Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post Reply
pemanapemani

#2326 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by pemanapemani »

DebelinJoe wrote: 13/01/2026 17:13 Sad kad počne stampedo prebjega u SDA.

Image

Neće u SDA bježati Nipovci, ne smiju, SDA neće imati milosti za njih. U SDA će bježati SDP - ovci i NS - ovci. Eno ih lajkaju SDA objave gdje se napada Trojka.

Živi bili pa vidjeli. Možda i Damir Nikšić pređe u SDA. Ništa nije nemoguće. Ako je Denis Gratz, ex predsjednik Naše stranke danas u koaliciji sa SDA, zašto bilo nemoguće da u SDA vidimo recimo Nihada Uka?
Damir Niksic o pozerima :shock:

Podržavao sam ga, da sam mogao, glasao bih za njega.
Jednostavno, čovjek je obična lijena ubleha, Komsic sa Temua.

Ako je igdje vidljiv nekakav rad trojke, onda je to u Kantonu Sarajevo
Moglo je puno bolje, ali u odnosu na SDA je evolucijska stepenica.

Bujrum, neka građani odluče.
dječak sa šibicama

#2327 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by dječak sa šibicama »

Haris033 wrote: 13/01/2026 15:30
Haris.ba wrote: 13/01/2026 15:14
Haris033 wrote: 13/01/2026 13:23
Isto se desavalo na pretprošlim izborima kada su baš preko RAD-a isplivali Forto i Mandić. Do tada niko čuo za njih. Gradski saobraćaj, čistoća i zimsko održavanje su najbolji izbor za populizam i dobijanje poena na izborima.
Vodovod, ZOI, Toplane, Sarajevogas i Park nisu toliko zanimljive glasačkom tijelu, pa se ne ulazi u dubinu problema tih preduzeća, a koji imaju mnogo veće i ozbiljnije probleme, veće dugove, veće plate, više uhljeba, lošije upravljanje..
Vodosnadbjevanje, nocne redukcije vode konkretno su ono sto je u sustini slomilo sda.
Slazem se. Nezir Hadzić, Huso Cesir, uz podršku Rumenog iz sjene, glavni krivci za tadašnje redukcije vode. Imalo pametan čovjek i stanovnik Sarajeva im to nikada neće zaboraviti.

I te redukcije su bile za zatvora! :twisted:
A eto, ja recimo licno nemam pojma zbog cega smo imali ratno stanje sa vodom godinama, ili nisam pratio na pravom mjestu ili su dobro sakrili.
dječak sa šibicama

#2328 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by dječak sa šibicama »

DebelinJoe wrote: 13/01/2026 17:13 Sad kad počne stampedo prebjega u SDA.

Image

Neće u SDA bježati Nipovci, ne smiju, SDA neće imati milosti za njih. U SDA će bježati SDP - ovci i NS - ovci. Eno ih lajkaju SDA objave gdje se napada Trojka.

Živi bili pa vidjeli. Možda i Damir Nikšić pređe u SDA. Ništa nije nemoguće. Ako je Denis Gratz, ex predsjednik Naše stranke danas u koaliciji sa SDA, zašto bilo nemoguće da u SDA vidimo recimo Nihada Uka?
I ovaj puno sere, mozda za sebe priprema poziciju.

Kazem puno sere jer najlakse je u hladovinu i od tamo kritikovati sve i svja. Ja prvi pljujem po trojci, i predvidjam im krah na izborima, ali ne radujem se povratku SDA jer koliko god su ovi ocajni, SDA je puta dva ili puta tri.

Pa makar mi je suntavi Mandic omogucio da odem do salter sale izvadim papir koji mi treba, za pet minuta. Sta god sam radio tamo, zavrsim u roku par minuta. Meni je to bitno, a sve ovo ostalo mozemo pljuvati ili kuditi ili hvaliti.
Kod onih prije, trebas stolicu donijeti da imas gdje sjesti dok cekas, nabijem ih.
I naravno Dzej

#2329 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by I naravno Dzej »

Za mene je Damir elitista. Žena profesor na fakultetu , on na budžetu već evo 8 godina, stan u storogom centru grada, itd. O kojoj on ljevici govori , ne znam ko je kod nas ljevicar, ako ne misli na Našu stranku, a ko je i od njih ljevicar ?
tokio25

#2330 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by tokio25 »

ma cim se on nakacio da "sisa" vlast postao je kao i mnogi koji su kritikovali pa onda postao isti koje je kritikovao
DebelinJoe

#2331 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by DebelinJoe »

I naravno Dzej wrote: 13/01/2026 23:43 Za mene je Damir elitista. Žena profesor na fakultetu , on na budžetu već evo 8 godina, stan u storogom centru grada, itd. O kojoj on ljevici govori , ne znam ko je kod nas ljevicar, ako ne misli na Našu stranku, a ko je i od njih ljevicar ?
Mene zanima od čega je Damir Nikšić živio prije nego što se počeo baviti politikom. Za njega sam prvi put čuo kada je "okupirao" umjetničku galeriju BiH. Bio čovjek umjetnik, ali od toga nema hljeba, to dobro znamo.

Šta kaže googl.
Rođen je 6. decembra 1970.[1] u Brezovom Polju u Brčkom.[1] Studirao je na likovnim akademijama u Sarajevu, Milanu i Bolonji.[1][2] Diplomirao je 2000. godine na Akademiji likovnih umjetnosti Sarajevo, Odsjek za slikarstvo.[1][2] U periodu 2000–2004. godine bio je u SAD-u; studirao je na postdiplomskom studiju na Univerzitetu u Arizoni (UoA) u SAD do 2004. godine.[1][2] Magistrirao je 2004. likovnu umjetnost i historiju umjetnosti na UoA-u,[1][2] a potom predavao na Sjevernozapadnom univerzitetu u Evanstonu (Ilinois, SAD).[1][2] Bio je član umjetničke grupe Maxumim.[1][2][3] Izlagao je na Venecijanskom bijenalu[4] 2003. godine u međunarodnoj selekciji.[1][2] Živi i radi u Sarajevu.[1][2]
Ima on porodično jak finansijski background, to je očigledno. Nije odrastao u siromaštvu, imao je izbora u životu. To je meni ok. Nije gladan para i sve što radi javno, radi iskreno, iz neke svoje motivacije.
tokio25

#2332 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by tokio25 »

samo sto je lakse biti u skupstini ili gdje je vec nego biti umjetnik i stvarati
DebelinJoe

#2333 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by DebelinJoe »

tokio25 wrote: 14/01/2026 00:06 samo sto je lakse biti u skupstini ili gdje je vec nego biti umjetnik i stvarati
Mislim da on skupštinu koristi kao pozornicu da priča ono što misli i u šta vjeruje. Politiku koristi kao vlastiti megafon.
tokio25

#2334 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by tokio25 »

sto je opet lakse nego nesto slikati stvarati ili kakav je vec umjetnik
JOINT_1921
Vozim: odlično

#2335 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by JOINT_1921 »

U nasoj politici su sve same ublehasi, veze sa zivotom nemaju, pa tako i ovaj.
I naravno Dzej

#2336 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by I naravno Dzej »

DebelinJoe wrote: 14/01/2026 00:04 Mene zanima od čega je Damir Nikšić živio prije nego što se počeo baviti politikom. Za njega sam prvi put čuo kada je "okupirao" umjetničku galeriju BiH. Bio čovjek umjetnik, ali od toga nema hljeba, to dobro znamo.
Ja sam prvi put čuo nekad 2003-2004 u srednjoj školi, ne znam kako se dogodilo da odemo na njegovu izložbu, pjevao je pjesmu "If I wasn't muslim", asocijacija na položaj Muslimana nakon 11 Septembra. Ekscentrik je, ali je ok lik. Najbolje bi bilo da umjetnoscu moze ukazivati na neke stvari, ali ko bi onda cuo za njega da nije u politici. Al nemoj mi i defetizma , sad kad nisi u Nasoj stranci.
jasko_ba

#2337 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by jasko_ba »

Ne znam sta je ocekivao, ali popljuvase ga skoro svi jucer. :-) Jedino je dobio pohvale od radikalnih sda botova. Ako mu je to bio cilj, onda je uspio. :mrgreen:
tramvajtrojka

#2338 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by tramvajtrojka »

jasko_ba wrote: 14/01/2026 08:50 Ne znam sta je ocekivao, ali popljuvase ga skoro svi jucer. :-) Jedino je dobio pohvale od radikalnih sda botova. Ako mu je to bio cilj, onda je uspio. :mrgreen:
Pusti Damira on sanja da mu sutra osvane srp i cekic u Titovoj dok zaradjuje na najprizemnijem obliku kapitalizma :lol: :lol: :mrgreen:

Proletarijat sa budzeta :mrgreen: , i to sto su mu razmišljanja i grad mentalno zavrsavaju sa zemaljskim muzejom svi ispod toga su nedostojni njegove uzvišenosti koja zivi u blizini predsjedništva i MVP, pa je tako nedavno bulaznio o gentrifikaciji centra :lol: ono je jedan od njegovih jadnijih klipova u zadnje dvije godine a konkurencija medju njegovim klipovima je velika

A da tek ne spominjem plac za skenderijom
Haris.ba

#2339 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Haris.ba »

DebelinJoe wrote: 14/01/2026 00:04

Mene zanima od čega je Damir Nikšić živio prije nego što se počeo baviti politikom. Za njega sam prvi put čuo kada je "okupirao" umjetničku galeriju BiH. Bio čovjek umjetnik, ali od toga nema hljeba, to dobro znamo.

Ja mislim da ga je na skupstini neko provocirao kako mu je ulazak u skupstinu prvo zaposlenje.
SuperHans

#2340 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by SuperHans »

Ublehas teski
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2341 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by konektovan »

Ublehas prve klase. Nekad davno, komentarisao mu neku objavu, odmah te blokira, kao i mnoge druge.
ljubijankic

#2342 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by ljubijankic »

Haris.ba wrote: 14/01/2026 08:55

Ja mislim da ga je na skupstini neko provocirao kako mu je ulazak u skupstinu prvo zaposlenje.
A jel ima neko u skupstini kome to nije prvi posao? Ili da mu prvi posao nije na drzavnoj sisi?
shbc

#2343 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by shbc »

Jaka mu uvjerenja. Slali mu ljudi, dok je jos bio ekolog, slike unistavanja Trebevica i trazili da pokrene nesto u Kantonu za dijelove gdje je Kanton nadlezan. Bacio im seen.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2344 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Truba »

I naravno Dzej wrote: 13/01/2026 23:43 Za mene je Damir elitista. Žena profesor na fakultetu , on na budžetu već evo 8 godina, stan u storogom centru grada, itd. O kojoj on ljevici govori , ne znam ko je kod nas ljevicar, ako ne misli na Našu stranku, a ko je i od njih ljevicar ?

Šta kaže googl.
Rođen je 6. decembra 1970.[1] u Brezovom Polju u Brčkom.[1] Studirao je na likovnim akademijama u Sarajevu, Milanu i Bolonji.[1][2] Diplomirao je 2000. godine na Akademiji likovnih umjetnosti Sarajevo, Odsjek za slikarstvo.[1][2] U periodu 2000–2004. godine bio je u SAD-u; studirao je na postdiplomskom studiju na Univerzitetu u Arizoni (UoA) u SAD do 2004. godine.[1][2] Magistrirao je 2004. likovnu umjetnost i historiju umjetnosti na UoA-u,[1][2] a potom predavao na Sjevernozapadnom univerzitetu u Evanstonu (Ilinois, SAD).[1][2] Bio je član umjetničke grupe Maxumim.[1][2][3] Izlagao je na Venecijanskom bijenalu[4] 2003. godine u međunarodnoj selekciji.[1][2] Živi i radi u Sarajevu.[1][2]
Ima on porodično jak finansijski background, to je očigledno. Nije odrastao u siromaštvu, imao je izbora u životu. To je meni ok. Nije gladan para i sve što radi javno, radi iskreno, iz neke svoje motivacije.
iz priloženog je kopija sabine čudić samo što nije zgodan ko ona
lik je dakle kostrukt
ubaceni element...možda i nečiji agent :D
ili je unikatna dvorska luda

bosanska kolinda :mrgreen:
dulekrele

#2345 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by dulekrele »

Hakiz wrote: 13/01/2026 15:10
Haris033 wrote: 13/01/2026 13:23 E, bas ti je izvor… samoporoglašeni ekspert za sve, Bečarević!? :lol: :lol:

Vjerovatno ti je on mentor i Rumena kriminalčina koja forsira Lokom godinama!

Vlada Kantona Sarajevo od 1997. godine do danas pokazuje potpunu nesposobnost da upravlja komunalnom privredom jer je najmanje izdvajala za RAD (nema u tabeli koliko je RAD dobio novaca) u poređenju sa svim drugim komunalnim firmama a najveći dio tih sredstava završavao je u ZOI umjesto u održavanju čistoće i odvoza otpada što je direktno urušilo sistem. Ministarstvo komunalne privrede nikada nije imalo hrabrosti da podigne cijene odvoza otpada i da uvede realne tarife koje bi omogućile održavanje i modernizaciju voznog parka pa je upravo ono glavni krivac za stanje u kojem se nalazimo. Nesposobnost da se na vrijeme prepozna problem i uvede kontrola dovela je do toga da RAD danas jedva funkcioniše dok su ministri poput Bačarevića, Mandića i Pandurevića ostali upamćeni kao najgori jer nisu znali ni htjeli da se uhvate u koštac sa stvarnim problemima. Umjesto da se sistemski riješi pitanje komunalne privrede oni su se bavili kozmetikom i prebacivanjem odgovornosti dok su građani trpjeli posljedice u vidu prljavih ulica neodvezenog smeća i haosa svake zime. Kada se na sve to doda činjenica da Vlada KS godinama ignoriše pitanje reciklaže i da nije imala volje da uvede uz pomoć Vlade DBiH, depozitno povratni sistem za flaše i limenke koji bi prepolovio količinu otpada u Sarajevu jasno je da je glavni problem nesposobnost i nebriga vlasti a ne model organizacije firmi.

I na kraju, sva ova medijska galama oko RAD-a je iz razloga što su iz opozicije jedva dočekali jedan problem a kako bi započeli predizbornu utrku, a Stranka za BiH uz pomoć logistike Harisa Silajdzića je najbolje otvorila kampanju (plaćenim člancima i armijom botova iskaču iz svih mogućih portala i tv medija). sDA im je za petama..

Isto se desavalo na pretprošlim izborima kada su baš preko RAD-a isplivali Forto i Mandić. Do tada niko čuo za njih. Gradski saobraćaj, čistoća i zimsko održavanje su najbolji izbor za populizam i dobijanje poena na izborima.
Vodovod, ZOI, Toplane, Sarajevogas i Park nisu baš zanimljive glasačkom tijelu, pa se ne ulazi u dubinu problema tih preduzeća, a koji imaju mnogo veće i ozbiljnije probleme, veće dugove, veće plate, više uhljeba, lošije upravljanje..
Nešta na čemu si srušio tadašnju vlast ostaviš u istom stanju, to jeste omogućiš svojoj opoziciji da sruši tebe?

To su u trojkaši toliko glupi?
Poprilicno glupi. Jos su gori ovi koji ih uzaludno pravdaju i od sebe isto prave budale.
drug_profi

#2346 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by drug_profi »

Za sebe je vazda govorio da je konceptualni umjetnik. To je njegov način da skrene pažnju na pitanja koja smatra bitnim.
E sad, jel ublehaš ili nije zavisi od rezultata tih njegovih upiranja prstom.
Recimo kad je svojim ispadom spriječio SDP/SDA koaliciju 2018. bio je vrlo bitan faktor.
Njegovi video monolozi su animirali ljude, i to je dalo neke rezultate.

Imao je naravno failova dobrih, gdje fuli loptu potpuno.
Styling

#2347 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Styling »

VladaFBiH wrote: 13/01/2026 09:32
DebelinJoe wrote: 12/01/2026 16:55 Reci im Damire. Neće te poslušati. Njima je bitna Bjelašnica.

By Damir Nikšić:

Strovalili smo RAD, zaposlili smo direktora nezakonito i uništili dvije karijere dvoje divnih ljudi malverzacijama oko tog zaposlenja (nemoj da razvlačimo imena i svjedočanstva ovuda).
Bivši predsjednik/premijer na moje oči prije četiri godine u sjedištu stranke odbacio molbe bivše direktorice RAD-a da izdvoji sedam od 12 potrebnih miliona u budžetu za mehanizaciju i amortizaciju, da bi onda u protekle tri godine skoro pedeset miliona budžetskog novca uložili u Bjelašnicu. (Kojom li su rukom tu čašu prigrabili). I novac i nekretnine su prešli iz grada i RAD-a u "naš" ZOI na vrhove Bjelašnice i ti dobro znaš ko je to sve koordinirao i sa kojih stranačkih pozicija Naše nam stranke. I ova situacija je direktni rezultat toga.
Populizam bi bio da imamo petlju da ih javno prozovemo, a ne da ih krijemo. Da ih očistimo lopatama, a ne da ih spasavamo čišćenjem snijega, kao sluge svoje feudalne gospodare. Ja se, kao što vidiš, bavim takvim populizmom i uživam u njemu.
Druže, populizam su i budžetske politike. Aktivizam kao i kultura nije samo na ulici već se odvija kroz budžetsku politiku, kroz strukture i institucije jednom kada dođemo na vlast i to je odgovornost i obaveza koja se mora preuzeti, posao koji se mora raditi. Kreativan. Inventivan.
Na vrijeme sam govorio i niko nije htio čuti. Zabavio se vrh stranke vrhovima Bjelašnice, glava u oblacima, iznad smoga, a baza i biračko tijelo u prljavom gradu ustima hvata kapi kisele kiše.
Govorio bih vjerovatno i dalje i niko i dalje me ne bi čuo. To nije dobro. Zaista nije dobro da i dalje tvrdoglavo ne želite čuti šta vam se govori, već još i nastojite da začepite usta ne samo meni, već i većim i boljim od mene, vrsnim intelektualcima, stručnjacima i novinarima, kao i svima onima koje je vrh stranke ignorisao, rastjerao ili raspuhao u proteklom periodu.
Nekim ljudima uopšte ne treba da čiste svoju savijest lopatama jer im je savijest, vjerovali ili ne - čista, a ja bih savjetovao, ako me iko želi poslušati, da se presaberete i odstranite generalnog sekretara koji je uzurpirao poziciju političkog direktora i monopolizirao kadrovsku. (Ako se ne varam i ti si bio u kadrovskoj - ako se varam onda ništa.)
"Ne možete sipati novo vino u stare mješine." - što bi se reklo. Ne možete okrenuti novu stranicu ako probija fleka sa prethodne.
Poslušajte me. Ne zbog mene, već zbog sebe. Ne štitite one koji su uvalili stranku u ovo i nedajte im da vas koriste, da vam kradu ideje, da vam "ukradu šou" i da se slikaju s vama kiteći se vašim perjem. Budite bolji od njih. Svrgnite te ljude. To čišćenje je daleko važnije. Izlopatajte ih iz stranke. Zapekli su, okorijeli, okovali stranku, zameli je.
Vala i Damir je komad populističkog papka - žao mi je što nisam uzeo screen shot nekih rasprava s njim prije nego što ih je obrisao... pravi degutantni primitivac upakovan u celofan
Damir samo svoje d*** gleda. Prvo je napadao SDP, sad NS, i sve napustio. Ko ce ga slijedeci primiti ovakvog?
Styling

#2348 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Styling »

Truba wrote: 14/01/2026 09:43

Šta kaže googl.
iz priloženog je kopija sabine čudić samo što nije zgodan ko ona
lik je dakle kostrukt
ubaceni element...možda i nečiji agent :D
ili je unikatna dvorska luda

bosanska kolinda :mrgreen:
Evidentno nije mogao prodavati suplju u USA pa se vratio ovamo da nam supljira po parlamentima.
Styling

#2349 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Styling »

dulekrele wrote: 13/01/2026 12:37
Styling wrote: 12/01/2026 14:44
dulekrele wrote: 12/01/2026 13:49
Bas suprotno. Odvoz otpada je jedina komunalna djelatnost koja se moze podijeliti po opštinama kao i ciscenje snijega. Granice opština su jasno zacrtane i znalo bi se cije kojoj opštini pripada. Deponija treba da ostane centralna i kantonalna gdje ce opštine placati deponovanje prema kolicini deponovanog otpada.Znalo bi se ko je kriv ako smece nije odvuceno a i manje je podrucje za odvuci smece za svaku komunalnu firmu koja bi se time bavila.
Mi umjesto da idemo prema ujedinjenju i jedinstvenom Holdingu koji bi bio za sve komunalne usluge nadlezan, ovdje bi neki da se dodatno dijelimo :shock: Boze pomozi :|
Kad su ljudi slijepi tesko je sa njima diskutovati. Imamo danas primjera radi ovu situaciju sa snjegom. Jel funkcionise onako kako bi smo svi zeljeli? Ne. Ako ne funkcionise a problem je sistem onda mijenjaj sistem koji je loš i zastario. Znam zasto si protiv jer su tvoji na vlasti pa upires na sve nacine kako bih ih branila. Svako brine u svojoj opštini o komunalnim stvarima. manja podrucja, ma nja mogucnost da se nesto ne uradi itd.
Ja u ovom slucaju ne branim nikoga. Smatram da treba ici na ujedinjavanje i okrupnjavanje a ne na dodatne podjele. Ovo sto sad imamo oko nadleznosti opcina, grada i kantona, izludi gradjane. Ljude ne interesuje za sta je nadlezna opcina, za sta Rad, za sta Park, za sta GRAS, za sta Grad, za sta Kanton, ljudi samo zele da im bude cisto i svi rade svoj posao.
jasko_ba

#2350 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by jasko_ba »

Styling wrote: 14/01/2026 10:18 Damir samo svoje d*** gleda. Prvo je napadao SDP, sad NS, i sve napustio. Ko ce ga slijedeci primiti ovakvog?
DF je uvijek bila naredna stanica kod svih. :mrgreen:
Post Reply