Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
MarlboroGold

#2326 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

Oni su za tihu diskriminaciju donekle i sami krivi, a najviše se javlja iz razloga što se ne žele socijalizirati i mnogi odbijaju bilo kakvu vrstu obrazovanja, a ne zato što im to nije omogućeno. Da hoće to ispoštovati bili bi znatno prihvatljiviji i zastupljeniji, ali većini to očigledno nije cilj.
pustopoljina

#2327 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pustopoljina »

Ma nek' ti srstra (hipotetska)dovede roma s fakultetom kuci, sve ce ti biti jasno.
Prije bi je dali u albaniju.
tuzlak1212

#2328 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tuzlak1212 »

Kad se kod roma doslo, prica mi neko ima neka emisija DNK ispituju jel muz zene ujedno i otac nekog njihovog djeteta.
I dosli nekim romima govori frajer ja mislim da ovo drugo dijete nije moje, pita voditeljica pa na koga sumnjate da bi mogao bit otac kaze lik hladno na njenog brata.
rovac13

#2329 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by rovac13 »

paleoconservative wrote:
rovac13 wrote:Nebi trebalo nikom smetat to sto oni biraju sta i s kim rade.Ni to sto setaju.

Ali ako ce kao i u drugim zemljama trazit pare,mijenjat zakone,promovisat to svoje (ne znam kako bih nazvao)......pored ovolikih problema sa borcima penzionerima bolesnima koji su potisnuti u stranu.......onda nije dobro.
Sigurno, sto posto se slazem s tim.

Kad pocnu zahtjevati usvajanja* i mjenjanje zakonskog okvira i legislature, onda cu ih osudit zajedno s vama.
Mozes li to zaustavit.
Nazalost ni ti ni ja to ne mozemo zaustavit.
To su sledeci koraci,to je vec sistem koji funkcionise.

Mi tu ne mozemo nista,neko je rekao da tako mora.
I tako ce biti.
Vidis da se i politicari moraju uvlacit sa kojekakvim izjavama kako je to dobro i normalno :)
Connaisseur Karlin

#2330 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Connaisseur Karlin »

MarlboroGold wrote:
Connaisseur Karlin wrote: ako vas bije narod, bijte i vi njih , ko vam brani :D ne mislim doslovno fizicki obracun , ai zasto ne , ili ocekjete da se heterosi tuku za vas , pih , al' malo morgen , zasucit rukave za sebe :)
Kao što bi feminizam mogao opstati bez muške podrške? Kao što bi žene marisale muškarce koji su protiv feminizma? :mrgreen:
Tako isto homosi ne mogu opstati bez podrške heterosa, jer da nema te podrške ne bi ih ni bilo na mapi, a isto tako i feministica bez podrške muškaraca.
pa gdje su ti gejs na temi , da ih podrzimo :D pisem o podrski na temi :)

ja ih ne podrzavam ni aktivno u RL , imam druge prioritete :-D

vecina heterosa na temi nisu aktivni sa LGBT populacijom za njihovu podrsku ili rad :)
rovac13

#2331 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by rovac13 »

Imaju zahteve :)
Image
Atego

#2332 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Atego »

Image

Image

link

biće tu svašta ...
smijesni_ste

#2333 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by smijesni_ste »

Kad smo već kod prava, koja prava muslimana su ugrožena u Evropi, Americi i "mrskom" zapadu?

Pa opet imamo tragikomične termine poput "islamofobije" :shock: :shock:
MarlboroGold

#2334 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote:
MarlboroGold wrote:
Connaisseur Karlin wrote: ako vas bije narod, bijte i vi njih , ko vam brani :D ne mislim doslovno fizicki obracun , ai zasto ne , ili ocekjete da se heterosi tuku za vas , pih , al' malo morgen , zasucit rukave za sebe :)
Kao što bi feminizam mogao opstati bez muške podrške? Kao što bi žene marisale muškarce koji su protiv feminizma? :mrgreen:
Tako isto homosi ne mogu opstati bez podrške heterosa, jer da nema te podrške ne bi ih ni bilo na mapi, a isto tako i feministica bez podrške muškaraca.

vecina heterosa na temi nisu aktivni sa LGBT populacijom za njihovu podrsku ili rad :)
Što se mene tiče ne moraju se ni javiti. Nešto možeš podržavati a da i ne budeš aktivno u to uključen. Uostalom, ne bih ni želio biti iako podržavam.
A da, tebi je prioritet prepoznavanje mizoginije a ne nužno i homofobije :mrgreen:
Last edited by MarlboroGold on 07/04/2019 14:16, edited 1 time in total.
MarlboroGold

#2335 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

tuzlak1212 wrote:Kad se kod roma doslo, prica mi neko ima neka emisija DNK ispituju jel muz zene ujedno i otac nekog njihovog djeteta.
I dosli nekim romima govori frajer ja mislim da ovo drugo dijete nije moje, pita voditeljica pa na koga sumnjate da bi mogao bit otac kaze lik hladno na njenog brata.
:lol: pa jbte
Connaisseur Karlin

#2336 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

MarlboroGold wrote:
MarlboroGold wrote:

Što se mene tiče ne moraju se ni javiti. Nešto možeš podržavati a da i ne budeš aktivno u to uključen. Uostalom, ne bih ni želio biti iako podržavam.
A da, tebi je prioritet prepoznavanje mizoginije a ne nužno i homofobije :mrgreen:
pasivna podrska nije podrska,kuzis :lol: :kiss:

pa zensko sam, razumljivo da mogu prepoznati osobu sa mizoginim naionom razmilsljanja , ali ovosi kako se ista manifestira i da li licno utice na mene :-D
¤ jelena ¤

#2337 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by ¤ jelena ¤ »

MarlboroGold wrote:

CK, nisu ludi da se jave na ovaj forum...haj zamisli da tebe, tvoj sistem vrijednosti i tvoj način života, neko stavi u istu ravan sa:

četnicima, ustašama, pedofilima, komadom pečene svinjetine na tanjiru ili flašom piva na stolu.

Šta bi ti imala reći tom nekom da ti se direktno obrati?
Connaisseur Karlin

#2338 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

¤ jelena ¤ wrote:

CK, nisu ludi da se jave na ovaj forum...haj zamisli da tebe, tvoj sistem vrijednosti i tvoj način života, neko stavi u istu ravan sa:

četnicima, ustašama, pedofilima, komadom pečene svinjetine na tanjiru ili flašom piva na stolu.

pa na forumu postoji niz tema na kojim iz licnih rzloga branimo svoje stavove , zasto to ne bi uradili gejs na ovoj temi :)

svi imamo isksutvo sukoba licnh stavova na temama, zast bi ova tema bila drugacije dozivljena na forumu :-) :lol:
kiligonzales

#2339 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kiligonzales »

¤ jelena ¤ wrote:
MarlboroGold wrote: Kao što bi feminizam mogao opstati bez muške podrške? Kao što bi žene marisale muškarce koji su protiv feminizma? :mrgreen:

Prezivio je svako na forumu neku verbalnu torturu, neko i privatnu kad je dirao necije osinjake, zavisi sve kome stanes na zulj. :D

Svako ko je pokazao malo svoga stava i individualizma, ovdje je docekan pricom da je salonac, cetnik, ustasa, vehabija, komunjara, peder, supak, picka, neinteligentan, glup i td. A o tome da redovno dobijes neku stranku i tabor, ako se usudis reci nekome da bas nije sve crno i bijelo po pitanju tumacenja nase politike i pokazes drugaciji stav, ne vrijedi ni pricati jer to je postao visegodisnji obrazac ponasanja ovdje. Ono ako ne mozes argumentirati ili nadgovoriti pojedinca onda sibni mu etiketu :D
shandrprcSA

#2340 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by shandrprcSA »

Image
:D
Matzan

#2341 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Matzan »

Atego wrote:Image

Image

link

biće tu svašta ...

Bilo bi im bolje da su se malo utakmici posvetili. .. možda bi manja bruka bila. :D
hAZNADAR

#2342 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by hAZNADAR »

choxnox wrote:
hAZNADAR wrote:A kada nastupas iz aspekta Kurana, vjere,..... i borbu protiv zala - na kojoj je ljestvici gej parada pored reklama za alkohol i prodaje, cigara, teorije evolucije u skolama, demokratije, vjencanja pred maticarem, pravnog sistema i zakonodavstva koji nije po serijatu,... ?
Da si procitao Kur'an (da, tako se pise i iz postovanja prema istom svako ko se pa makar i deklarativno izjasnjava kao musliman treba pisati ispravno) makar jednom znao bi da je Lutov a.s. narod kaznjen upravo zbog ovoga sta se paradom promovise - homoseksualizam, a narocito sto se nece stati na paradi koja predstavlja samo ulazak ostalih LGBT vezanih posasti na mala vrata. Ono sto slijedi poslije parade je mnogo gore. A vidjeli smo na Zapadu sta to sve podrazumijeva.

Dakle, u Kur'anu se spominje alkohol da je zabranjen i konzumiranje istog je veliki grijeh, ali citavi narodi su unistavani upravo zbog homoseksualizma.
Insistiranje na apostrofu na imenu Kuran je Islam za dumies. Kao fokus na stavljanje dz.s. ili a.s uz Alahovo i Muhamedovo ime sto je tupanima jedino sto su skontali i po tome odredjuju ko je pravi a ko ne.

Narodi unistavani zbog homoseksualizma? :lol: Necu te ni pitati za primjere jer znam da ih nemas vec 'nako ti iz glave.
Kao sto te necu ni pitati kako u odnosu na nas stoje Svedska, Danska, Norveska,... po pitanju ne samo standarda vec i sloboda, sindikata, demografije, zdravstva, sretnih porodica sa malim hetericima koji imaju najbolju perspektivu i odrastanje u svijetu. Vidio si neke izuzetke na zapadu ali prije nego pocnes dumies postiranje slika i vijesti - znaj da visestruko vise gorih vijesti i slika imas iz dijela svijeta gdje su parade zabranjene.

Ni ti ni Irsar jednostavno ne mozete odgovoriti zasto bi branili paradu a dopustili mnoge druge stvari koje su u suprotnosti sa Kuranom. Zivis u zemlji gdje se alkohol proizvodi, prodaje, konzumira javno i reklamira. Eto necemo razvodnjavati sad ni evoluciju, pravni sistem koji nije serijat, vjencanja u opcini, zenska prava, duhansku industriju, proizvode sa svinjetinom po trgovinama, erotiku na TV, minjake, pristup svim perverzijama na internetu, demokratske izbore, ... samo alkhohol. Po cemu je parada gora od slobodne proizvodnje, prodaje, konzumiranja i reklamiranja alkohola? Kada znamo jako dobro koliko je alkohol unistio i zivota i familija, zdravlja i budnucnosti,... a koliko je homoseksualizam ikome naudio.

Jednostavno se bojite pedera, isto kao da ce vam u kuci kolo igrati bez vase dozvole.
Bodkin

#2343 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bodkin »

mirza_15 wrote:Relativiziraš.

Alkohol je zlo koje uništava porodice i odnosi ljudske živote onih koji ga ne konzumiraju. Sa društvenog aspekta ga je bolje u potpunosti zabraniti jer očigledno donosi više štete nego koristi. Ako ga dozvoliš ne možeš kontrolisati koliko će ga ko konzumirati. Većina ovih koje znam da piju, jako često se i napiju, a često i piju da se napiju. Mislim, to šta neko radi sa svojim životom je njegov problem dok to što on radi ne utiče na druge. Problem i reklamiranje onoga što je u principu štetno. Odmaklo se daleko sa ograničenjima kada je duhan u pitanju. Sa alkoholom ima nekih stidljivih pomaka.

Odosmo debelo u off.
Secer je vece zlo od alkohola. Analogija vam je bas prejaka. Treba zabraniti i preradu nafte u gorivo jer ima vece stete nego koristi
Korisničkoime

#2344 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Korisničkoime »

hAZNADAR wrote:
Irsar wrote:
hAZNADAR wrote:Gej parada nje reklama homosaeksualizma kao neceg pozeljnog vec samo poruka njih samih sta misle o sebi i koliko se toga stide.
Ma kakvi čovječe, otvori oči. Čak i u zemljama gdje imaju sva prava i punu "jednakost" to i dalje traje. Osim toga, lobiraju da se uvede edukacija još u osnovnoj školi, donose se zakoni gdje roditelj ne smije ni protestvovati protiv "izbora" svog djeteta, daje se predpubertetskoj djeci pravo da "mijenjaju spol" iako nemaju mnoga druga prava dok ne napune 18 godina i td.

Klasični pokušaj da se kaže kako je 1+1=3.

P.S. Ne kažem nužno "nečeg poželjnog", ali "jednako normalnog" kao i, pa, normalna seksualnost i td.
Ja zivim u drzavi gdje imaju sve,... i gdje se izmedju njih podigla frka oko vjencanja u crkvi sto mnogi od njih tumace kao preseravanje.

Ne ide to bas sve u tom pravcu kako ti tumacis,... evo za ovoliko godina ne vidim nikakvu edukaciju u skoli nit iznam uopce o kakvoj vrsti edukacije se radi. Djeca svakako zahvaljujuci internetu znaju sve. Pa nismo ni mi na skolskom u petom razredu i bez interneta pricali o rodama koje donose djecu. A parade su odavno izgubile svoj smisao borbe za prava - to ti je danas preraslo u jedan od karnevala,.. Ono setas gradom kad je lijepo vrijeme,.. prodjes pored crkve gdje ljudi izlaze sa mise, prodjes pored standova crkvenih organizacija, prodjes pored standa sa Hare Krisna, prodjes pored standa sa islamskom literaturom i momcima koji ti ljubazno ponude neku brosuru, pa prodjes pored gej parade, pa malo poslije prodjes pored limenog orkestra u uniformama koji sviraju i paradiraju, pa raznorazni ulicni sviraci, pa raznorazni govornici koji hoce nesto da kazu, pa peticija za zastitu okolisa,..... i u svemu tome samo gledas ima li gdje reklama neke cokolade gdje dijele dzaba degustacije,... :D Svako svoj posao i svakome bilo sta po volji gdje svako sam zna sta ga interesuje a sta ne.

Ta logika - diskriminisi ih u startu da nebi poslije ufatili furseta je pomalo glupa. Nisu ljudi na zapadu toliko glupi, velika vecina je hetero koja o tome razmislja slicno kao mi,... znaju ljudi jako dobro gdje je ravnopravnost a gdje privilegije. A privilegije bilo kome ne prolaze tako lako.

I opet si glatko izbjegao, isjekao,... drugo dio posta koji je bitniji? U cemu je logika dopustati reklame piva, kulturu i obicaj piva,... a ne dopustati paradu? Kada znamo da ce klinac prije probati pivo negoli ga primiti u guzu zbog reklame.
Niko nikad ga nece primiti u guzu zbog parade ili reklame niti se to moze porediti sa konzumacijom cigara ili piva.
Postoji nesto sto se zove nagon.
Nagon je da tako kazem usadjen u nas, u svako ljudsko bice, nagon za prezivljavanjem, nagon za razmnozavanjem.
Tako postoji i seksualni nagon koji je potekao iz nagona za razmnozavanjem a sve u svrhu opstanka vrste.
Ocigledno je u nekih pojedinaca taj nagon usmjeren prema pripadnicima istog spola.
Zbog toga i naziv pogresno usmjeren seksualni nagon jer takav ne sluzi svrhi a to je odrzaj vrste (ne zato sto je nenormalan ili nemolan, to su sasvim druge kategorije).
Ja sam heterosekualan i nekako sa pubertetom osjetio sam taj nezadrzivi nagon, zelju, htjenje da spavam s zenskom osobom.
Nisam znao odakle je dosao ni zasto, nisam znao ni je li to lijepo ni je li to dobro ni kakav je osjecaj niti me to sve skupa zanimalo niti me bilo briga ja sam samo htjeo da spavam s zenskom osobom. Do jucer me zanimali klikeri a odjednom tiltujem kad vidim zensku sisu, obuzme me neka vrucina ne znam ni kud ni gdje ni sta.
Mogao mi je tada (kao i sada) pricat sta god je ko htjeo, da je lose, da je protiv ovoga ili onoga (kao sto i jeste protivno vjeri imati odnose prije braka) mene nije bilo briga, nagon je bio jaci od svega.
Tako je u sustini svega nagon, nikakve reklame, price, trendovi, nikakva sila na svijetu ti nece skrenuti tvoj seksualni nagon sa suprotnog spola na isti ili pak obrnuto, s istim se rodimo i umiremo.
Znaci neka parada ili neke akcije ili neka nastava u skolama i ne znam ti sta nece nikoga pretvoriti u homoseksualca niti homoseksualca u hetero.
she+

#2345 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by she+ »

Samo da se upišem da sam ZA i da se iskreno nadam da će biti održana povorka.

Mislila sam da je strahota ovo što se desilo djevojkama u centru grada, a onda sam otvorila komentare.. :run:
hAZNADAR

#2346 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by hAZNADAR »

smijesni_ste wrote:Kad smo već kod prava, koja prava muslimana su ugrožena u Evropi, Americi i "mrskom" zapadu?

Pa opet imamo tragikomične termine poput "islamofobije" :shock: :shock:
I islamofobija i homofobija su prisutne na zapadu. Osim ako ti nije namjera minirati temu sa tom nebulozom o tragikomediji.

Ali u ovoj temi je bitno da je na zapadu zakonski regilisana i garantvovana sloboda za svakoga i sankcije za sikaniranja. U prijevodu - i homofobi i islamofobu samo mrze i propagiraju mrznju - ali nemaju pravo da ni zabranjuju ni napadaju.
Connaisseur Karlin

#2347 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

shandrprcSA wrote:Image
:D
Sarajevo napreduje , lagano potaje Istocni London :D
PM72

#2348 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by PM72 »

U Alijinoj džamahiriji nema mjesta za krmetinu,alkohol,LGBT,vlahe...a ima za kladionice,fašiste ,švercere,prevarante,profitere (Ćesir - Budnjo),za blud,varanje države i sistema,za pljačku,otimačinu...

Morate se pomiriti s tim.Ili seliti.Zelena bagra se dobro ukopala i rasporedila.Svaki glas i otpor protiv njih skrše odlučnom akcijom pa te proglase saloncem,četnikom,pederom,komunistom...šuka ovca se ne može bosti sa rogatim,stara je izreka.
aladin

#2349 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by aladin »

Svi mi imamo u široj porodici nekog ko se nije nikad oženio ili udao.
Da li ste se zapitali zašto?
Da li ste se zapitali da li su srećni da radi osude porodice ostatak života provedu sami.
Sad ce pojedinci da kažu ma nee oni samo nisu imali srece da naidju na srodnu dusu. Postoji i to ali jedan veliki dio su ljudi kojima bi život bio draži sa istim spolom.
Kome smeta povorka nek ide tamo gdje je zabranjena.
hAZNADAR

#2350 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by hAZNADAR »

aladin wrote:Svi mi imamo u široj porodici nekog ko se nije nikad oženio ili udao.
Da li ste se zapitali zašto?
Da li ste se zapitali da li su srećni da radi osude porodice ostatak života provedu sami.
Sad ce pojedinci da kažu ma nee oni samo nisu imali srece da naidju na srodnu dusu. Postoji i to ali jedan veliki dio su ljudi kojima bi život bio draži sa istim spolom.
Kome smeta povorka nek ide tamo gdje je zabranjena.
Izvini, ali ko je sklon istom spolu - on to nadje gdje god da zivi na planeti. Slazem se za paradu - ali nemoj etiketirati samce i samice koji i dalje traze srodnu dusu suprotnog spola.
Locked