Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
O'zone wrote:
Ponos Vožda koji tvrdi da u njegovj voždovini nije stanje elementrane nepogode nego samo u Federaciji. Tip nije normalan
Novinari PTPC-a sa terena se javljaju sa pažljivo odabranom lokacijom, čitaju već napisani izvještaj, a gosti koji daju intervjue su pažljivo odabrani...
Ukratko...Vožd je toliko straha unio da je to toliko očigledno...
al barem se javljaju... dok na sarajevskim medijima pice safunice... jer nedaj boze da oni izadju na teren dok ih neko nije podmazo i dao im pripremljenu vijest... bas sramota, jebote kad mi ko kaze da je novinar... ja ga sad gledam kao najobicnijeg kriminalca, manja je sramota priznati da si diler nego novinar u sarajevu...
Rekose mi da u halidovom motelu u semizovcu ima neke male djece u pidzamama zamotanim u deke...ko ima blizu treba djecije odjece, pelena i svega ostalog
Sanski Most-Prijedor i Sana-Ključ su teško prohodniNe krećite se ovim putem ako ne morate.Sana nastavi li padati ovako Sanski Most će poplaviti.Ima već 3-4 sela što su odsječena od svijeta.CZ NESPREMNA.Vjerovatno će nestati struje-Sada javili na radiu da će i vodu isključiti jer se pomiješala sa fekalijama
LieToMe wrote:Sto se tice Travnika imam informaciju da nemaju struje (preventivno iskljucena) ali kako dobih informaciju (iz druge ruke) rekose mi oni najgore tek ocekuju jer tek ide domino efekat
Struja nam nije nikako nestajala a ni voda...mozda je iskljucena samo onim kucama koje su poplavljene...a brinemo se najvise kad se snijeg pocne otapati na Vlasicu pa ce nivo rijeke neminovno ponovo porasti..jedino ako se do tada ovaj trenutni nivo ne smanji
It_is_a_Leclerc wrote:Za dijasporu, ima broj društva crvenog krsta BiH.
Za domaće, imamo lokalnce crvene krstove i punktove na kojima se prikuplja pomoć.
Hajmo ljudi, gotovo da i nema općine u BIH koja je poplavljena,a da nema evakuisano stanovništvo koje treba hranu, vodu, odjeću..
Samo crveni krst i slično, ni slučajno ni marke domaćim vlastima.
16.05.2014. 11:11 - BiH: Oko 600 ljudi iz Žepča pješači iz sela Željezno polje. Među njima su bebe i djeca, trudnice, brojni bolesni, stari i iznemogli.
guber90 wrote:Nesto ne znam da se Travnik posebno spominje, ali imam jednu osobu iz Travnika na faceu, pa je on postavio neke slike, ne izgleda bas da je i tamo naivna situacija:
LieToMe wrote:Sto se tice Travnika imam informaciju da nemaju struje (preventivno iskljucena) ali kako dobih informaciju (iz druge ruke) rekose mi oni najgore tek ocekuju jer tek ide domino efekat
Ja dobila informaciju od prijatelja ciji su roditelji u Travniku (ne znam tacno gdje) i jutros mi rece da su ok, da nemaju struje, da je poplavljeno, nije kriticno ali eto da su na oprezu...
Najteža situacija je na lokalitetu Kraljica (Vlašić), i širem području Vlašića gdje se nalaze vlasnici ovaca na planinskoj paši. Imam informacije da ih je dosta zameteno sa svojim porodicama u snježnim smetovima, da nemaju vode, struje i da im je hrana pri kraju kao i životinjama koje posjeduju. Njihovi bliski rođaci I komšije se pokušavaju na sve načine (vozilima, teškim mašinama, ratrakom) probiti do njih.
Struja nam nije nikako nestajala a ni voda...mozda je iskljucena samo onim kucama koje su poplavljene...a brinemo se najvise kad se snijeg pocne otapati na Vlasicu pa ce nivo rijeke neminovno ponovo porasti..jedino ako se do tada ovaj trenutni nivo ne smanji
Vjerujem da ti je to relativno, gdje su gasili, a gdje nisu gasili struju, jer vjerovatno su mjesta gdje je ugasena bile ugrozene trafo stanice.
16.05.2014. 11:11 - BiH: Oko 600 ljudi iz Žepča pješači iz sela Željezno polje. Među njima su bebe i djeca, trudnice, brojni bolesni, stari i iznemogli.
Ja sam pitala. Pa bože, još uvijek nije niko do njih došao
03 3 /492-778 OSnage BiH od jutros su na raspolaganju za spašavanje građana korištenjem svih resursa i helikopterskih letova. Ukoliko ste ugroženi, molimo Vas da se javite Vašim lokalnim centrima civilne zaštite na broj 121. Oni će dalje proslijediti Vaše zahtjeve, posredstvom entitetskih centara civilne zaštite, Centru za krizne situacije Ministarstva sigurnosti BiH (033/492-778), koji je jedini nadležan za kontakt sa Ministarstvom odbrane po pitanju korištenja resursa Oružanih snaga BiH. Kako bi u što kraćem roku bili realizirani Vaši zahtjevi, molimo Vas da pratite ovo uputstvo. Molimo Vas da na Vašim profilima podijelite ovu informaciju radi pomoći ugroženima.
Last edited by WildRedRose on 16/05/2014 11:39, edited 1 time in total.
Ljudi dobrog srca, da li ima neko u Doboju ko vrsi evakuaciju? Nana i mama su mi u ulici Svetog Save 91 sa ostalim stanarima i totalno su odsjeceni, niko se ne evakuise, ne vide camce niti helikoptere da pokusavaju pomoci unesrecenima. Zalihe hrane i vode ponestaju, a nana je na inzulinu. Baterije u telefonima su pri kraju. Moj broj telefona je 061 772 204, pa eto ako moze neko dati neku informaciju kome se obratiti ili ako neko moze pomoci im, unparijed hvala.
Od 10:45 sati uspostavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-1.8 Tuzla-Orašje. Od Tuzle se može i do Lukavca (starom cestom preko Bistarca). Dalje prema Doboju, kao i prema Sarajevu i Bijeljini putevi su zatvoreni.
Flad wrote:APELIRAM NA VLADU FBIH AKO NEKO CITA DA OTVORI ODMAH TRANSPARENTAN RACUN ZA POPLAVE NA KOJEM CE NAROD IZ ZEMLJE I DIJASPORA MOCI UPLACIVATI ZA POMOC TIM LJUDIMA!
Postovani, otvorite TRANSPARENTNI bankovni racun na koji ce dobronamjerni ljudi iz zemlje i inostranstva moci donirati novcana sredstva za ugrozene u poplavi i za koji ce oni biti sigurni da ce pomoc doci do onih kojima je potrebna!!