Ja sam s djecom i zenom letio iz tuzle x puta. I do Tuzle ti treba 2h. Ovo gore sam vise mislio npr na Split.W0rM wrote: ↑27/09/2023 08:40To mozda vazi za single ljude. Meni licno peglativno u Tuzlu da dodjem da moljakam nekog da dodje po mene i vozi me za SA, pa da me vraca. Ili obrnuto da idem do TZL, ZAG ili BEO, za neku destinaciju, pa do vecine sto me interesuje mogu i s autom, po istoj ili jeftinijoj cijeni + vozilo uza se imam. Nije najugodnije rjesenje, ali je izvodivo i sto je vecini ljudi bitno, ekonomski isplativo.Thorgerson wrote: ↑27/09/2023 08:26
Ma znam da ima, ali takvi naravno nece dobiti priliku.
Uostalom, nije aerodrom jedini. I u ostalim firmama je rasulo. Samo neke drze monopol, pa na tome opstaju.
Aerodrom opet ima konkurenciju, neces sa SJJ, spakujes se i za 3.5h do 4h mozes doci do aerodroma koji lete na puno vise destinacija i troduplo jeftinije.
Pa nije bas da je isplativije i ugodnije.
Ne kontam, odes sa autom do Tuzle. Parkiras. Sjednes na avion. Ides gdje god. Vratis se nazad. Sjednes u auto i pravo kuci.
Uostalom, nije bas ni da je u svijetu svugdje aerodrom u centru grada.
Odes u bilo koji veci grad, na glavni aerodrom, opet ti do smjestaja ili centra treba min 1h i vise, ako si prvi put u tom gradu.
Meni je Tuzla top bila. I nikakva peglancija. Put jeste los, to je cinjenica, ali 2h tamo vamo nista strasno.