Lik izbaci svaki dan neki coin na twiteru, i taj automatski uzleti, pa ko uhvati. Danas je DGB otisao 100% gore u par min.KAMI666 wrote:Izgleda da se raja lozi na Verge Coin (XVG). Mcafee rekao da ce ici do 15 dolara za 6 mjeseci. Trenutna cijena coina 0.20 Dolara.
Ulozio sam i u njega, uhvatio ga na 600 i sada jos malo dodao na 1300 satoshia.
Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
- Kyuss
#2326 Re: Bitcoins
- victom
#2327 Re: Bitcoins
šta je sa ovim bitch coinom, što skače ovoliko.
štaaaa ti jeeeeeee junaČČČČiNNNNO
štaaaa ti jeeeeeee junaČČČČiNNNNO
Last edited by victom on 01/03/2021 04:25, edited 2 times in total.
-
sigurnoable
#2328 Re: Bitcoins
Koji wallet koristite za ripple? Kako izgleda Bitstamp nije bas siguran toliko za cuvanje xrp?
-
r_faruk
#2329 Re: Bitcoins
Meni su preporucili ovaj wallet na forumu. Moras uplatiti 20 xrp da bi activirao accountsigurnoable wrote:Koji wallet koristite za ripple? Kako izgleda Bitstamp nije bas siguran toliko za cuvanje xrp?
https://rippex.net/carteira-ripple.php#/
- Dozer
#2330 Re: Bitcoins
Ne bih da mi neko zamjeri, ali fakat iritira kada svakih par stranica uskoci neko s pitanjima na koja je odgovoreno vec bar 5x....
Jbg, ljudi... Hocete da se bavite necim, a mrsko vam je potrositi sat-dva da iscitate cijelu temu i pohvatate sve sto vas zanima.
Nisam nikakav genjalac, ali imam nekog iskustva s berzama, nekih 10-12 g., i ovdje samo zelim vama, vecinom mladjima, dati te neke info koje bi vam mogle pomoci da mozda nesto i zaradite. Ali, morate citati. U zivotu nikome nista ne dodje u krilo i bez bar malo muke, pa eto... Pokusajte potrositi nesto svog vremena da nesto naucite i shvatite kako treba, pogotovo ako vas to zanima.
Dacu sad neke osnovne infirmacije o pitanjima koja se ponavljaju svakih par stranica.
1. TRADING PLATFORMA = BERZA (IQ OPTION, eTORO, SpectroCoin, itd.)
- Ove platforme nude mogucnost trgovanja raznim stvarima, od dionica, preko monetarnih valuta, zlata i nafte, do crypto valuta.
- Mnoge nude i mogucnost trgovanja OPCIJAMA i DIGITALOM, a sto je zapravo vrsta kockanja jer se svodi na pedvidjanje rasta ili pada vrijednosti jedne u odnosu na drugu monetarnu valutu (USD/GBP, EUR/USD, CAD/USD, i vica-versa, itd.), a sto se odvija u odredjenim fiksnim vremenskim okvirima, najcsce od par minuta, unutar kojih vi ulazete zeljeni iznos na rast i/ili pad te neke odabrane vrijednosti.
RAZLIKE IZMEDJU OPCIJE I DIGITALE
- U Opcijama je fiksan iznos koji je moguce dobiti na predvidjanje i izrazen je u postocima (npr. Ulozite 1$ na rast ili pad, a za taj par valuta je fiksni postotak 85%. To znaci da cete inkasirati 1,85$ ukoliko na kraju predvidjenog vremena pogodite pad ili rast, tj. ako se tacka nadje ispod ili iznad fiksne linije koja se postavlja na pocetku vremena). Naravno, ako fulite, gubite ulozeni iznos.
- Kod Digitale se radi o istom pogadjanju pada ili rasta medju valutama u odredjenom vremenu, ali ovdje nije fiksiran postotak moguceg profita, nego vi ovdje, za razliku od Opcija, sami odlucujete kada cete uzeti profit ili prekinuti gubitak tako sto cete kliknuti na SELL za svaku od pozicija koje ste otvorili.
Moguci profit ovdje moze biti i do 800%, ali za to treba imati nerve i zaista dobro pedvidjanje. Ko je probao, zna o cemu pricam.
Ja, recimo, i na Opcijama i na Digitali uvijek ulazem na dvije pozicije, pri cemu pokusavam pogoditi da poziciju rasta uvijek postavim ispod pozicije pada. Na taj nacin kod Opcija stvaram sansu za dupli profit (2x85% ako na kraju tacka zavrsi izmedju linija), ili za minimalan gubitak jer ce jedna pozicija uvijek dobiti ako druga izgubi, i tako gubim samo 15% ulozenog. Kod Digitale se trudim postaviti pozicije na isti nacin, a profit ubirem izmedju 50-200%. Kada su fluktuacije brze i jake, nekada uspijem otvoriti i zatvoriti i do 6-7 pozicija u toku jednog ciklusa.
Poenta kod Digitale i ovakvog duplog pozicioniranja jeste da morate vrlo brzo razmisljati i kalkulisati kada da uzmete profit ili prekinete gubitak. Zato svima koji se misle igrati ovime pedlazem da idete s minimalnim ulaganjem po poziciji (1$), dok se ne ustelite.
2. EXCHANGE PLATFORME, kao i njihovi Wallet-i, nemaju skoro nikakve veze s TRADING platformama i njihovim Wallet-ima. Princip trgovine jeste slican, ali na Tradingu mozete uloziti novac s kartice (tamo gdje primaju nase kartice, poput IQ Option recimo), dok na Exchangu ferceraju vecinom iskljucivo crypto valute i pretvaranje jednih u druge (BTC u neku drugu i obratno).
Takodjer, kod Exchange platformi, koje u ogromnoj vecini ne ferceraju za nas u BiH, vrlo je tesko izvuci novac za crypto valutu, upravo radi toga sto nemaju mogucnost kupoprodaje crypta za lovu, a samim tim ni povlacenja love na karticu ili neki drugi e-Wallet.
Ovo je moguce samo na Trading platformama, tj. Berzama.
3. PROVIZIJE
SVAKA platforma, i Trading i Exchange, naplacuje neku proviziju ili vise njih. Ta provizija je njihova zarada zato sto vam omogucavaju da uopste trgujete preko njih, i vrlo je naivno, da ne kazem glupo, ocekivati da vam neko omoguci nesto takvo bez naplate usluge.
Ta provizija, ili provizije, mogu vam se uzimati u raznim momentima, a najcesce se to desava prilikom trgovine, odnosno prilikom kupovine, prodaje, razmjene i povlacenja.
Na TRADING platformama kupoprodaja se odvija po berzanskim pravilima, odnosno kupovna cijena je uvijek za odedjeni postotak visa od trenutne realne vrijednosti robe, a prodajna je niza za isti taj postotak. Ova ukupna razlika se naziva Spread, a krece se najcesce od 6-12% i dijeli se po pola gore i dole, tj. pola ide kao plus na realnu vrijednost i pedstavlja kupovnu cijenu, a pola ide kao minus na realnu vrijednost i predstavlja prodajnu cijenu.
SPREAD je vrlo bitno pratiti kako biste znali koliki vam je tacno profit.
Npr. IQ Option ne uzima nikakvu proviziju na depozit, nego vam daje OTN, koji kasnije mozete koristiti za placanje provizije.
Proviziju uzimaju SAMO prilikom kupovine, i to u visini 10% vrijednosti kupovine. NEMA provizije na povlacenje novca, osim ako se radi o bankovnom (wire) transferu kada banka naplacuje proviziu, a samim tiim IQO tu proviziju prebacuje vama.
Primjer trgovine na IQO:
Recimo da uzimate neki crypto trenutne realne vrijednosti 1$ i zelite uloziti100$, a Spread je 12%.
Ovo znaci sljedece:
Kupovna cijena ce biti 1,06 $ (pola spreada, 6%, + realna cijena).
Na 100$ koje ulazete obracunava se 10% provizije, sto znaci da vam se s racuna skida tih dodatnih 10$.
Dakle, za 100$ cete dobiti 94,339 crypto, a ukupno ce vas kostati 110$ (100 / 1,06 + 10).
Istovremeno, sistem ce vam odmah prikazati da ste u minusu 6% jer je realna vrijednost 1%, a vi ste kupili po 1,06$, i na nuli cete biti kada realna vrijednost dostigne 1,16$, sto ce pokriti ulaganje od 100$, proviziju od 10$ i razliku vrijednosti (spread) od 0,6%.
Da biste ostvarili profit, taj crypto mora doci na prodajnu vrijednost od 1,17$ +.
Nadam se da je ovo pojasnilo mnoge nejasnice i nedoumice.
Jbg, ljudi... Hocete da se bavite necim, a mrsko vam je potrositi sat-dva da iscitate cijelu temu i pohvatate sve sto vas zanima.
Nisam nikakav genjalac, ali imam nekog iskustva s berzama, nekih 10-12 g., i ovdje samo zelim vama, vecinom mladjima, dati te neke info koje bi vam mogle pomoci da mozda nesto i zaradite. Ali, morate citati. U zivotu nikome nista ne dodje u krilo i bez bar malo muke, pa eto... Pokusajte potrositi nesto svog vremena da nesto naucite i shvatite kako treba, pogotovo ako vas to zanima.
Dacu sad neke osnovne infirmacije o pitanjima koja se ponavljaju svakih par stranica.
1. TRADING PLATFORMA = BERZA (IQ OPTION, eTORO, SpectroCoin, itd.)
- Ove platforme nude mogucnost trgovanja raznim stvarima, od dionica, preko monetarnih valuta, zlata i nafte, do crypto valuta.
- Mnoge nude i mogucnost trgovanja OPCIJAMA i DIGITALOM, a sto je zapravo vrsta kockanja jer se svodi na pedvidjanje rasta ili pada vrijednosti jedne u odnosu na drugu monetarnu valutu (USD/GBP, EUR/USD, CAD/USD, i vica-versa, itd.), a sto se odvija u odredjenim fiksnim vremenskim okvirima, najcsce od par minuta, unutar kojih vi ulazete zeljeni iznos na rast i/ili pad te neke odabrane vrijednosti.
RAZLIKE IZMEDJU OPCIJE I DIGITALE
- U Opcijama je fiksan iznos koji je moguce dobiti na predvidjanje i izrazen je u postocima (npr. Ulozite 1$ na rast ili pad, a za taj par valuta je fiksni postotak 85%. To znaci da cete inkasirati 1,85$ ukoliko na kraju predvidjenog vremena pogodite pad ili rast, tj. ako se tacka nadje ispod ili iznad fiksne linije koja se postavlja na pocetku vremena). Naravno, ako fulite, gubite ulozeni iznos.
- Kod Digitale se radi o istom pogadjanju pada ili rasta medju valutama u odredjenom vremenu, ali ovdje nije fiksiran postotak moguceg profita, nego vi ovdje, za razliku od Opcija, sami odlucujete kada cete uzeti profit ili prekinuti gubitak tako sto cete kliknuti na SELL za svaku od pozicija koje ste otvorili.
Moguci profit ovdje moze biti i do 800%, ali za to treba imati nerve i zaista dobro pedvidjanje. Ko je probao, zna o cemu pricam.
Ja, recimo, i na Opcijama i na Digitali uvijek ulazem na dvije pozicije, pri cemu pokusavam pogoditi da poziciju rasta uvijek postavim ispod pozicije pada. Na taj nacin kod Opcija stvaram sansu za dupli profit (2x85% ako na kraju tacka zavrsi izmedju linija), ili za minimalan gubitak jer ce jedna pozicija uvijek dobiti ako druga izgubi, i tako gubim samo 15% ulozenog. Kod Digitale se trudim postaviti pozicije na isti nacin, a profit ubirem izmedju 50-200%. Kada su fluktuacije brze i jake, nekada uspijem otvoriti i zatvoriti i do 6-7 pozicija u toku jednog ciklusa.
Poenta kod Digitale i ovakvog duplog pozicioniranja jeste da morate vrlo brzo razmisljati i kalkulisati kada da uzmete profit ili prekinete gubitak. Zato svima koji se misle igrati ovime pedlazem da idete s minimalnim ulaganjem po poziciji (1$), dok se ne ustelite.
2. EXCHANGE PLATFORME, kao i njihovi Wallet-i, nemaju skoro nikakve veze s TRADING platformama i njihovim Wallet-ima. Princip trgovine jeste slican, ali na Tradingu mozete uloziti novac s kartice (tamo gdje primaju nase kartice, poput IQ Option recimo), dok na Exchangu ferceraju vecinom iskljucivo crypto valute i pretvaranje jednih u druge (BTC u neku drugu i obratno).
Takodjer, kod Exchange platformi, koje u ogromnoj vecini ne ferceraju za nas u BiH, vrlo je tesko izvuci novac za crypto valutu, upravo radi toga sto nemaju mogucnost kupoprodaje crypta za lovu, a samim tim ni povlacenja love na karticu ili neki drugi e-Wallet.
Ovo je moguce samo na Trading platformama, tj. Berzama.
3. PROVIZIJE
SVAKA platforma, i Trading i Exchange, naplacuje neku proviziju ili vise njih. Ta provizija je njihova zarada zato sto vam omogucavaju da uopste trgujete preko njih, i vrlo je naivno, da ne kazem glupo, ocekivati da vam neko omoguci nesto takvo bez naplate usluge.
Ta provizija, ili provizije, mogu vam se uzimati u raznim momentima, a najcesce se to desava prilikom trgovine, odnosno prilikom kupovine, prodaje, razmjene i povlacenja.
Na TRADING platformama kupoprodaja se odvija po berzanskim pravilima, odnosno kupovna cijena je uvijek za odedjeni postotak visa od trenutne realne vrijednosti robe, a prodajna je niza za isti taj postotak. Ova ukupna razlika se naziva Spread, a krece se najcesce od 6-12% i dijeli se po pola gore i dole, tj. pola ide kao plus na realnu vrijednost i pedstavlja kupovnu cijenu, a pola ide kao minus na realnu vrijednost i predstavlja prodajnu cijenu.
SPREAD je vrlo bitno pratiti kako biste znali koliki vam je tacno profit.
Npr. IQ Option ne uzima nikakvu proviziju na depozit, nego vam daje OTN, koji kasnije mozete koristiti za placanje provizije.
Proviziju uzimaju SAMO prilikom kupovine, i to u visini 10% vrijednosti kupovine. NEMA provizije na povlacenje novca, osim ako se radi o bankovnom (wire) transferu kada banka naplacuje proviziu, a samim tiim IQO tu proviziju prebacuje vama.
Primjer trgovine na IQO:
Recimo da uzimate neki crypto trenutne realne vrijednosti 1$ i zelite uloziti100$, a Spread je 12%.
Ovo znaci sljedece:
Kupovna cijena ce biti 1,06 $ (pola spreada, 6%, + realna cijena).
Na 100$ koje ulazete obracunava se 10% provizije, sto znaci da vam se s racuna skida tih dodatnih 10$.
Dakle, za 100$ cete dobiti 94,339 crypto, a ukupno ce vas kostati 110$ (100 / 1,06 + 10).
Istovremeno, sistem ce vam odmah prikazati da ste u minusu 6% jer je realna vrijednost 1%, a vi ste kupili po 1,06$, i na nuli cete biti kada realna vrijednost dostigne 1,16$, sto ce pokriti ulaganje od 100$, proviziju od 10$ i razliku vrijednosti (spread) od 0,6%.
Da biste ostvarili profit, taj crypto mora doci na prodajnu vrijednost od 1,17$ +.
Nadam se da je ovo pojasnilo mnoge nejasnice i nedoumice.
- seoBIH
#2331 Re: Bitcoins
Opet pravis gresku i opet zbunjujes ljude i komplikujes. Upucujes ljude da trguju na stranicama koje nisu primarno kripto mjenjacnice. Na takvim stranicama je jako NEPOVOLJNO kupovati.
Napravi upustvo za pravu kripto mjenjacnicu, ne gledaj samo opciju gdje se moze kupiti kreditnom karticom. Generalno ko ulaze u kripto, 6 mjeseci ne povlaci novac, a za 6 mjeseci ce sve restrikcije za BIH biti ukinute, pa ce se i navelikim mjenjacnicama moci uplatiti sa BIH karticama.

Napravi upustvo za pravu kripto mjenjacnicu, ne gledaj samo opciju gdje se moze kupiti kreditnom karticom. Generalno ko ulaze u kripto, 6 mjeseci ne povlaci novac, a za 6 mjeseci ce sve restrikcije za BIH biti ukinute, pa ce se i navelikim mjenjacnicama moci uplatiti sa BIH karticama.
btw, ovo je eto prvo sto mi upada u oci zbog cega ne bih trgovao. Meni uzme 0.05% na BinanceNa 100$ koje ulazete obracunava se 10% provizije, sto znaci da vam se s racuna skida tih dodatnih 10$.
- Dozer
#2333 Re: Bitcoins
Ljudi postavljaju pitanja, ja pokusao odgovoriti i objasniti.
Ne vidim da sam ikome rekao sta da radi... Svako odlucuje za sebe.
Nisam bio na binance. To je exchange? Prima nase kartice? Pa, ljude ovdje i zanima upravo to - gdje mogu kupiti crypto karticom.
Odgovor je jednostavan - na Exchange platformama ne moze, na trading moze. I to je to.
Sljedece pitanje je gdje se kupljeno moze drzati mjesecima? Odgovor je - na svim exchange, i vecini trading platformi.
EDIT:
Pitaju me ljudi na PP, a nema potrebe za tim jer valjda je fol da se svi informisu, a po potrebi i edukuju, pa cu odgovoriti ovdje.
Osim IQ Optiona mi iz BiH mozemo trgovati nasim karticama jos i na eToro i SpectroCoin. Ovo je ono sto ja znam.
Medjutim, verifikacija accounta na ovim platformama traje beskrajno. Ja SpectroCoin cekam vec 20 dana, a eToro sam cekao 15. Nisam jos izucio njihove provizije, ali imaju ih i na kupovinu i prodaju, istrazim. A pored toga na eToro je minimalni depozit bio 200, sad je preko 400$.
Na SpectroCoin jos nisam dobacio do depozita.
Princip trgovanja je isti sto se tice kupoprodajnih cijena kao i na IQ Option.
Ne vidim da sam ikome rekao sta da radi... Svako odlucuje za sebe.
Nisam bio na binance. To je exchange? Prima nase kartice? Pa, ljude ovdje i zanima upravo to - gdje mogu kupiti crypto karticom.
Odgovor je jednostavan - na Exchange platformama ne moze, na trading moze. I to je to.
Sljedece pitanje je gdje se kupljeno moze drzati mjesecima? Odgovor je - na svim exchange, i vecini trading platformi.
EDIT:
Pitaju me ljudi na PP, a nema potrebe za tim jer valjda je fol da se svi informisu, a po potrebi i edukuju, pa cu odgovoriti ovdje.
Osim IQ Optiona mi iz BiH mozemo trgovati nasim karticama jos i na eToro i SpectroCoin. Ovo je ono sto ja znam.
Medjutim, verifikacija accounta na ovim platformama traje beskrajno. Ja SpectroCoin cekam vec 20 dana, a eToro sam cekao 15. Nisam jos izucio njihove provizije, ali imaju ih i na kupovinu i prodaju, istrazim. A pored toga na eToro je minimalni depozit bio 200, sad je preko 400$.
Na SpectroCoin jos nisam dobacio do depozita.
Princip trgovanja je isti sto se tice kupoprodajnih cijena kao i na IQ Option.
- seoBIH
#2334 Re: Bitcoins
Nasi ljudi su ograniceni, ne zele da prihvate da zivimo u ogranicenoj drzavi, barem sada, pa onda prave duple greske. Prva greska je ta sto ne zele kupiti BTC od nekoga s OLX-a ili licno, a druga trgovanje na mjenjacnicama koje nisu 100% kripto.
Prva stvar je ta sto su ograniceni kupovinom, a druga jer pored provizije od 10% na mjenjacnicama koje ti preporucujes, prodajna cijena coina je gotovo uvijek veca za par posto, pa na kraju izgubis puno.
Kupis lijepo BTC licno i prebacis ga na bilo koju mjenjacnicu. Moze li lakse?
Zamisli ovu situaciju...
Kupis za 10.000KM BTC-a, gdje ti prvo karticni provajder uzme 10%, pa onda mjenjacnica uzme 10% pri kreiranju ordera, pa onda kada povlacis uzme ti i mjenjacnica opet 10%, banka 1% i drzava 10%. Nakupi se pofino postotaka
Ovako, kupis BTC direktno od nekoga ko prodaje, stavis na mjenjacnicu po izboru i placas fee ispod 1%
BTW dok nisam poceo citati ovu temu, nikada nisam cuo za eltorro, iqoptions, spectrocoin a okruzen sam svaki dan sa 10tak kripto trejdera, i sa 20tak sam ku kontaktu.
Prva stvar je ta sto su ograniceni kupovinom, a druga jer pored provizije od 10% na mjenjacnicama koje ti preporucujes, prodajna cijena coina je gotovo uvijek veca za par posto, pa na kraju izgubis puno.
Kupis lijepo BTC licno i prebacis ga na bilo koju mjenjacnicu. Moze li lakse?
Zamisli ovu situaciju...
Kupis za 10.000KM BTC-a, gdje ti prvo karticni provajder uzme 10%, pa onda mjenjacnica uzme 10% pri kreiranju ordera, pa onda kada povlacis uzme ti i mjenjacnica opet 10%, banka 1% i drzava 10%. Nakupi se pofino postotaka
Ovako, kupis BTC direktno od nekoga ko prodaje, stavis na mjenjacnicu po izboru i placas fee ispod 1%
BTW dok nisam poceo citati ovu temu, nikada nisam cuo za eltorro, iqoptions, spectrocoin a okruzen sam svaki dan sa 10tak kripto trejdera, i sa 20tak sam ku kontaktu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2335 Re: Bitcoins
Ovo što seoBiH kaže, definitivno.
Nismo mi još u poziciji da biramo kako online uzeti, a ovi što deru, ne hvala.
Kafana je najjača opcija za kupovinu, a poslije radi šta hoćeš.
Dakako, nemoj ići tamo gdje kolju velikim provizijama.
Evo za Bittrex, recimo
Nismo mi još u poziciji da biramo kako online uzeti, a ovi što deru, ne hvala.
Kafana je najjača opcija za kupovinu, a poslije radi šta hoćeš.
Dakako, nemoj ići tamo gdje kolju velikim provizijama.
Evo za Bittrex, recimo
All trades have a 0.25% commission.
- Dozer
#2336 Re: Bitcoins
Ja u potpunosti razumjem sta ti govoris, i sve je to OK.
Medjutim, ti nikako izgleda ne kontas sljedece stvari:
- Ljudi u BiH generalno ne kontaju sve ovo
- Ljude u BiH ne zanima kupovina necega za 10.000+ KM, nego za puno manje, i nadaju se profitu iz toga
- Ljudi u BiH zele da mogu svoj profit povuci u novcu, direktno na svoj racun, po mogucnosti na karticu. Da li to mogu preko Crypto Exchange platformi? Ne.
I na ovim stvarma pocinje i zavrsava sve. Jbg, znam sve, ali tako je. Realnost.
Btw, sve sto si nabrojao vezano za provizije na Trading platformama je prilicno netacno, a uz to - ja nista ne promovisem, pobogu. Ljudi pitaju gdje moze to i to, ja kazem ono sto znam, sto znaci - podijelim info, i to je to.
Inace, IQO postoji godinama, Kiparska je kompanija registrovana na Sejselima, po Evropskim pravilima i zakonima.
SpectroCoin je, mislim, Britanski.
E sad, za svaku od ovih, kao i za skoro sve ostale trading i exchange platforme, naguglaces bez problema da su scam, da ima prevarenih, da ovo, da ono... Medjutim, ako se zadas dublje, postane jasno da su sve fule u stvari greska korisnika ili neke trece strane koju korisnik koristi. A ljudi su takvi...ako nesto izgube, odmah ce optuziti nekoga drugog za to, ali bez da ponude ikakve stvarne dokaze.
Ja ovime ne branim nista i nikoga, samo kazem kakvo je realno stanje "na terenu".
Ja koristim IQO, imam 4 pozicije s XRP, 2 IOTA i 1 OMG. I sve su mi u zelenom od 25 do 190%, kako koja. Dakle, odavno je pokriveno tih 10 + 6% provizije i spreada.
Edit:
Zaboravih eToro. I tamo imam dvije pozicije s XRP i ADA, obe u zelenom preko 30%. Provizija je bila 3%, sad sam provjerio. A ADA su izgleda povukli...i automatski zatvorili i prebacili profit na account..... I ovo sad vidjeh....
Medjutim, ti nikako izgleda ne kontas sljedece stvari:
- Ljudi u BiH generalno ne kontaju sve ovo
- Ljude u BiH ne zanima kupovina necega za 10.000+ KM, nego za puno manje, i nadaju se profitu iz toga
- Ljudi u BiH zele da mogu svoj profit povuci u novcu, direktno na svoj racun, po mogucnosti na karticu. Da li to mogu preko Crypto Exchange platformi? Ne.
I na ovim stvarma pocinje i zavrsava sve. Jbg, znam sve, ali tako je. Realnost.
Btw, sve sto si nabrojao vezano za provizije na Trading platformama je prilicno netacno, a uz to - ja nista ne promovisem, pobogu. Ljudi pitaju gdje moze to i to, ja kazem ono sto znam, sto znaci - podijelim info, i to je to.
Inace, IQO postoji godinama, Kiparska je kompanija registrovana na Sejselima, po Evropskim pravilima i zakonima.
.IQ Option Europe is licensed and regulated by CySEC. Their licensed number is #247/14. A broker that is regulated by CySEC covers residents living in Europe. Outside of Europe, IQ is not a licensed broker. They are owned by IQOption Ltd, located at Global Gateway 8, Rue de la Perle, Providence, Mahe, Seychelles
SpectroCoin je, mislim, Britanski.
.eToro, founded in 2007 and domiciled in Limassol, Cyprus, is a leading social site on the global scene with 5,000,000 traders. It is regulated by CySEC, ASIC, CFTC, MiFID, FCA and has been the recipient of several awards
E sad, za svaku od ovih, kao i za skoro sve ostale trading i exchange platforme, naguglaces bez problema da su scam, da ima prevarenih, da ovo, da ono... Medjutim, ako se zadas dublje, postane jasno da su sve fule u stvari greska korisnika ili neke trece strane koju korisnik koristi. A ljudi su takvi...ako nesto izgube, odmah ce optuziti nekoga drugog za to, ali bez da ponude ikakve stvarne dokaze.
Ja ovime ne branim nista i nikoga, samo kazem kakvo je realno stanje "na terenu".
Ja koristim IQO, imam 4 pozicije s XRP, 2 IOTA i 1 OMG. I sve su mi u zelenom od 25 do 190%, kako koja. Dakle, odavno je pokriveno tih 10 + 6% provizije i spreada.
Edit:
Zaboravih eToro. I tamo imam dvije pozicije s XRP i ADA, obe u zelenom preko 30%. Provizija je bila 3%, sad sam provjerio. A ADA su izgleda povukli...i automatski zatvorili i prebacili profit na account..... I ovo sad vidjeh....
Last edited by Dozer on 23/12/2017 23:59, edited 1 time in total.
- seoBIH
#2337 Re: Bitcoins
Pa upravo zbog toga sto ne razumiju, ne treba upucivati pa da jos manje razumiju 
Tvoj profit bi bio sigurno 20-30% veci da koristis mjenjacnice koje su ustvari 100% kripto. Opet kazem, ko ulazi i razmislja da digne pare za mjesec, taj se zajebo.
Tvoj profit bi bio sigurno 20-30% veci da koristis mjenjacnice koje su ustvari 100% kripto. Opet kazem, ko ulazi i razmislja da digne pare za mjesec, taj se zajebo.
- Dozer
#2338 Re: Bitcoins
Pa ne razmisljam da dizem za mjesec.
Na IQO, recimo, drzanje pozicija je vremenski neograniceno.
Nesto sam malo vrtio, poput ETC i IOTA i zaradio nesto jer ubodoh dobar rast, a onda i dobar pad pa uzeh opet IOTA pojeftino, ali generalno je sve to namijenjeno kiseljenju.
Cak i sada da povucem, dobar sam oko 30%. Ali nije to cilj. Poenta je sto ovdje to sve mogu drzati koliko hocu, a onda bez ikakvih problema povuci lovu, bez ikakve provizije ako ne budem isao bankovno. To nije moguce na exchangima.
Recimo, kako ces ti sada unovciti nesto s binanca, ako bi to htio?
Ja ovdje jednostavno opalim withdraw i odaberem na sta hocu da mi se isplati. I gotovo.
Na IQO, recimo, drzanje pozicija je vremenski neograniceno.
Nesto sam malo vrtio, poput ETC i IOTA i zaradio nesto jer ubodoh dobar rast, a onda i dobar pad pa uzeh opet IOTA pojeftino, ali generalno je sve to namijenjeno kiseljenju.
Cak i sada da povucem, dobar sam oko 30%. Ali nije to cilj. Poenta je sto ovdje to sve mogu drzati koliko hocu, a onda bez ikakvih problema povuci lovu, bez ikakve provizije ako ne budem isao bankovno. To nije moguce na exchangima.
Recimo, kako ces ti sada unovciti nesto s binanca, ako bi to htio?
Ja ovdje jednostavno opalim withdraw i odaberem na sta hocu da mi se isplati. I gotovo.
- victom
#2339 Re: Bitcoins
jedva se izvuče iz short pozicije. bio sam kratko pred likvidacijom.

-
almir90
#2340 Re: Bitcoins
Veliki igrači, u ovom slučaju, ako imaju dosta ljudi koji ih prati, bez problema mogu napraviti buku; izaći s tržišta s namjerom da obore cijenu - i da se kada se sve smiri ponovo vrate u igru. To, što je neko naivan, pa ne gleda, to nije moja stvar.joe_black wrote:
Znaci poenta je u tome da vec postoji informacija da je grupa koja je posjedovala vecu kolicinu bitcoina rijasila se smeca, a da pametni bosanac koji je
kupio bitcoine kada su bili 19k ne bi trebao reagirati panicno pa ih se rijesiti i ne potonuti skroz nego treba sacekati dok padnu ispod 1k pa onda.
Ziv bio o kakvom ti dugorocnom investiranju pricas gdje ostvarujes 5000% dobiti. Ko je na bitcoinu dobio, dobio je to je gotova prica, nema tu repriza.
Najvrednija roba je informacija, na normalnim berzama zna se kolika je provizija i zna se kako se krecu cijene dionica i reaguje se u trenutku,a ova glupost oko bitcoina se samo treba posmatrati sa stanovista jednog furumasa koji kaze da se treba uloziti u kriptovalute samo onoliko koliko covjek moze halaliti.
Zivi bili pa vidjeli kada ce bitcoin probiti vise ikad granicu od 20k.
Kao drugo, i ti isto možeš samo nagađati da li će cijena ići gore ili dole, kao što to većina govori.
Kao treće, ovo uopšte nisu dionice, i ne može se posmatrati kao ulaganje u neku firmu koja nešto proizvodi. Ovo možeš porediti samo kao klasično trgovanje valutama, s tim da nisu one klasične monetarne.
- Kyuss
#2342 Re: Bitcoins
U sjeni BTC se nalaze pojedini altovi koji su samo ove godine isli 10000% gore. Nece svi uzletiti, ali isplati se detaljno proucit materiju i ulozit uz odredjeni rizik. BTC mi je tek 15-20% iznosa u kriptu trenutno.
Cekam EtherBTC da izleti iduce godine, to bi moglo biti ok, al nikad se ne zna. Tu je link ako koga zanima da prouci
http://clicks.aweber.com/y/ct/?l=Kf4cC& ... x0DrYZDGWg
I ovaj tokenpay mi je interesantan, ali sa sada ga samo promatram:
https://www.tokenpay.com/
Cekam EtherBTC da izleti iduce godine, to bi moglo biti ok, al nikad se ne zna. Tu je link ako koga zanima da prouci
http://clicks.aweber.com/y/ct/?l=Kf4cC& ... x0DrYZDGWg
I ovaj tokenpay mi je interesantan, ali sa sada ga samo promatram:
https://www.tokenpay.com/
-
toure123
#2343 Re: Bitcoins
To je to, do nove godine ide nazad na 6000$.... Mnogi su mislili da ce ga uspjet prodat na 19000$ ... Ja kad sam im govorio da prodaju, meni se smijali....Ci-Nick wrote:Do sutra je BTC ispod 10.000 $.
Sad cete opet cekat popricekat prilicno dugo da dodje opet do te cijene.
- muhafuca
#2344 Re: Bitcoins
Na osnovu cega mislis da ce cijena pasti na 6000$?toure123 wrote:To je to, do nove godine ide nazad na 6000$.... Mnogi su mislili da ce ga uspjet prodat na 19000$ ... Ja kad sam im govorio da prodaju, meni se smijali....Ci-Nick wrote:Do sutra je BTC ispod 10.000 $.
Sad cete opet cekat popricekat prilicno dugo da dodje opet do te cijene.
Ne kazem ni da si u krivu ni da si u pravu - samo ako mozes elaborirat malo predikciju?
-
handžar88
#2345 Re: Bitcoins
Jel mozes objasnit malo te mjenjacnice, gdje sta kako.. izvini ako si vec objasnio al nisam nista skontoseoBIH wrote:Pa upravo zbog toga sto ne razumiju, ne treba upucivati pa da jos manje razumiju
-
Hendrix
#2346 Re: Bitcoins
Fol je da je najskuplji dio ove igre transfer iz kesha u BTC i obratno...kad imas BTC onda mozes s njim sta hoces, i svaki nacin da smanjis broj provizija pri ovoj razmjeni je dobar.handžar88 wrote:Jel mozes objasnit malo te mjenjacnice, gdje sta kako.. izvini ako si vec objasnio al nisam nista skontoseoBIH wrote:Pa upravo zbog toga sto ne razumiju, ne treba upucivati pa da jos manje razumiju
E sad sve zavisi koliko majstor u kafani naplacuje svoju proviziju...ali generalno bi trebao biti jeftiniji od svih ovih karticnih i ostalih postotaka koji se naredaju.
-
handžar88
#2347 Re: Bitcoins
Pa dobro jasno mi je da gledas sto manju proviziju.. al kakve mjenjacnice spominje, gdje se to nalazi kako se koristiHendrix wrote:
Fol je da je najskuplji dio ove igre transfer iz kesha u BTC i obratno...kad imas BTC onda mozes s njim sta hoces, i svaki nacin da smanjis broj provizija pri ovoj razmjeni je dobar.
E sad sve zavisi koliko majstor u kafani naplacuje svoju proviziju...ali generalno bi trebao biti jeftiniji od svih ovih karticnih i ostalih postotaka koji se naredaju.
- dadoka84
#2348 Re: Bitcoins
Covjek je bas fino objasnio. Sad lijepo nekoliko satoshija pa mu uplatit 
- victom
#2349 Re: Bitcoins
ja sam zauzeo long poziciju na 11.900 $
Mislim da je jos rano za pad ispod 10K.
- mO k3
#2350 Re: Bitcoins
https://www.bitcoin.de/de/chartvictom wrote:ja sam zauzeo long poziciju na 11.900 $