Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post Reply
palermo

#2326 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by palermo »

Fudo Bosna wrote:Nikada nisam bio fan Radončića, glasao za njegov SBB i /ili slično. Odavno ne kupujem Avaz i mislim da je novina koja je poodavno postala "uvreda" za inteligenciju ,ali ...

Ali ovakva količina našeg, (govorim za pripadnike svoga , Bošnjačkog ,naroda ) tzv, "harakirija", tj mentalnog linča nad svim što se desi bilo kojem uglednijem Bošnjaku, ( a Fahro to jeste , bio on nama simpatičan ili ne, i meni je nesimpatičan i nisam pobornik njegove politike, njegovog /SBB vokabulara), i slično ,ali ipak , činjenica je da je, on je jedan od lidera ovog naroda, i čemu ova zluradost i kolektivni "mentalni linč" ? Zaista smo narod za dubooke psihoanalize?

Naravno, znam da se pod mnogim nickovima, koji su "kao Bošnjački" , kriju pripadnici nebošnjaka,koji naivne Bošnjake "lože" i podstiču nas da pljujemo na svakog iole uspješnog u Bošnjaka, dijele Bošnjake na : Bošnjake Sarajeva, Tuzle, Krajišnike, Sandžaklije, Bošnjake Crne Gore, Srbije, itd... Ili i ne kriju da nisu Bošnjaci ,ali se svojim postovima ,pojedinci, koji nisu baš , po stavovima ," extra" probosanske patriote, predsavljaju "lafo" patriotima i pljuju , ali asključivo, na sve što je Bošnjačko pa i u personalnom političkom smislu...

(Da ipak pustimo nadležne sudske organe da završe posao, pa da onda komentarišemo nečiju krivicu ili nevinost, pa čak i kada je Fahrudin Radončić u pitanju, ipak je to njegovo temeljno ljudsko pravo???)

Ako "popljujemo" i moralno devalviramo sve Bošnjačke lidere, ko će nas predstavljati? Komšić, Lazović, Peđa Kojović, ( ali stani malo), pa oni nisu Bošnjaci, a druga dva naroda isključivo predstavljaju njihovi nacionalni lideri, uostalom, koncept izborni je baš tako koncipiran? Zlatko Lagumdžija ili Nermin Nikšić kao Bošnjaci mogli bi oni,(ali stanider), i oni su , "zar ne" , več "popljuvani", i oni nam "ne valjaju", pa ko nam ostaje ako ne "valjaju": Bakir, Fahro, Nikšič, Zlatko, Danis Tanović, Sefer, ili xy..., tj. svaki , ama baš svaki Bošnjak.???..(Ponavljam, gospodo, Komšić nije Bošnjak a ni Peđa Kojović, pa koga čemo "pljuvati" ako sve Bošnjake, iole uglednije lidere sve odreda "popljujemo", da neće "mlađahni" Tunjo, u kasnim 80-tim godinama? (A da, poardon, i Tunjo je već ranije "profanisan" i njega smo već "popljuvali") ???

Dakle ponavljam, Fahro mi se kao političar nije nikada sviđao,nisam glasao za njega, mada je činjenica, (pošteno ili ne , no coment,da je čovjek uspješan biznismen i da iza njega stoji veliki broj bošnjakih glasova na izborima),o Bakiru znamo sve i njegovoj autokratiji, ima na n-tu negativnosti, ali dobro ljudi, ako sviju popljujemo i njih, i Zlaju i sutra Tanovića ili Sefera, ili xy..., svakog Bošnjaka, ko će nas predstavljati, ima li iko ko ovome narodu može da valja???

P.S.
I da , moram malo razočarati naše Bošnjake koji se ovako zlurado raduju svakom padu iole uspješnijih Bošnjaka? Dodika, na našu veliku "žalost" ,niko ne dira, i u taj dio BiH, po meni, ne smiju organi ove države ni da "privire", pa koliko god mi "svršavali" nad sudbinom , zlurado, svakog Bošnjaka i još nešto...

I da eventualno, politički ili pravno, (optužnice i eventualno kasnije dokazana krivnja), uzrokuje da, u budućnosti , "slete" sa političke scene, Dodik ili Čović, znajte, moji naivni sunarodnjaci da će se nači uvijek novih lidera u tim strankama koji će raditi na destabilizaciji ili čak,nažalost, rušenju BiH, pa sviđalo se to nama ili ne i smatrali samo sebe krivim za ovaj , "bosanski lonac", i krizu ekonomsku i političku u našoj Domovini, a vjerujte mi , nisu samo Bošnjaci krivi za genocide,koliko god mi bili povijesno nespremni, nismo mi izvršili gospodo 10 genocida,nad samim sobom, niti će naši dušmani odustati u budučnosti od te kontinuirane politike,koliko god mi budemo "popljuvali" i sklonili sa političke scene Bošnjaka poput danas : Fahre, sutra Bakira, prekosutra Zlatka ili Nikšića i ili slično, njima njihovi lideri ne smetaju i njima je preča njihova stogodišnja politika nego nestabilnost unutar vlastitog nacionalnog korpusa i siromaštvo običnog puka, zanči iako su,npr u RS u lošijoj ekonomskoj situaciji nego u FBIH !!!
Bjezi fudo, nos te đavo
Samprotivsviju

#2327 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

Iskreno kako su meni smijesni ovi postovi

Kaze ne cita Avaz jer je uvreda inteligenciji

Ali dolazi do zakljucka da je Fahro uspjesan i ugledan bosnjak, a isti Avaz koji je uvreda za ineligenciju...je Fahrino zivotno djelo
Korisničkoime

#2328 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Korisničkoime »

Fudo Bosna wrote:Nikada nisam bio fan Radončića, glasao za njegov SBB i /ili slično. Odavno ne kupujem Avaz i mislim da je novina koja je poodavno postala "uvreda" za inteligenciju ,ali ...

Ali ovakva količina našeg, (govorim za pripadnike svoga , Bošnjačkog ,naroda ) tzv, "harakirija", tj mentalnog linča nad svim što se desi bilo kojem uglednijem Bošnjaku, ( a Fahro to jeste , bio on nama simpatičan ili ne, i meni je nesimpatičan i nisam pobornik njegove politike, njegovog /SBB vokabulara), i slično ,ali ipak , činjenica je da je, on je jedan od lidera ovog naroda, i čemu ova zluradost i kolektivni "mentalni linč" ? Zaista smo narod za dubooke psihoanalize?

Naravno, znam da se pod mnogim nickovima, koji su "kao Bošnjački" , kriju pripadnici nebošnjaka,koji naivne Bošnjake "lože" i podstiču nas da pljujemo na svakog iole uspješnog u Bošnjaka, dijele Bošnjake na : Bošnjake Sarajeva, Tuzle, Krajišnike, Sandžaklije, Bošnjake Crne Gore, Srbije, itd... Ili i ne kriju da nisu Bošnjaci ,ali se svojim postovima ,pojedinci, koji nisu baš , po stavovima ," extra" probosanske patriote, predsavljaju "lafo" patriotima i pljuju , ali asključivo, na sve što je Bošnjačko pa i u personalnom političkom smislu...

(Da ipak pustimo nadležne sudske organe da završe posao, pa da onda komentarišemo nečiju krivicu ili nevinost, pa čak i kada je Fahrudin Radončić u pitanju, ipak je to njegovo temeljno ljudsko pravo???)

Ako "popljujemo" i moralno devalviramo sve Bošnjačke lidere, ko će nas predstavljati? Komšić, Lazović, Peđa Kojović, ( ali stani malo), pa oni nisu Bošnjaci, a druga dva naroda isključivo predstavljaju njihovi nacionalni lideri, uostalom, koncept izborni je baš tako koncipiran? Zlatko Lagumdžija ili Nermin Nikšić kao Bošnjaci mogli bi oni,(ali stanider), i oni su , "zar ne" , več "popljuvani", i oni nam "ne valjaju", pa ko nam ostaje ako ne "valjaju": Bakir, Fahro, Nikšič, Zlatko, Danis Tanović, Sefer, ili xy..., tj. svaki , ama baš svaki Bošnjak.???..(Ponavljam, gospodo, Komšić nije Bošnjak a ni Peđa Kojović, pa koga čemo "pljuvati" ako sve Bošnjake, iole uglednije lidere sve odreda "popljujemo", da neće "mlađahni" Tunjo, u kasnim 80-tim godinama? (A da, poardon, i Tunjo je već ranije "profanisan" i njega smo već "popljuvali") ???

Dakle ponavljam, Fahro mi se kao političar nije nikada sviđao,nisam glasao za njega, mada je činjenica, (pošteno ili ne , no coment,da je čovjek uspješan biznismen i da iza njega stoji veliki broj bošnjakih glasova na izborima),o Bakiru znamo sve i njegovoj autokratiji, ima na n-tu negativnosti, ali dobro ljudi, ako sviju popljujemo i njih, i Zlaju i sutra Tanovića ili Sefera, ili xy..., svakog Bošnjaka, ko će nas predstavljati, ima li iko ko ovome narodu može da valja???

P.S.
I da , moram malo razočarati naše Bošnjake koji se ovako zlurado raduju svakom padu iole uspješnijih Bošnjaka? Dodika, na našu veliku "žalost" ,niko ne dira, i u taj dio BiH, po meni, ne smiju organi ove države ni da "privire", pa koliko god mi "svršavali" nad sudbinom , zlurado, svakog Bošnjaka i još nešto...

I da eventualno, politički ili pravno, (optužnice i eventualno kasnije dokazana krivnja), uzrokuje da, u budućnosti , "slete" sa političke scene, Dodik ili Čović, znajte, moji naivni sunarodnjaci da će se nači uvijek novih lidera u tim strankama koji će raditi na destabilizaciji ili čak,nažalost, rušenju BiH, pa sviđalo se to nama ili ne i smatrali samo sebe krivim za ovaj , "bosanski lonac", i krizu ekonomsku i političku u našoj Domovini, a vjerujte mi , nisu samo Bošnjaci krivi za genocide,koliko god mi bili povijesno nespremni, nismo mi izvršili gospodo 10 genocida,nad samim sobom, niti će naši dušmani odustati u budučnosti od te kontinuirane politike,koliko god mi budemo "popljuvali" i sklonili sa političke scene Bošnjaka poput danas : Fahre, sutra Bakira, prekosutra Zlatka ili Nikšića i ili slično, njima njihovi lideri ne smetaju i njima je preča njihova stogodišnja politika nego nestabilnost unutar vlastitog nacionalnog korpusa i siromaštvo običnog puka, zanči iako su,npr u RS u lošijoj ekonomskoj situaciji nego u FBIH !!!
Koje je to uvrnuto razmišljanje "ugledni" Bošnjaci, po čemu je to Fahrudin radončić ugledan, reći ću ti po novom sistemu vrijednosti koji poznaje samo jednu jedinu vrednotu a to je - novac. Kako je neko došao do tog novca, šta radi s tim novcem nije bitno, bitno je da ga ima i on je ugledan. Fahrudin Radončić jeste Bošnjak bez obzira što dolazi iz Crnogorskog dijela Sandžaka ali nije ugledan.
Ono što mene raduje i što mi daje nadu, tračak nade je da ovdje i drugdje ima Bošnjaka koji imaju i zehru pameti, kojima nije ispran mozak do te mjere da osobe poput Fahrudina Radnočića smatraju uglednim Bošnjacima od kojih mogu oni ili narod ili država očekivati bilo šta dobro i korisno.
Naravno hajmo mi čuvati svoje ugledne Bošnjake kao što drugi čuvaju svoje, ma ljubi te Fahro u okice tvoje pametne, a sa naslovnica Havaza će se određivati koji su nam to Bošnjaci ugledni.
Bože sačuvaj ovu zemlju od ovakog naroda
arzuhal

#2329 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by arzuhal »

Fudo Bosna wrote: (Da ipak pustimo nadležne sudske organe da završe posao, pa da onda komentarišemo nečiju krivicu ili nevinost, pa čak i kada je Fahrudin Radončić u pitanju, ipak je to njegovo temeljno ljudsko pravo???)
Samo se s ovim dijelom tvog posta slažem, @Fudo, jer i mene zanimjau što jače, što efikasnije, što narodnije/demokratskije institucije države Bosne i Hercegovine a ne da mi vladaju nekakve "vođe naroda" iz svojih dvoraca i svojih partija, živimo u tzv. državi u kojoj državne institucije padaju ako zakon privede samo jednog predsjednika neke partije - a to nije demokratija niti pravna država, to je partitokratija, vladanje političkih partija, a tu našu užasavajuću stvarnost ja ne bih nikada održavao štiteći "ugled" naših "narodnih prvaka". Zakon bi trebao biti jednak za sve ljude, a eno i onaj lažov Adamović priča kako je sasvim nromalno da nije isto kada se uhapsi portir ili direktor, zbog portira neće kasniti ništa a zbog direktora mogu kasniti neke odluke, plate radnicima, itd. Istovarim se ja na tu ublehu.
A ovo što spominjše pljuvanje, vrijeđanje i nipodašatavanje: Fahro i njegov Avaz su šampioni u dugom, glasnom, drskom i bjesomučnom vrijeđanju svega i svakoga, ovisno o raspoloženju i potrebi, nema koga i šta nisu o određenom vremenu imali na nišanu (ali ne zbog ugleda i zaštite Bošnjaka i bošnjačkog naroda nego ekonomskog ili političkog proširivanja Fahrudina Radončića) u svojim vrijeđanjima, ponižavanju, nipodaštavanju, laganju i podvalama.

Tako da, ako primjetiš da neko nešto zlurado govori o Fahri, to protumači kao Božiju kaznu, ili kao karmu, ili kao payback time, ili kao...
Last edited by arzuhal on 30/01/2016 12:08, edited 1 time in total.
Fudo Bosna

#2330 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Fudo Bosna »

Samprotivsviju wrote:Prestao dam citati nakon rijeci Ugledan bosnjak...ako pod ugledom mislis na bogatstvo...mozda...

Sve ostalo ne

Izvini ali tvoj post je uvreda za inteligenciju

Najjaci su mi ovi

Ne citam avaz, nisam glasao....ALI...

Btw Bosnjak sam...ali reci da je Fahro uspjesan i ugledan bosnjak...je uvreda svakom bosnjaku prije i sad

Ne mislim bukvalno "ugledan", možemo govoriti o činjenicama, ti ili moja malenkost smo npr ugledni u svojoj porodici, možda maksimum familiji, ali je činjenica da iza nekog političara stoji npr stotinjak hiljada glasova, pa sviđao nam se neko ili ne, ne možeš osporiti da je neki političar bitan, ako ima npr veliki broj glasača iza sebe...

Pitanje za tebe, ima li IJEDAN BOŠNJAK, za koga češ reči da je uspješan ili slično, a da to po tebi nije,( to reči za ijednog političkog lidera u Bošnjaka), "uvreda svakom Bošnjaku", odnosno konkretno tebi, reči za nekoga da je lider ili uspješan?

Je li misliš, da se neče, ako danas /sutra lideri u druga dva naroda više ne budu npr:Dodik ili Čović da se neče nastaviti politika opstrukcije BiH na svim nivoima, ili misliš da je rušenje Domovine samo splet "nesretnih" okolnosti, tj ako Srbi sutra izglasaju drugu personu umjesto Dodika,ili Hrvati umjesto Dragana, da će se politika prema BiH iz RS-a npr drastično popraviti, a u korist prosperiteta BIH ???
Last edited by Fudo Bosna on 30/01/2016 12:19, edited 1 time in total.
demagog

#2331 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by demagog »

Gledam kako Hadzifejzovic intervjuise ovog Numanovica iz Avaza i sve mi Hadzifejzovic po ocima i po nacinu govora izgleda pijan. Nisam ga gledao zadnjih par godina pa ne znam je li sad tako stalno izgleda ili je stvarno nacugan?
Idriz

#2332 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Idriz »

arzuhal wrote:
Fudo Bosna wrote: (Da ipak pustimo nadležne sudske organe da završe posao, pa da onda komentarišemo nečiju krivicu ili nevinost, pa čak i kada je Fahrudin Radončić u pitanju, ipak je to njegovo temeljno ljudsko pravo???)
Samo se s ovim dijelom tvog posta slažem, @Fudo, jer i mene zanimjau što jače, što efikasnije, što narodnije/demokratskije institucije države Bosne i Hercegovine a ne da mi vladaju nekakve "vođe naroda" iz svojih dvoraca i svojih partija, živimo u tzv. državi u kojoj državne institucije padaju ako zakon privede samo jednog predsjednika neke partije - a to nije demokratija niti pravna država, to je partitokratija, vladanje političkih partija, a tu našu užasavajuću stvarnost ja ne bih nikada održavao štiteći "ugled" naših "narodnih prvaka". Zakon bi trebao biti jednak za sve ljude, a eno i onaj lažov Adamović priča kako je sasvim nromalno da nije isto kada se uhapsi portir ili direktor, zbog portira neće kasniti ništa a zbog direktora mogu kasniti neke odluke, plate radnicima, itd. Istovarim se ja na tu ublehu.
A ovo što spominjše pljuvanje, vrijeđanje i nipodašatavanje: Fahro i njegov Avaz su šampioni u dugom, glasnom, drskom i bjesomučnom vrijeđanju svega i svakoga, ovisno o raspoloženju i potrebi, nema koga i šta nisu o određenom vremenu imali na nišanu (ali ne zbog ugleda i zaštite Bošnjaka i bošnjačkog naroda nego ekonomskog ili političkog proširivanja Fahrudina Radončića) u svojim vrijeđanjima, ponižavanju, nipodaštavanju, laganju i podvalama.

Tako da, ako primjetiš da neko nešto zlurado govori o Fahri, to protumači kao Božiju kaznu, ili kao karmu, ili kao payback time, ili kao...
kakva retrdirada logika. svuda u svijetu da se uhapsi direktor banke odmah nađu drugog menadžera a ovaj govnar adamovic besramno lupeta kako bi bilo normalno procesuirati lopova prvog i na privilegovan nacin jer ima sastanak sa klijentom?
JThomas

#2333 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by JThomas »

i hajmo fahri zato dati imunitet od svih vidova gonjenja. u ime koalicije.

u ovakvoj hali i jesmo zato što su takvi uspješni i ugledni po važećim mjerilima.
Fudo Bosna

#2334 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Fudo Bosna »

arzuhal wrote:

Nije meni ovdje "postovski nišan " maksus na Fahri, ne podržavam ni njega ni Avaz, nego sam , nažalost , siguran, da bi Bošnje isti stav imale i da se danas sutra ovo desi bilo kojem bošnjačkom lideru, totalni mentalni "linč", i kada su prije dvije godine bile one demonstracije u Sarajevu,Tuzli ..., Bošnjaci sve čekaju , :izet: "pridruživanje", radničke klase i "vascijelog" nezadovoljnog pučanstva iz RS i tzv HZHB,ali "dožvismo samo duplo OO", a zašto, je li Srbi u I . Hercegovini bolje žive od Bošnjaka Sarajeva, ne ali oni imaju "NZS", (najmanji zajednički interes), u politici koji je broj jedan njihovoga mentalnoga sklopa, pa iako nema posla i penzije su od 165KM ili slično???

U tome je ,poštovani sagovorniče, poenta moga posta...
arzuhal

#2335 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by arzuhal »

Idriz wrote:
arzuhal wrote:

kakva retrdirada logika. svuda u svijetu da se uhapsi direktor banke odmah nađu drugog menadžera a ovaj govnar adamovic besramno lupeta kako bi bilo normalno procesuirati lopova prvog i na privilegovan nacin jer ima sastanak sa klijentom?
To je demonstrirao i Bakir: frajer 'ladno izjavi, urbi et orbi, kako Fahrudina treba pustiti da se brani sa slobode, i to nakon zahtjeva Tužilaštav a prije ikakve odluke Suda BiH. A onda će sutra izać za tu istu govornicu da kaže kako Dodik referendumom o Tužilaštvu i Sudu BiH hoće da rušu državu BiH i kako ga treba spriječiti!?

Ta količina laži, odvojenosti od naroda i realnosti, taj zrak kojeg svi oni dišu u tim svojim kulama, ti položaji s kojih gledaju na narod, te oholosti, te sile i ti bijesovi...
dječak sa šibicama

#2336 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by dječak sa šibicama »

Vec je krenula prica o nadleznim organima i da ih pustimo da rade svoj posao.

Svi znamo kakvi su nadlezni organi u BiH, ako ih je 10 u lancu, bar 5 je korumpirano, ali ne... hajmo mi cekati sta ce reci Vlado Adamovic i slicni paraziti.

Dok mi cekamo, drzava ide u pi lijepu materinu, sa sve nadleznim organima.
Idriz

#2337 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Idriz »

Fudo Bosna wrote:
Samprotivsviju wrote:Prestao dam citati nakon rijeci Ugledan bosnjak...ako pod ugledom mislis na bogatstvo...mozda...

Sve ostalo ne

Najjaci su mi ovi

Btw Bosnjak sam...ali reci da je Fahro uspjesan i ugledan bosnjak...je uvreda svakom bosnjaku prije i sad

Ne mislim bukvalno "ugledan", možemo govoriti o činjenicama, ti ili moja malenkost smo npr ugledni u svojoj porodici, možda maksimum familiji, ali je činjenica da iza nekog političara stoji npr stotinjak hiljada glasova, pa sviđao nam se neko ili ne, ne možeš osporiti da je neki političar bitan, ako ima npr veliki broj glasača iza sebe...

Pitanje za tebe, ima li IJEDAN BOŠNJAK, za koga češ reči da je uspješan ili slično, a da to po tebi nije,( to reči za ijednog političkog lidera u Bošnjaka), "uvreda svakom Bošnjaku", odnosno konkretno tebi, reči za nekoga da je lider ili uspješan?

Je li misliš, da se neče, ako danas /sutra lideri u druga dva naroda više ne budu npr:Dodik ili Čović da se neče nastaviti politika opstrukcije BiH na svim nivoima, ili misliš da je rušenje Domovine samo splet "nesretnih" okolnosti, tj ako Srbi sutra izglasaju drugu personu umjesto Dodika,ili Hrvati umjesto Dragana, da će se politika prema BiH iz RS-a npr drastično popraviti, a u korist prosperiteta BIH ???

ti izgeda ne znas razliku između znacenja rijeci ugledat i notoran.
dječak sa šibicama

#2338 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by dječak sa šibicama »

Samprotivsviju wrote:Price kruze da se utemeljitelj u pritvoru okreno islamu..
Dosh`o tobe, vec ga vidim na izlasku iz zatvora, sa bijelom kapicom na glavi, u ruci brojanica, skljocaju blicevi, oko njega tjelohranitelji odguruju novinare da On moze proci, jedini komentar je "Allah zna!"
GeeTnT

#2339 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by GeeTnT »

Samprotivsviju wrote:Iskreno kako su meni smijesni ovi postovi

Ali dolazi do zakljucka da je Fahro uspjesan i ugledan bosnjak, a isti Avaz koji je uvreda za ineligenciju...je Fahrino zivotno djelo
Pa i za farmu kazu da je niko negleda, ali to nije kriva farma niti je kriv avaz...izuzimajuci one koji kazu da je avaz "1 KM za strah" i koji su pretplaceni da nebi bili reketirani, ostali i jesu nazadno drustvo i nista ih promijeniti nece...

..ista stvar se moze reci za rtrs, nezavisne i Kopanju...
arzuhal

#2340 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by arzuhal »

Ljudi, možda ovo Fahro sve čita pa nam neće halalit...Jel imaju priključak u pritvoru, šta kaže Hajat?
skupljac_zeljeza

#2341 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by skupljac_zeljeza »

GeeTnT wrote:

Pa i za farmu kazu da je niko negleda, ali to nije kriva farma niti je kriv avaz...izuzimajuci one koji kazu da je avaz "1 KM za strah" i koji su pretplaceni da nebi bili reketirani, ostali i jesu nazadno drustvo i nista ih promijeniti nece...

Mediji se prilagođavaju konzumentima jer su mediji roba. Dobro to Mektić prije par dana objasni novinarima. Da se proda ili klikne na portal vijesti i počinju sa Ekkluzivno, Senzacinalno, Nevjerovatno.....a tamo ništa. Nemojmo svu krivici ni na njih.
Alfons Kauders

#2342 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Alfons Kauders »

GeeTnT wrote:

Utjecaj i ugled nisu ista stvar.

Mijesas dva pojma koji cesto idu zajedno, ali ima i dosta izuzetaka poput Fahre.

Farma, koliko sam upucen, nije odredjivala ishod izbora, tendera, formiranje koalicija, niti je napravljena nasim parama i pretvorena u privatnu poslovnu imperiju. Nisu ni uzimali reket preko reklama, a ni direktno u smislu "daj 20,000 i vise necemo pisati o tvojoj firmi/porodici"

Tako da ti ni taj argument ne pali, jednostavno nije isto.
Fudo Bosna

#2343 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Fudo Bosna »

Idriz wrote:
Fudo Bosna wrote:

Sve ostalo ne

Najjaci su mi ovi

:D

Zato si ti tu da me podučiš,legendo, uvaženi forumski sagovorniče...

Ima li iko kod tebe da je "notoran", uz napomenu da Peđa, ili Komšić, ili bilo koji nebošnjak, na našu veliku žalost :D , ne mogu , jer nisu Bošnjaci, valja li iko drugar ili ćemo samo uzalud čekati odgovor na "mentalnu revoluciju samo u Bošnjaka", ali zalud, RS i HZHB, nam se samo smiju :izet:i što bi moja nana rahmetli rekla , oni ni "mukajet" a ekonomska sitiuacija im kao i u nas ili u RS i gora , pa šta ćemo sad, a da tu je Dežulović, Vuk ili slična "neovisna pera" , da nas ubijede da smo u pravu i da i drugi bosanski narodi stoje iza nas, ali nešto kao "ne smiju", da se oglase :-) !
Idriz

#2344 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Idriz »

Fudo Bosna wrote:
Idriz wrote:
Fudo Bosna wrote:

:D

Zato si ti tu da me podučiš,legendo, uvaženi forumski sagovorniče...

Ima li iko kod tebe da je "notoran", uz napomenu da Peđa, ili Komšić, ili bilo koji nebošnjak, na našu veliku žalost :D , ne mogu , jer nisu Bošnjaci, valja li iko drugar ili ćemo samo uzalud čekati odgovor na "mentalnu revoluciju samo u Bošnjaka", ali zalud, RS i HZHB, nam se samo smiju :izet:i što bi moja nana rahmetli rekla , oni ni "mukajet" a ekonomska sitiuacija im kao i u nas ili u RS i gora , pa šta ćemo sad, a da tu je Dežulović, Vuk ili slična "neovisna pera" , da nas ubijede da smo u pravu i da i drugi bosanski narodi stoje iza nas, ali nešto kao "ne smiju", da se oglase :-) !

svi su oni notorni i svi su oni skupa. nije bakir u sukobu sa dodikom. oni su ista ekipa.

fazon je u tome sto sistem ne funkcionise na nacin bosnjaci vs srbi vs hrvati kako se cini naivnima vec "ugledni" iz "naroda" vs svi građani (od kojih su vecina glupi pa se identifkuju sa narodom, ali ko im je kriv kad su debili zato su nacije i izmisljene).

kad su prekrojili drzavu po feudalnim prcijama poceli su se klati izmedju sebe. bakir vs fahro vs zlatko ili dodik vs bosic vs cavic itd.
pumica

#2345 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by pumica »

Sve ostalo ne

Najjaci su mi ovi

A ja nakon "on je jedan od lidera ovog naroda (Bosnjaka)."

Dobar lider Bosnjaka ne moze biti onaj koga u vlasti zele Dodik i Covic.
Fudo Bosna

#2346 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Fudo Bosna »

Alfons Kauders wrote:
GeeTnT wrote:

Mijesas dva pojma koji cesto idu zajedno, ali ima i dosta izuzetaka poput Fahre.

Farma, koliko sam upucen, nije odredjivala ishod izbora, tendera, formiranje koalicija, niti je napravljena nasim parama i pretvorena u privatnu poslovnu imperiju. Nisu ni uzimali reket preko reklama, a ni direktno u smislu "daj 20,000 i vise necemo pisati o tvojoj firmi/porodici"

Tamam,miješam dva pojma, ali NIKO DA ODGOVORI KOJI BI NAMA BOŠNJAK IKADA VALJAO ILI NAM SADA VALJA?

Sad će nam se pridružiti bosanci iz druga dva naroda, evo več gledam : kao "ruše" , demokratskim glasom puka, svoje loše lidere i daju podršku Bošnjacima i obračunu svim nezakonitim u svojih lidera i u svojoj avliji, (crkni magarče dok trava ne naraste) il u prevodu; ma kako da ne, jest jest, aha :lol: !!!
GeeTnT

#2347 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by GeeTnT »

Alfons Kauders wrote:

Iznosio sam misljenje o konzumentima avaza, farme, rtrsa itd... A ne o urednistvu i politici koju vode.. ;-)
kakavdanakneiskustvu

#2348 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by kakavdanakneiskustvu »

kako danas izgleda naslovnica avaza,je li i dalje odbrojavaju dane u pritvoru?
jao_situacije

#2349 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by jao_situacije »

kakavdanakneiskustvu wrote:kako danas izgleda naslovnica avaza,je li i dalje odbrojavaju dane u pritvoru?
ukinuli su :mrgreen:
Fudo Bosna

#2350 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Fudo Bosna »

pumica wrote:
Dobar lider Bosnjaka ne moze biti onaj koga u vlasti zele Dodik i Covic.

Možeš ti druže "pucati" od bjesa, možemo mi biti nezadovoljni izborom bosanskih Srba ili Hrvata, ali oni, ti što si ih naveo, imaju povjerenje svojih naroda, (a ko je po tebi onda "dobar Bošnjački lider"), i sa kime bi ti ,( kada spominješ lidere druga dva naroda), pravio koaliciju, sa onima koji imaju podršku 1-5 % svoje izborne baze, tj svojih etnija ???

Ne može, nažalost...
Last edited by Fudo Bosna on 30/01/2016 12:53, edited 1 time in total.
Post Reply