Crna hronika BH cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2326 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mali_milojica »

Sad mu nije nista, ubio ga je ko zeca :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2328 Re: Crna hronika BH cesta

Post by plain vanilla »

Joj tragedije :(
kloniran

#2329 Re: Crna hronika BH cesta

Post by kloniran »

Jebem li ga ja, ovdje pješaci snose najveći dio krivice za ove tragedije.
Često sam po noći na cesti i u pravilu uvijek su u nečemu tamnom i bez ičega reflektujućeg na sebi.
I sad ova kiša recept za tragediju :twisted:

Nikad pameti doći nećemo :twisted:
commendatore

#2330 Re: Crna hronika BH cesta

Post by commendatore »

evo mi ispod prozora uvidjaj jos uvijek puno vozila sa zutim rotirkama :(
nivla

#2331 Re: Crna hronika BH cesta

Post by nivla »

plain vanilla wrote:
tragedija bi bila da debili nisu pretrcavali dio puta na kojem je zabranjeno pjesaciti a time i pretrcavati, jadan vozac koji ih je pokupio, valja mu citav zivot kontati o necemu za sta nije apsolutno kriv
Sodom1

#2332 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Sodom1 »

U ćuzu se mora ići, taki je zakon
nadžak

#2333 Re: Crna hronika BH cesta

Post by nadžak »

Sodom1 wrote:U ćuzu se mora ići, taki je zakon
Ne vjerujem i nadam se da neće! Otkako je bila slična nesreća postavili su znakove zabrane kretanja za pješake.
Naravno, niko decenijama nije našao za shodno da uplati pišljivih dvadesetak hiljada maraka da se napravi pasarela. Bože sačuvaj!
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2334 Re: Crna hronika BH cesta

Post by plain vanilla »

nivla wrote:
plain vanilla wrote:
tragedija bi bila da debili nisu pretrcavali dio puta na kojem je zabranjeno pjesaciti a time i pretrcavati, jadan vozac koji ih je pokupio, valja mu citav zivot kontati o necemu za sta nije apsolutno kriv
Uzasan komentar.
Ti nikad nisi pretrcao cestu?

Tragedija je za sve, i stradale i njihove porodice i.prijatelje, kao i za vozaca i njegovu porodicu.
Sodom1

#2335 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Sodom1 »

MIlicija kaznjava kad auto nema svjetla po danu , ali zato biciklisti po noci bez svetala bez problema voze , niko im rjec nece reci
nivla

#2336 Re: Crna hronika BH cesta

Post by nivla »

plain vanilla wrote: Uzasan komentar.
Ti nikad nisi pretrcao cestu?

Tragedija je za sve, i stradale i njihove porodice i.prijatelje, kao i za vozaca i njegovu porodicu.
nisam, sto ne mijenja cinjenicu da ce sad ovaj vozac zbog dva debila imati dozivotne posljedice
dio puta gdje stoji znak da je zabrana za pjesake, ista je situacija za one debile sto pretrcavaju na stupskojpetlji a imaju uredno izgradjenu pasarelu, pa majke s djecom pretrcavaju kad izadju iz tramvaja, pa kad ih neko pokupi bice vidi tragedije
Throttle

#2337 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Throttle »

Tu svakodnevno nailazis na stoku koja je i ogradu razvalila da bi mogla preko magistrale prelazit. I onda kuknjava kad nekog auto il kamion pomete. Sto je najgore, tu najveci problem ima vozac koji moralno nije kriv. Prelazak magistrale u zabrani i sa neoznacenom odjecom je korak ka samoubistvu, pa ko voli nek izvoli
Bakir1

#2338 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Bakir1 »

Tu je 80 kmh, pjesaci tu nemaju sta traziti.
Zao mi je tih ljudi sto su zivot bezveze izgubili, ali mi je jos vise zao djevojke koja je popusila foru radi tudje neozbiljnosti.
drug_profi

#2339 Re: Crna hronika BH cesta

Post by drug_profi »

Ovo je nesreca.
Slucajevi kao ejubovic i sefic nisu.
insaneinthebrain

#2340 Re: Crna hronika BH cesta

Post by insaneinthebrain »

tempuser

#2341 Re: Crna hronika BH cesta

Post by tempuser »

kloniran wrote:Jebem li ga ja, ovdje pješaci snose najveći dio krivice za ove tragedije.
Često sam po noći na cesti i u pravilu uvijek su u nečemu tamnom i bez ičega reflektujućeg na sebi.
I sad ova kiša recept za tragediju :twisted:

Nikad pameti doći nećemo :twisted:
Sinoc se vozim sa tuziocem TKS u autu i ispred nas na crveno pretrcava pjesak i bas mi naleti da pitam sta bi bilo da je odletio preko haube, kaze u najboljem slucaju podjeljena odgovornost, a tad tuzilastvo odbacuje slucaj, ali ako Seval Kovacevic vjestaci onda je uvijek 100% vozac kriv.
amar1994

#2342 Re: Crna hronika BH cesta

Post by amar1994 »

Super,znaci vozac treba i da predvidja buducnost :run:

Malo je postenog svijeta koji bi ti bio svjedok protiv pjesaka..
tempuser

#2343 Re: Crna hronika BH cesta

Post by tempuser »

amar1994 wrote:Super,znaci vozac treba i da predvidja buducnost :run:

Jbga, jest nepravedno, ali ne zaboravi da ti kao pjesak ne mozes ubiti negog drugog svojom nepaznjom, kao vzac mozes...
Imas onaj famozni clan da voznju moras prilagoditi uslovima na cesti, to prakicno znaci da moras racunati na pjesake koji nepropisno pretrcavaju cestu, nepropisno parkirane aute itd...
amar1994

#2344 Re: Crna hronika BH cesta

Post by amar1994 »

tempuser wrote:

Jbga, jest nepravedno, ali ne zaboravi da ti kao pjesak ne mozes ubiti negog drugog svojom nepaznjom, kao vzac mozes...
Imas onaj famozni clan da voznju moras prilagoditi uslovima na cesti, to prakicno znaci da moras racunati na pjesake koji nepropisno pretrcavaju cestu, nepropisno parkirane aute itd...
:thumbup:

Zato se nadam da cu imat pare za novije auto sa onim senzorom,kamikaza nikad vise,oni iza autobusa i trolejbusa su najgori.
darius_maximus

#2345 Re: Crna hronika BH cesta

Post by darius_maximus »

tempuser wrote:

Ne mozes direktno...
Recimo, ti meni izletis pred auto i ja te pokusam izbjeci i zabijem se u banderu, drugo auto, zid, itd. i poginem, ubijem nekog u drugom autu ili ostanem invalid. Snosis li ikakvu odgovornost?
muha_sa

#2346 Re: Crna hronika BH cesta

Post by muha_sa »

jebo pisane zakone i kojekakve clanove :-)

ako je mrak i još mokar kolovoz vozi polako jer je slaba vidljivost--uvijek moraš racunat da to da bi ti neki pješak mogo istrcat pod auto---nisam jednom vozio a idiot hoda cestom i jedva ga vidim :-) sreca pa racunam na neodgovorne idiote inace bi murije zaglavio i na savjseti ga imo :-)
darius_maximus

#2347 Re: Crna hronika BH cesta

Post by darius_maximus »

muha_sa wrote:jebo pisane zakone i kojekakve clanove :-)

ako je mrak i još mokar kolovoz vozi polako jer je slaba vidljivost--uvijek moraš racunat da to da bi ti neki pješak mogo istrcat pod auto---nisam jednom vozio a idiot hoda cestom i jedva ga vidim :-) sreca pa racunam na neodgovorne idiote inace bi murije zaglavio i na savjseti ga imo :-)
Slazem se ja s tim, samo me nervira kada pjesaci iskljuce mozak, iako bi ih strah trebao tjerati da se ponasaju odgovornije prema sebi. Ipak je veca vjerovatnoca da ce vozak prezivjeti nego pjesak, tako da je faktor straha kod vozaca drasticno manji nego kod pjesaka. Uprkos tome, pjesaci nekad kao muhe bez glave, jer ce ih valjda vozac svojim refleksima spasiti.

Zadnja takva scena, da se sjecam, je bila prije par hefti, kada je za vikend pao onaj veliki snijeg.
Nedjelja navece, oko 9, kod onog restorana Panorama, frajer sav u crnom cisti snijeg ispred restorana.
Kako ga cisti? Spustio lopatu na zemlju i gura na drugu stranu ulice, pretrcava tamo-vamo.
Ja ne mogu da vjerujem da je to nekome palo na pamet...
Throttle

#2348 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Throttle »

Ma svu zimsku odjecu, koja je najcesce tamnija, bi trebalo zakonima regulisat da ima bar malo refleksnog materijala. Obuca isto.
amar1994

#2349 Re: Crna hronika BH cesta

Post by amar1994 »

Svaka bolja jakna to ima negdje :D

Imam ja jarana,kad mu pukne film izleti iz auta i samara te sto pretrcavaju :lol: ,crni pojas ima :evil:
Travnički Noćni Šetač

#2350 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Travnički Noćni Šetač »

Ja sam preksinoc prosao pored neosvijetljenog bicikliste u crnom... kad sam kod kuce pogledao snimak kamere i pod farovima je na kameri izgledao samo kao sjena toliko je sav mracan bio... a na magistralnoj cesti vozio...
Vozim i ja biciklo... i pored svjetala i naprijed i nazad na cesti koristim svijetle dresove a navece i fluorescentni prsluk...
Post Reply