Ratovao sam i ja, kao i drug mi koji danas sa ženom i djecom živi u Podrinju i od čije sudbine ne mogu okrenuti glavu. Niti ja imam monopol nad pričom o odbrani državi, niti ga imaš ti. Imamo samo argumente ili ih nemamo. Lične uvrede zamute vodu i onda se energiju bespotrebno troši na gluposti.PM72 wrote:Netačno.Nemaju dva bloka nego se podjela napravi kad nam oni što su bili u babinim mudima ili u Minhenu počnu držati vaz o borbi za Bosnu.
Rat u BiH zbog referenduma?
- Skijaš
#2326 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
-
PM72
#2327 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Brada,
Moj nick nije PM84 nego PM72.Molim te da napraviš jasnu razliku.PM84 je novija verzija puškomitraljeza napravljenog u Crvenoj zastavi.
Moj nick nije PM84 nego PM72.Molim te da napraviš jasnu razliku.PM84 je novija verzija puškomitraljeza napravljenog u Crvenoj zastavi.
- zateznistub
#2328 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
no no, ti si ustvrdio da je iz mjesanog braka i to naveo kao manu...pitam u čemu je problem s tim...Bradafilozof wrote: Covjek je na osnovu razgovora sa pm 84 ustvrdio da bosnhaci mrze bosnjake. Ja mu pojasnio da isti nije bosnjak. Jel ista jasnije? Poselami ostale forumske salonce.
a sto se salonaca tiče...to mačku o rep...
- Skijaš
#2329 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Većina onih koji spominju oružane sukobe, od političara, preko analitičara do forumaša, oružane sukobe spominju u kontekstu velikosrpske pobune. Odnosno, to hoće li biti sukoba i kada će ih biti, zavisi od Dodika i kapaciteta normalnih ljudi oko njega da ga obuzdaju prije nego sve ovo izmakne kontroli.PM72 wrote:Skijaš,Skijaš wrote:I to apsolutno treba poštovati. Kao što i ti trebaš poštovati stav onih koji kažu da tu secesiju ne bi mirno prihvatili. Niti ti njih trebaš vrijeđati zbog njihove odluke, niti oni tebe zbog tvoje.PM72 wrote:.mi ne prihvatamo mirno secesiju nego u tom slučaju tražimo da nas mirno puste da se negdje daleko rahat patimo.
nas dvojca samo tražimo da nam navedu kad će sranje početi.da znamo i da se spremimo.Zato smo se i uključili u diskusiju pitanjem "kad će rat".Je li i taj stav treba poštovati?
-
PM72
#2330 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ja ti i ne namećem neki monopol niti ljudima ispiram mozak pričom kako sam "ratovao".ja samo jasno kažem da ne želim ni nokat svog djeteta da dam za ovakvu Bosnu.Skijaš wrote:Ratovao sam i ja, kao i drug mi koji danas sa ženom i djecom živi u Podrinju i od čije sudbine ne mogu okrenuti glavu. Niti ja imam monopol nad pričom o odbrani državi, niti ga imaš ti. Imamo samo argumente ili ih nemamo. Lične uvrede zamute vodu i onda se energiju bespotrebno troši na gluposti.PM72 wrote:Netačno.Nemaju dva bloka nego se podjela napravi kad nam oni što su bili u babinim mudima ili u Minhenu počnu držati vaz o borbi za Bosnu.
- Bradafilozof
#2331 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Haj pisteno reci koliki dio tvoje porodice je genocidan tj ucestvocao u genicidu.zateznistub wrote:no no, ti si ustvrdio da je iz mjesanog braka i to naveo kao manu...pitam u čemu je problem s tim...Bradafilozof wrote: Covjek je na osnovu razgovora sa pm 84 ustvrdio da bosnhaci mrze bosnjake. Ja mu pojasnio da isti nije bosnjak. Jel ista jasnije? Poselami ostale forumske salonce.
- Skijaš
#2332 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
I to apsolutno treba poštovati.PM72 wrote:Ja ti i ne namećem neki monopol niti ljudima ispiram mozak pričom kako sam "ratovao".ja samo jasno kažem da ne želim ni nokat svog djeteta da dam za ovakvu Bosnu.Skijaš wrote:Ratovao sam i ja, kao i drug mi koji danas sa ženom i djecom živi u Podrinju i od čije sudbine ne mogu okrenuti glavu. Niti ja imam monopol nad pričom o odbrani državi, niti ga imaš ti. Imamo samo argumente ili ih nemamo. Lične uvrede zamute vodu i onda se energiju bespotrebno troši na gluposti.PM72 wrote:Netačno.Nemaju dva bloka nego se podjela napravi kad nam oni što su bili u babinim mudima ili u Minhenu počnu držati vaz o borbi za Bosnu.
-
PM72
#2333 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Čovjeka koji je pun gelera pitaš "koliki je dio njegove porodice genocidan"...Bradafilozof wrote:Haj pisteno reci koliki dio tvoje porodice je genocidan tj ucestvocao u genicidu.zateznistub wrote:no no, ti si ustvrdio da je iz mjesanog braka i to naveo kao manu...pitam u čemu je problem s tim...Bradafilozof wrote: Covjek je na osnovu razgovora sa pm 84 ustvrdio da bosnhaci mrze bosnjake. Ja mu pojasnio da isti nije bosnjak. Jel ista jasnije? Poselami ostale forumske salonce.
- Danguba
#2334 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Sreca pa ovog foruma nije bilo 1992.god.
- Bradafilozof
#2335 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
mislio sam da je salonac. Najezda je pa ih je tesko razlikovati.PM72 wrote:Čovjeka koji je pun gelera pitaš "koliki je dio njegove porodice genocidan"...Bradafilozof wrote:Haj pisteno reci koliki dio tvoje porodice je genocidan tj ucestvocao u genicidu.zateznistub wrote:[
no no, ti si ustvrdio da je iz mjesanog braka i to naveo kao manu...pitam u čemu je problem s tim...
-
julisiz es grant
#2336 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ovakve Bosne, ako do pravog rata dođe, više biti neće...može biti samo normalna država, ili će je nestati.
Nažalost, za prvi ishod neophodna je traktorijada preko Drine, a za drugi konačno zatiranje Bošnjaka kao naroda.
Neriješenog ishoda više ne može biti...a i ne smije.
Nažalost, za prvi ishod neophodna je traktorijada preko Drine, a za drugi konačno zatiranje Bošnjaka kao naroda.
- zateznistub
#2337 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Očito nedovoljan, dok su se takvi ko ti izvukli...Bradafilozof wrote: Haj pisteno reci koliki dio tvoje porodice je genocidan tj ucestvocao u genicidu.
-
PM72
#2338 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ma Dozerova je svaka zlatna.Bolje da nas puste na Novi Zeland nego da ovdje ostanemo i tamanimo stoku ispranih mozgova.
-
julisiz es grant
#2339 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Vidi ti, ono bi nekog tamaniloPM72 wrote:Ma Dozerova je svaka zlatna.Bolje da nas puste na Novi Zeland nego da ovdje ostanemo i tamanimo stoku ispranih mozgova.
Bujrum, ko ti brani i danas da ideš gdje hoćeš..ja bih se prije ubio nego živio okružen narodom koga mrzim.
- Skijaš
#2340 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Traktorijada podrazumjeva djecu i žene na prikolicama, višekilometarski zbjeg i patnju civila. A to nije rješenje, ne može se na nepravdu odgovoriti nepravdom. Sasvim je moguće da Dodik srpski narod sjebe do te mjere da će se taj scenario na dijelovima BiH i desiti, ali to nije optimalno rješenje, Srbe i sve druge građane treba zadržati na njihovim ognjištima jer ovo i ne bi trebala biti borba za jedno pleme nego za ono što je ispravno i pravedno.julisiz es grant wrote:Ovakve Bosne, ako do pravog rata dođe, više biti neće...može biti samo normalna država, ili će je nestati.
-
dezurni_ucenik
#2342 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
.
Last edited by dezurni_ucenik on 05/09/2016 22:16, edited 1 time in total.
-
julisiz es grant
#2343 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
I ja sam za to, ali ja govorim ono što se bojim da je realno.Skijaš wrote:Traktorijada podrazumjeva djecu i žene na prikolicama, višekilometarski zbjeg i patnju civila. A to nije rješenje, ne može se na nepravdu odgovoriti nepravdom. Sasvim je moguće da Dodik srpski narod sjebe do te mjere da će se taj scenario na dijelovima BiH i desiti, ali to nije optimalno rješenje, Srbe i sve druge građane treba zadržati na njihovim ognjištima jer ovo i ne bi trebala biti borba za jedno pleme nego za ono što je ispravno i pravedno.julisiz es grant wrote:Ovakve Bosne, ako do pravog rata dođe, više biti neće...može biti samo normalna država, ili će je nestati.
Vidjeli smo i kod nas, kako su se sami i u miru, masovno iselili iz dijelova Sarajeva nakon reintegracije. I na koji način...da ne ostave pomena od sebe, osim pustoši.
-
John Cleese
#2344 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Pa ubij sejulisiz es grant wrote:ja bih se prije ubio nego živio okružen narodom koga mrzim.
- GeeTnT
#2345 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
..tamo se radi i nemas kad palamudit po forumu...a nema ni miseva da te tapsu po ramenu i govore "to bro"....PM72 wrote:Ma Dozerova je svaka zlatna.Bolje da nas puste na Novi Zeland nego da ovdje ostanemo i tamanimo stoku ispranih mozgova.
- General War
#2346 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Reci to ovim pravovjernim forumskim talibanima...takav soj ne oslobadja, vec ceka priliku kao Celo, Caco...Skijaš wrote:Traktorijada podrazumjeva djecu i žene na prikolicama, višekilometarski zbjeg i patnju civila. A to nije rješenje, ne može se na nepravdu odgovoriti nepravdom. Sasvim je moguće da Dodik srpski narod sjebe do te mjere da će se taj scenario na dijelovima BiH i desiti, ali to nije optimalno rješenje, Srbe i sve druge građane treba zadržati na njihovim ognjištima jer ovo i ne bi trebala biti borba za jedno pleme nego za ono što je ispravno i pravedno.julisiz es grant wrote:Ovakve Bosne, ako do pravog rata dođe, više biti neće...može biti samo normalna država, ili će je nestati.
-
Bodkin
#2347 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Pa ubij se jer si po postovima okruzen narodom kojeg mrzisjulisiz es grant wrote:Vidi ti, ono bi nekog tamaniloPM72 wrote:Ma Dozerova je svaka zlatna.Bolje da nas puste na Novi Zeland nego da ovdje ostanemo i tamanimo stoku ispranih mozgova.![]()
Bujrum, ko ti brani i danas da ideš gdje hoćeš..ja bih se prije ubio nego živio okružen narodom koga mrzim.
-
julisiz es grant
#2348 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Mislio sam naravno na ovog lika...ja sam u stvarnom životu srećom okružen SVOJIM narodom. Među kojima ima dosta smeća, kao i u svakom, ali je MOJBodkin wrote:Pa ubij se jer si po postovima okruzen narodom kojeg mrzisjulisiz es grant wrote:Vidi ti, ono bi nekog tamaniloPM72 wrote:Ma Dozerova je svaka zlatna.Bolje da nas puste na Novi Zeland nego da ovdje ostanemo i tamanimo stoku ispranih mozgova.![]()
-
Bodkin
#2349 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Nisam na to mislio al nebitno. Ova tema i ovaj podforum su toksicni. Nazalost ne moze se banovati samo sa jednog podforuma. Probao sam..julisiz es grant wrote: Mislio sam naravno na ovog lika...ja sam u stvarnom životu srećom okružen SVOJIM narodom. Među kojima ima dosta smeća, kao i u svakom, ali je MOJI tamo gdje sam prije 24 godine trebao biti istrijebljen evo i danas slobodno hodam, živim, govorim, radim šta želim, poštujući zakon. Kad imam nekog posla u bijelom svijetu odem normalno, s pasošem na kone piše odakle sam i kako se zovem..i opet se vratim kući. I kako čovjek da ne bude zadovoljan
Al eto, ako ti ista znaci, zavidim ti kako ti, uslovno receno, malo fali da budes zadovoljan
- Ommadawn
#2350 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ja ratnika na forumu sunce t´ kalaj´sano, pa Holivud vas ne bi napravio boljim.