Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
- tututuuuu
#2326 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Kako djecu koriste.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2327 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ali bas naivna ova murijatututuuuu wrote:Evo malo i da se nasmijemo u ovim turobnim vremenima.
Dobri su mi ovi arhitekti, osobito od 3.25.
-
broj dva
#2328 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
_BataZiv_0809 wrote:Ali bas naivna ova murijatututuuuu wrote:Evo malo i da se nasmijemo u ovim turobnim vremenima.
Dobri su mi ovi arhitekti, osobito od 3.25.
Samo sadisti i maloumnici se mogu muci tudjoj ismijavati a vi pogledajte koji ste.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2329 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ja se ismijavam patroli milicije od 5 clanova koja misli zaustaviti gomilu.broj dva wrote:
Samo sadisti i maloumnici se mogu muci tudjoj ismijavati a vi pogledajte koji ste.
-
broj dva
#2330 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
-----_BataZiv_0809 wrote:Ja se ismijavam patroli milicije od 5 clanova koja misli zaustaviti gomilu.broj dva wrote:
Mozda sam pogresnog covjeka zahvatio u citatu (i onda se izinjavam) ali ja nisam vidio nista smjesno a ovaj pokusaj jeftinog rasistickog humora sa primjesama Benni Hill muzike je gadan i ni malo smjesan. Kao vidi divlje rulje imigranata, vidi im glave, vidi kako se mlate oko kese hrane....
Puna mi je neka stvar vise ovog nevjerovatnog rasizma i nedostatka humanosti.
Nije da nema belaja i problema sa imigrantima, nije da nema varalica, kriminalaca, silovatelja ili cak i terorista ali brate stotine hiljada ljudski bica dolaze gladni i bjedni i prestraseni i traumatizirani ali nema veze hajmo im se smijat...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2331 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Nema problemabroj dva wrote: -----
Mozda sam pogresnog covjeka zahvatio u citatu (i onda se izinjavam) ali ja nisam vidio nista smjesno a ovaj pokusaj jeftinog rasistickog humora sa primjesama Benni Hill muzike je gadan i ni malo smjesan. Kao vidi divlje rulje imigranata, vidi im glave, vidi kako se mlate oko kese hrane....
Nije da nema belaja i problema sa imigrantima, nije da nema varalica, kriminalaca, silovatelja ili cak i terorista ali brate stotine hiljada ljudski bica dolaze gladni i bjedni i prestraseni i traumatizirani ali nema veze hajmo im se smijat...
U principu nije ovo nista neukusnije od ekspolatacije ljudske patnje sa drugim ciljem. Meni je potpuno isto kada se ove ljude zeli prikazati ISKLJUCIVO kao nemocne zene i djecu, kao ISKLJUCIVO buduce doktore i inzinjere, i kad se zele prikazati kao ISKLJUCIVO kriminalci, teroristi i varalice.
Stoga, koliko god bio neukusan ovaj video (a neukusan je preko svake granice), neukusna je i silna patetizacija situacije. Mislim da se razumijemo.
Kao ljudsko bice iteako razumijem i osjecam bol svakoga ko je morao napustiti rodnu grudu i otisnuti se u dalek i neizvjestan put. Kao sto sam i svjestan da sve ovo ima svoje duboke razloge i jos dublje posljedice i da nista nije slucajno.
- tututuuuu
#2332 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Upravo tako. I to je ono sto ljudi ismijavaju (pa tako i ja). Tako i ovaj mali na slici sto "place" je kruzio netom cini mi se jer su kamere uhvatile trenutak koji su zeljele. Tako i zadnji tip na slici sto obara zenu i bebu je u mnogim clipovima editiran (pa tako i u ovdje postavljanim), pa je tako izbacen dio gdje on baca zenu i dijete na tracnice, a ostavljen je samo dio klipa gdje ga policija odvlaci od uplakane zene i bebe i dobije se upravo suprotna slika od onog sto se stvarno dogodilo itd... Cisti medijski spinovi koji u krajnjoj liniji imaju kontraucinak._BataZiv_0809 wrote:Nema problemabroj dva wrote: -----
Nije da nema belaja i problema sa imigrantima, nije da nema varalica, kriminalaca, silovatelja ili cak i terorista ali brate stotine hiljada ljudski bica dolaze gladni i bjedni i prestraseni i traumatizirani ali nema veze hajmo im se smijat...![]()
U principu nije ovo nista neukusnije od ekspolatacije ljudske patnje sa drugim ciljem. Meni je potpuno isto kada se ove ljude zeli prikazati ISKLJUCIVO kao nemocne zene i djecu, kao ISKLJUCIVO buduce doktore i inzinjere, i kad se zele prikazati kao ISKLJUCIVO kriminalci, teroristi i varalice.
Stoga, koliko god bio neukusan ovaj video (a neukusan je preko svake granice), neukusna je i silna patetizacija situacije. Mislim da se razumijemo.
Kao ljudsko bice iteako razumijem i osjecam bol svakoga ko je morao napustiti rodnu grudu i otisnuti se u dalek i neizvjestan put. Kao sto sam i svjestan da sve ovo ima svoje duboke razloge i jos dublje posljedice i da nista nije slucajno.
Drugi klip pokazuje kako su druge kamere snimile poprilicno drugaciju stvarnost od one koju prezentiraju mnogi mediji, pa se tako vidi kako ovi ljudi uplakanu djecu doslovno vuku prema policiji sa suzavcima itd... Takvi ljudi su isto usli u EU, raditi ce sigurno i dalje pizdarije i zbog njih ce upravo stradati oni posteni i koji su samo zeljeli pobjeci tamo gdje ce imati nekakve sanse za normalan zivot.
- Sanjarko
#2333 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ovi boldani su Elite._BataZiv_0809 wrote:
Nema problema![]()
Tih je u svim narodima/ljudima malo.
Samo ne znam tacno koliko ono ljudi ima IQ od 125+
mozda oko 4-5% ljudi.
Normala da nisu Elite nije ni 95% Europejaca i Zapadnjaka.
Ali se Europejci i Zapadnjaci stalno prikazuju ko Elite.
Ko da su Obicni/Ne Elitni po Europi i Zapadu svi Elite.
"Stoka sitnog zuba"-Tuđmanov citat, "umislila na Zapadu i Europi da je Elita".-Moj Citat.
Žalosno ali istina, umislili da su bolji.
Aha blizu sam bio oko 5%.
About 5 percent of the population scores above 125, and 5 percent below 75.
about 5 percent of the population scores above 125.
https://en.wikipedia.org/wiki/Intelligence_quotient
https://en.wikipedia.org/wiki/IQ_classification
Pozdrav.
- Edin H.
- pirmin
#2335 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Upravo toVizionar 1985 wrote: Normala da nisu Elite nije ni 95% Europejaca i Zapadnjaka.
Ali se Europejci i Zapadnjaci stalno prikazuju ko Elite.
Ko da su Obicni/Ne Elitni po Europi i Zapadu svi Elite.
"Stoka sitnog zuba"-Tuđmanov citat, "umislila na Zapadu i Europi da je Elita".-Moj Citat.![]()
Žalosno ali istina, umislili da su bolji.
- Sanjarko
#2336 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ma Europska Favela.
Nuto ovo.
Anna Holligan=Huligan
Eto i ta porodica napredovala od kriminala do novinarstva.
Bila na zlu glasu davno.
Navodno od njihovog prezimena potice ta rijec/pojam.
Citao davno nesto o tome.
- Sanjarko
#2337 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
https://www.google.ba/search?q=Holligan ... ygOPo5fYBAVizionar 1985 wrote:Ma Europska Favela.
Nuto ovo.
Anna Holligan=Huligankao Huligani.
Bila na zlu glasu davno.
Eto je cetvrta po redu.
- Sanjarko
#2338 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=HolliganVizionar 1985 wrote:https://www.google.ba/search?q=Holligan ... ygOPo5fYBAVizionar 1985 wrote:Ma Europska Favela.
Nuto ovo.
Anna Holligan=Huligankao Huligani.
Bila na zlu glasu davno.
Eto je cetvrta po redu.
Mozda.
Mozda ne.
Ko zna.
Radi stigme se dosta toga mijenja.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2339 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
http://www.avaz.ba/clanak/222822/mapa-n ... gore-i-bih
čini se kako je bilo jasno
a to su mnogi upozoravali da će kad tad krenuti preko hercegovine i dalmacije ( mada i dalje sumnjam ali eto)
što bi se reklo hik rodus hik salto
da se na licu mjesta pokaže kakvi smo ili kakvi želimo biti a kakvi zapravo jesmo
čini se kako je bilo jasno
a to su mnogi upozoravali da će kad tad krenuti preko hercegovine i dalmacije ( mada i dalje sumnjam ali eto)
što bi se reklo hik rodus hik salto
da se na licu mjesta pokaže kakvi smo ili kakvi želimo biti a kakvi zapravo jesmo
-
ST11
#2340 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Quotat ću samog sebe od prije nekoliko dana i budite sigurni, da će biti političari nakon prvih lijepih riječi odjednom sasvim zaprepaščeni, šta se dogadja u državi, kao što su europski loleki bili pola godine ... pa ni sada nije baš drugačije.
ST11 wrote:Samo nemojte vjerovati politicarima, da su spremni na migrantski talas, jer nemaju pojma, sta ih ceka.
- insomnia78
#2341 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Kaze Francuska da ako Eng odluce izaci iz EU prestaje i njihova "obaveza" zadrzavanja imigranata u Calais-u 
- BHCluster
#2342 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
NATO "PROČITAO" PUTINA I ASADA: "Žele izbjeglicama destabilizirati Evropu"
Visoko rangirani zapovjednik NATO-a general Philip Breedlove optužio je Putina da namjerno potiče izbjegličku krizu kako bi Europu preplavio izbjeglicama i destabilizirao kontinent, piše Daily Mail.
Breedlove je rekao kako velik broj sirijskih izbjeglica ima razarajući učinak na Evropske zemlje, a sve to stavlja Rusiju u bolji položaj.
Posljednjih dana na hiljade izbjeglica luta Grčkom, a država im smještaj osigurava na nogometnim stadionima jer nema dovoljno zatvorenih prostora da ih se sve smjesti.
Breedlove je optužio Rusiju da pomaže Asadu da izbjegličku krizu pretvore u oružje protiv Zapada.
Breedlove, koji je inače glavni zapovjednik evropske komande vojske SAD-a, tvrdi da je izbjeglička kriza skrenula pažnju evropskih zemalja sa drugih zadataka.
"Oružje koje koristi Asad, kao i neprecizno gađanje koje koriste ruske snage. Ne vidim nijedan drugi razlog za to osim da se izazove kriza i da izbjeglice postanu problem nekoga drugoga", rekao je Breedlove.
Visoko rangirani zapovjednik NATO-a general Philip Breedlove optužio je Putina da namjerno potiče izbjegličku krizu kako bi Europu preplavio izbjeglicama i destabilizirao kontinent, piše Daily Mail.
Breedlove je rekao kako velik broj sirijskih izbjeglica ima razarajući učinak na Evropske zemlje, a sve to stavlja Rusiju u bolji položaj.
Posljednjih dana na hiljade izbjeglica luta Grčkom, a država im smještaj osigurava na nogometnim stadionima jer nema dovoljno zatvorenih prostora da ih se sve smjesti.
Breedlove je optužio Rusiju da pomaže Asadu da izbjegličku krizu pretvore u oružje protiv Zapada.
Breedlove, koji je inače glavni zapovjednik evropske komande vojske SAD-a, tvrdi da je izbjeglička kriza skrenula pažnju evropskih zemalja sa drugih zadataka.
"Oružje koje koristi Asad, kao i neprecizno gađanje koje koriste ruske snage. Ne vidim nijedan drugi razlog za to osim da se izazove kriza i da izbjeglice postanu problem nekoga drugoga", rekao je Breedlove.
-
prog321
#2343 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
EURO je jedina prijetnja dominaciji dolara.
I destabilizacija EU zajednice ide najviše Amerima u korist.
-
ST11
#2344 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Donald Tusk je u Grckoj pozvao nelegalne (*nezakoniti) ekonomske migrante, neka ne dolaze vise u Europu, neka ne reskiraju, neka ne vjeruju svercerima i neka ne bacaju novac za to, jer ce ih se vracati natrag, odakle su dosli. Znaci u politickim krugovima, pa i na slovenackoj welcome lijevoj RTV poceli su koristiti termin nelegalni migranti, sta vidim danas prvi put.
http://www.rtvslo.si/evropska-unija/tus ... opo/387276
http://www.rtvslo.si/evropska-unija/tus ... opo/387276
- Challenger__
#2345 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Imigrantski proces diktira NATO-članica Turska (samim tim USA), a ljudi bježe iz država koje su razorile USA, što kroz intervencije (Afganistan, Irak, Libija), što change-regime politikom (Sirija).prog321 wrote:EURO je jedina prijetnja dominaciji dolara.
General laže kao pas, pa ko povjeruje-povjeruje.
- Challenger__
#2346 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Aktuelne migracije su, dakle, direktna posljedica destruktivne politike USA i satelita u Magrebu, Bliskom i Srednjem istoku, a danas su migracije oružje hibridnog rata.
No more, no less.
No more, no less.
- AleksoMKD
#2347 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Siguran sam da se Putin smeska u brk ali da je namerno isplanirano je glupost. Da ne spominjemo sto su izbeglice krenule pre Ruske intervencije.
- Challenger__
#2348 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Jasno. Ovakve izjave ciljaju priglupi polusvjet (omiljena ciljna grupa američkih politika) koji ima predispozicije da kriminalizuje pogrešnu stranu. BTW, o migracijama kao oružju hibridnog rata davno su ispisani izuzetni radovi.AleksoMKD wrote:Siguran sam da se Putin smeska u brk ali da je namerno isplanirano je glupost. Da ne spominjemo sto su izbeglice krenule pre Ruske intervencije.
Primjer:

Pazi, migracije kao instrument "korekcije" i političkog "ubjeđivanja".
- AleksoMKD
#2349 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Rusi se obratili generalu kao "ekspertu za bombardovanje Avganistanskih svadbi"Challenger__ wrote:Jasno. Ovakve izjave ciljaju priglupi polusvjet (omiljena ciljna grupa američkih politika) koji ima predispozicije da kriminalizuje pogrešnu stranu. BTW, o migracijama kao oružju hibridnog rata davno su ispisani izuzetni radovi.AleksoMKD wrote:Siguran sam da se Putin smeska u brk ali da je namerno isplanirano je glupost. Da ne spominjemo sto su izbeglice krenule pre Ruske intervencije.
Primjer:
Pazi, migracije kao instrument "korekcije" i političkog "ubjeđivanja".
A ovo je teska glupost.
-
prog321
#2350 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Turska a i Grcka su americki igraci.
Da oni zatvore granice,ne bi niko prosao.
Rusima mozda jeste drago da se EU klima, ali sigurno im nije drago ako kroz to USA jaca.
Da oni zatvore granice,ne bi niko prosao.
Rusima mozda jeste drago da se EU klima, ali sigurno im nije drago ako kroz to USA jaca.