Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
nosara

#2326 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by nosara »

eyesburn wrote: ali ruku na srce, dobro treba "oprati" i naše reprezentativce, strašno koliko nezalaganja, nonšalancije, neozbiljnosti...
Nije tako dogovoreno. Samo lagano, bez stresa, nikakve tenzije, dobili su dadilju. Onaj koji bi im istjerao dzigere na zvalje nije izabran.

Nadam se, zelim, da sve izgube do kraja i da savez zgradu proda samo za plate Zutom i njegovim ahbabima. Daj boze!
insomnia78

#2327 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by insomnia78 »

:lol:
insomnia78

#2328 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by insomnia78 »

Vidimo ZeljA
Tomahawk11
Globalni moderator

#2329 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Što ne istjera džigere ovima u Želji kad je tako?
Kome, bolan, da istjera, Džeki, Pjaniću, pa prije bi mu otkazali nego trpjeli tu nekakvu torturu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2330 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Je li to on ozbiljno spominje Amara Osima?
nosara

#2331 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by nosara »

:lol:

Onda je sve po planu, cemu plac? Cuj, tortura... :lol:
noviclan

#2332 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by noviclan »

A sto ovaj zuti nije zvao ong frajera iz srbijanske lige zabio decko bruku golova prvi ili drugi strijelac lige
insomnia78

#2333 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by insomnia78 »

Jes. Nidje niko na svijet ne zna spremiti igrace konstrasni Amar O. Sto one Harape ne docera u suru?
Ricken

#2334 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Ricken »

Tomahawk11 wrote:Tako je, Robert je kriv što je Pjanić dobio crveni i što mu nemamo zamjene :thumbup:
Robert je i kriv što nam je igrački kadar takav kakav je i što nemamo bolje :thumbup:
Sam je rekao da ako ne izborimo plasman na Euro, da se to ima smatrati velikim neuspjehom.
Vitoo

#2335 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Vitoo »

Ricken wrote:
Tomahawk11 wrote:Tako je, Robert je kriv što je Pjanić dobio crveni i što mu nemamo zamjene :thumbup:
Robert je i kriv što nam je igrački kadar takav kakav je i što nemamo bolje :thumbup:
Sam je rekao da ako ne izborimo plasman na Euro, da se to ima smatrati velikim neuspjehom.
Ma jok igracki kadar bira moj komsija Beco :zzzz:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2336 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Ricken wrote:
OK, to je cilj koji je postavio on sebi, odnosno koji mu je i savez postavio.
U konkurenciji koja je u grupi, trebali bi biti bar drugi.
Osim toga, ima i džokera u vidu baraža.
Korisničkoime

#2337 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Muhamed Đakmić wrote:Ma ovo je katastrofa, a ja sam prvi molio Boga da on postane selektor.

U samoj tehničkoj strani igre je toliko nelogičnosti da se već sad može reći da nikakav napredak u odnosu na Baždarevića ne možemo vidjeti.

A te priče da igrači ne valjaju je malo bezobrazno koristiti kao argument za odbraniti selektora, s obzirom na to da je baš on tvrdio da mi imamo vrhunski kadar i da plasman na Euro ne smije doći u pitanje.
Pitanje da li se ovaj post odnosi samo na sinocnu utakmicu ili na cijeli dosadasnji mandat selektora.
Da li je napredak postojao prije ove utakmice pa je nestao ili tog napredka nikad nije ni bilo.
Prosinecki je ocigledno kod navedenih izjava isao na podizanje samopouzdanja koje je bilo na niskoj razini medjutim to je bio njegov izbor i na njemu je da snosi odgovornost izgovorenog i da se oprosti ako se ne kvalificiramo iako nam je kadar ispodprosjecan
Moenx

#2338 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Moenx »

A mozemo li mi direktno na eu preko lige nacija naravno ako u b diviziji osvojimo finale
A Prosinecki nije strateg za uspijeh
Ustvari to zakljucujem prema igri sa Grckom koju sam jedinu gledao
Igra u ligi nacija sto nisam gledao davala je rezultatsku nadu
Ali stvarno prateci utskmicu s Grckom ja nisam vidio nista
nosara

#2339 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by nosara »

Selektor ne smije zucnut igracima, trazit vise trke, zalaganja, ne zato sto je to tortura (svaki trener s kicmom bi im jebao znanje) nego zato sto je to dio dogovora.

Lakopo... Valja se znojit u klubovima, tamo niko ne jebe sto si zvijezda, treba trcati ko budala, inace te s jos dvojcom mijenjaju za pravog fudbalera.
insomnia78

#2340 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by insomnia78 »

Jel to nece kanuti ovaj put?
Tomahawk11
Globalni moderator

#2341 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Kod kojeg selektora prije Prosinečkog je bilo drugačije?
To, disciplina, rad, red...dajte ime jednog.
insomnia78

#2342 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by insomnia78 »

Bio je jedan sa rezultatima
Tomahawk11
Globalni moderator

#2343 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Ja pitam kod kojeg selektora je bilo karantin u kamp u Zenici, nema hodanja, raje, baklave, lokala...?
nosara

#2344 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by nosara »

Tomahawk11 wrote:Ja pitam kod kojeg selektora je bilo karantin u kamp u Zenici, nema hodanja, raje, baklave, lokala...?
E pa zato smo samo jednom negdje otisli. Cajnoslu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2345 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

nosara wrote:
Tomahawk11 wrote:Ja pitam kod kojeg selektora je bilo karantin u kamp u Zenici, nema hodanja, raje, baklave, lokala...?
E pa zato smo samo jednom negdje otisli. Cajnoslu.
Sve ok, samo ispade samo kod Roberta kafana i hurmašice.
Problem je dublje prirode, uzroke treba tražiti u savezu, način selektovanja je posljedica.
Ricken

#2346 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Ricken »

Tomahawk11 wrote:
Ricken wrote:
OK, to je cilj koji je postavio on sebi, odnosno koji mu je i savez postavio.
U konkurenciji koja je u grupi, trebali bi biti bar drugi.
Osim toga, ima i džokera u vidu baraža.
Pa eto oprostili smo se od EUR-a u 3 kolu. Dugo se idržalo. Ligu nacija ne računam, jer je to bonus za jadnike.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2347 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Kako smo se oprostili? Finska bježi 2 boda i dolazi nam.
Korisničkoime

#2348 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Treba jos nesto dodati, Susic, Bazdarevic, Prosinecki nisu aman neka trenerska imena medjutim tesko veoma tesko da je bas uvijek sve do selektora, po meni Susic je u svoja dva mandata i malo treceg imao ponajvise igrackog kvaliteta u reprezentaciji koji bi realno bio dovoljan za kvalifikacije na EP i na SP te dovoljan da se izborimo sa Iranom i Nigerijom za drugo mjesto za grupi pa ako je poslije toga ici kuci ok neka je to realnost.
Medjutim trebaju se neke stvari oko reprezentacije rascistiti Begovix, Kolasinac hoce nece ima poziva nema poziva, prije je to bio Zukanovic, natezanje Begovic Hasagic i slicno, javno se iznese sve i zavrsi se s tim.
Begovic hoce da bira utakmice na kojima ce da igra, Kolasinac isto tako (ako je to slucaj) u mene (selektora, predsjednika Saveza) to tako ne moze i dok sam ja tu on nije reprezentativac i vise nece dobijati pozive. Lulic, Dzeko ko god vec kada dodje na okupljanje nece da trenira, ne pokazuje zalaganje, njemu je vise stalo da obilazi rodbinu, kafane, da jede kolace to tako u mene (selektora) ne moze ja dok sam ja tu on nije reprezentativac i nece dobijati vise pozive. Okupljanje je u Zenici, zaboravite Ilidzu tako reprezentacija vise nece nogom krocit dok sam ja tu (selektor, predsjednik Saveza). Imamo centar, napravili ga, platili, izmolili sadaku sta vec i okupljanje ima biti tu, Dzeko, Pjanjc ko god vec odbija da dodje u Zenicu hoce da bude okupljanje na Ilidzi medjutim ja sam selektor predjesnik saveza ja odlucujem i ti igraci nisu vise reprezentativci i nece dobiti poziva.
Povucemo crtu pa makar morali igrati sa 11 igraca iz PL-a na pocetku ce rezultati biti katastrofa ali ce se barem buducnost reprezentacije osigurati zato sto ce svaki buduci reprezentativac znati pravila i znati da se u reprezentaciji ima ozbiljno raditi ili ne treba dolaziti.
Barem da svi znamo na cemu smo.
LSD

#2349 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

Nakon što nas u utorak italijani nategnu otraga :izet: ocekujemo da Begić prinese Roberta kao kurban-bekana razjarenoj javnosti i tako sebi spasi guz.ove.

Elvedine, deri neznalicu i spašavaj šta se spasiti može :bih:
Point.

#2350 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

nosara wrote:
eyesburn wrote: ali ruku na srce, dobro treba "oprati" i naše reprezentativce, strašno koliko nezalaganja, nonšalancije, neozbiljnosti...
Nije tako dogovoreno. Samo lagano, bez stresa, nikakve tenzije, dobili su dadilju. Onaj koji bi im istjerao dzigere na zvalje nije izabran.

Nadam se, zelim, da sve izgube do kraja i da savez zgradu proda samo za plate Zutom i njegovim ahbabima. Daj boze!
Vidimo po Želji kako bi im tjerao išta na žvalje. U još smo gorem kurcu ako nam je on poboljšanje.
Locked