Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
insomnia78

#2326 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Ommadawn wrote:
insomnia78 wrote:
Ommadawn wrote: Aha. I to plaćaš?
Pa placam i kredit i auto, telefon, struju, internet svasta nesto al i radim.
Treba znati odrediti prioritete. U getima nije rijetkost vidjeti porse, bmw, audi...
Je. To stoji.
Ali niko ne radi na tome da to objasni nekome ko živi u getu.
Svaka budala na Zapadu može priuštiti BMW, Audi i Porše ali mora se odreći nečeg drugog. On u getu hoće da vozi to auto kao i njegov komšija. Eh, pa ako hoćeš imaš dvije tri opcije: da se zaposliš i rintaš cijeli dan u livnici ali imaš pravo da digneš kredit i vozaš se ko hadžija.
Da se školuješ nekoliko godina, imaš fin posao, izgledaš ko hadžija, živiš ko hadžija, vozaš se ko hadžija. Pa treba ti nekoliko godina do toga, moraš učiti baš.
Da dilaš drogu, kradenu robu, kradena auta prebacuješ - za par mjeseci se voziš ko hadžija.

Šta prosječan tinejdžer tad odabere?

Jer u prve dvije opcije će se kad tad naći gro budala koje će ga smatrati jednakim sa onim istim koji je izabrao zadnju opciju - jer su odrasli u istom naselju, jer imaju isto porijeklo.
Pa tako je svugdje. I prosjecni Benoit iz srednje klase ima isti izbor.
animals

#2327 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Ommadawn wrote: Ko je nas u Bosni sa 10 godina nadzirao?? Jebote, prošao sam sa 10 godina cijelu BL uzduž i poprijeko biciklom pa nisam upao u loše društvo niti zglajzo.

Oni eto cijeli život bili lijeni u svojoj državi pa odjednom skontali da promijene adresu?

Kurac, dođeš u drugu državu a ovi ti prvi dan kažu koja su ti prava ali te rijetko ko informiše koje su tvoje dužnosti.
Tu nastaje problem. Niko je sprovodi konsekvensu ukoliko ti svoja prava zloupotrijebiš. Niko tim roditeljima ne oduzima djecu zato jer ne vode brigu nad njima. I ako oduzme, vrati ih nakon izvjesnog vremena nazad.
Ti poredis BL sa gradovima u kojima zivi sto nacionalnosti :-) :-)
CPT

#2328 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

Bodkin wrote:Liberali su sami krivi za forsiranje nebitnih gluposti i davanje previse slobode odredjenim pojavana u drustvu. Bitnije da je wc bez spolova nego stvaranje getoa u svakom evropskom gradu u koji ne smijes uci niti govore tvoj jezik

A i na ovom forumu su liberali mahom dijaspora koja zivi vani pa im odgovara da su liberali na vlasti. Takvi su na bh politickim temama ektremna desnica
Ja ja... neko mora biti kriv da covjek postane fasist, racionalizacija i opravdanje mora postojati... :lol: :roll: Jews will not replace us je 100% reakcija na "WC bez spolova". Kod Madjara nema liberala, WC bez splova, migranata, crnaca, muslimana, geta ili staranaca a fasizam na vrhu... Sto li?

Ono kad reko reciklira svaki talking point nazi desnice, al doslovce :-)
animals

#2329 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Ommadawn wrote:
insomnia78 wrote:
Ommadawn wrote: Aha. I to plaćaš?
Pa placam i kredit i auto, telefon, struju, internet svasta nesto al i radim.
Treba znati odrediti prioritete. U getima nije rijetkost vidjeti porse, bmw, audi...
Je. To stoji.
Ali niko ne radi na tome da to objasni nekome ko živi u getu.
Svaka budala na Zapadu može priuštiti BMW, Audi i Porše ali mora se odreći nečeg drugog. On u getu hoće da vozi to auto kao i njegov komšija. Eh, pa ako hoćeš imaš dvije tri opcije: da se zaposliš i rintaš cijeli dan u livnici ali imaš pravo da digneš kredit i vozaš se ko hadžija.
Da se školuješ nekoliko godina, imaš fin posao, izgledaš ko hadžija, živiš ko hadžija, vozaš se ko hadžija. Pa treba ti nekoliko godina do toga, moraš učiti baš.
Da dilaš drogu, kradenu robu, kradena auta prebacuješ - za par mjeseci se voziš ko hadžija.

Šta prosječan tinejdžer tad odabere?

Jer u prve dvije opcije će se kad tad naći gro budala koje će ga smatrati jednakim sa onim istim koji je izabrao zadnju opciju - jer su odrasli u istom naselju, jer imaju isto porijeklo.
Ako ucis dijete da se samo radom i postenjem moze nesto postici to ce dijete i raditi..
ako ga nista ne ucis i pustis na ulicu, onda ce razmisljati kao i ti..
CPT

#2330 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

animals wrote:ako ga nista ne ucis i pustis na ulicu, onda ce razmisljati kao i ti..
Ja ba... I sirotinja u Evropi, BiH in na nasem planetu je stvar loseg odgoja :roll: Uopste u startu nema losiju poziciju i ne trazi brzi put da se "ukljuci" :roll: Jer kriminalac tj. olos je vec u po genima. Ha ja...
animals

#2331 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

CPT wrote:
animals wrote:ako ga nista ne ucis i pustis na ulicu, onda ce razmisljati kao i ti..
Ja ba... I sirotinja u Evropi, BiH in na nasem planetu je stvar loseg odgoja :roll:
Ja pricam o zapadnim zemljama..
sta lupas bezveze..
90% naseg svijete na zapadu radi i zivi posteno..
a vecina dosla iz siromastva..
jeza u ledja

#2332 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

zposao wrote:
jeza u ledja wrote:
Jesi odrastao u pariskom getu?
Ovo sve glup gluplji jebote... :-)
Kuci pa se njima tako obracaj!
CPT

#2333 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

animals wrote:
CPT wrote:
Ja ba... I sirotinja u Evropi, BiH in na nasem planetu je stvar loseg odgoja :roll:
sta lupas bezveze..
A ja pricam o Kini? Sta mislis o cemu ja pricam? Sta mislis kakvu startnu poziciju ima crnac u FR? I kako je najlakse stici ostalih? Sport ili kriminal.
I ohani malo sa generalizacijama nasim i njihovim. Pogotovo nakon hapsenja neki dan. Balkanci su se proslavili bas sa kriminalcima koje je bivsa drzava planski izvozila u Evropu. I danas su dobro zastupljeni u distribuciji, prostitiuciji i ostalim postenim poslovima.
animals

#2334 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Laku noc..
i ja blesav sto diskutujem sa svakim..
CPT

#2335 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

animals wrote:Laku noc..
i ja blesav sto diskutujem sa svakim..
https://www.occrp.org/en/blog/4910-the- ... caine-king

https://www.youtube.com/watch?v=I14Gp_gaWpo

i ta prica... al nisu crni pa moze proci, valjda
Ommadawn

#2336 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Ommadawn »

Je, Insomnia, ali ti si i u Bosni radio prije nego si došao u Fr.
I tvoj otac i tvoja mati su radili - jer druge opcije nije bilo. Ti si naučio to od malena.
Šta će Ahmo čiji su roditelji radili na nekoj plantaži ili irgetili na nekoj pijacu u Alžiru ili Maroku za malu lovu a kurcom ih udarao po glavi ko je stigao?
Ono se dočepalo Francuske, vidjeli da mogu i da leže za malu paru ali veću nego u njihovim državama i to je to. Ako se samo jednom našao na udaru nekog rasiste - taj će kriviti cijeli sistem i gledati kako da ga izmuze.
I rodi se mali Ahmo.
Od koga će Ahmo naučiti?
Ommadawn

#2337 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Ommadawn »

animals wrote:
Ommadawn wrote: Ko je nas u Bosni sa 10 godina nadzirao?? Jebote, prošao sam sa 10 godina cijelu BL uzduž i poprijeko biciklom pa nisam upao u loše društvo niti zglajzo.

Oni eto cijeli život bili lijeni u svojoj državi pa odjednom skontali da promijene adresu?

Kurac, dođeš u drugu državu a ovi ti prvi dan kažu koja su ti prava ali te rijetko ko informiše koje su tvoje dužnosti.
Tu nastaje problem. Niko je sprovodi konsekvensu ukoliko ti svoja prava zloupotrijebiš. Niko tim roditeljima ne oduzima djecu zato jer ne vode brigu nad njima. I ako oduzme, vrati ih nakon izvjesnog vremena nazad.
Ti poredis BL sa gradovima u kojima zivi sto nacionalnosti :-) :-)
Ja poredim BL u kojem je također bio isti procentat budala i kriminalaca sa tim gradovima.
Uključi u tu priču i Sarajevo.
jeza u ledja

#2338 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote: Odrasto sam u ratnoj Bosni. Dos’o u Fr sa preko 30 godina u guzici sa oskudnim znanjem jezika. I evo vec osam godina radim imam drugi ugovor na neodredjeno, kucu i ne zivim u getu.
Jebem li ga ako sam ja im’o bolju startnu poziciju od Ahme koji se rodio ovdje, progovorio francuski inod malena im’o sansu kroz sistem
Odakle dolazis ti, odakle Ahmo. Odakle tvoji, odakle njegovi roditelji? Sta su oni njemu mogli prenjeti, sta su tebi tvoji? Vjerovatnoca je da su njegovi roditelji nepismeni i da dolaze iz vrlo nazadnog drustva, da ne kazem plemenske zajednice. Ti dolazis iz BiH. Bez obzira na rat i sve, ti dolazis iz zemlje koja je civilizacija u odnosu na recimo Gvineju. Imao si normalno obrazovanje, odrastao u evropskoj drzavi...jest, prozivio si rat, ali ono sto je u glavi i sto se prenosi od roditelja, iz zajednice, to donosi puno.

U Francuskoj, pretpostavljam, nema ovakvih geta za Balkance. Da ima, i da su toliko brojni, moguce da bi u njima zavrsio.

Mislim pazi sta ti govoris. Dodjemo ja i ti u neki biro za zaposljavanje, i tamo sjedi jos neki Tibetanac i neki Paragvajac, lupam. I on tamo malo pita "parlevu italiano", "sprehenzi inglez" i ja i ti znam ja znam ja. Ovaj vamo stavlja kaziprst da se potpise. Ko ima vise sanse za posao?

Mislim ono. O cemu pricamo...
insomnia78

#2339 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Vecina ovih sa videa su rodjeni u Fr.
jeza u ledja

#2340 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

Ommadawn wrote:Je, Insomnia, ali ti si i u Bosni radio prije nego si došao u Fr.
I tvoj otac i tvoja mati su radili - jer druge opcije nije bilo. Ti si naučio to od malena.
Šta će Ahmo čiji su roditelji radili na nekoj plantaži ili irgetili na nekoj pijacu u Alžiru ili Maroku za malu lovu a kurcom ih udarao po glavi ko je stigao?
Ono se dočepalo Francuske, vidjeli da mogu i da leže za malu paru ali veću nego u njihovim državama i to je to. Ako se samo jednom našao na udaru nekog rasiste - taj će kriviti cijeli sistem i gledati kako da ga izmuze.
I rodi se mali Ahmo.
Od koga će Ahmo naučiti?
Upravo to.
I onda, sjedi Ahmo, evo knjiga, evo sve, pa se probijaj!

I mali Ahmo osim ako nije izuzetno nadaren, ceka ga otac i majka - geto.

Naravno tako je kako je, i do njega je nije samo do drzave, ali rec svi imaju iste sanse, kurac moj.

Onda fino otidji malo na ljeto u Bosnu, pa tamo raji kad se zale da nemaju posla reci fino - ko ti je kriv kad si nesposoban pa nisi htio otic vani. :oops: Da vidimo sta ce ti odgovoriti. :oops:
jeza u ledja

#2341 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote:Vecina ovih sa videa su rodjeni u Fr.
Rodjeni i odrasli u getu.
CPT

#2342 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

jeza u ledja wrote:
insomnia78 wrote: Odrasto sam u ratnoj Bosni. Dos’o u Fr sa preko 30 godina u guzici sa oskudnim znanjem jezika. I evo vec osam godina radim imam drugi ugovor na neodredjeno, kucu i ne zivim u getu.
Jebem li ga ako sam ja im’o bolju startnu poziciju od Ahme koji se rodio ovdje, progovorio francuski inod malena im’o sansu kroz sistem
Odakle dolazis ti, odakle Ahmo. Odakle tvoji, odakle njegovi roditelji? Sta su oni njemu mogli prenjeti, sta su tebi tvoji? Vjerovatnoca je da su njegovi roditelji nepismeni i da dolaze iz vrlo nazadnog drustva, da ne kazem plemenske zajednice. Ti dolazis iz BiH. Bez obzira na rat i sve, ti dolazis iz zemlje koja je civilizacija u odnosu na recimo Gvineju. Imao si normalno obrazovanje, odrastao u evropskoj drzavi...jest, prozivio si rat, ali ono sto je u glavi i sto se prenosi od roditelja, iz zajednice, to donosi puno.

U Francuskoj, pretpostavljam, nema ovakvih geta za Balkance. Da ima, i da su toliko brojni, moguce da bi u njima zavrsio.

Mislim pazi sta ti govoris. Dodjemo ja i ti u neki biro za zaposljavanje, i tamo sjedi jos neki Tibetanac i neki Paragvajac, lupam. I on tamo malo pita "parlevu italiano", "sprehenzi inglez" i ja i ti znam ja znam ja. Ovaj vamo stavlja kaziprst da se potpise. Ko ima vise sanse za posao?

Uopste ne mora biti "Tibetanac i neki Paragvajac"... Kolega je imao specificno prezime, vuklo na BIH tj. Bosnjake. 2 godine nije mogao naci posao, niko ga nije hebao 2%. Nije imao nikakve veze sa BiH ili Bosnjacima. Zamijenio prezime i dobio posao. Da je imao jos i crnu kozu mogao bi samo prodavati fake Gucci po ulicama :roll:
Last edited by CPT on 29/04/2019 21:25, edited 1 time in total.
insomnia78

#2343 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

jeza u ledja wrote:
Ommadawn wrote:Je, Insomnia, ali ti si i u Bosni radio prije nego si došao u Fr.
I rodi se mali Ahmo.
Od koga će Ahmo naučiti?
Upravo to.

Naravno tako je kako je, i do njega je nije samo do drzave, ali rec svi imaju iste sanse, kurac moj.

Onda fino otidji malo na ljeto u Bosnu, pa tamo raji kad se zale da nemaju posla reci fino - ko ti je kriv kad si nesposoban pa nisi htio otic vani. :oops: Da vidimo sta ce ti odgovoriti. :oops:
S malom razlikom sto ce npr Ahmo ako mu je mrsko ga jati skole poslije osnovne upisati zanat i haman pa odmah krenuti raditi
jeza u ledja

#2344 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

CPT wrote:
Uopste ne mora biti "Tibetanac i neki Paragvajac"... Kolega je imao specificno prezime, vuklo na BIH tj. Bosnjake. 2 godine nije mogao naci posao, niko ga nije hebao 2%. Zamijenio prezime i dobio posao. Da je imao jos i crnu kozu mogao bi samo prodavati fake Gucci po ulicama :roll:
O kome pricas? Nisam upratio.

Naravno, sa svim ovim sto spominjem jos se moze dodat rasizam, nacionalizam, islamofobija, itd.
CPT

#2345 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

insomnia78 wrote:
jeza u ledja wrote:
I rodi se mali Ahmo.
Od koga će Ahmo naučiti?
Upravo to.

S malom razlikom sto ce npr Ahmo ako mu je mrsko ga jati skole poslije osnovne upisati zanat i haman pa odmah krenuti raditi
jasta ce... pogotovo kad vidi kad ce "zanatom" do smrti zivjeti kod roditelja
insomnia78

#2346 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

CPT wrote:
jeza u ledja wrote:

Uopste ne mora biti "Tibetanac i neki Paragvajac"... Kolega je imao specificno prezime, vuklo na BIH tj. Bosnjake. 2 godine nije mogao naci posao, niko ga nije hebao 2%. Nije imao nikakve veze sa BiH ili Bosnjacima. Zamijenio prezime i dobio posao. Da je imao jos i crnu kozu mogao bi samo prodavati fake Gucci po ulicama :roll:
Evo ja imam bosnjacko prezime. Na proslom poslu mi ugovor isteko u petak u 12 u pola jedan vec imo poziv za intervju u ponedjeljak i u utorak poceo raditi. Sta cemo sad
insomnia78

#2347 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

CPT wrote: jasta ce... pogotovo kad vidi kad ce "zanatom" do smrti zivjeti kod roditelja
Slikacu ti sutra ako se sjetim vozni park mojih zanatlija
CPT

#2348 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

jeza u ledja wrote:
CPT wrote:
Uopste ne mora biti "Tibetanac i neki Paragvajac"... Kolega je imao specificno prezime, vuklo na BIH tj. Bosnjake. 2 godine nije mogao naci posao, niko ga nije hebao 2%. Zamijenio prezime i dobio posao. Da je imao jos i crnu kozu mogao bi samo prodavati fake Gucci po ulicama :roll:
O kome pricas? Nisam upratio.

Naravno, sa svim ovim sto spominjem jos se moze dodat rasizam, nacionalizam, islamofobija, itd.
Govorio sam o predrasudama i ksenofobiji u vezi sa djecom imigrantske populacije. Boja koze je samo jos dodatne meta na glavi.
zposao

#2349 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by zposao »

CPT wrote:
animals wrote:
CPT wrote: Ja ba... I sirotinja u Evropi, BiH in na nasem planetu je stvar loseg odgoja :roll:
sta lupas bezveze..
A ja pricam o Kini? Sta mislis o cemu ja pricam? Sta mislis kakvu startnu poziciju ima crnac u FR? I kako je najlakse stici ostalih? Sport ili kriminal.
I ohani malo sa generalizacijama nasim i njihovim. Pogotovo nakon hapsenja neki dan. Balkanci su se proslavili bas sa kriminalcima koje je bivsa drzava planski izvozila u Evropu. I danas su dobro zastupljeni u distribuciji, prostitiuciji i ostalim postenim poslovima.
Pa eto ti si isto na zapadu, pa živiš li u getu?
Kakvu si startnu poziciju imaom

Ja neznam o čemu vi pričate?
Pa nijedna 2 čovjeka na svijetu nemaju istu startnu poziciju. I šta sad? Ovaj što su mu se zvijezde smilovale pa imo sreću roditi se u uređenoj obitelji i u uređenoj državi, je nekako kriv ovome što se rodio u disfunkcionalnoj obitelji i u šupku svijeta?
Što bi mu bio kriv?

Kakve su startne pozicije imali balkanci na zapadu? I dan danas nas sve sa balkana gledaju kao drugu klasu, napola divlja plemena (dobro malo odskačemo od onih stvarni divljih plemena ali nema veze..).
I šta bi naš narod trebo? Doć tamo , pravit geta, demonstirat, plakat, maltretirat normalne ljude?

Koliko naših ljudi je uspjelo ni iz čega? Pa pola vas na forumu živi na zapadu? I što to vi niste ološ nego normalni građani?

Kad pogledaš samo kakve su startne pozicije imali naši sportaši (neko će reć, pa dobro oni su talentirani, nisu svi) odakle su oni počeli? Iz kakve siromaštine?

Pani Mbape je mogo gađat policiju i rušit, a čoek se opresijelio za mukotrpan rad uz nesumljiv talenat. Nije se ni on rodio ispred Ajfelovog tornja. Neznam kakva vam je to priča?

Pa koliko bijelaca ima sirotinje po zapadu, po čemu su to oni privilegovani?
CPT

#2350 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

insomnia78 wrote:
CPT wrote: jasta ce... pogotovo kad vidi kad ce "zanatom" do smrti zivjeti kod roditelja
Slikacu ti sutra ako se sjetim vozni park mojih zanatlija
Ne koristi neke iznimke kao pravilo... Dobro znas koliko je nekretnina u EU i koliko zaradi vecina "zanatlija". Kad je sve tako lako i jednostavno cudno da nemamo neka fantasticno bogate dijaspore?!
Post Reply