BAKIRE ODLAZI

Post Reply
Maystor

#2326 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Maystor »

VjecitiStudent wrote:Nije Dayton pravio krivični zakon i odgovarjuće podzakone, nije Dayton čistačice i stranačke kadrove postavljao kao sudije Ustavnog suda, nije Dayton stranačku rodbinu pozapošljavao po sudovima i tužilaštvima ...
Ova epizoda se zove " od Seade Palavrić do Čampare " :lol:
Paranoid

#2327 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Paranoid »

VjecitiStudent wrote:Nije Dayton pravio krivični zakon i odgovarjuće podzakone, nije Dayton čistačice i stranačke kadrove postavljao kao sudije Ustavnog suda, nije Dayton stranačku rodbinu pozapošljavao po sudovima i tužilaštvima ...
Sistem je to bolan dozvolio, a sistem je skrojio Zakon koji nedozvoljavaju da se promijeni prvo zločinci pa kriminalci.
Ali kome ba ovo objašnjavat?

Kad nemaš posla nije kriva sda nego SISTEM
Kad nemaš da jedeš,
Kad motaš cigare,
Kad sipaš gorivo za 10 KM
Kad ...kad...

SISTEM brate, a ne SDA jer i SDP nije nista promijenio nego se samo ugradio..Neće ni Suljagić, ŽK i DF nista nece promijeniti..
VjecitiStudent

#2328 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by VjecitiStudent »

Paranoid wrote:
Sistem je to bolan dozvolio, a sistem je skrojio Zakon koji nedozvoljavaju da se promijeni prvo zločinci pa kriminalci.
Ali kome ba ovo objašnjavat?

Kad nemaš posla nije kriva sda nego SISTEM
Kad nemaš da jedeš,
Kad motaš cigare,
Kad sipaš gorivo za 10 KM
Kad ...kad...

SISTEM brate, a ne SDA jer i SDP nije nista promijenio nego se samo ugradio..Neće ni Suljagić, ŽK i DF nista nece promijeniti..

Kako se zove sistem koji je Seadu Palavrić i Mirsada Ćemana, članove SDA, postavio za sudije Ustavnog suda?
razonoda

#2329 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by razonoda »

Innovation wrote:Image
babo , jel to vazi i za SREBRENICU. :run:
Novak20

#2330 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Novak20 »

razonoda wrote:
Novak20 wrote:
HM 2011 wrote: Zato glasati za SDA u jedinstvu je snaga - jer SDA nudi odgovornost za razliku od drugih stranki koje nude samo napade na SDA uprkos obnasanju funkcije vlasti.....
Gdje ta odgovornost koju nudi SDA?

Nemoguće bi bilo nabrojati krivične prijave koje su podnešene protiv funkcionera SDA iz izvršne vlasti. Ni jedan nije osuđen ni za saobraćajni prekršaj a kamo li za šta drugo u ovih 20 godina.
SDA je zakonima sistematski legalizovala pljačku naroda a kad im zakon ne odgovara jednostavno ga ignoriše. Sve i jedan SDA funkcioner kojeg ja lično znam, bez izuzetka, je za naše prilike prebogat čovjek. Ako je to moguće od plate halal im bilo svima.
pa, pitaj tog funkcionera- kako dodje do bogatstva? :zid:
Možeš se ti smijati koliko hoćeš i lupati glavom o drvo. Onom ko je bez primanja vjerovatno je manje smiješno nego meni i tebi. Narod kaže da pare i kašalj ne možeš sakriti. Plate funkcionera jesu visoke ali ne toliko da omoguće extra bogaćenje za par godina. Valjda i funkcioneri moraju jesti, plaćati račune, putovanja po svijetu(za godišnji) i život na visokoj nozi.
Zašto da ja pitam ikoga kako dođe do bogatstva? Nije kulturno pitati ljude kako zaradiše prvi milion. :)
Institucije izvršne vlasti su te koje trebaju pitati kako je neki funkcioner 2006 godine uzimao djetetu za sladoled od 1 KM na "tekicu", nije imao za žvake a sad ima tri stana, dva auta garažu, dulume zemlje koja obećava i ko zna šta još zaštekano od očiju. Institucije ne rade posao za koji su plaćene a zakoni koje imamo su puni rupa, pride ih svi krše (osim boranije) bez straha od kazne. Kako će i raditi kad su pune uvezanih stranačkih ljudi. Svi pošteni i pametni ljudi su pometeni ili su se sami sklonili u ovih 20 godina. Vide da političari ne odgovaraju nizašta i ne libe se ničega. Ko je za dvadeset godina odgovarao za političko ubistvo, pronevjeru, štetan ugovor.
Dovoljno sam blizu svemu da znam kako se i šta radi pa nemam potrebe nikoga ništa pitati. Fala Bogu, nisam dio halke niti mogu biti. Oni ljudi koji su pošteni a ne znaju šta se i kako radi......bolje im je.
Od vozanja i razbijanja službenih auta, plaćanja za položaje, privilegija po raznim osnovama, trošenja budžeta preko stranačkih firmi, uzimanja mita preko posrednika, štimanja lokacija, ucjena, štimanja zapošljavanja......sve sam vidio. Iznutra sam vidio kako sistem funkcioniše i koliko je truho.
Jedan od vidova pljačke n.pr. je da drugog oslobodiš obaveze plaćanja nečega (poput carine recimo) uz masnu proviziju. Kad sam šefu ukazao na "grešku" koja se namjerno radi zbog izbjegavanja plaćanja zakonom određenih doprinosa državi umalo mi nije glavu razbio. Da ne pričam o posljedicama koje sam istrpio zbog toga. Jedva živu glavu izvukoh pa nemam volje pričati o konkretnim ljudima i događajima.
Nije meni sada toliko loše da kukam po forumu ili navijam za ovu - onu stranku. Jedino što znam je da ovu uvezanu halku sa 20 godina uspješnog kleptomanskog iskustva treba razbiti da pravna država konačno prodiše. Ako se to skoro ne desi.....patnja je zagarantovana. I to doživotna.
JThomas

#2331 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by JThomas »

a koja je razlika između "sistem" i "SDA" i "SDP" zadnjih 20 godina?
razonoda

#2332 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by razonoda »

NOVAK20

vrlo je kulturno pitati bilo kog bosanskog tajkuna kako bogati dodje do 1 mil. gdje je tajna uspjeha, sta taj jede pa je uspio??
Paranoid

#2333 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Paranoid »

JThomas wrote:a koja je razlika između "sistem" i "SDA" i "SDP" zadnjih 20 godina?
Rekoh vec studentu, ali mislim da me nije shvatio.

Ne treba porediti ništa u zakržljalom sistemu...čak kada bi imao na listama idealne kandidate po profesiji u ovakvom stanju koji propisuje sistem ništa ne bi mogli uraditi...apsolutno ništa.

Promjenom sistema dobili bi zakone u svim sektorima koji bi se morali postovati ili u protivnom biti sankcionisan. Naravno, biće vrlo teško bilo šta promijeniti jer počev od zaštitnika zločinaca, pa preko kriminalaca vrlo teško je bilo šta ispravno uraditi.

Na kraju teško je i zbog naroda koji je navikao da nekog okrivljuje (nikad sebe)...
JThomas

#2334 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by JThomas »

niti stranke koje je sam iznjedrio. jer kako će biti naši a krivi, jelde?
Paranoid

#2335 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Paranoid »

JThomas wrote:niti stranke koje je sam iznjedrio. jer kako će biti naši a krivi, jelde?
Stranke su postojale prije nametanja sistema.
JThomas

#2336 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by JThomas »

i baš ništa nisu imale sa tim?

ja tebi zavidim, najiskrenije. zlata bi dao za takvu pamet, da mi život u rahatluku prođe.
Paranoid

#2337 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Paranoid »

JThomas wrote:i baš ništa nisu imale sa tim?

ja tebi zavidim, najiskrenije. zlata bi dao za takvu pamet, da mi život u rahatluku prođe.
To ti vjerujem?
Ne bih ti pričao kakav mi je život i kako sam ga sebi sa ovom pameti obezbjedio, ali ne bi se mjenjao sa bilo kim...pogotovo sa kandidatima sa liste..

Moj interes se dijametralno razlikuje od tvojih i tebi sličnih...bez uvrede..
VjecitiStudent

#2338 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by VjecitiStudent »

Paranoid wrote:
JThomas wrote:niti stranke koje je sam iznjedrio. jer kako će biti naši a krivi, jelde?
Stranke su postojale prije nametanja sistema.
Za sve one koji se pitaju ko, kada i kako je napravio "sistem"
Rukovodstva tri nacionalne stranke su radila na sistematskoj podjeli mandata i funkcija u svakom organu vlasti, instituciji i preduzeću u gradu. Najvažnije osobe u mrežama pod patronatom nacionalista provele su veći dio 1991. godine radeći na osiguravanju svog udjela u raspodjeli poslova na svim nivoima, povremeno grubo zaobilazeći profesionalne
kvalifikacije i ustaljene prakse odabira kandidata (strana 292).
http://www.iis.unsa.ba/pdf/donia_sarajevo.pdf
-
Paranoid

#2339 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Paranoid »

1991..

a šta je sa:
okvir sa dva entiteta unutar Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH kao aneksaIV tog sporazuma. Posmatrano u istorijskom kontekstu, Dejtonski mirovni sporazum uz angažovanje međunarodnih snaga uvodi mir u bosankohercegovačko društvo i omogućuje integraciju države Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju. Unutar istorijskog procesa integracije državeBosne i Hercegovine u Evropsku uniju, nužno slijede, osim niza reformi ireforma ustavno-političkog ustrojstva
VjecitiStudent

#2340 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by VjecitiStudent »

Paranoid wrote:1991..

a šta je sa:
okvir sa dva entiteta unutar Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH kao aneksaIV tog sporazuma. Posmatrano u istorijskom kontekstu, Dejtonski mirovni sporazum uz angažovanje međunarodnih snaga uvodi mir u bosankohercegovačko društvo i omogućuje integraciju države Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju. Unutar istorijskog procesa integracije državeBosne i Hercegovine u Evropsku uniju, nužno slijede, osim niza reformi ireforma ustavno-političkog ustrojstva
Nije Dayton sa kruške pao. Prvo smo imali savez nacionalista (SDA, SDS, HDZ) 1990, koji je postao i zvanična predizborna i postizborna koalicija.
Da nije toga, u rat bi se ušlo sa predstavnicima legalne vlasti sa jedne strane i pobunjenicima s druge strane, pa bi i mir i Ustav potpuno drugačije izgledao.

Evo još jedan primjer iz 1991. u vrijeme kada je "sistem" nastajao
Najvažnije osobe u mrežama pod patronatom nacionalista provele su veći dio 1991. godine radeći na osiguravanju svog udjela u raspodjeli poslova na svim nivoima, povremeno grubo zaobilazeći profesionalne kvalifikacije i ustaljene prakse odabira kandidata.
Jedan takav primjer je i svađa oko imenovanja direktora jedne škole, gdje je čitava afera procurila u javnost. Kao osnivač Osnovne škole Ahmet Fetahagić, Skupština općine Centar je bila nadležna za imenovanje novog direktora. Pošto delegati nisu uspjeli ostvariti kvorum neophodan za validnost izbora, predsjednik skupštine općine i član SDS-a Radomir Bulatović je imenovao penzioniranu direktoricu škole Rajku Milanović, očigledno da bi spriječio profesionalno udruženje nastavnika i profesora da imenuje hrvatskog kandidata. Situacija je razriješena imenovanjem osobe sa strane, ali tek nakon što su stranke između sebe podijelile nacionalni identitet svih direktora u školama u općini i odredili da svaka grupa bude proporcionalno zastupljena na mjestu direktora u školama.
http://www.iis.unsa.ba/pdf/donia_sarajevo.pdf
Pa se ti onda i dalje pitaj kako su poslije SDA čistačice postaše sudije Ustavnog suda, kako Vojislava Maksimovića, ratnog zločinca, glasovima SDA izabraše za predsjednika Komisije za ljudska prava Parlamenta BiH, kako su svi lopovi uvijek na slobodi i sva ostala pitanja na koja i mi i ti itekako znamo sve odgovore.
Last edited by VjecitiStudent on 05/10/2014 20:21, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#2342 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by O'zone »

Image

:mrgreen:
Novak20

#2343 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Novak20 »

razonoda wrote:NOVAK20

vrlo je kulturno pitati bilo kog bosanskog tajkuna kako bogati dodje do 1 mil. gdje je tajna uspjeha, sta taj jede pa je uspio??
Probaj ti koga od silnih upitati za porijeklo imovine, taman preko foruma ili komentara na kakvoj lokalnoj stranici. Da vidimo šta će biti i kako će ti odgovoriti. :lol: Razonodiće te pjavo.
swanfilter

#2344 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by swanfilter »

Paranoid, ti, ili si stvarno oboljeo od paranoje ili se glupim pravis. Imala je SDA apsolutnu vecinu u najvecim gradovima, sa Bosnjackom vecinom. Imala je vlast u vecinski Bosnjackim kantonima. Ako su im Srbi i Hrvati bili prepreka na drzavnom nivou, onda sigurno nisu bili u Krajini, Zenici, Sarajevu, ... Cak i tamo, gdje su bili samo svoji, unistili su sve ...
palermo

#2345 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by palermo »

VjecitiStudent wrote:[

Nije Dayton sa kruške pao. Prvo smo imali savez nacionalista (SDA, SDS, HDZ) 1990, koji je postao i zvanična predizborna i postizborna koalicija.
Da nije toga, u rat bi se ušlo sa predstavnicima legalne vlasti sa jedne strane i pobunjenicima s druge strane, pa bi i mir i Ustav potpuno drugačije izgledao.

.
Ovo ti ozbiljno. :?

Jebo te, meni se nekad čini da ovi koji su imali četiri godine kada je rat počeo sve bolje znaju od mene.
JThomas

#2346 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by JThomas »

ja sam imao malo, malo više, ali mislim da student nije od tih.
VjecitiStudent

#2347 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by VjecitiStudent »

palermo wrote:
VjecitiStudent wrote:[

.
Ovo ti ozbiljno. :?

Jebo te, meni se nekad čini da ovi koji su imali četiri godine kada je rat počeo sve bolje znaju od mene.
Vidjeti pod Hrvatska vs. Krajina.
madner

#2348 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by madner »

Fakat, kao da su bili sigurni da mogu oboriti komuniste, a ne da koaliraju sa istima da izbace SDS i/ili HDZ sa vlasti.

Fino je Alija rekao, prvo se rjesimo istih a onda ce sve biti bolje.
palermo

#2349 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by palermo »

JThomas wrote:ja sam imao malo, malo više, ali mislim da student nije od tih.
Prije bih rekao da si ti imao više nego student :D . Ovo što je napisao je ordinarna glupost, bez te koalicije mi uopšte ne bi imali vlast nikakvu,odnosno mi bi bili pobunjenici u sopstvenoj državi. Zapravo, ne bi ni imali države jer ne bi imao ko da podnese zahtjev za nezavisnost.

Mislim,nije čudo što SDA vlada dvadeset godina kada su argumenti protiv nje ovakvog tipa.
madner

#2350 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by madner »

Dakle za podnosenje zahtjeva za nezavisnost bilo je od kljucne vaznosti da je SDS dio vlasti? :D
Post Reply