Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tomahawk11 wrote:Tako je, Robert je kriv što je Pjanić dobio crveni i što mu nemamo zamjene
Robert je i kriv što nam je igrački kadar takav kakav je i što nemamo bolje
Sam je rekao da ako ne izborimo plasman na Euro, da se to ima smatrati velikim neuspjehom.
Tomahawk11 wrote:Tako je, Robert je kriv što je Pjanić dobio crveni i što mu nemamo zamjene
Sam je rekao da ako ne izborimo plasman na Euro, da se to ima smatrati velikim neuspjehom.
OK, to je cilj koji je postavio on sebi, odnosno koji mu je i savez postavio.
U konkurenciji koja je u grupi, trebali bi biti bar drugi.
Osim toga, ima i džokera u vidu baraža.
Muhamed Đakmić wrote:Ma ovo je katastrofa, a ja sam prvi molio Boga da on postane selektor.
U samoj tehničkoj strani igre je toliko nelogičnosti da se već sad može reći da nikakav napredak u odnosu na Baždarevića ne možemo vidjeti.
A te priče da igrači ne valjaju je malo bezobrazno koristiti kao argument za odbraniti selektora, s obzirom na to da je baš on tvrdio da mi imamo vrhunski kadar i da plasman na Euro ne smije doći u pitanje.
Pitanje da li se ovaj post odnosi samo na sinocnu utakmicu ili na cijeli dosadasnji mandat selektora.
Da li je napredak postojao prije ove utakmice pa je nestao ili tog napredka nikad nije ni bilo.
Prosinecki je ocigledno kod navedenih izjava isao na podizanje samopouzdanja koje je bilo na niskoj razini medjutim to je bio njegov izbor i na njemu je da snosi odgovornost izgovorenog i da se oprosti ako se ne kvalificiramo iako nam je kadar ispodprosjecan
A mozemo li mi direktno na eu preko lige nacija naravno ako u b diviziji osvojimo finale
A Prosinecki nije strateg za uspijeh
Ustvari to zakljucujem prema igri sa Grckom koju sam jedinu gledao
Igra u ligi nacija sto nisam gledao davala je rezultatsku nadu
Ali stvarno prateci utskmicu s Grckom ja nisam vidio nista
Selektor ne smije zucnut igracima, trazit vise trke, zalaganja, ne zato sto je to tortura (svaki trener s kicmom bi im jebao znanje) nego zato sto je to dio dogovora.
Lakopo... Valja se znojit u klubovima, tamo niko ne jebe sto si zvijezda, treba trcati ko budala, inace te s jos dvojcom mijenjaju za pravog fudbalera.
OK, to je cilj koji je postavio on sebi, odnosno koji mu je i savez postavio.
U konkurenciji koja je u grupi, trebali bi biti bar drugi.
Osim toga, ima i džokera u vidu baraža.
Pa eto oprostili smo se od EUR-a u 3 kolu. Dugo se idržalo. Ligu nacija ne računam, jer je to bonus za jadnike.
Treba jos nesto dodati, Susic, Bazdarevic, Prosinecki nisu aman neka trenerska imena medjutim tesko veoma tesko da je bas uvijek sve do selektora, po meni Susic je u svoja dva mandata i malo treceg imao ponajvise igrackog kvaliteta u reprezentaciji koji bi realno bio dovoljan za kvalifikacije na EP i na SP te dovoljan da se izborimo sa Iranom i Nigerijom za drugo mjesto za grupi pa ako je poslije toga ici kuci ok neka je to realnost.
Medjutim trebaju se neke stvari oko reprezentacije rascistiti Begovix, Kolasinac hoce nece ima poziva nema poziva, prije je to bio Zukanovic, natezanje Begovic Hasagic i slicno, javno se iznese sve i zavrsi se s tim.
Begovic hoce da bira utakmice na kojima ce da igra, Kolasinac isto tako (ako je to slucaj) u mene (selektora, predsjednika Saveza) to tako ne moze i dok sam ja tu on nije reprezentativac i vise nece dobijati pozive. Lulic, Dzeko ko god vec kada dodje na okupljanje nece da trenira, ne pokazuje zalaganje, njemu je vise stalo da obilazi rodbinu, kafane, da jede kolace to tako u mene (selektora) ne moze ja dok sam ja tu on nije reprezentativac i nece dobijati vise pozive. Okupljanje je u Zenici, zaboravite Ilidzu tako reprezentacija vise nece nogom krocit dok sam ja tu (selektor, predsjednik Saveza). Imamo centar, napravili ga, platili, izmolili sadaku sta vec i okupljanje ima biti tu, Dzeko, Pjanjc ko god vec odbija da dodje u Zenicu hoce da bude okupljanje na Ilidzi medjutim ja sam selektor predjesnik saveza ja odlucujem i ti igraci nisu vise reprezentativci i nece dobiti poziva.
Povucemo crtu pa makar morali igrati sa 11 igraca iz PL-a na pocetku ce rezultati biti katastrofa ali ce se barem buducnost reprezentacije osigurati zato sto ce svaki buduci reprezentativac znati pravila i znati da se u reprezentaciji ima ozbiljno raditi ili ne treba dolaziti.
Barem da svi znamo na cemu smo.