Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Kikibombona

#2326 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

huxley wrote:Mislim da je i ova tema dobar pokazatelj rezultata Mirsadove kampanje.

Jako puno postova, tema je skoro uvijek u top 3 na podforumu politika. Ali je broj učesnika u raspravi oko 5?

Ovi koji ga vole bi poginuli za njega, i nije im jasno kako to cijeli svijet ne vidi.

Svi ostali osim ovih nekoliko koji ga ludo vole jedva da su čuli za njega.

Proći će malo bolje nego Cerić na prošlim izborima. Valjda bude imao snage i volje da se opet kandiduje, a do tada napravi jednu dobru analizu šta je fulio prvi put.
1. Pogledaj forumsku anketu. Mirsad Hadzikadic je najpopularniji kandidat na forumu.

kandidati-iz-reda-bosnjackog-naroda-za- ... 0s500.html

2. Niko ne bi poginuo za Mirsada Hadzikadica. Zasto bi? Boli me Q za Mirsada, moj interes je dobrobit bosanskog naroda. Mirsada niti sam kada vidio, niti od njega imam ikakve koristi. Ima podrsku jer je najbolji kandidat. Tu sve pocinje i zavrsava.

Mirsad Hadzikadic nikoga nije uhljebio. Uziva podrsku na volonterskoj osnovi. Podrska za njega je iskrena, sa plemenitim ciljem, da nam svima bude bolje.

Za politicare ginu pristalice SDA i SDP kartela + otpaci ove dvije tvornice kriminala, korupcije i nepotizma. Ginu zato sto od stranaka materijalno profitiraju.

3. Ne moze Mirsad Hadzikadic biti demagog. Covjek je ostvaren u struci, dokazan na velikoj pozornici. Demagozi su SDA i SDP uhljebi (+ njihov skart), ljudi koji nikad nista nisu uradili. Profesionalni politicari i supljatori.

4. Mirsad Hadzikadic ima 63 godine. Postigao je sve na privatnom planu. Njegov finansijski saldo ce ispastati dolaskom u BiH. Sam je rekao da ce ovdje u najboljem slucaju zaradjivati 10 puta manje i da mu novac ne predstavlja motivaciju. Covjek zeli pomoci svojoj zemlji. To je radio sve ove godine, nije mu odjednom doslo. Sada je dosao u BiH da radi na terenu. Znam da js sludjenom bosanskom narodu tesko povjerovati da neko ima iskrene motive. SDA i SDP su nas silovali u mozak. Ne samo da su nas pokrali, instalirali kriminalno-koruptivni sistem, vec su nam ubili vjeru u ljude. Ne mozemo zamisliti da postoji covjek sa iskrenim namjerama. SDA, SDP i njihov hamelj - ubili su nas u svakom pogledu.

5. Mirsad je nekoliko puta rekao da je dosao da ostane. Covjek ima 63 godine. Povukla ga domovina. Vise puta je rekao da ce broj glasova odrediti stanje bosanskog naroda. To je ponovio juce u Travniku, imas video na njegovom fb profilu. Rekao je da nije isto dobiti, 2, 5, 8, 10 ili 15% glasova. Sada je svaki glas vazan, mora stvoriti jak temelj za formiranje stranke.

...

Zalosno je da SDA i SDP uhljebi upropastavaju drzavu i narod radi mrvica koje im bacaju stranke. Daj ti meni sada cvaju, paket, posao i platu, a za sutra me boli qrac. To sto ce vasa djeca i unuci ispastati, o tome ne mislite. Onaj ko je napravio kriminalno-koruptivni sistem ne moze ga mijenjati.
elcaliente

#2327 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by elcaliente »

Sigurno najkvalitetniji kandidat koji se u zadnjih 20 godina pojavio na sceni.
Problem je sto se kandiduje u pogresnoj zemlji, nas narod netrazi politicare ovoga profila. Nazalost kod nas se pikaju druge stvari, sto te vise krade ti ga vise volis. Ili kao u ljubavi sto te vise pravi budalom ti je vise volis.
A i da uzeme 50 posto glasova bosnjackoga puka, nema sanse da pobjedi jer ce SDA svakako kao i svake godine ukrasti glasove ako joj zafale.
Kikibombona

#2328 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

elcaliente wrote:Sigurno najkvalitetniji kandidat koji se u zadnjih 20 godina pojavio na sceni.
Problem je sto se kandiduje u pogresnoj zemlji, nas narod netrazi politicare ovoga profila. Nazalost kod nas se pikaju druge stvari, sto te vise krade ti ga vise volis. Ili kao u ljubavi sto te vise pravi budalom ti je vise volis.
A i da uzeme 50 posto glasova bosnjackoga puka, nema sanse da pobjedi jer ce SDA svakako kao i svake godine ukrasti glasove ako joj zafale.
Bosanski narodi (Bosnjaci, Srbi i Hrvati) su oduvijek pod sapom dikatora i despota, pod sapom represivnog aparata. U takvom ozracju razvio se specifican mentalitet.

Imajte na umu da smo mlada demokratija. Tek smo poceli. Dvije-tri decenije, to je nista. Mi smo u fazi koju su evropske narodi davno apsolvirali.

Cesi, Slovaci ili Poljaci su se takodje presaltali sa komunizma na demokratiju. Njihova sreca je sto nisu imali rat. Druga pozitivna okolnost je susjedstvo. Mi smo debili okruzeni debilima (Srbija, Hrvatska i Crna Gora).

Treba proci nekoliko generacija da se isciste neke stvari. Mi konstantno napredujemo, samo je napredak toliko mali da je tesko primjetan.

Mi cemo postati normalan narod, samo je pitanje koliko ce nam trebati. 20, 30, 50 ili 100 godina. Nista nece doci samo od sebe niti preko noci. Treba dosta vremena i truda.

Ljudi poput Hadzikadica su sansa da ubrzamo proces demokratizacije drustva. Sa ljudima poput njega mozemo brze napredovati. Niko pa ni on nema carobni stapic. Nema instant promjene. Za sve treba vrijeme, trud i znanje.

Sa SDA i SDP ne mozemo naprijed. Njihov mentalitet je uzasan, kriminalan, koruptivan i nepotisticki. U njima je ostalo previse bivseg sistema. Iako je sistem nacelno demokratican, njihovi umovi su totalitarni. Umjesto komunizma dobili smo partokratiju.

Sa SDA i SDP gmizemo kao puzevi na putu ka razvijenom svijetu koji konstantno napreduje. Hitno nam treba neko ko ce ubzrati procese. Treba nam briselski a ne balkanski mentalitet. Trebaju nam ljudi poput Hadzikadica i Falatara. Treba nam dosta takvih ljudi.

Svako ko ima makar mrvicu savjesti i drustvene odgovornosti, podrzat ce progresivne ljude. Nemojte se prodavati jeftino. Najebat ce vasa djeca jer ste dali guzice za licni interes.

Ja sam bio praznih dzepova ali mi nije padalo na pamet da prodam glas Lijanovicima za 100km. A to su uradile mnoge moje komsije. I onda poslije kuka. Pozderao 100km i kuka. Pa crkni.
Smrcak15

#2329 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Jao kakav govor Pejakovica i Hadzikadica sa jucerasnje tribine i Travniku :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
https://www.facebook.com/mirsadhadzikad ... 630867543/
shake69

#2330 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by shake69 »

Smrcak15 wrote:Jao kakav govor Pejakovica i Hadzikadica sa jucerasnje tribine i Travniku :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Sta je ovo, Josip se ´´istopio´´, znam da je operisan ali da ovako izgleda... :sad:
Smrcak15

#2331 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Hadzikadic ponovo na FACE TV 5 oktobra , 40 minuta ce biti.
General War

#2332 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Smrcak15 wrote:Jao kakav govor Pejakovica i Hadzikadica sa jucerasnje tribine i Travniku :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Odlican govor :thumbup:
Ako ne bostane precjednik, moze biti dobar "stand up" komicar, ismijah se ja za Japan i zeljeznicku stanicu u sarajevu :lol:
Smrcak15

#2333 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

General War wrote:
Ako ne bostane precjednik, moze biti dobar "stand up" komicar, ismijah se ja za Japan i zeljeznicku stanicu u sarajevu :lol:

Sto jeste jeste znam chova biti smijesan u svojim govorima....milina ga slusati nasspram becirovica koji prica robotizirano bez emocije.
Smrcak15

#2334 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Sad u 8 imate debatu sa hadzikadicem na FTV
General War

#2335 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Smrcak15 wrote:
General War wrote:

Sto jeste jeste znam chova biti smijesan u svojim govorima....milina ga slusati nasspram becirovica koji prica robotizirano bez emocije.
Ne, ne...odlican sveobuhvatan govor, uz to lijepo je objasnio ono za nedostatak "baze" i stranke...
Za ostale uhljupe i nacin njihovog obracanja SVOJIM clanovima nemam razloga da komentarisem.
Sto se tice mene i moje sire familije, Hadzikadic ima glas s "gustom".
Idemedosumom

#2336 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Idemedosumom »

Svaka mu cast, napustio emisiju!
AmiĐa_Idriz

#2337 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by AmiĐa_Idriz »

Šta bi, bukvalno prebacujem kad on ustaje??
julisiz es grant

#2338 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by julisiz es grant »

Idemedosumom wrote:Svaka mu cast, napustio emisiju!
Što :lol:
felix10

#2339 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by felix10 »

Jao kralja sta uradi :D :D :D :bih: :bih: :bih: :bih:
Quaresma

#2340 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Quaresma »

Ja taman okupio familiju i rekao da na njega obrate paznju
Industrialyzer

#2341 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Industrialyzer »

Kakav gospodin 8-)
Idemedosumom

#2342 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Idemedosumom »

Galama mi u kuci, pa nisam ni ja najbolje cuo.

Kaže da se već sučeljavao s prisutnim kandidatima, a oni isti opet izbjegavaju. Optužio je FTV da favorizuje one druge kandidate i ako sam dobro shvatio, da će posebnu emisiju za njih napraviti.

Dakle, opet nema Radoncica, Becirevica i Dzaferovica.
Last edited by Idemedosumom on 27/09/2018 20:23, edited 1 time in total.
AmiĐa_Idriz

#2343 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by AmiĐa_Idriz »

Idemedosumom wrote:Galama mi u kuci, pa nisam ni ja najbolje cuo.

Kaže da se već sučeljavao s prisutnim kandidatima, a oni isti opet izbjegavaju. Optužio je FTV da favorizuje ove druge kandidati i ako sam dobro shvatio, da će posebnu emisiju za njih napraviti.

Dakle, opet nema Radoncica, Becirevica i Dzaferovica.
Serem se ja u te 3 pi*ke a i u on govna koja budu glasali za njih.

HADŽIJA :bih:
goodwilly

#2344 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by goodwilly »

Odličan potez, doktor!!! :thumbup: :thumbup:
D3LL8X

#2345 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by D3LL8X »

Hadzikadicu svaka cast za ovo na FTV :izet: :izet:
cable_stayed_bridge

#2346 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by cable_stayed_bridge »

Svaka mu cast, gigant !!!
soha96

#2347 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by soha96 »

Ode Mirso ni baklave probo nije :lol:
AmiĐa_Idriz

#2348 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by AmiĐa_Idriz »

Moj predsjednik :)

Pišaj :izet:
Smrcak15

#2349 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

AmiĐa_Idriz wrote:Moj predsjednik :)

Pišaj :izet:
I za mene pa makar ne pobjedio....

Pobjeda hadzikadica na izborima je pobjeda naroda, pobjede li isti ili slicni to ce biti poraz naroda
Last edited by Smrcak15 on 27/09/2018 20:31, edited 1 time in total.
Kikibombona

#2350 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

Sve im uhljebsko. Prije bih televizore na kantu bacio nego njima platio 1 pfeninig.

Hadzikadic ispravno postupio. Sudjelovanje u emisiji sa ovim kandidatima, izdvajanje kriminalaca u posebnu skupinu, moze samo nasteti njegovoj kampanji. Ovakvim potezom je zasluzio respekt i pokazao da je iznad SDA-SDP televizije.
Locked