Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

macuser sta si ti, jesili ti hrvat iz hercegovine ???

a sta si ti znanje=nezanje, jesi ti srbin ?????

ozbiljno pitanje, ako odgovoris tacno pocecu mozda citat tvoje postove na forumu, dosad sam dosta preskako :D
Macuser

Post by Macuser »

El-bosniaco wrote:macuser sta si ti, jesili ti hrvat iz hercegovine ???

ozbiljno pitanje, ako odgovoris tacno pocecu mozda citat tvoje postove na forumu, dosad sam dosta preskako :D
Kakve to veze ima? Sto bi "znanje" trebao biti srbin ili ja hrvat? Ne vidim zasto bi nacionalnost ovdje igrala bilo kakvu ulogu? Vi ste optereceni sa time.
Last edited by Macuser on 16/01/2006 23:38, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

:shock:
Kakve sad to veze ima sa arheologijom, ublehom i piramidom?
kekec

Post by kekec »

Ma ne znam sta si ti "El-bosniaco", a i ne interesuje me, ali vidim da si pizda od covjeka! :roll:
Fair Life

Post by Fair Life »

kekec wrote:
El-bosniaco wrote:Pocelo je Pocelo :D :D :D
pricaj te vi, visocani poceinju da izvlace korist iz ovog svega, tak se to radi

kad hrvati mogu od nekakvih nevidljivih gospa mozemo i mi od brda napravit trusiticku atrakciju
Sva prica o postojanju Piramida je stala u ovu TVOJU recenicu. :D

(trusiticku: valjda greska u kucanju)
Bas tako... trusisticka.

El-bosniaco je barem iskren ako nije mudar. Citav ovaj "turizam na mozak" oko moguceg postojanja bosanske piramide je napravljen da se medijski pokrije "opravdanost" kojekakvih da namlate pare cijedeci iz naroda posljednju kap znoja.

Bio bi ne malo iznenadjen kad clanovi fondacije (ili bilo ko ukljucen u aktivnosti zamlacivanja logike postojanjem "nase" piramide) ne bi bili i aktivisti SDA.

Mozemo ocekivati i konjske trke oko "piramide", novu visocku koridu poput grmecke, ringispile, raznorazne kafanske zabavljacice... i mnogo sto-sta sto je do sad bilo obiljezje Sabackog vasara.

Samo... dokle?
Macuser

Post by Macuser »

El-bosniaco, da li si ti bosanac musliman koji je presao na hriscanstvo u Spaniji, gdje si uzeo nadimak El-bosniaco, kao El Greco, spanski slikar, grckog porijekla? I ako se otkrije piramida, hoce li biti muslimanska bastina ili sva tri naroda koji zive u BiH?
kekec

Post by kekec »

Macuser wrote:El-bosniaco, da li si ti bosanac musliman koji je presao na hriscanstvo u Spaniji, gdje si uzeo nadimak El-bosniaco, kao El Greco, spanski slikar, grckog porijekla? I ako se otkrije piramida, hoce li biti muslimanska bastina ili sva tri naroda koji zive u BiH?
Mozda je El-bosniaco zaduzen da napravi spisak "ZA i PROTIV" piramida
po nacionalnom kljucu, da bi se kasnije mogao "ispravno" upotrijebiti. :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

Macuser wrote:El-bosniaco, da li si ti bosanac musliman koji je presao na hriscanstvo u Spaniji, gdje si uzeo nadimak El-bosniaco, kao El Greco, spanski slikar, grckog porijekla? I ako se otkrije piramida, hoce li biti muslimanska bastina ili sva tri naroda koji zive u BiH?
Ne cudim se El-Bosniacu za njegovo ubjedjenje o postojanju visocke piramide, jer El-Bosniaco vjeruje i da lav svojom rikom riche Allahovo ime...

Piramidaski logisticari zaista imaju podrsku u "izokrenutim" osobama...
El-bosniaco wrote:http://video.google.com/videoplay?docid ... 50&q=allah video Lav izgovara rijec Allah u kavezu

Allah kaze u kuranu:

022:018. Zar ne znaš da se i oni na nebesima i oni na Zemlji Allahu klanjaju, a i Sunce, i Mjesec, i zvijezde, i planine, i drveće, i životinje, i mnogi ljudi, a mnogi kaznu i zaslužuju. A koga Allah ponizi, niko ga ne može poštovanim učiniti; Allah ono što hoće radi.
Haj' ti sad vjeruj El-Bosniacu da je sav svoj i kad brani interese zagovaraca postojanja piramide... narocito kad to potkrijepljuje postiranjem raznoraznih "dokaza"...
kekec

Post by kekec »

Pogledajte kako se to radi. Pronadje se, snimi , opise i da´u javnost.
I tu vise nema dilema, sumnji, je li ili nije. Evo ga, tu je, dokaz argument, sve.

3. lipnja - Otkrivene okamenjene kosti najstarijeg do danas poznatog stanovnika otoka Korčule!
U predjelu Rasohatica, na južnoj strani otoka Korčule, nedavno su otkriveni okamenjeni ostaci, koliko je nama poznato, do sada najstarijeg organizma koji je živio na otoku. Radi se vjerojatno, sudeći prema dimenzijama zubi i čeljusti, o ogromnoj životinji, koja je prebivala na ovim prostorima prije više milijuna godina.
Rasoha dinosaurus:
Image

http://www.korcula.net/grad/press3/fosil.htm (cijeli izvjestaj)
A-ZO

Post by A-ZO »

Ona se vec nazire, pa vi pricajte :D

Image
Bumerang

Post by Bumerang »

Izvor: http://www.sarajevo-x.com/clanak/060117001

Bosanska dolina piramida - najveći arheološki projekat u Evropi 2006.

U Sarajevu je jučer održana 2. sjednica Upravnog odbora Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”. Zaključeno je da će radovi na iskopavanju piramida u Visokom biti najveći arheološko-geološki projekat u Evropi ove godine. Radovi će započeti 14. aprila i trajaće do kraja oktobra.

Image

Zahvaljujući izraženom interesovanju arheologa iz čitavog svijeta, već se formiraju jaki ekspertni timovi Projekta. Učešće su najavili sljedeći arheolozi: gospođa Grace Fegan, vodeći irski arheolog, gospodin Royce Richards, iskusni arheolog iz Australije, zatim diplomirani arheolozi sa Univerziteta u Insbruku (Austrija), Glazgovu (Škotska) i Ljubljani (Slovenija).

Međunarodni tim arheologa će pojačati tim bh. mladih arheologa u kojem su: Sead Pilav, koji je diplomirao arheologiju u Švedskoj, Silvana Čobanov (diplomirani arheolog Sveučilišta u Zadru) i Saša Janković (studij arheologije beogradskog Univerziteta).

U zajedničkom ekspertnom timu biće i geološki stručnjaci: dr. Stjepan Ćorić, član uglednog Geološkog društva iz Austrije, te diplomirani inžinjeri geologije Nadija Nukić iz Sarajeva, Ibrica Repisti iz Crne Gore i Jukić Nedim iz Tuzle.
Predviđa se da će za vrijeme trajanja Projekta stalan tim imati preko stotinu stručnjaka i ekipa za iskopavanje na Visočici i okolnim nalazištima. Njima će se pridružiti brojni volonteri i entuzijasti koji će raditi pod stručnim nadzorom.
Aktuelne novosti na pripremi Projekta se mogu naći na službenoj web stranici Fondacije http://www.piramidasunca.ba

Upravni odbor Fondacije je istakao važnost da sve naučne rezultate na iskopavanjima verifikuje Međunarodni savjet Fondacije koji će se sastojati od najuglednijih svjetskih stručnjaka za piramide.

Sarajevo-x.com / Arheološki park: Bosanska piramida Sunca

17/01/2006 02:23
Fair Life

Post by Fair Life »

Bosanska dolina piramida !???

Image
kekec

Post by kekec »

Medjunarodnim strucnjacima, zajednickom ekspertnom timu, te ostalim
strucnjacima i volonterima zelim sretno i uspjesno kopanje, sa jednom
preporukom: "Nadjite nastavnika kineskog jezika", jer, jednoga dana kada
se kopanje zavrsi u Kini, da bar znate, na kineskom, reci: "Dobar dan, mi smo
ekipa arheologa koji traze piramide u Bosni.Pokazite nam put do najblizeg
aerodroma." :roll: :)
danas

Post by danas »

samo se vi smijte :D zlobnici nijedni :D
ja sam se taman vratila sa treninga :D sa piramida :D

spremna sam za visoko :D :lol:
Prenj

Post by Prenj »

danas wrote:samo se vi smijte :D zlobnici nijedni :D

Znaci i ti sada imas "ekspertno oko" kao i Semir Osmanagic.
_galaksija

Post by _galaksija »

danas wrote:samo se vi smijte :D zlobnici nijedni :D

Jesi srela Muju Tutankamona???Imam neki dug da mu dam :D
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Bogami kad se sve to raskopa, postace Visoko - Nisko.
terapija

Post by terapija »

cernica wrote: I lakse nego sto mislis. Ne da nisi ne informisan (procitao si dosada jedno deset puta) nego si povrsniji od one travke na Visocici.
Do zida piramide se vec doslo (procitati geoloski izvjestaj Nadjije Nukic).

“(…)može se vidjeti da su blokovi slagani jedan na drugi, s tim da je onaj koji se nalazio iznad smaknut prema unutra, ali su poredani kao cigle pri gradnji objekata. Dimenzije otkrivenog dijela boka piramide je cca 2,00 x 12,0 m.»
E prijatelju pokazi mi (nam) fotografiju tog otkopanog dijela zida (2 X 12)[m] i bude li to bar priblizno licilo na bilo kakvu zidanu strukturu, odmah se kandidiram za fondaciju!!! 8)
Goran_35

Post by Goran_35 »

Macuser wrote:@goran_35

Ma moze sve biti. Evo, poslije piramide, mozda je Osmanagic na tragu Filozofskom kamenu (Nekoć su ljudi dugo vremena tražili Filozofski kamen, koji bi imao magičnu silu, da sve, što se njim dotakne, postane zlato. Tako su mislili. Nisu ga našli.). Covjek zna geografsku sirinu i duzinu potonule Atlantide (za koju nikada nije bilo dokazano da postoji). Ezekiel je, nekoc, vidio svemirski brod, a u orbiti zemlje kruzi satelit "Crni Princ" za koga niko ne zna ciji je i sumnja se da su ga postavili vanzemaljci. Piramide se kriju i na Marsu, a prve rijeci prvoga covjeka na Mjesecu Neila Armstronga, nisu bile: "Ovo je mali korak za covjeka, ali ogroman za covjecanstvo", vec "Ovdje su drugi svemirski brodovi, posmatraju nas." Ako, uzmemo da smo ikada bili na Mjesecu, jer neki to osporavaju. Prije nas je bilo mnostvo civilizacija, koje su nestale, a mi o tome pojma nemamo, cak ni jedan materijalni dokaz da su iste postojale, ali su mogle postojati. Maje su pravili piramide, a nisu poznavali tocak, pitanje je kako su to uradili, a da nisu imali antigravitacionalni uredjaj, koji su sigurno imali, ali mu se izgubio svaki trag. I tako dalje i tako dalje...
Ja! I kakve veze sada to ima sa otkricem eventualne piramide u Visokom?

Takve knjige su pisali i drugi.I Clark i mnogi drugi autori...I sada to treba da bude argument da je covjek budala? A maje jesu pravili piramide.I do dan danas niko ne zna na koji nacin su pravljene kako Egipatske tako i ostale piramide?Prica o robovima je pala u vodu.
Drugo,starost piramida je diskutabilna.Erozija na Svingi ukazuje da je starost mnogo veca nego sto se mislilo,jer erozija je nastala od obilnih kisa a takva klima je bila u Egiptu mnogo,mnogo prije...

Svi argumenti protiv postojanja navodne piramide u Visokom se svode na puko ismijavanje,supljiranje i vrijedjanje Semira Osmanagica.

Na drugoj strani,Semir ipak nudi dokaze da postoji.Nudi snimke,satelitske snimke,snimke IC kamerom gdje se jasno vidi da se ispod povrsine krije neka kamena struktura koja je "hladnija"...Zatim nudi geoloski izvjestaj,trudi se i do sada je sam sve finansirao...I opet po vama "lopov" i "ublehash"? Bijedno!!!!

Zbog toga ja mu skidam kapu a vas ostale mogu samo smatrati zlobnima.Vi mene smatrajte kako hocete!Ali ja vjerujem da se ispod povrsine sigurno krije "nesto" i to nesto trba otkopati !

Evo sada ce sto stranica protuargumenata ili ti suplje i kakvih takvih argumenata koji ipak dokazuju da se "nesto" krije pod zemljom.

U citavoj diskusiji,anti-piramidasi su dozivjeli poraz jer pored ponavljanja postova koji nista ne znace,nude samo argumente ismijavanja,sprdnje i suplje price...
Prenj

Post by Prenj »

Goran_35 wrote:
Na drugoj strani,Semir ipak nudi dokaze da postoji.Nudi snimke,satelitske snimke,snimke IC kamerom gdje se jasno vidi da se ispod povrsine krije neka kamena struktura koja je "hladnija"...Zatim nudi geoloski izvjestaj,trudi se i do sada je sam sve finansirao...I opet po vama "lopov" i "ublehash"? Bijedno!!!!
...
Naravno da je ublehas!
Spominjes famozni "geoloski izvjestaj"???
Semirov geoloski izvjestaj pocinje sa ...
- “S obzirom da je oblik Visočice pravilan geometrijski oblik, čije su sve četiri strane identične (osim prednjeg dijela zbog ulaznog platoa),

Dok ovako izgledaju "identicne strane" sa Semirovog snimka
Image

Ili strane piramide nisu identicne, tj. Semirov geoloski izvjestaj je netacan, ili Semirov snimak je netacan, jer strane na njemu nimalo ne izgledaju identicne ...
Propast1

Post by Propast1 »

Stvarno ima li ikakva fotografija koja potvrđuje to da su oni nesta iskopali?

meni se samo cini da kako su navalili da ce nas parlament u budzet staviti sredstva za muzej koji propada a da ce ovi arheolozi te pare uzeti da bi iskopavali taman do izbora
pravimjernik

Post by pravimjernik »

OVAJ POST VRIJEDI GLEDATI NA SVAKOJ STRANICI PA SE PO NJEMU RAVNATI !!!! hebiga,provali vas ZNANJE :D

od sada postiram donji post na svakoj novoj stranici. kako reče znanje, ovo su vandali. takvi nikad nisu ni htjeli diskusiju. i ako im ne staviš argumente na svaku stranu ,svih onih prethodnih (zasad 96) su za qrac - za njih ko da nisu ni postojale. jedini lijek za takve je biti još tvrdoglaviji. to mi srećom ne ide teško- hebiga šta ćete, čistokrvni bosanac,ko vam je kriv što ste me napali bez ikakvog povoda . :razz:

----

B-H TALIBANI

kekec wrote:
Nakon svih bjelosvjetih protuha i prevaranata vrijeme je da i policija zaradi platu.
Znanje, ne bih isao ovako daleko. Ne poznajem detalje.

Mislim, ako postoji Ministarstvo za O,N, kulturu i sport,
da je zastita kulturnog naslijedja BiH u domenu njihovih
nadleznosti i da nema potrebe formirati Fondaciju koja "ce raditi"
iste poslove.
S druge strane, ako ce se kulturna bastina STVARNO I ISPRAVNO
stititi, podrzavam formiranje i Fondacija i nevladinih organizacija,
uz raspodjelu, a ne poduplavanje poslova.
Principijelno, to je ispravan stav. Lijepo je imati uravnotežen nastup, tj. biti i mehametli i racionalan u isto vrijeme. Međutim, ovdje se ne radi o uobičajenoj situaciji, nekoj u okviru zdravog sistema društvenih normi ponašanja i sa poznatim sistemom vrijednosti koje odozgo grade zakone. Uvedeni su neki novi zakoni, nepisani: H.Čengić je prije nekoliko dana na TV otvoreno izrekao nešto temeljno fašistički - da naime, parafraziram, stranci ne razumiju da se njihove pravne norme ponašanja ne odnose na naše društvo u kome su takve norme tradicionalno drugačije. Dakle, pisani zakoni ne važe. Pa kakvi onda važe?

Ovdje je upravo problem i u tome što se baš sad, u vrijeme izrazite nestabilnosti (pravne, političke, ekonomske, socijalne) nahuškala jedna bezočna skupina šorc-vandala (npr. napad na Zemaljski Muzej) da proždere i ono malo principa etike i društvenih vrijednosti što nam je preostalo. Pa da potpunim antidruštvenim djelovanjem (šok-terapija) umjesto odgovora na pitanja koja građani osjećaju do bola, istima podare - ublehu. Zamisli, piramida! Pa još kakvu svijet nije vidio, pa još koja mijenja cjelokupnu nauku čovječanstva, pa još to sve prenijeli BBC i Reuters - inače, jel da, poznati promotori naše sreće. Pa još fondacijom direktoruje neko od evropskih obavještajaca iz OSCE. Eh, zamisli ti što nas vole. Hoće da nam pomognu. Naša draga europska braća. Da nađemo pravi put. Do Egipta. Bez nazad. Ali šta je to za zemlju kojoj je guverner engleski špijun koji je, među ostalim akterima, radi zloupotrebe vatrene sile kojom je ubijeno 14 civila (6 maloljetnika) pod otvorenom istragom već 34 godine?

Oni koji stoje iza svega ovog međutim (projekat je itekako dobro osmišljen, koordiniran i finansiran u iznosima o kojima i ne sanjate), našli su par domaćih slugana koji su namirisali šuškave novčanice, čak i u medijima, pa tu na forumu, itd. Pri tome nije bitno što oni kažu da je to novac za Bosnu - ništa ovo oni ne rade bez novčane naknade jal' u cashu jal' u perspektivi, u to budi ubijeđen. Takvih se uvijek nađe podosta u svakom narodu, od J. Amerike do Afrike. Ovi jade što se tu lomataju po forumu da kao bajagi "dokažu" nedokazivo, ti nekakvi dječaci u kratkim pantalonicama, nedorasli mišlju i srcem, oni blage veze nemaju o tome šta se oko njih događa. Ali pustimo njih.

Sve ovo događa se u jednom užasno teškom političko-historijskom momentu za Bosnu. Ako si gledao Centralni Dnevnik večeras, mogao si vidjeti uistinu svjetski poznatog (redovnog) profesora međunarodnog prava Francisa Boylea koji kaže da je trenutno na sceni najprljavija igra u historiji Bosne. U Face to Face mogao si čuti i prof. Čekića i jednog takvog stranog plaćenika koji se baš našao da nam svima kaže kako će, jelte, baš on, kako reče "precizno matematićki" sam do marta završiti prebrojavanje žrtava agresije 92-96! Zamisli, do marta. Univerzitetska institucija to nije uspjela izvesti usljed hiljada objektivnih problema (uništene evidencije te raseljeni izvori informacija... - samo su neki). Međutim i to je dosta da se advokat SCG pozove na njegovo "istraživanje" (primijeti da ni on nije doktor nauka baš kao ni amater piramidaš, ali to više nije važno - po H.Čengiću novi su zakoni na sceni odnosno iza scene). Pa će onda Sud u Haagu dodijeliti nam pet puta manju odštetu nego što trebamo dobiti... Nije šala - o milijardama je riječ! Da ne govorimo o historijskoj nepravdi.

Tipovi poput nabrojanih se obavezno biraju iz redova izuzetno ambicioznih kadrova s bijednom akademskom karijerom (najgori studenti, magistri s nekakvim sumnjivim motivima, doktori s nekakvih rudokopa po pustinjskim vukojebinama bjelosvjetskim), kao npr. Federalni ministar N.Branković, pa A.Terzić i njegov savjetnik Z.Hurtić koji, jelte, kao sasma slučajno upravlja fondacijom, pa nekakvo dijete koje će zaokružiti pet od pedeset i pet sivih tačaka na mutnom satelitskom snimku zapišavajući svoj nalaz onim "dr.", i beskrajni drugi isti takvi. To su potpuno slijepi poslušnici, ljudi kojima se na brifinzima u centrali u ponedeljak ujutru izbifla šta imaju da urade te hefte, i oni krenu i onda to odrade. Gazeći sve pred sobom. Tako, kad pitaše Terzića što ne pravi luku u Neumu i ne vuče koridor do Neuma, on odgovara sasvim izgubljeno da je to "neodgovorno" tražiti. Ministar saobraćaja (!) Branković kaže "nemamo mi para za te stvari". To su ljudi bez mozga pa time i savjesti. Ljudi koji se, kao Terzić, upišaju (javno) od sreće kad ih guverner Ashdown potapše po ramenu. Ali dosta o njima.

Žalosno je da je ovo malo pameti probosanske što je preostalo uglavnom skoncentrisano u i oko Sarajeva. Ali ko zna, možda je to i dobro. Znaš onu Napoleonovu, pregrupisavanje pa protivnapad – najbolja odbrana!

Nakon što su neprijatelji Bosne dočekali da i A.Izetbegović kao realno jedina snaga (ne ulazeći u njegove državničke kvalitete) koja je mogla okupiti većinu Bosanaca u jedinstvenu silu - umre - i da ga po ubrzanoj proceduri zaboravimo (mi smo eksperti za kratku pamet, 2-3 godine su više nego dosta), red je došao na konačno rješenje za Bosnu. Srećom, nešto se ipak valja iza brda. Ovaj put, nadajmo se, na nesreću neprijatelja Bosne.
Propast1

Post by Propast1 »

citat iz studije:
Grubim otkopavanjem (kramp i lopata) su se ukazale već određene konture, za koje se može reći da imaju određenu geometriju. Čiščenjem blokova špartlom i metlicom može se vidjeti da su blokovi slagani jedan na drugi, s tim da je onaj koji se nalazio iznad smaknut prema unutra, ali su poredani kao cigle pri gradnji objekata.

ima li ko sliku ovog???

Jeli černica?
Prenj

Post by Prenj »

Propast1 wrote:citat iz studije:
Grubim otkopavanjem (kramp i lopata) su se ukazale već određene konture, za koje se može reći da imaju određenu geometriju. Čiščenjem blokova špartlom i metlicom može se vidjeti da su blokovi slagani jedan na drugi, s tim da je onaj koji se nalazio iznad smaknut prema unutra, ali su poredani kao cigle pri gradnji objekata.

ima li ko sliku ovog???

Jeli černica?
Nema slika, sta ce ti slika, procjena "ekspertnog oka" je dovoljna.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Jucerasnje Oslobodjenje

Image
Locked