Blokada puteva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#2326 Re: Blokada puteva

Post by Jimmy McNulty »

Ja govorim za njegovog sina koji je 92. godiste i koji hajruje od borackih udruzenja, Serif ima 4-5 nekretnina i tako, neko nema para porodicu da prehrani.

Ako je na Sickon bio makar jedan iskren borac i 99 jadova po meni je opravdano sve. Dati tom jednom, a ove gmazove ignorisati.

Ali... :)

@dobar-osjecaj
Sin mu se zove Sabir (sabira pare), rijetko neinteligentan momak i pravi supcic...
jefff

#2327 Re: Blokada puteva

Post by jefff »

budi iskren, ne gledaj stranacki ( jebem im mater ) i priznaj sebi da si se prvenstveno borio za svoju porodicu, sebe . a uz sve to dobilo smo drzavu bosnu i hercegovinu, protiv koje se sve ovo i radi. drzava bosna i hercegovina je najvaznija ( a mi je imamo ) a proci ce i ova govna od stranaka, vjeruj mi ratni saborce. :bih:
Ali kakvu Bosnu? I kakve nas u toj Bosni? Sve je to samozavaravanje. Vrijeme je pokazalo da su Srbi i Hrvati u pravu sto nisu htjeli da zive pod ovim jarmom. Moralna strana njihovog nacina ratovanja je nedto sasvim drugo i to je druga tema. Agresija ili ne to je isto druga tema.
kory_galaktikos

#2328 Re: Blokada puteva

Post by kory_galaktikos »

J[/quote]
Ja sam uz njih!
Ali ne mogu sebi dozvoliti luksuz da nepoznate, nedužne ljude uzimam za taoce, jel ti shvataš to!
Šta bi ti rekao da neko uzme tebi bliske osobe za taoce, da bi "istjerao" neku svoju pravdu, pa makar to bila i ova malo veća pravda na nivou tzv. visoke politike, pljačkaško huškačkih naci stranaka , koji su ovo sve napravili i sišu vene ovog društva???
Šta veliš?
Uostalom, vidimo se u oktobru na izborima.... :bih:[/quote]
ovdje nema neduznih ljudi, svi smo mi taoci nekolicine ljudi.. svako od nas ima u rodbini po jednog borca, u komsiluku poznanika kako god.. svako od nas je 100% na bilo koji nacin najebbo zbog nekolicine ljudi koji nam kroje sudbinu
ovo je bio nacin da se odmota klupko, da se nesto pokrene al jok ne tice se mene boli me briga, to je nase pokvareno razmisljanje

cuj ovog samo pendrek i radi, gdje da radi kad mu je 50 + godina, ko ce ga primit ?'
ja sa zavrsenim fakultetom i 27 godina ne radim a da se on zaposli, fuj jesmo stoka
Jolpaz

#2329 Re: Blokada puteva

Post by Jolpaz »

lakilaka wrote:
jefff wrote:Nek vide za sta i koga su se borili.
kao jedan od boraca arbih, mogu ti reci da grijesis, jer mi smo se borili protiv agresije, za drzavu, svoju porodici i svoje zivote.sve to imamo. boli mene racku za stranke i njihova prepucavanja. drzava bosna i hercegovina, jedna i jedina, je odbranjena, postoji i postojace.
zivjela drzava bosna i hercegovina. :bih:
:thumbup: :bih:
MuaDib

#2330 Re: Blokada puteva

Post by MuaDib »

Vlast se igra s ovim ljudima.
Vi što kukate zbog blokade, zapitajte se šta bi radili da ste u situaciji u kojoj su oni, da nemate djetetu hljeba dati da jede.
Da oni koji su u ratu bili provincija u pozadini i bogatili danas u tvoje ime primaju novac, a tebe su isključili iz udruženja jer prevarante ne možeš smisliti, jer znaš ko je s tobom bio na prvoj liniji, na ratištu.
Da pokušavaš s Vladom postići dogovor, a Vlada te izigra deset puta. I pošalješ onda Vladu u mp3 i tražiš pomoć zakonodavnog tijela - Parlamenta, a gospoda izbjegavaju zakazati sjednicu 8 mjeseci. Ali mediji to ne prenose, već prenose Novalićeve i Bukvarevićeve ublehe.

I na kraju pošalješ specijalce na borce, specijalce koje si kupio kolektivnim ugovorom.

Što je najgore, oni misle da će borce ocrniti ko demonstrante 2014. godine, da će sanatizacija uroditi plodom. Nažalost u ovoj zemlji svak se češe gdje ga svrbi, umjeto da svi zajedno se usmjere na izvor svraba tj. silne budžetske buhe i protuhe. A ovi protesti su samo generalna proba boraca. Oni neće stati a svaka represija im samo daje dodatnu snagu. Jer nisu se borili da ih država odbaci ko stare krpe i još da ih istat ta država mlati.
madner

#2331 Re: Blokada puteva

Post by madner »

Covjek bio u kriznom stabu, ali nije clan ni jedne partije. :D
elcaliente

#2332 Re: Blokada puteva

Post by elcaliente »

A vidim da su i demobilisani borci dosli spremni na proteste, docekali su policiju u alkoholisanom stanju u 6h ujutro. Mnoge svadbe i derneci bi pozavidili na atmosferi.
sumirprimus

#2333 Re: Blokada puteva

Post by sumirprimus »

nazalost sve je truhlo, goli mito i korupcija, svako svoju guzicu gleda.
IMT kao moto i zvijezda vodilja!
ne mogu da shvatim ...123456789 previse toga.
kory_galaktikos

#2334 Re: Blokada puteva

Post by kory_galaktikos »

MuaDib wrote:Vlast se igra s ovim ljudima.
Vi što kukate zbog blokade, zapitajte se šta bi radili da ste u situaciji u kojoj su oni, da nemate djetetu hljeba dati da jede.
Da oni koji su u ratu bili provincija u pozadini i bogatili danas u tvoje ime primaju novac, a tebe su isključili iz udruženja jer prevarante ne možeš smisliti, jer znaš ko je s tobom bio na prvoj liniji, na ratištu.
Da pokušavaš s Vladom postići dogovor, a Vlada te izigra deset puta. I pošalješ onda Vladu u mp3 i tražiš pomoć zakonodavnog tijela - Parlamenta, a gospoda izbjegavaju zakazati sjednicu 8 mjeseci. Ali mediji to ne prenose, već prenose Novalićeve i Bukvarevićeve ublehe.

I na kraju pošalješ specijalce na borce, specijalce koje si kupio kolektivnim ugovorom.

Što je najgore, oni misle da će borce ocrniti ko demonstrante 2014. godine, da će sanatizacija uroditi plodom. Nažalost u ovoj zemlji svak se češe gdje ga svrbi, umjeto da svi zajedno se usmjere na izvor svraba tj. silne budžetske buhe i protuhe. A ovi protesti su samo generalna proba boraca. Oni neće stati a svaka represija im samo daje dodatnu snagu. Jer nisu se borili da ih država odbaci ko stare krpe i još da ih istat ta država mlati.
:thumbup: :thumbup:
Benjo34

#2335 Re: Blokada puteva

Post by Benjo34 »

MuaDib wrote:Vlast se igra s ovim ljudima.

Čekaj, sad će ti Leclerc i ostali ublehaši napisat " što ne idu radit"
Ci-Nick

#2336 Re: Blokada puteva

Post by Ci-Nick »

Rasprava je otišla u pogrešnom pravcu.
Ne treba raspravljati o tome da li oni imaju pravo da se bore za dio kolača od 650 miliona, koliko se godišnje izdvaja za boračku populaciju.
Ovdje treba samo raspravljati da li je to način i da li cilj opravdava sredstvo.
Kada ste čuli da su na Ivan sedlu oborili balvan preko puta, koja vam je bila prava pomisao, njihova prava ili balvan revolucija ?
Onaj ko se sjeća tog vremena, balvana i barikada, će sigurno reći ni jedan razlog neće opravdati takav način borbe.
Mene samo zanima šta bi se desilo da je neko od ljudi i djece koji su čekali u kolonama 16 sati na -15 umro od smrzavanja ili infarkta.
Da li bi država kakva god da je pokrenula istragu za ubistvo iz nehata.
It_is_a_Leclerc

#2337 Re: Blokada puteva

Post by It_is_a_Leclerc »

Image

Još jedanput - HVALA!
madner

#2338 Re: Blokada puteva

Post by madner »

Sta im se zahvaljujes, policija potpuno zakazala. 16! sati trajala blokada u KS.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2339 Re: Blokada puteva

Post by plain vanilla »

It_is_a_Leclerc wrote:Image

Još jedanput - HVALA!
Na cemu? Odbranio te od cetnika?
Ili od golorukih ljudi koji su pokusali ostvariti svoja prava?

Nije ni cudo sto nam je drzava u klincu. Navijaju ljudi za specijalce iako ih ova blokada nicim ne pogađa.
Cuj ljudi...
Prpa.ba

#2340 Re: Blokada puteva

Post by Prpa.ba »

Kad "obespravljeni demobilisani borci" imaju politicku podrsku, tesko je samoinicijativno djelovati bez obzira na zakon. :(
bronhy

#2341 Re: Blokada puteva

Post by bronhy »

Svaka čast policiji mada su mogli i ranije reagovati :thumbup:
sumirprimus

#2342 Re: Blokada puteva

Post by sumirprimus »

i onda se neki kao cude kako sda uzme toliko glasova... :skoljka:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2343 Re: Blokada puteva

Post by pici »

Kako saznajemo, tokom jutrošnje akcije jedan od demonstranata je bio pod utjecajem alkohola zbog čega je priveden u službene prostorije MUP-a TK na triježnjenje
:mrgreen:
madner

#2344 Re: Blokada puteva

Post by madner »

sumirprimus wrote:i onda se neki kao cude kako sda uzme toliko glasova... :skoljka:
Zar neko misli da u ovoj grupaciji SDA ne dominira? :D
It_is_a_Leclerc

#2345 Re: Blokada puteva

madner wrote:Sta im se zahvaljujes, policija potpuno zakazala. 16! sati trajala blokada u KS.
Slažem se. Komesari su trebali podnijeti ostavke još u srijedu navečer jer nisu ove uspjeli otjerati s ceste i uspostaviti normalan tok života.

Ja se zahvaljujem momcima, pripadnicima FUP-a koji su uz minimalne posljedice uklonili smetnje za slobodno kretanje građana.

:bih:
Ludzak

#2346 Re: Blokada puteva

Post by Ludzak »

Glasaju za iste one likove koji su ih doveli do tog, a prave blokade. Glasajte opet pa da možete do godine isto tako blokirati.
sumirprimus

#2347 Re: Blokada puteva

Post by sumirprimus »

madner wrote:
sumirprimus wrote:i onda se neki kao cude kako sda uzme toliko glasova... :skoljka:
Zar neko misli da u ovoj grupaciji SDA ne dominira? :D
postajem fokin` paranoid svugdje vidim sda :lol: :oops:
i ovde na forumu, i na protestima i u muriji, politicarima komentatorima,novinarima, sve je sda.svi lazu i svi glasaju za sda! :izet:
:skoljka:
madner

#2348 Re: Blokada puteva

Post by madner »

It_is_a_Leclerc wrote:
madner wrote:Sta im se zahvaljujes, policija potpuno zakazala. 16! sati trajala blokada u KS.
Slažem se. Komesari su trebali podnijeti ostavke još u srijedu navečer jer nisu ove uspjeli otjerati s ceste i uspostaviti normalan tok života.

Ja se zahvaljujem momcima, pripadnicima FUP-a koji su uz minimalne posljedice uklonili smetnje za slobodno kretanje građana.

:bih:
3 dana u Tz!

Treba biti objektivan, policija je potpuno zakazala. Dozvolila je da je sloboda kretanja politicko pitanje i da se raspravlja o tome.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2349 Re: Blokada puteva

Post by plain vanilla »

pici wrote:
Kako saznajemo, tokom jutrošnje akcije jedan od demonstranata je bio pod utjecajem alkohola zbog čega je priveden u službene prostorije MUP-a TK na triježnjenje
:mrgreen:
Zar nisu svi pjani?
Sve reis do reisa na forumu, pa im alkohol smeta.
Zato ce drugi put puske ponijeti, to je po serijetu
It_is_a_Leclerc

#2350 Re: Blokada puteva

plain vanilla wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Image

Još jedanput - HVALA!
Na cemu? Odbranio te od cetnika?
Ili od golorukih ljudi koji su pokusali ostvariti svoja prava?

Nije ni cudo sto nam je drzava u klincu. Navijaju ljudi za specijalce iako ih ova blokada nicim ne pogađa.
Cuj ljudi...
Na tome što je, uz minimalnu primjenu sile, obezbjedio slobodu kretanja za pola miliona stanovnika TK i okolice.

Za to ja navijam. Ovi neka svoje iluzorne i neostvarive zahtjeve ispostave onima čiji su ešalon bili od kampanje do kampanje. Mene savršeno ne zanimaju.
Locked