PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

azurna_obala

#2326 Re: PROTESTI!!!

Post by azurna_obala »

Kad su znali paliti, rušiti, razbijati, bacati kamenice tada nisu bili djeca....i sad kad plaćaju za to, onda su odjednom djeca...

Gdje su im bili roditelji da ih nauče kućnom odgoju, pa onda da izađu na ulicu :idea:
guber90

#2327 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

Janjicar wrote: To je zato sto policija ne shvata ozbiljno ove prijetnje.

Zivimo u drzavi u kojoj svako u zalihi ima makar jedan pistolj a i na crno trzistu nije tesko nabaviti, nedo Bog da nekom od ovih roditelja pukne film, nekom ko ionako boluje od PTSP-a pa cemo se kasnije pitat zasto ovo?
Ma nije mi jasno kako ne razumiju, ako imas cuku, a ne dijete, brata, sestru ili mater, bio bi spreman na sve i svasta da ih zastitis. Evo zamisli ti prvi da ti nekoga koga volis povrijede u sred pritvora, ne bitno, dijete, brata, majku ili oca ili nekog prijatelja, kako bi ti to podnio?
madner

#2328 Re: PROTESTI!!!

Post by madner »

Mala je ovo država kakvih izdajnika ima.
uzgajivac

#2329 Re: PROTESTI!!!

Post by uzgajivac »

Janjicar wrote:
- Moj sin ako bude pretučen biće svega! Nema ga od preksinoć.
ko danas pusta djecu napolje? :D
jeretik

#2330 Re: PROTESTI!!!

Post by jeretik »

guber90 wrote:
gnjev wrote:
jeretik wrote:Pažnja, RTV Slon blokira korisnike koji postavljaju fotografije i videe koji prikazuju kako policija tuče demonstrante.
Jesul oni objavljivali da se pljacka trzni centar Omega ??
Oni su medju prvima objavili demat te vijesti, a ne sjecam da li su objavili da se vrsi pljacka istoga.
Objavili su na televiziji da se pljačka Slatina, što je gore.
Cossack

#2331 Re: PROTESTI!!!

Post by Cossack »

Image

I onda neko kaže da ovo u par dana izrežirano. Ovo je rezultat 20 godina (ne)rada!
Last edited by Cossack on 09/02/2014 14:28, edited 2 times in total.
Unitedforever

#2332 Re: PROTESTI!!!

Post by Unitedforever »

uzgajivac wrote:
Unitedforever wrote:Pa što ne izađete sad na mirne proteste, evo 3 dana serendate kako ne treba rušiti, treba mirnim putem. Pa šta sad radite u kući bijednici?
haj' ti prvi, a mi cemo te kuraziti. :D
Kuraži me već neko tvoj. :wink:
Janjicar

#2333 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

'Sramota je što se dogodilo. Branio sam svojim tijelom ovu zgradu 1992., branio sam ovu zastavu. Četnici nisu uspjeli zapaliti ovu zgradu, a sad su to napravili plaćeni huligani. Spreman sam, ukoliko dobijem zapovijed, raščistiti ovu situaciju za nekoliko minuta. Znamo tko su ovi ljudi, neke od njih sam i procesuirao, znamo i tko su im nalogodavci, tko ih plaća i tko im daje naredbe preko telefona. Tužan sam i žalostan zbog ovog što se događa', rekao Čegar, inače zadužen za policijsko osiguranje prosvjeda, našem Andriji Jarku.
Zorane lahko je bilo u ratu kada si imao pusku na ramenu, ne mozes bez opreme rastjerat ljude a da pri tome ne upotrijebis silu ;)
uzgajivac

#2334 Re: PROTESTI!!!

Post by uzgajivac »

Janjicar wrote:
Zorane lahko je bilo u ratu kada si imao pusku na ramenu, ne mozes bez opreme rastjerat ljude a da pri tome ne upotrijebis silu ;)
:thumbup:
uzgajivac

#2335 Re: PROTESTI!!!

Post by uzgajivac »

Unitedforever wrote:
uzgajivac wrote:
Unitedforever wrote:Pa što ne izađete sad na mirne proteste, evo 3 dana serendate kako ne treba rušiti, treba mirnim putem. Pa šta sad radite u kući bijednici?
haj' ti prvi, a mi cemo te kuraziti. :D
Kuraži me već neko tvoj. :wink:
ti si bas ozbiljan revolucionar. :D
jeretik

#2336 Re: PROTESTI!!!

Post by jeretik »

guber90 wrote:
gnjev wrote:
jeretik wrote:Pažnja, RTV Slon blokira korisnike koji postavljaju fotografije i videe koji prikazuju kako policija tuče demonstrante.
Oni su medju prvima objavili demat te vijesti, a ne sjecam da li su objavili da se vrsi pljacka istoga.
gnjev wrote:
"Situacija u Tuzli potpuno je izmakla kontroli. Iz MUP-a Tuzlanskog kantona (TK) je saošteno da su na području naselja Slatina u Tuzli demonstranti započeli masovnu pljačku radnji i objekata, objavio je RTV Slon."
biske

#2337 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

Janjicar wrote:
'Sramota je što se dogodilo. Branio sam svojim tijelom ovu zgradu 1992., branio sam ovu zastavu. Četnici nisu uspjeli zapaliti ovu zgradu, a sad su to napravili plaćeni huligani. Spreman sam, ukoliko dobijem zapovijed, raščistiti ovu situaciju za nekoliko minuta. Znamo tko su ovi ljudi, neke od njih sam i procesuirao, znamo i tko su im nalogodavci, tko ih plaća i tko im daje naredbe preko telefona. Tužan sam i žalostan zbog ovog što se događa', rekao Čegar, inače zadužen za policijsko osiguranje prosvjeda, našem Andriji Jarku.
ako zna ko su nalagodovci nek kaže!!!

DOSTA JE VIŠE ŠUPLJE!
uzgajivac

#2338 Re: PROTESTI!!!

Post by uzgajivac »

Cossack wrote:Image

I onda neko kaže da ovo u par dana izrežirano. Ovo je rezultat 20 godina (ne)rada!
izrezirano, i to na engleskom jeziku :wink:
Swedbank

#2339 Re: PROTESTI!!!

Post by Swedbank »

Image

Edis Jasarevic TUZLA ‏@EdisPG 1m
Sarajevo #police upravo sada
Janjicar

#2340 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic-d ... /140209043

A kazu nece se nista promijenit nasilnim demonstracijama :lol:

Niksicu ko ce odgovarati za te dezinformacije?
uzgajivac

#2341 Re: PROTESTI!!!

Post by uzgajivac »

Janjicar wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic-d ... /140209043

ma ne brini, Niksic je vec izjavio da ce predati svoju funkciju onom cije ime je ovdje cenzurisano. :D
Drvosjeca iz Dejcica

#2342 Re: PROTESTI!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Cossack wrote:Image

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
guber90

#2343 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

Janjicar wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic-d ... /140209043

Oni nas, da prostis je*bu. Opet ono prebacivanje loptice, nisam ja, on je, nisam ja ovaj je...
dječak sa šibicama

#2344 Re: PROTESTI!!!

Post by dječak sa šibicama »

Zato sto su licemjeri, i zato sto ne zele nikakve promjene.

cuo si zahtjeve protestanata, to mnogima ne odgovara, posebno onima sto sisaju budzetsku sisu po kancelarijama ministarstava, opcina, kojekakvih zavoda i slicno.
red evil

#2345 Re: PROTESTI!!!

Post by red evil »

Demonstranti odoše ka Skenderiji? Šta ima tamo? :D

Nikšić kaže da je neodgovorn i nepošteno prema građanima ako ode a nije niko došao na njegovo mjesto. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2346 Re: PROTESTI!!!

Post by Chmoljo »

guber90 wrote:
Janjicar wrote: To je zato sto policija ne shvata ozbiljno ove prijetnje.

Zivimo u drzavi u kojoj svako u zalihi ima makar jedan pistolj a i na crno trzistu nije tesko nabaviti, nedo Bog da nekom od ovih roditelja pukne film, nekom ko ionako boluje od PTSP-a pa cemo se kasnije pitat zasto ovo?
Ma nije mi jasno kako ne razumiju, ako imas cuku, a ne dijete, brata, sestru ili mater, bio bi spreman na sve i svasta da ih zastitis. Evo zamisli ti prvi da ti nekoga koga volis povrijede u sred pritvora, ne bitno, dijete, brata, majku ili oca ili nekog prijatelja, kako bi ti to podnio?
malo bi se trebalo ovdje stati na loptu. ako je neko od njih dobio pokoji šamar, to sigurno nije vrijedno tenzija koje se ovdje dižu. da sam ja u onim godinama ono radio, ne bi me trebala šamarati policija... moja stara bi probila kordon, izvela me iz zatvora i ona bi me natabala.

mnogo ljudi je ovo jedva dočekalo zbog neke odbojnosti prema policiji. to na protestima ne smije i ne treba biti tema. postoje snimci, postoje neka pravila, koja bi i mi trebali poštovati, ako to tražimo "od njih".

Alfons je u pravu u jednoj stvari: ne smije se izgubiti fokus.

PUSTITE VISOKU POLITIKU, IZNESIMO JASNE ZAHTJEVE KOJI SU ISPUNJIVI OD KANTONALNE VLADE.

sve ostalo će rasplinuti efekte prošlih dana.
uzgajivac

#2347 Re: PROTESTI!!!

Post by uzgajivac »

red evil wrote:Demonstranti odoše ka Skenderiji? Šta ima tamo? :D

Nikšić kaže da je neodgovorn i nepošteno prema građanima ako ode a nije niko došao na njegovo mjesto. :D
tamo ima mnogo stakla :D
red evil

#2348 Re: PROTESTI!!!

Post by red evil »

uzgajivac wrote:

tamo ima mnogo stakla :D
Bolje onda Fahrin toranj, mnoštvo stakla :D
biske

#2349 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

:lol: :lol:

kakvo očajničko batrganje i hvatanje za slamke.

:izet:
agnostic_front

#2350 Re: PROTESTI!!!

Post by agnostic_front »

Chmoljo wrote:PUSTITE VISOKU POLITIKU, IZNESIMO JASNE ZAHTJEVE KOJI SU ISPUNJIVI OD KANTONALNE VLADE.

sve ostalo će rasplinuti efekte prošlih dana.
Ovo je najbitnije, nikakva ujedinjenja, bratstva i jedinstva, pioniri, partizani, samo po džepu političara, kantonalnih!!!
Post Reply