Pariz

Post Reply
Niemand

#2326 Re: Pariz

Post by Niemand »

zeina wrote:Zašto sam nevjerovana Neimad? Pa eno na VIjesti ummeta već prijete odmazdom za ovaj reisov čin, zbog čijih interesa treba našu zemlju izlagati riziku da se to dogodi i ovdje?
STA JE NAMAZ, KAD SE KLANJA, STA JE EZAN, KAD SE UCI, DO KAD SE MOZE KLANJATI, GDJE SE MOZE KLANJATI :?:

Mene stid tacno. Druga stvar, vijestiummeta? Vijestiummeta?!

Jel treba reis paziti sta ce reci vijestiummeta? Priznajul ti ljudi reisa?

Dosta te vise. Al stvarno.

Reisu svaka casta, a za tebe me stid na pola tema. Iskreno.
statixx

#2327 Re: Pariz

Post by statixx »

Koliki psihopata moras biti da se razneses medju civilima. Price o placenicima i finansiranju terorizma ne bave se sustinom jer ovi ljudi se ne raznose u ime novca vec u ime svog ideoloskog boga. I niko ne zna koliko ih zapravo ima medju nama. Toliko izopacenih klero-patoloskih pojava i religijske neuroze nije vidjeno od mracnog doba.
gospodja profiterka

#2328 Re: Pariz

Post by gospodja profiterka »

Teška je ovo situacija... Ne zna čovjek šta bi mislio.
jao_situacije

#2329 Re: Pariz

Post by jao_situacije »

oboriš im stranicu
oni ponovo ti opet oboriš i tako u nedogled
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2330 Re: Pariz

Post by -LIBERO- »

LSD wrote:
Bloo wrote:mislim da je vrijeme da vratimo Cerića..on ne bi ništa pomjerao :D
Kakve sad veze Cerić ima sa ovim sumanutim Kavazovićevim odlukama :? :shock:

Ezan se nije pomjerao ni kad je Poslanik islama Muhammed a.s. preselio :!:

Odakle njemu pravo da to radi :? ...koliko vidimo takvu odluku nisu proglasili drugi Rijaseti u svijetu.

U 12h je dogovoren sveopsti poziv na minutu sutnje, ucenje fatihe, ili bilo koje forme idavanja picasti ubijenim.
Ova odluka reisa je direktna poruka da se i IZ BiH stavlja kontra terora i zloupotrebe islama u svrhu mobilizacije pojedinih teroristickih formacija....bas laznim pozivom na vjeru.

Svjesnost trenutka, i poruke, koju ce odaslati ovim cinom, reis je donjeo valjanu odluku.

Ti, ili bilo ko, ako mislite da cete biti manji muslimani ako se namaz pomjeri 5min. :shock: :D ....onda vjeru shvatate toliko plitko i plasticno, da je smijesno.

Uostalim, sta mislis, da l' bi reis IZ visio na drvetu da kojim slucajem, SF :D isil preuzme kontrolu nad zakonima ove zemlje? Naravno da bi, ko i vecina BH tradicionalne uleme. Jasno je sve. Prirodno je da IZ BiH bude na kontra strani militarizaciji nekih 'ucenja' u islamu, i ovih para-frakcija, i terorizma.

Ovo je dobro za sve muslimane u BiH, i cijelu BiH.

Uostalom, smeta ti ova odluka? Ok, trazi da te reis primi, pisi mu mail kritike, il' klanjaj mimo termina kojeg je nalozio reis. Ko ti sta moze zabraniti, cak i ako od nicega problematicnog, pokusavas praviti frku. Bespotrebno, radi 5min.razlike u pocetku namaza. Vjera, namjerno ne pisem religija, je iznad tih 'sitnih' formi.

al hajmo o svemu panetovati, i kontrirati, nebi li djelovali intelektualnije :D
sha_ba

#2331 Re: Pariz

Post by sha_ba »

jao_situacije wrote:oboriš im stranicu
a da im kazes SHIBE :? :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#2332 Re: Pariz

Post by Bloo »

oridjidji wrote:
Kareem Abdul wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Naš reis Kavazović je divan čovjek. Pravi musliman. Čast je biti dijelom zajednice na čijem čelu stoji jedan tako odmjeren, mudar i pošten čovjek.
Taj divan čovjek je bio na dženazi Jusufu Barčiću kao predstavnik IZ Tuzlanskog kantona.

Ovo što radi radi ne zato jer je "dobar musliman" nego zato jer plaćen da se ulizuje zapadu i Americi. Točnije, da bude što manje musliman.
Vidiš ima jedno lijepo svjedocanstvo vezano za Kavazovica i Barcica, svi muslimani zadramise na Jusufa i primace se vrijeme aksam namaza, ezan se prouci, ostadose da namaz klanjaju sadasnji Reis i on, a dzemata nigdje i takvi muslimani nazalost dijele lekcije o Islamu, a nemaju krug oko mekteba, sat citanja ilmihala, vjerovatno neki nisu Kur`an za zivota procitali, skuplja im prasinu na policama i o cemu mi onda ovdje da pricamo?

Sramota je da takvi ocjenjuju ko je bolji, a ko gori musliman, ko je terorista, a ko nije, a ni sami nisu savladali ni osnove Islama...

I otkud ti znas da je placen Kavazovic da se nekome ulizuje? Na kraju sta ti znas o zivotu Jusufa Barcica, jesi li ga ikada sreo na ulici?
sad ce prebrojavanje krvnih zrnaca i namaza :D
Janjicar

#2333 Re: Pariz

Post by Janjicar »

beniciodeltoro wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Bravo za Rijaset Islamske zajednice BiH.

S obzirom da će sutra cijela Evropa i svi normalni, zdravi ljudi u njoj u 12h odavati počast žrtvama ovih napada, ezani će se za podne učiti s petominutnim zakašnjenjem.
:roll:
Sa ovim IZ pokazuje da su francuske žrtve važnije od arapskih, kakva poruka. Ako se čak i IZ tako ponaša onda nas ne trebaju čuditi potezi Facebooka, YouTube i ostalih zapadnih medija koji samo plaču kada neka zapadna zemlja plače.
Što se pomjera? Da neće ko shvatiti kao provokaciju ako se baš za vrijeme odavanja počasti žrtava islamskog terorizma čuje nešto islamsko?
Jer nije dovoljno što je se IZ hiljadu puta ogradila kada su u pitanju teroristički napadi? Jer nije dovoljno što je se hiljadu puta reklo da to nije terorizam? Sada moramo i prestati biti 5 minuta muslimani da ko ne pomisli da smo teroriste :zid:

Ali izjava je :-)
Pretpostavljam da se to nije dogovorilo i da je ezan ostao u normalno vrijeme poziv za molitvu bi značio da su to bolesni, nenormalni ljudi koga nije briga za žrtve napada pa bi ne daj Bože neko pomislio da je vjernicima drago zbog toga i da slave poput ekstremista na Vijesti Ummeta.
Ovo je prvi korak prema onom što sam se bojao, da će se i tradicionalni muslimani za par godina morati kriti da klanjaju i davati svojoj djeci ne-tipična imena. Ovo je savijanje kičme i prva bitka sljedbenika pravog islama izgubljena protiv generalizacije i stavljanja iskrenog islama i terorizma u isti koš.
Ovo nije dokaz da smo i mi isto dio zapadnog svijeta nego da se odričemo svog identiteta da budemo dio zapadnog svijeta.
Fuj za ovu odluku
Nije tacno!
Par put je dzenaza klanjana u nasim dzamijama poslije dzume namaz-a zrtvama teroristickih napada u Egiptu, Iraku...
insomnia78

#2334 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

sha_ba wrote:hvala ti puno na info.. bila sam vikend u fr pa gledali smo... sad nisam a kako rekoh imam samo tf1 i neke lijeve kanale pa ne vidjeh :thumbup:
da samo ti ljudi ostanu zivi....
Jes' to u Belgiji? :)
animals

#2335 Re: Pariz

Post by animals »

It_is_a_Leclerc wrote:
Niemand wrote:Pa jesul ove vijestiummeta ikad istrazene, ko, sta, dje, odakle pise itd.
:-?
Sandžački studenti u Austriji. Popularni džemat Muhameda Porče i onog Hota, koji godinama, unatoč istragama austrijske policije, radikaliziraju bošnjačke mladiće gore.
Neki dan idem ulicom Beca, kad meni u suprot idu cetvorica njih sa bradicama i kratkim pantalonama,
i u prolazu cujem pricaju nas jezik..
pun je Bec takvi..
zeina

#2336 Re: Pariz

Post by zeina »

Niemand wrote:
zeina wrote:Zašto sam nevjerovana Neimad? Pa eno na VIjesti ummeta već prijete odmazdom za ovaj reisov čin, zbog čijih interesa treba našu zemlju izlagati riziku da se to dogodi i ovdje?
STA JE NAMAZ, KAD SE KLANJA, STA JE EZAN, KAD SE UCI, DO KAD SE MOZE KLANJATI, GDJE SE MOZE KLANJATI :?:

Mene stid tacno. Druga stvar, vijestiummeta? Vijestiummeta?!

Jel treba reis paziti sta ce reci vijestiummeta? Priznajul ti ljudi reisa?

Dosta te vise. Al stvarno.

Reisu svaka casta, a za tebe me stid na pola tema. Iskreno.
Prvo zabole me što je tebe stid i zabole me za tvoje mišljenje.

A drugo, ne trebaš ti meni objašnjavati sta je ipravno i sta može ili ne može, objasni to ovima iz ISIL-a, a svaku prijetnju treba uzeti za ozbiljno, a ne vidim zbog čega se bespotrebno izlagati riziku, hoće li nas Francuzi braniti kad se i ovdje nešto desi? Nešto čisto sumnjam
mario001

#2337 Re: Pariz

Post by mario001 »

Freamon Lester wrote:Francuska policija je izdala potjernicu
Image

Pa i ne izgleda kao vehabija bas?
beniciodeltoro

#2338 Re: Pariz

Post by beniciodeltoro »

Janjicar wrote:
beniciodeltoro wrote:

S obzirom da će sutra cijela Evropa i svi normalni, zdravi ljudi u njoj u 12h odavati počast žrtvama ovih napada, ezani će se za podne učiti s petominutnim zakašnjenjem.
Sa ovim IZ pokazuje da su francuske žrtve važnije od arapskih, kakva poruka. Ako se čak i IZ tako ponaša onda nas ne trebaju čuditi potezi Facebooka, YouTube i ostalih zapadnih medija koji samo plaču kada neka zapadna zemlja plače.
Što se pomjera? Da neće ko shvatiti kao provokaciju ako se baš za vrijeme odavanja počasti žrtava islamskog terorizma čuje nešto islamsko?
Jer nije dovoljno što je se IZ hiljadu puta ogradila kada su u pitanju teroristički napadi? Jer nije dovoljno što je se hiljadu puta reklo da to nije terorizam? Sada moramo i prestati biti 5 minuta muslimani da ko ne pomisli da smo teroriste :zid:

Pretpostavljam da se to nije dogovorilo i da je ezan ostao u normalno vrijeme poziv za molitvu bi značio da su to bolesni, nenormalni ljudi koga nije briga za žrtve napada pa bi ne daj Bože neko pomislio da je vjernicima drago zbog toga i da slave poput ekstremista na Vijesti Ummeta.
Ovo je prvi korak prema onom što sam se bojao, da će se i tradicionalni muslimani za par godina morati kriti da klanjaju i davati svojoj djeci ne-tipična imena. Ovo je savijanje kičme i prva bitka sljedbenika pravog islama izgubljena protiv generalizacije i stavljanja iskrenog islama i terorizma u isti koš.
Ovo nije dokaz da smo i mi isto dio zapadnog svijeta nego da se odričemo svog identiteta da budemo dio zapadnog svijeta.
Fuj za ovu odluku
Nije tacno!
Par put je dzenaza klanjana u nasim dzamijama poslije dzume namaz-a zrtvama teroristickih napada u Egiptu, Iraku...
To znam ali nisu se nikada remetili običaji prije ove tragedije u Parizu
sha_ba

#2339 Re: Pariz

Post by sha_ba »

insomnia78 wrote:
sha_ba wrote:hvala ti puno na info.. bila sam vikend u fr pa gledali smo... sad nisam a kako rekoh imam samo tf1 i neke lijeve kanale pa ne vidjeh :thumbup:
da samo ti ljudi ostanu zivi....
Jes' to u Belgiji? :)
jok, Svica :-)
odoh petak popodne u fr, da gledamo tekmu i dalje znas vec kako bi :(
Niemand

#2340 Re: Pariz

Post by Niemand »

zeina wrote:
Prvo zabole me što je tebe stid i zabole me za tvoje mišljenje.

A drugo, ne trebaš ti meni objašnjavati sta je ipravno i sta može ili ne može, objasni to ovima iz ISIL-a, a svaku prijetnju treba uzeti za ozbiljno, a ne vidim zbog čega se bespotrebno izlagati riziku, hoće li nas Francuzi braniti kad se i ovdje nešto desi? Nešto čisto sumnjam

Edit: kad malo bolje razmislim, sta ja imam pricati s tobom s takvim rjecnikom:
Prvo zabole me
Fakat sam nekad budala sto uopce pricam s takvima. :-)
Last edited by Niemand on 15/11/2015 19:30, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#2341 Re: Pariz

Post by Bloo »

mario001 wrote:
Freamon Lester wrote:Francuska policija je izdala potjernicu
Image

Pa i ne izgleda kao vehabija bas?
meni liči na standardnog šanera sa Alpašinog :D :run:
LSD

#2342 Re: Pariz

Post by LSD »

-LIBERO- wrote:
LSD wrote:
Bloo wrote:mislim da je vrijeme da vratimo Cerića..on ne bi ništa pomjerao :D
Kakve sad veze Cerić ima sa ovim sumanutim Kavazovićevim odlukama :? :shock:

Ezan se nije pomjerao ni kad je Poslanik islama Muhammed a.s. preselio :!:

Odakle njemu pravo da to radi :? ...koliko vidimo takvu odluku nisu proglasili drugi Rijaseti u svijetu.

U 12h je dogovoren sveopsti poziv na minutu sutnje, ucenje fatihe, ili bilo koje forme idavanja picasti ubijenim.
Ova odluka reisa je direktna poruka da se i IZ BiH stavlja kontra terora i zloupotrebe islama u svrhu mobilizacije pojedinih teroristickih formacija....bas laznim pozivom na vjeru.

Svjesnost trenutka, i poruke, koju ce odaslati ovim cinom, reis je donjeo valjanu odluku.

Ti, ili bilo ko, ako mislite da cete biti manji muslimani ako se namaz pomjeri 5min. :shock: :D ....onda vjeru shvatate toliko plitko i plasticno, da je smijesno.

Uostalim, sta mislis, da l' bi reis IZ visio na drvetu da kojim slucajem, SF :D isil preuzme kontrolu nad zakonima ove zemlje? Naravno da bi, ko i vecina BH tradicionalne uleme. Jasno je sve. Prirodno je da IZ BiH bude na kontra strani militarizaciji nekih 'ucenja' u islamu, i ovih para-frakcija, i terorizma.

Ovo je dobro za sve muslimane u BiH, i cijelu BiH.

Uostalom, smeta ti ova odluka? Ok, trazi da te reis primi, pisi mu mail kritike, il' klanjaj mimo termina kojeg je nalozio reis. Ko ti sta moze zabraniti, cak i ako od nicega problematicnog, pokusavas praviti frku. Bespotrebno, radi 5min.razlike u pocetku namaza. Vjera, namjerno ne pisem religija, je iznad tih 'sitnih' formi.

al hajmo o svemu panetovati, i kontrirati, nebi li djelovali intelektualnije :D
Koliko vidim- samo Reis Kavazović ovdje ispada pametnjaković i intelektualac, pa pravi presedan....dok niti jedan drugi Rijaset svijeta, niti jedna Ulema - ne izdaje saopštenja o pomjeranju namaskog vakta.
zeina

#2343 Re: Pariz

Post by zeina »

animals wrote:
zeina wrote:Reis se ovakvim jednostranim odlukama igra sa vatrom, ne bi me iznenadilo da se sutra i kod nas desi nešto slično kao u Francuskoj, umjesto da se distancira ili eventualno izjavi saučešće on ide da se igra sa islamskim propisima kako bi se uvukao Zapadu što više, nek nam je Bog na pomoći sa ovakvim budalama od lidera na svim nivoima uključujući i ovog vjerskog
Kakvi su to propisi, i sta ce se desiti ako se prekrse..
Neće ništa, ne fali ništa da se odloži par minuta, ali hajde ti to objasni ovima iz ISIL-a, mnogo normalnih ljudi je izrevoltirano reisovom odlukom jer je smatraju licemjernom i dupelizačkom, a možeš tek zamisliti kako će to ovi iz ISIL-a sshvatiti, nek nam je Bog na pomoći
uglavnomja

#2344 Re: Pariz

Post by uglavnomja »

beniciodeltoro wrote:

Fuj za ovu odluku

:lol: :lol:

tito dragi
ti, zejna, lsd ...

bosanci JESU dio zapadnog svijeta.
vjera je tvoj PRIVATNI identitet
ako hoces da klanjas u 12, klanjaj ...

koliko ljudi ide klanjat podne radnim danoom? nezaposleni i zaposleni u vjerskim institucijama, placeni da nosaju krake tole i brade? u promilima ili 0,nesto promila? mislis da su oni vaznji od ostatka populacije koja ce da stane i suti?
valjuga

#2345 Re: Pariz

Post by valjuga »

It_is_a_Leclerc wrote:Vi ste nas pobrkali s nekim ko boji se ili, ne daj Bože, uzmiče pred škrabotinama bubuljičavih studenata sa wordpres domenom.
100%
:thumbup: :thumbup:
jao_situacije

#2346 Re: Pariz

Post by jao_situacije »

sha_ba wrote:
jao_situacije wrote:oboriš im stranicu
a da im kazes SHIBE :? :mrgreen:
ja sam radikalan ja odmah stranicu oborim :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#2347 Re: Pariz

Post by It_is_a_Leclerc »

Bosanski muslimani, Bošnjaci, jesu i bit će dio evropskog kulturno, civilizacijskog kruga. Mi ćemo sutra, zajedno sa stotinama miliona naših evropskih prijatelja, stajati i ćuteći odati počast žrtvama ovog zločina. A onda ćemo se zaputiti na namaz (ko želi) kojeg možemo klanjati sve do 14h. Ja znam da mnoge to boli i mnogima to smeta, ali to je tako.

P.S. Pa dajte ljudi ne pričajte gluposti. Niko ne pomjera NAMAZ, već ezan. Tobe jarabi, šta ja vama moram objašnjavati. :facepalm:
animals

#2348 Re: Pariz

Post by animals »

zeina wrote:
animals wrote:
zeina wrote:Reis se ovakvim jednostranim odlukama igra sa vatrom, ne bi me iznenadilo da se sutra i kod nas desi nešto slično kao u Francuskoj, umjesto da se distancira ili eventualno izjavi saučešće on ide da se igra sa islamskim propisima kako bi se uvukao Zapadu što više, nek nam je Bog na pomoći sa ovakvim budalama od lidera na svim nivoima uključujući i ovog vjerskog
Kakvi su to propisi, i sta ce se desiti ako se prekrse..
Neće ništa, ne fali ništa da se odloži par minuta, ali hajde ti to objasni ovima iz ISIL-a, mnogo normalnih ljudi je izrevoltirano reisovom odlukom jer je smatraju licemjernom i dupelizačkom, a možeš tek zamisliti kako će to ovi iz ISIL-a sshvatiti, nek nam je Bog na pomoći
Pa zar imu Bosni takvi..
vecina ovdje pise kako su nase vehabije mirne i nikoga ne diraju..
one crne zastave u Maoci, su onako radi reda..
gdje su oni sto brane Maocu i slicne..
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2349 Re: Pariz

Post by -LIBERO- »

Mislis da je on sam donjeo tu odluku, il se mozda konsultovao sa ljudima iz vrha IZ?

Tebe niko ne obavezuje da ovo ispostujes. Klanjaj u 12. Pisi mu protestni mail. Ili nesto vec...

Ja mislim da je ovo ok odluka. Bas zbog stvari koje sam napisao u tom postu koji si citirao. :thumbup:
sha_ba

#2350 Re: Pariz

Post by sha_ba »

jao_situacije wrote: ja sam radikalan ja odmah stranicu oborim :mrgreen:
sU cim? torbicom? :mrgreen: :kiss:
Post Reply