a sta si ti znanje=nezanje, jesi ti srbin ?????
ozbiljno pitanje, ako odgovoris tacno pocecu mozda citat tvoje postove na forumu, dosad sam dosta preskako
Moderator: Chloe
Kakve to veze ima? Sto bi "znanje" trebao biti srbin ili ja hrvat? Ne vidim zasto bi nacionalnost ovdje igrala bilo kakvu ulogu? Vi ste optereceni sa time.El-bosniaco wrote:macuser sta si ti, jesili ti hrvat iz hercegovine ???
ozbiljno pitanje, ako odgovoris tacno pocecu mozda citat tvoje postove na forumu, dosad sam dosta preskako
El-bosniaco wrote:macuser sta si ti, jesili ti hrvat iz hercegovine ???
Ma ne znam sta si ti "El-bosniaco", a i ne interesuje me, ali vidim da si pizda od covjeka!El-bosniaco wrote:macuser sta si ti, jesili ti hrvat iz hercegovine ???
Bas tako... trusisticka.kekec wrote:Sva prica o postojanju Piramida je stala u ovu TVOJU recenicu.El-bosniaco wrote:Pocelo je Pocelo![]()
![]()
![]()
pricaj te vi, visocani poceinju da izvlace korist iz ovog svega, tak se to radi
kad hrvati mogu od nekakvih nevidljivih gospa mozemo i mi od brda napravit trusiticku atrakciju
(trusiticku: valjda greska u kucanju)
Mozda je El-bosniaco zaduzen da napravi spisak "ZA i PROTIV" piramidaMacuser wrote:El-bosniaco, da li si ti bosanac musliman koji je presao na hriscanstvo u Spaniji, gdje si uzeo nadimak El-bosniaco, kao El Greco, spanski slikar, grckog porijekla? I ako se otkrije piramida, hoce li biti muslimanska bastina ili sva tri naroda koji zive u BiH?
Ne cudim se El-Bosniacu za njegovo ubjedjenje o postojanju visocke piramide, jer El-Bosniaco vjeruje i da lav svojom rikom riche Allahovo ime...Macuser wrote:El-bosniaco, da li si ti bosanac musliman koji je presao na hriscanstvo u Spaniji, gdje si uzeo nadimak El-bosniaco, kao El Greco, spanski slikar, grckog porijekla? I ako se otkrije piramida, hoce li biti muslimanska bastina ili sva tri naroda koji zive u BiH?
Haj' ti sad vjeruj El-Bosniacu da je sav svoj i kad brani interese zagovaraca postojanja piramide... narocito kad to potkrijepljuje postiranjem raznoraznih "dokaza"...El-bosniaco wrote:http://video.google.com/videoplay?docid ... 50&q=allah video Lav izgovara rijec Allah u kavezu
Allah kaze u kuranu:
022:018. Zar ne znaš da se i oni na nebesima i oni na Zemlji Allahu klanjaju, a i Sunce, i Mjesec, i zvijezde, i planine, i drveće, i životinje, i mnogi ljudi, a mnogi kaznu i zaslužuju. A koga Allah ponizi, niko ga ne može poštovanim učiniti; Allah ono što hoće radi.
Rasoha dinosaurus:3. lipnja - Otkrivene okamenjene kosti najstarijeg do danas poznatog stanovnika otoka Korčule!
U predjelu Rasohatica, na južnoj strani otoka Korčule, nedavno su otkriveni okamenjeni ostaci, koliko je nama poznato, do sada najstarijeg organizma koji je živio na otoku. Radi se vjerojatno, sudeći prema dimenzijama zubi i čeljusti, o ogromnoj životinji, koja je prebivala na ovim prostorima prije više milijuna godina.

Izvor: http://www.sarajevo-x.com/clanak/060117001
Bosanska dolina piramida - najveći arheološki projekat u Evropi 2006.
U Sarajevu je jučer održana 2. sjednica Upravnog odbora Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”. Zaključeno je da će radovi na iskopavanju piramida u Visokom biti najveći arheološko-geološki projekat u Evropi ove godine. Radovi će započeti 14. aprila i trajaće do kraja oktobra.
Zahvaljujući izraženom interesovanju arheologa iz čitavog svijeta, već se formiraju jaki ekspertni timovi Projekta. Učešće su najavili sljedeći arheolozi: gospođa Grace Fegan, vodeći irski arheolog, gospodin Royce Richards, iskusni arheolog iz Australije, zatim diplomirani arheolozi sa Univerziteta u Insbruku (Austrija), Glazgovu (Škotska) i Ljubljani (Slovenija).
Međunarodni tim arheologa će pojačati tim bh. mladih arheologa u kojem su: Sead Pilav, koji je diplomirao arheologiju u Švedskoj, Silvana Čobanov (diplomirani arheolog Sveučilišta u Zadru) i Saša Janković (studij arheologije beogradskog Univerziteta).
U zajedničkom ekspertnom timu biće i geološki stručnjaci: dr. Stjepan Ćorić, član uglednog Geološkog društva iz Austrije, te diplomirani inžinjeri geologije Nadija Nukić iz Sarajeva, Ibrica Repisti iz Crne Gore i Jukić Nedim iz Tuzle.
Predviđa se da će za vrijeme trajanja Projekta stalan tim imati preko stotinu stručnjaka i ekipa za iskopavanje na Visočici i okolnim nalazištima. Njima će se pridružiti brojni volonteri i entuzijasti koji će raditi pod stručnim nadzorom.
Aktuelne novosti na pripremi Projekta se mogu naći na službenoj web stranici Fondacije http://www.piramidasunca.ba
Upravni odbor Fondacije je istakao važnost da sve naučne rezultate na iskopavanjima verifikuje Međunarodni savjet Fondacije koji će se sastojati od najuglednijih svjetskih stručnjaka za piramide.
Sarajevo-x.com / Arheološki park: Bosanska piramida Sunca
17/01/2006 02:23
Jesi srela Muju Tutankamona???Imam neki dug da mu damdanas wrote:samo se vi smijtezlobnici nijedni
![]()
ja sam se taman vratila sa treningasa piramida
![]()
spremna sam za visoko![]()
E prijatelju pokazi mi (nam) fotografiju tog otkopanog dijela zida (2 X 12)[m] i bude li to bar priblizno licilo na bilo kakvu zidanu strukturu, odmah se kandidiram za fondaciju!!!cernica wrote: I lakse nego sto mislis. Ne da nisi ne informisan (procitao si dosada jedno deset puta) nego si povrsniji od one travke na Visocici.
Do zida piramide se vec doslo (procitati geoloski izvjestaj Nadjije Nukic).
“(…)može se vidjeti da su blokovi slagani jedan na drugi, s tim da je onaj koji se nalazio iznad smaknut prema unutra, ali su poredani kao cigle pri gradnji objekata. Dimenzije otkrivenog dijela boka piramide je cca 2,00 x 12,0 m.»
Ja! I kakve veze sada to ima sa otkricem eventualne piramide u Visokom?Macuser wrote:@goran_35
Ma moze sve biti. Evo, poslije piramide, mozda je Osmanagic na tragu Filozofskom kamenu (Nekoć su ljudi dugo vremena tražili Filozofski kamen, koji bi imao magičnu silu, da sve, što se njim dotakne, postane zlato. Tako su mislili. Nisu ga našli.). Covjek zna geografsku sirinu i duzinu potonule Atlantide (za koju nikada nije bilo dokazano da postoji). Ezekiel je, nekoc, vidio svemirski brod, a u orbiti zemlje kruzi satelit "Crni Princ" za koga niko ne zna ciji je i sumnja se da su ga postavili vanzemaljci. Piramide se kriju i na Marsu, a prve rijeci prvoga covjeka na Mjesecu Neila Armstronga, nisu bile: "Ovo je mali korak za covjeka, ali ogroman za covjecanstvo", vec "Ovdje su drugi svemirski brodovi, posmatraju nas." Ako, uzmemo da smo ikada bili na Mjesecu, jer neki to osporavaju. Prije nas je bilo mnostvo civilizacija, koje su nestale, a mi o tome pojma nemamo, cak ni jedan materijalni dokaz da su iste postojale, ali su mogle postojati. Maje su pravili piramide, a nisu poznavali tocak, pitanje je kako su to uradili, a da nisu imali antigravitacionalni uredjaj, koji su sigurno imali, ali mu se izgubio svaki trag. I tako dalje i tako dalje...
Naravno da je ublehas!Goran_35 wrote:
Na drugoj strani,Semir ipak nudi dokaze da postoji.Nudi snimke,satelitske snimke,snimke IC kamerom gdje se jasno vidi da se ispod povrsine krije neka kamena struktura koja je "hladnija"...Zatim nudi geoloski izvjestaj,trudi se i do sada je sam sve finansirao...I opet po vama "lopov" i "ublehash"? Bijedno!!!!
...

Principijelno, to je ispravan stav. Lijepo je imati uravnotežen nastup, tj. biti i mehametli i racionalan u isto vrijeme. Međutim, ovdje se ne radi o uobičajenoj situaciji, nekoj u okviru zdravog sistema društvenih normi ponašanja i sa poznatim sistemom vrijednosti koje odozgo grade zakone. Uvedeni su neki novi zakoni, nepisani: H.Čengić je prije nekoliko dana na TV otvoreno izrekao nešto temeljno fašistički - da naime, parafraziram, stranci ne razumiju da se njihove pravne norme ponašanja ne odnose na naše društvo u kome su takve norme tradicionalno drugačije. Dakle, pisani zakoni ne važe. Pa kakvi onda važe?kekec wrote:Znanje, ne bih isao ovako daleko. Ne poznajem detalje.Nakon svih bjelosvjetih protuha i prevaranata vrijeme je da i policija zaradi platu.
Mislim, ako postoji Ministarstvo za O,N, kulturu i sport,
da je zastita kulturnog naslijedja BiH u domenu njihovih
nadleznosti i da nema potrebe formirati Fondaciju koja "ce raditi"
iste poslove.
S druge strane, ako ce se kulturna bastina STVARNO I ISPRAVNO
stititi, podrzavam formiranje i Fondacija i nevladinih organizacija,
uz raspodjelu, a ne poduplavanje poslova.
Grubim otkopavanjem (kramp i lopata) su se ukazale već određene konture, za koje se može reći da imaju određenu geometriju. Čiščenjem blokova špartlom i metlicom može se vidjeti da su blokovi slagani jedan na drugi, s tim da je onaj koji se nalazio iznad smaknut prema unutra, ali su poredani kao cigle pri gradnji objekata.
Nema slika, sta ce ti slika, procjena "ekspertnog oka" je dovoljna.Propast1 wrote:citat iz studije:
Grubim otkopavanjem (kramp i lopata) su se ukazale već određene konture, za koje se može reći da imaju određenu geometriju. Čiščenjem blokova špartlom i metlicom može se vidjeti da su blokovi slagani jedan na drugi, s tim da je onaj koji se nalazio iznad smaknut prema unutra, ali su poredani kao cigle pri gradnji objekata.
ima li ko sliku ovog???
Jeli černica?