Burkini, Evropa i demokratija

Post Reply
Fudo387

#2326 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo387 »

salik79 wrote:Ja bih da razgranicimo burku i tzv burkini. I ja sam za zabranu burke.
Ja iskreno nisam siguran da bas znam sta je i jedno i drugo, ali me uopste ne zanima sta ko nosi.
Pored mene mogu svi dubiti na glavi, nosati serpe na glavama, zamotati se u sta god hoce...boli me kita, to je njihov izbor.
Ne razumijem zasto bi to nekom smetalo?
salik79

#2327 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by salik79 »

Fudo387 wrote:
salik79 wrote:Ja bih da razgranicimo burku i tzv burkini. I ja sam za zabranu burke.
Ja iskreno nisam siguran da bas znam sta je i jedno i drugo, ali me uopste ne zanima sta ko nosi.
Pored mene mogu svi dubiti na glavi, nosati serpe na glavama, zamotati se u sta god hoce...boli me kita, to je njihov izbor.
Ne razumijem zasto bi to nekom smetalo?
Ispod ovoga moze biti bilo ko, i bilo sta, pa i Ratko Mladic opasan eksplozivom...
Image

a ispod ovoga ne...
Image
sema911s

#2328 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by sema911s »

a ispod ovoga ne...
Image[/quote]

Prije nekoliko sam kupio istu pidzamu, jest udobna braco mila ai sestre drage
zagortenej

#2329 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by zagortenej »

sema911s wrote:
a ispod ovoga ne...
Image

Ideš li u njoj i u grad? Ili na plažu?[emoji4]
Last edited by zagortenej on 05/09/2016 19:01, edited 2 times in total.
Fudo387

#2330 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo387 »

salik79 wrote:Ispod ovoga moze biti bilo ko, i bilo sta, pa i Ratko Mladic opasan eksplozivom...
Tamo gdje ima dobre volje ni to nije problem, ako se ratko odlucio opasati eksplozivom i kamuflirati postoji nacin da to radi i bez toga.
Recimo, navuce kacigu na tintaru.
Ispravan put bi bio dijalogom i pozitivnim primjerima objasniti tim ljudima da nema nista losega u tome ako skine to cudo sa sebe, a ne
im razjebati djungle iz kojih dolaze, pa ih onda pendricima mlatiti kad pokusaju pobjeci od svega i bezuspjesno se navici na novu sredinu
koja ih gleda k'o zombije.
sema911s

#2331 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by sema911s »

zagortenej wrote:
sema911s wrote:
a ispod ovoga ne...
Image

Ideš li u njoj i u grad? Ili na plažu?[emoji4]
Ma nee ,,,, garant je hanuma skontala slicnost prije mene pa pobjeglaa, kazem ja svabice su pametnee,,,
Hakiz

#2332 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Hakiz »

salik79 wrote:
Hakiz wrote:
salik79 wrote: Ako cemo tako, hajmo definirati tu slobodnu nekontaminiranu volju, lisenu svih podsvjesnih uticaja pravila! Krenimo od masmedijske propagande, marketinskog ispiranja mozga na svakom koraku, subliminalnih poruka,...mogli bi do u beskonacnost...Pa da se (za)pitamo da li lik/likovi koji kupuje/u automobile VW koncerna to cine slobodnom, nekontimiranom voljom, liseni svih podsvjesnih uticaja...
Upravo tako. Niko od nas nije imun na uticaje.
Onda pretpostavljam da bi se sutra slozio kada bi uveli zabranu kupovine i upotrbe tih vozila, iphone-a, samsunga,...?!
Korak koji si preskočio je da međunardnim propisima, zkonima država, kupovina tih stvari bude obavezna, a ko ne kupi ide u zatvor ili gore.

Onda bih bio za ukidanje takvog propisa.
Hakiz

#2333 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Hakiz »

.
Last edited by Hakiz on 05/09/2016 19:56, edited 1 time in total.
salik79

#2334 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by salik79 »

Hakiz wrote: Korak koji si preskočio je da međunardnim propisima, zkonima država, kupovina tih stvari bude obavezna, a ko ne kupi ide u zatvor ili gore.

Rijec je bila o slobodnoj volji, lisenoj bilo kakvih vanjskih/sporednih uticaja.
salik79

#2335 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by salik79 »

Fudo387 wrote:
salik79 wrote:Ispod ovoga moze biti bilo ko, i bilo sta, pa i Ratko Mladic opasan eksplozivom...
Tamo gdje ima dobre volje ni to nije problem, ako se ratko odlucio opasati eksplozivom i kamuflirati postoji nacin da to radi i bez toga.
Ispravan put bi bio dijalogom i pozitivnim primjerima objasniti tim ljudima da nema nista losega u tome ako skine to cudo sa sebe, a ne
im razjebati djungle iz kojih dolaze, pa ih onda pendricima mlatiti kad pokusaju pobjeci od svega i bezuspjesno se navici na novu sredinu
Pa i nije bas tako. S kacigom ne bi rijesio kamuflazu tnt prsluka. A tako zakamufliran bi, eventualno, mogao proci na kakvoj motorijadi. Eh, sada zamisli da raja okolo hoda sa kacigama na glavama i da niko nema mogucnosti identificirati ih...A da, uz sve to, znas da je neko spreman izvrsiti teroristicki cin. Ne bi ti bas bilo svejedno, zar ne?
Fudo387

#2336 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo387 »

salik79 wrote:
Fudo387 wrote:
Pa i nije bas tako. S kacigom ne bi rijesio kamuflazu tnt prsluka. A tako zakamufliran bi, eventualno, mogao proci na kakvoj motorijadi. Eh, sada zamisli da raja okolo hoda sa kacigama na glavama i da niko nema mogucnosti identificirati ih...A da, uz sve to, znas da je neko spreman izvrsiti teroristicki cin. Ne bi ti bas bilo svejedno, zar ne?
Gluposti.
Majmuni su iznasli nacin da dignu u zrak aerodrome u Briselu i Istambulu bez tih ponjava na sebi.
Usetali se k'o s poslom.
Argument ti je nidje veze.
salik79

#2337 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by salik79 »

Govorim o objektivnim stvarima, koje fakticki mogu predstavljati sigurnosni problem, te kao takve biti i legitimna "meta" zakona u nekim drzavama. A da ne spominjem na nelagodu kada ti ovakva prikaza izleti iz neke slabo osvijetljene ulice. A ti, naravno, imas pravo na svoje misljenje...
Hakiz

#2338 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Hakiz »

Fudo387 wrote:
Hakiz wrote:
Fudo387 wrote:Inace je ta desnica kroz istoriju puno dobroga donijela Svabama, tako da uopste ne iznenadjuje sto se opet okrecu u tom smijeru. :roll:
Ako su opet odlucili da budu idioti mi tu nista ne mozemo, na kraju ce opet najvise "usreciti" sami sebe.
To stoji. Samo, koliko će drugi propatiti (koliko su koz istoriju drugi propatili) dok svijet nije smirio Švabe? Izbroj mrtve u 1. i 2. svjetskom ratu.

A ako neki i jesu spremni da pate i budu šehidi i mučenici pa rado idu u sukob, nisu svi spremni na to. A postaće "kolateralna šteta" sukoba između fašista i šehida/mučenika ni krivi ni dužni.
Predlazes da se udovolji zahtijevima ekstremne desnice kako skroz ne bi pobudalili?
Bas si siguran da ce se smiriti nakon zabrane burke i skidanja salova?
Ne.
Ali, ionako je sada kasno. Sada su na redu posljedice.
Fudo387

#2339 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo387 »

Hakiz wrote:Ne.Ali, ionako je sada kasno. Sada su na redu posljedice.
Bice sta ce bit'.
Ako je vecina odlucila zbog krpe na glavi unistiti drustva koja su decenijama gradili i predati ih u ruke zaosinutih degena, eto im.
Beskurac.
Hakiz

#2340 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Hakiz »

salik79 wrote:
Hakiz wrote: Korak koji si preskočio je da međunardnim propisima, zkonima država, kupovina tih stvari bude obavezna, a ko ne kupi ide u zatvor ili gore.

Rijec je bila o slobodnoj volji, lisenoj bilo kakvih vanjskih/sporednih uticaja.
Toga nema.
salik79

#2341 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by salik79 »

Hakiz wrote:
salik79 wrote:

Toga nema.
Pa sam si to prigovorio u vezi pokrivanja, zvucalo je kao da upravo to prebacujes slobodnoj volji pokrivene zene...
Hakiz

#2342 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Hakiz »

salik79 wrote:
Pa sam si to prigovorio u vezi pokrivanja, zvucalo je kao da upravo to prebacujes slobodnoj volji pokrivene zene...
...
Last edited by Hakiz on 05/09/2016 22:37, edited 1 time in total.
Hakiz

#2343 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Hakiz »

.
Hakiz

#2344 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Hakiz »

.
AstorH

#2345 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by AstorH »

Zaostala civilizacija kojoj je mjesto tamo gdje zaostali i zive i svi sretni.
Connaisseur Karlin

#2346 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Connaisseur Karlin »

seln wrote:
KB9 wrote:ne znam samo zasto je oko ovog tolika pompa kad je evidentno da nije direktni udarac na religiju jer se ne spominje u kuranu, znaci bune se ljudi cisto jer im je ceif da se bune
Ne znam zasto je nekima toliki ceif da budu zabranjene kad nisu direktni udar na zakon jer se ne spominju u ustavu, znaci zabranjuju ljudi cisto da bude zabranjeno.
pa nije ni speedo sorc direktan udarac vecini zakona ili udarac na nekoga ,a opet su zabranili insomini78 da nosi na bazenu :) tj. donjeli takav zakon :)
HAVANA

#2347 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by HAVANA »

A sto 78?
Connaisseur Karlin

#2348 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Connaisseur Karlin »

HAVANA wrote:A sto 78?
aaa,mozda je 87 ,ma nisma sigurna :lol:
HAVANA

#2349 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by HAVANA »

Bogme jest 78.
Baboolal

#2350 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Baboolal »

Seawolf wrote:Odijevanje burkinija, za ulazak u vodu, podjednako je smislen (odnosno besmislen) potez, kao i odijevanje gačica i/ili grudnjaka.

I jedno i drugo (i treće), u vodi je bespotrebno.

I jedno i drugo je rezultat religijskih načela i prihvatanja pravila, iz njih proisteklih.

Samo što neke religije (i poslijedična "moralna" načela i zakoni) propisuju prekrivanje genitalija i (ženskih) grudi, a druge religije to proširuju na veći dio tijela.

Suštinski nema razlike. Razlika je samo u formi, odnosno površini.
:thumbup: To je to.
Iako bi se neki detalji dali doraditi.
Post Reply