jeste.
Thorgerson

#2343 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Haje ba sta ste se spopali vode.

Ima je u svakom trznom centru.

:D
vodoinstalater

#2344 Re: Sarajevo Construction

Post by vodoinstalater »

Vala upravu si, ima vode u marketu.

A ima i Crna rijeka, kada bolje razmislim to nam je kao sudbina

Truba

#2345 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

izmedju hotela bosna i sare kod terminala ogradilo parking
duljevic izvodzac :mrgreen:
MOSALJOZE

#2346 Re: Sarajevo Construction

Post by MOSALJOZE »

Za sada ono pored aerodroma,2 sprata i cigla za treći
Truba

#2347 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

prema onom planu ploci iz tramvaja sam vidio dva sprata samo
mozdq je to pocetak krova?
JThomas

#2348 Re: Sarajevo Construction

Post by JThomas »

i mi to sve pišemo na forumu portala na kojem je na početnoj reklama zgrada koje ruše tranzit i tjeraju kamione na titovu. a jedno trećinu sadržaja na portalu zadnjih par sedmica čine predizborni "projekti" našim parama načelnika opština koji sve to dozvoljavaju.

neupućeni posjetilac sa druge planete bi po pisanju "nezavisnih" medija rekao, raj uređenosti, sadržaja, sporta i rekreacije. u stvarnosti - izgrade se i ugrade tri stambeno-poslovna objekta za jedno igralište. i pred izbore ti baci ne mrvice, nego mrvice mrvica...
Qler

#2349 Re: Sarajevo Construction

Post by Qler »

ublock (adblock) i nemam pojma sta reklamiraju i koja su politicka govna na stranici pred izbore...
Truba

#2350 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

oni to i kroz tekstove provuku
njih ne mozes blokirat
Post Reply