Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2326 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

bunk wrote:Ma znas ko i ja da ce od ukupnog broja glasova koje pokupi kifla i ovaj Hadzikadic procenat Bosnjackih bit 99,9%.
Tako da..
a ti po tome određuješ da li je neka stranka nacionalna? :lol:
bunk

#2327 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

malakh wrote:
bunk wrote:Ma znas ko i ja da ce od ukupnog broja glasova koje pokupi kifla i ovaj Hadzikadic procenat Bosnjackih bit 99,9%.
Tako da..
a ti po tome određuješ da li je neka stranka nacionalna? :lol:
Pa to sam konstatirao a kod nas u Bosni i Hercegovini su maltene sve stranke nacionalne,nazalost moram reci..
Naravno u programu ce pisati razne stvari,uzmi miletovu socijaldemokratiju za primjer :mrgreen: ...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#2328 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

bunk wrote: Pa to sam konstatirao a kod nas u Bosni i Hercegovini su maltene sve stranke nacionalne,nazalost moram reci..
Naravno u programu ce pisati razne stvari,uzmi miletovu socijaldemokratiju za primjer :mrgreen: ...
mile je glavne akte stranke davno izmijenio, još tamo 2006. godine i postao to što je danas.

nikada mi neće biti jasna tvoja kvalifikacija, ali haj, ne mogu se raspravljati na tu temu, jer ne vidim svrhu ubjeđivati nekoga da je nacionalno opredijeljenje glasača samo jedan od segmenata a/nacionalnih stranaka.
bunk

#2329 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

Nazalost nacionalni dio je samo i bitan u Bosni i Hercegovini a to ces upoznati sa ovim Mirsinim projektom koji ce pokupiti glasove Bosnjaka a od ostala dva konstitutivna naroda ce dobiti prezrivi podsmijeh..jos kad mu izvade poziciju u IZ iz SAD :mrgreen:
To je realnost danas kod nas,nazalost.
malakh

#2330 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

mislim da mirso i ne cilja na glasova ostala dva naroda.
Prpa.ba

#2331 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

Vise smori prica o nacionalnim i anacionalnim strankama. Mozda je vrijeme za novu terminologiju: stranke kojima se djelovanje zasniva samo na (a)nacionalnim temama i stranke kojima se djelovanje pored (a)nacionalnih tema zasniva i na ponekom projektu i inicijativi korisnoj za gradjane.
Last edited by Prpa.ba on 10/03/2019 15:27, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#2332 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

JThomas wrote:sve kad čovjek pogleda u retrospektivi...hmmmmmmmmmmmmmm...mmmmmmmmmmmmmmmmmmm :|
Neko zloban bi mogao zakljuciti da se radi o korisnim idiotima ili zelenim spavacima, ali mi nismo zlobni. :mrgreen:
sahara1428

#2333 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

Ukoliko neko ima bilo kakve opaske, komentare, sugestije, kritike i slično na info u ovom sažetku studije molim da napiše

mrgreen

#2334 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mrgreen »

sahara1428 wrote:Ukoliko neko ima bilo kakve opaske, komentare, sugestije, kritike i slično na info u ovom sažetku studije molim da napiše
Laicki: najveci udio u biomasi ima drvo, pa da bi se imali nekakvi pozitivni efekti po okolis moralo bi se voditi racuna da se posjeceno kompenzira posumljavanjem. Ova studija ne razmatra uopste rizike biomase, ne predvidja nikakve sigurnosne mjere, pa sve smrdi na nekontrolisanu sjecu i vecu stetu nego korist...
Inace, koliko god forumasi bili eksperti za sve ikad :D mozda je trebao neki vid javne rasprave prije donosenja odluke, misljenje strucnjaka ukoliko imamo takvih.
sahara1428

#2335 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

mrgreen wrote:
sahara1428 wrote:Ukoliko neko ima bilo kakve opaske, komentare, sugestije, kritike i slično na info u ovom sažetku studije molim da napiše
Laicki: najveci udio u biomasi ima drvo, pa da bi se imali nekakvi pozitivni efekti po okolis moralo bi se voditi racuna da se posjeceno kompenzira posumljavanjem. Ova studija ne razmatra uopste rizike biomase, ne predvidja nikakve sigurnosne mjere, pa sve smrdi na nekontrolisanu sjecu i vecu stetu nego korist...
Inace, koliko god forumasi bili eksperti za sve ikad :D mozda je trebao neki vid javne rasprave prije donosenja odluke, misljenje strucnjaka ukoliko imamo takvih.
:thumbup: Hvala
sahara1428

#2336 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

Plate naše mizerne... :izet: :izet: :izet:
Prvo se Terović pravi lud... :lol: :lol: :lol:

Image

pa bi direktor KJKP Pokop da info o njegovoj plati ne ide dalje...e neće da može nikakav Zakon o zaštiti ličnih podataka te ne štiti... :izet: :izet: :izet:

Image

Image

Valja nakon 18 godina teške volje otići sa direktorskog mjesta KJKP Rad :-) :-) :-)

Image

Nahrani upravu i izvršne direktore...

Image

Za plaćanje penala od 180 hiljada mjesečno zbog nepovlačenja kredita... :kiss:

Image

Za prezimiti tu je da "grije" plata i par vina od 50 KM, limunada od 20 KM kod Kibeta ... :zoka:

Image
hizo ramidovic

#2337 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by hizo ramidovic »

kakvi ste vi zlobnjaci...
smeta vam ova direktorska crkavica a znatel kolko zaradzuje vlasnik Binga ili Mikrosofta? sto to ne postavite pitanje?
al mescini da vama smeta sto su direktori Bosnjaci...
sahara1428

#2338 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

hizo ramidovic wrote:kakvi ste vi zlobnjaci...
smeta vam ova direktorska crkavica a znatel kolko zaradzuje vlasnik Binga ili Mikrosofta? sto to ne postavite pitanje?
al mescini da vama smeta sto su direktori Bosnjaci...
Pusti Bingo nije on takav, on je ipak robovlasnik koji dijeli sadaku i pazi nježniji spol ... :izet: :izet: :izet:

Image
gidra

#2339 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by gidra »

Tržnice-Pijace najbolja firma u državi (kakav Telekom, EP kurci palci kolika su primanja u ovoj firmi), lijepo bi bilo vidjeti Terovićevo primanje (ujedno najveći ublehaš od svih kantonalnih direktora) koje je po mojim pretpostavkama minimum 5-6 milja :D
Segmedina, Elmedine stisnite ga, znamo da čitate ovo, nemojte ga zaboraviti pitati za biznis karticu i famoznu reprezentaciju.
sahara1428

#2340 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

gidra wrote:Tržnice-Pijace najbolja firma u državi (kakav Telekom, EP kurci palci kolika su primanja u ovoj firmi), lijepo bi bilo vidjeti Terovićevo primanje (ujedno najveći ublehaš od svih kantonalnih direktora) koje je po mojim pretpostavkama minimum 5-6 milja :D
Segmedina, Elmedine stisnite ga, znamo da čitate ovo, nemojte ga zaboraviti pitati za biznis karticu i famoznu reprezentaciju.
Zlatar je imao biznis karticu, misliš da ima i Terović???
gidra

#2341 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by gidra »

sahara1428 wrote:
gidra wrote:Tržnice-Pijace najbolja firma u državi (kakav Telekom, EP kurci palci kolika su primanja u ovoj firmi), lijepo bi bilo vidjeti Terovićevo primanje (ujedno najveći ublehaš od svih kantonalnih direktora) koje je po mojim pretpostavkama minimum 5-6 milja :D
Zlatar je imao biznis karticu, misliš da ima i Terović???
firmina kartica nije od Zlatara. Ali nema veze, puno zanimljivija je stavka reprezentacija :D
Banksy

#2342 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

U posljednje vrijeme primjećujem novu medijsku akciju, očito pomno organiziranu, koju u javnosti sprovode pojedini novinari i intelektualci, a tiče se vraćanja imena istaknutih heroja Drugog svjetskog rata ulicama Sarajeva. Mnoge sarajevske ulice nakon zadnjeg rata izgubile su imena istaknutih partizanskih boraca, što je bilo zaista ružno i neopravdano, ali evo, pojedini mediji danas sugeriraju da je sad pravo vrijeme za njihov povratak.
Ideja sigurno nije loša, opredjeljenje sadašnje kantonalne vlade sigurno po tom pitanju pozitivno, ali ako se pogleda ko ovu ideju lansira i kako se perfidno ona potura, bilo bi dobro da nova vlada dobro razmisli o opravdanosti ovog prijedloga, i da ne padne u zamku novog od SDA iskonstuiranog konflikta koji bi pažnju s kvalitetnog rada i akcija protiv kriminala i korupcije, ponovo skrenuo na najklizaviji teren ideologije gdje bi ih SDA aktivisti bez problema potukli.
Mislim da bi bilo pametno da se avantura ''partizanskih ulica'', u koju SDA i DF (simpatizeri i plaćenici) guraju novu vladu, odloži za neka bolja vremena. Sada je neophodno opravdati povjerenje birača i steći simpatije javnosti djelima koja se čine protiv SDA kiminala i već duboko ukorijenjene korpucije, a da se imenovanja ulica eventualno riješe kad se ova vlada stabilizira i očvrsne. Sada, to nije taj trenutak.
Napomena da početna ''inicijativa'', koju ''neovisni mediji, novinari i intelektualci'' - Selimbegovićka, Mustafić, Avdić, Faktor, S. Bosna, itd. - sad već i agresivno nameću, dolazi od vrlo, vrlo problematične udruge ''Odbora za zaštitu Srba u Federaciji'' koja iznosi vrlo problematične stavove o ugroženosti, pa i zlostavljanju i etničkom čišćenju Srba u Federaciji, a najzanimljivije je da za udrugu nikad niko prije nije čuo, i da je ovo njihovo prvo oglašavanje, što je baš zgodno i prikladno u vrijeme kad je nova, opoziciona vlast tek sjela u fotelje.
Priča o ''partizanskim ulicama'' je SDA zamka, vrlo pametna i pomno promišljena. Krene li Skupština glupo i neoprezno u akciju promjene imena ulica, eto prilike da nam se potvrdi da su zaista peta kolona i plaćenici Beograda, a eto i prave prilike da ih DF i SDA konačno i sasvim sigurno eliminiraju i skinu s vlasti. Ne vjerujem da je u ovom trenutku ova vlada intelektualno, medijski i logistički spremna za akciju, i ne vjerujem da u ovom trenutku ima političku snagu da je sprovede. Korekcija imena sarajevskih ulica je sigurno potrebna, ali sačekajte za nju malo bolja vremena.
JThomas

#2343 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

https://www.glassrpske.com/drustvo/vije ... 61797.html

etničko čišćenje srba, plus ocjena ustavnosti zakona donesenog 2003. sad im nešto zasmetalo :mrgreen: naravno - o svemu što pričaju svi su u istom košu. ili barem svi koji su nekad bili tu a više nisu, iz svih korpusa i iz svih mogućih prijeratnih, ratnih i poslijeratnih razloga. a faktoru su nešto simpatični, izgleda njima ne treba docrtavati ništa... :mrgreen:

https://faktor.ba/vijest/ovo-su-ulice-u ... iva-/26584
Banksy

#2344 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Lijeno mi da guglam, ali ne bi me čudilo da je''udruga'' osnovana jučer, a da je Mićko drugu obezbijedio logistiku.
Nebitno, vidiš da Faktor podržava vraćanje partizanskih imena, i sve ti jasno.

Igra je providna, i sve je providno, ali nisu baš u skupštini lumeni...
madner

#2345 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

Igra je providna, led je tanak a odgovor je to spustiit na opstinski nivo gdje i pripada.
sahara1428

#2346 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

Vlada KS podnijela krivičnu prijavu protiv četnika
"patriote" na koljenima... :izet: :izet: :izet:
Reisova

#2347 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Reisova »

Neki dan Kiflu pitali oko vracanja ulice poznatim anifasistima na primjer Fuada Midzica pa je on poceo zestoko supljirati tipa na to se puno snage trosi a ima vaznijih stvari bojim se da bi se.mogli dobro razocarati u slucaju da njegova recenica, nije izvucena iz konteksta.
mirza_15

#2348 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

Ja kada čujem priču o imenima ulica, škola i slično hoće nešto da mi bude. Prvi koji pokrene bilo kakvu priču oko izmjene bilo kakvih naziva sigurno neće dobiti moj glas. Ideološke priče me uopšte ne zanimaju, a tačno je i to da će SDA pokupiti glasova na tu priču. Oko Busuladžića su jeftine političke poene pokupili SDA sa jedne i NS sa druge strane. Glupa i nebitna tema totalno.
mirza_15

#2349 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

Reisova wrote:Neki dan Kiflu pitali oko vracanja ulice poznatim anifasistima na primjer Fuada Midzica pa je on poceo zestoko supljirati tipa na to se puno snage trosi a ima vaznijih stvari bojim se da bi se.mogli dobro razocarati u slucaju da njegova recenica, nije izvucena iz konteksta.
Tu je Dino apsolutno u pravu. Tačno to sam napisao u isto vrijeme dok si ti pisala ovo.
Locked