Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Locked
Rugafet

#2326 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Rugafet »

Ja znam sta bi sa njim i slicnim i kako postupat u zatvoru...jos da me puste pijanog tada postajem bas kreativan i raspolozen
insomnia78

#2327 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by insomnia78 »

Ti si mogo karijeru 90-tih napraviti
Rugafet

#2328 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Rugafet »

ihhhh gdje bi mi kraj bio
Gojeni H

#2329 Re: RE: Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Gojeni H »

Maharadza wrote:
Gojeni H wrote:

I s jedne i s druge strane mu trebalo malo mater hebat' ... on bi ovaj ponosni narod rado pretvorio u praznoglavo i nepismeno roblje.
To posljednje je već odavno dokazao narod tako što bira sda izdajničku mafiju, najgoru pošast po Bošnjake i Bosnu u historiji...
Netacno, ili bolje receno - samo djelimicno tacno.
SDA je izabrala manjina, zahvaljujuci apstinentima, i gomilama egoizma u skoro svakoj opozicionoj stranci ...
+ Fanatasticnoj strategiji kojom SDA samo treba uvjeriti narod da su su drugi isti (autorska prava za zadnju recenicu pripadaju @ultima palabra, samo da se zna).

Pocinjem da vjerujem da bi ovoj zemlji najbolje godio dvopartijski sistem.
hAZNADAR

#2330 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by hAZNADAR »

Gojeni H wrote:
SkyLimit wrote:Tuzla prepuna plakata koji najavljuju(možda je već i održano) predavanje "šejha" Kuduzovića. Ja zaista ne razumijem kako je uopće takvim osobama dozvoljeno javno djelovanje.

Sjećate se kad se (konačno) podigla neka prašina u vezi snimka gdje on govori da treba ubiti bespogovorno svakog ko uvrijedi Muhameda a.s. On i portali privrženi fašističkoj vehabijskoj ideologiji su to mirno obrazložili time da oni nisu mislili da to treba raditi u BiH sa trenutnim političkim uređenjem, već da bi se to primjenjivalo u pravoj pravcatoj islamskoj šerijatskoj državi, koju on svakako vidi kao najbolje državno uređenje. I na tome se završilo.

Zamišljam situaciju u SAD ili Njemačkoj: Izađe neonacista u javnost sa stavom da treba sve Jevreje pobiti. I uhapse ga(za razliku od kako se radi kod nas) a on na sudu iznese argument u svoju odbranu: "Znate, nismo mi mislili da treba ubijati Jevreje u trenutnoj SAD/Njemačkoj, već u eventualno nacističkoj SAD/Njemačkoj za kakvu se ja zalažem". Da li bi mu prošla ta odbrana!?
S jedne strane, ne mozes mu nista dok ne krsi zakon.
S druge strane ... ako je on onaj sto prijeti, onda ga treba malo u tvorza.

I s jedne i s druge strane mu trebalo malo mater hebat' ... on bi ovaj ponosni narod rado pretvorio u praznoglavo i nepismeno roblje.

Problem je sto narod koji se osjeca kao zrtva i koji jeste ugozen - time opravdava svoj ekstremizam.
Problem sa vehabijama je taj sto u blizini postoje gori ekstremisti - odnosno cetnici.

I dok je cetnika - vehabije imaju odrijesene ruke, prostor,.. i nema kritike.
Znaci - problem je u intelektu naseg naroda. Kada ne mozes objasniti obicnom covjeku da je vehabizam zlo koje se mora rjesavati odvojeno od ostalih eksremizama u BiH - onda gledaj i placi.
Narod ce skontati koliko je zo vehabizam samo onda kada vehabije dodju na vlast - makar u jednoj opcini.
omega369

#2331 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by omega369 »

Ma ja, cim Dodik negdje dobije po nosu odnah na klixu ozive teme o arapima, vehabijama.... incrsting :)
jahh

#2332 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by jahh »

Mrzitelji islama bas aktivni po forumima. To i rade po vazdan, mržju po internetu prosipaju.
sunceKOtepsija

#2333 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by sunceKOtepsija »

jahh wrote:Mrzitelji islama bas aktivni po forumima. To i rade po vazdan, mržju po internetu prosipaju.
Mrzitelji islama, i svega ostaloga sto se ne uklapa u njihov svjetonazor, su itekako aktivni, kako u virtualnom - tako i u realnom svijetu, dokle god kapaju petrodolari:

Radikali od imama IZBiH napravili mete!
http://m.avaz.ba/clanak/269259/radikali ... avili-mete
jahh

#2334 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by jahh »

sunceKOtepsija wrote:
jahh wrote:Mrzitelji islama bas aktivni po forumima. To i rade po vazdan, mržju po internetu prosipaju.
Mrzitelji islama, i svega ostaloga sto se ne uklapa u njihov svjetonazor, su itekako aktivni, kako u virtualnom - tako i u realnom svijetu, dokle god kapaju petrodolari:

Ono kad Avaz-om dokazuješ svoje tvrdnje. :-)
sunceKOtepsija

#2335 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by sunceKOtepsija »

jahh wrote:
sunceKOtepsija wrote:

Ono kada trebam vjerovati tebi, a ne svojim usima i ocima :roll:

Kuduz je za Ljakica umjeren, a poziva na ubijanje "novotara", koji mu "prljaju akidu"...A "novotar" je svako ko ne prihvata njihovu ideologiju.
Rugafet

#2336 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Rugafet »

sunceKOtepsija wrote:Kuduz je za Ljakica umjeren, a poziva na ubijanje "novotara", koji mu "prljaju akidu"...A "novotar" je svako ko ne prihvata njihovu ideologiju.
Ma neee, 'mrzitelji islama' (izraz, izmisljen bas od kuduzovica i njemu slicnih) su oni koji osudjuju njegov (njihov) nacin razmisljanja kojima truje bosnjake. Ovo o prljanju akide je samo jedan u nizu izjava za koje se inace ide na robiju.
Ukratko, svi koji se ne slazu sa njima i ne prihvataju njihov nacin tumacenja islama je 'mrzitelj' i novotar i treba da ga se zapali, raznese, obezglavi i sl. Vidis da su oni fini. "Mrzitelji' ne valjaju.
jahh

#2337 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by jahh »

sunceKOtepsija wrote:
jahh wrote:
sunceKOtepsija wrote:[

Ono kada trebam vjerovati tebi, a ne svojim usima i ocima :roll:

Kuduz je za Ljakica umjeren, a poziva na ubijanje "novotara", koji mu "prljaju akidu"...A "novotar" je svako ko ne prihvata njihovu ideologiju.
Gdje sam ja napisao da vjeruješ meni? Nisam pisao ni neke teze ni zaključke pa da imaš u nešto vjerovati.

A što se tiče odgovara - problem diskusija i rasprava po internetu je što ne mogu znati na čemu si ti i kakvi su tvoji stavovi, pa ne znam da li da diskutujem sa tobom kao ateisti, kršćanu, čovjeku koji ima nešto od islama, muslimanu itd.

Generalno .. kao čovjeku .. otvoriš tekst od Zijada koji je igrom slučaja pisan prije 5 godina, a sad je aktueliziran jer su dobili vjetar u leđa. Pročitaš tekst. Vidiš da nema nikakve veze sa ovim iz Avaza.

'Legitimne mete' i slično - senzacionalističi naslovi za koje bi se u pravnoj državi odgovaralo. Smatram da od internet rasprava i diskusija nema nikakve fajde, ljepljenjem linkova i pljuvanjem po drugim. Na kafu za finu diskusiju uvijek bujruma ima.
insomnia78

#2338 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by insomnia78 »

Image
sunceKOtepsija

#2339 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by sunceKOtepsija »

jahh wrote: Gdje sam ja napisao da vjeruješ meni? Nisam pisao ni neke teze ni zaključke pa da imaš u nešto vjerovati.

A što se tiče odgovara - problem diskusija i rasprava po internetu je što ne mogu znati na čemu si ti i kakvi su tvoji stavovi, pa ne znam da li da diskutujem sa tobom kao ateisti, kršćanu, čovjeku koji ima nešto od islama, muslimanu itd.

Generalno .. kao čovjeku .. otvoriš tekst od Zijada koji je igrom slučaja pisan prije 5 godina, a sad je aktueliziran jer su dobili vjetar u leđa. Pročitaš tekst. Vidiš da nema nikakve veze sa ovim iz Avaza.

'Legitimne mete' i slično - senzacionalističi naslovi za koje bi se u pravnoj državi odgovaralo. Smatram da od internet rasprava i diskusija nema nikakve fajde, ljepljenjem linkova i pljuvanjem po drugim. Na kafu za finu diskusiju uvijek bujruma ima.
To ti, kao, branis Ljakica?! A da malo odes na youtube i poslusas njegove "vazove"? Ono, ako si njegovih stavova, onda nista - ne moras odgovarati...

Nego, hajde ti meni odgovori kao covjeku, ima li ovdje pozivanja na ubijanje i da li se, po tvom misljenju, "legitimiziraju mete" i da li bi se u pravnoj drzavi odgovaralo za ovo?! (Od 1:30)

sunceKOtepsija

#2340 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by sunceKOtepsija »

insomnia78 wrote:Image
:lol: :lol: :thumbup:
jahh

#2341 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by jahh »

sunceKOtepsija wrote:
jahh wrote: Gdje sam ja napisao da vjeruješ meni? Nisam pisao ni neke teze ni zaključke pa da imaš u nešto vjerovati.

To ti, kao, branis Ljakica?! A da malo odes na youtube i poslusas njegove "vazove"? Ono, ako si njegovih stavova, onda nista - ne moras odgovarati...

Nego, hajde ti meni odgovori kao covjeku, ima li ovdje pozivanja na ubijanje i da li se, po tvom misljenju, "legitimiziraju mete" i da li bi se u pravnoj drzavi odgovaralo za ovo?! (Od 1:30)

Pretpostavljam da si mislio na ovo od oko 1:37, gdje je autor videa isjekao jedan dio govora i samo njega stavio tako da se ne moze cuti prije i poslije ovoga sta je rekao. Pa sam uzeo da preslusam sve, i ovaj dio uopste nema u ovom videu. Ako nadjes gdje ima stavi.

Helem, kad Kuduzovic prica u ubistvima, vecinom to i sam naznaci, to se odnosi na pravo u serijatskoj drzavi. Tj. pojedinac neće nikad izvšavati to ubistvo, već nakon što kadija presudi, namjesnik/halifa naredi dzelatu da izvrsi to ubistvo. Pojedincu to nije dozvoljeno raditi. I to je šerijatsko pravo / zakon.

U demokratiji (u nekim državama) imaš smrtne kazne, u komunizmu. Ima i u šerijatu. Helem, dosta od mene ovdje. Ako hoćeš mozemo jednom uzivo sjesti i popricati na ovu temu.
sunceKOtepsija

#2342 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by sunceKOtepsija »

jahh wrote:
sunceKOtepsija wrote:

Pretpostavljam da si mislio na ovo od oko 1:37, gdje je autor videa isjekao jedan dio govora i samo njega stavio tako da se ne moze cuti prije i poslije ovoga sta je rekao. Pa sam uzeo da preslusam sve, i ovaj dio uopste nema u ovom videu. Ako nadjes gdje ima stavi.

Helem, kad Kuduzovic prica u ubistvima, vecinom to i sam naznaci, to se odnosi na pravo u serijatskoj drzavi. Tj. pojedinac neće nikad izvšavati to ubistvo, već nakon što kadija presudi, namjesnik/halifa naredi dzelatu da izvrsi to ubistvo. Pojedincu to nije dozvoljeno raditi. I to je šerijatsko pravo / zakon.

U demokratiji (u nekim državama) imaš smrtne kazne, u komunizmu. Ima i u šerijatu. Helem, dosta od mene ovdje. Ako hoćeš mozemo jednom uzivo sjesti i popricati na ovu temu.
Znao sam :roll: Usput, niko nije nista namjerno isjekao, ovo je njegovo predavanje koje je postavio njegov sljedbenik. Serijat veze nema sa ovim sta oni propagiraju, ovo je "serijat" njihovog ucitelja Muhammeda ibn Abdulvehaba. Ovakva predavanja i nakaradna tumacenja diniislama proizvode ubice i samoubice kakve smo u prilici gledati sirom dunjaluka.

Samo je pitanje kada i gdje ce kome zatrebati da napravi haos.
KB9

#2343 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by KB9 »

stoka koja treba bit izbacena iz drzave

nasa drzava je u totalnom ofsajdu al su oni previse i za nasu nakaradnu drzavu
SkyLimit

#2344 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by SkyLimit »

vise nema otpora kao nekad, sad se kao po svom sire

XXS

#2345 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by XXS »

SkyLimit wrote:vise nema otpora kao nekad, sad se kao po svom sire

Najbolje je kad na kraju kaze:
"Oni hoce da mi nase zene gonimo da nisu niko i nista"

I onda kazu Bosanac glup. :wink:
Smail Aga Cengic

#2346 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Smail Aga Cengic »

Najgore nesto sto nam se poturilo od dolaska Vlaha na ove prostore. Ta sekta mora biti odbijena od svakog normalnog Bosnjaka. Saudisjki sektasi koji prave probleme nacijama sa vecinom islamskim stanovnistvom koji bi se korpistili po potrebi za ratovanje, konvencionalno ili gerilsko, protiv rezima koji se usprotive bankarskim interesima.
Šunj

#2347 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Šunj »

Smail Aga Cengic wrote:Najgore nesto sto nam se poturilo od dolaska Vlaha na ove prostore. Ta sekta mora biti odbijena od svakog normalnog Bosnjaka. Saudisjki sektasi koji prave probleme nacijama sa vecinom islamskim stanovnistvom koji bi se korpistili po potrebi za ratovanje, konvencionalno ili gerilsko, protiv rezima koji se usprotive bankarskim interesima.
Nisu ni ovi novokompanovani bolji:

http://www.rtvbn.com/3849521/majka-i-si ... i-hladnoce
Majka i sin umrli od gladi i hladnoće
U naselju Lozovik u Smederevu juče u popodnevnim satima pronađena su smrznuta tela Ankice T. (80) i njenog sina Žike T. (51).

Njihova beživotna tijela pronašao je komšija, policija pretpostavlja da su preminuli od posljedica smrzavanja i gladi.

O tom slučaju obaviješteno je Više javno tužilastsvo u Smederevu, a kako su naveli u MUP, tužilac nije naložio obdukciju.
Smail Aga Cengic

#2348 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Smail Aga Cengic »

Šunj wrote:
Smail Aga Cengic wrote:Najgore nesto sto nam se poturilo od dolaska Vlaha na ove prostore. Ta sekta mora biti odbijena od svakog normalnog Bosnjaka. Saudisjki sektasi koji prave probleme nacijama sa vecinom islamskim stanovnistvom koji bi se korpistili po potrebi za ratovanje, konvencionalno ili gerilsko, protiv rezima koji se usprotive bankarskim interesima.

U naselju Lozovik u Smederevu juče u popodnevnim satima pronađena su smrznuta tela Ankice T. (80) i njenog sina Žike T. (51).

Njihova beživotna tijela pronašao je komšija, policija pretpostavlja da su preminuli od posljedica smrzavanja i gladi.

O tom slučaju obaviješteno je Više javno tužilastsvo u Smederevu, a kako su naveli u MUP, tužilac nije naložio obdukciju.
?
Šunj

#2349 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Šunj »

Smail Aga Cengic wrote:
Šunj wrote:

?
Zasto upitnik? Valjda drzava treba da se pobrine za ljude koji nemaju sta da jedu.
Vehabije treba protjerati iz Bosne i Hercegovine. Nisu nam potrebni, ni oni, a ni Saudijska Arabija. Cista gluma i provokacije, na jednoj strani glume da su muslimani, a privano piju alkohol, svaleraju se, kockaju, samo se zapitajte kako tretiraju strance iz Indije, Pakistana, Etiopije i drugih zemalja, pa ce ti sv biti jasno.

Ovako nesto nam nije potrebno:
Image
Šunj

#2350 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Šunj »

Vehabije treba protjerati iz Bosne i Hercegovine. Nisu nam potrebni, ni oni, a ni Saudijska Arabija. Cista gluma i provokacije, na jednoj strani glume da su muslimani, a privano piju alkohol, svaleraju se, kockaju, samo se zapitajte kako tretiraju strance iz Indije, Pakistana, Etiopije i drugih zemalja, pa ce ti sv biti jasno.
Image

Ovako nesto nam nije potrebno:
Image[/quote]
Saudi prince and sons park a party yacht off the Bodrum coast. Photos from Turkish media:
Image
Image
Image
Image
Last edited by Šunj on 20/01/2017 13:28, edited 1 time in total.
Locked