Jadi nas nezaposlenih

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
razonoda

#2326 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by razonoda »

sema911s wrote:Jbga Mora se odnekud pocet, od sjedenja kuci nema nista, I ja Sam poceo radit za minimalac, promjenio poslova I poslova,
Odmah morate znat da je svaki posao tezak Jos ako nemas skole Tada Ste nahebali, al cekat neki posao Na budzetu jbga neisplati se,
Ja se vodim onom bolje ista nego nista
( radio u autopraonici, pekari, prodavao osiguranja, konabarisao, kasnije komercijala neki deterdzenti, pa Banka, pa svoj gazda pa to propalo, pa opet pokusao, u medjuvremenu neke skole nakucao nekih diploma, I sada radim Ono sto nisam Ni sanjao, a paree u odnosu Na pocetak smjesne) nije da se falim al morate pocet odnekle dok nedate guzice nema uspjeha
:shock: ovo oko guzice ne razumijem. :lol: ne mora se dati, :roll:
modem33

#2327 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by modem33 »

mefistofilis wrote:ma zna nekad biti frustrirajuce raditi za kretene.
ja dadoh otkaz na poslu zbog ublehaske politike firme.
moze sve, samo daj kes... moze al u k.
onda meni ljudi/klijenti dolaze soliti pamet k'o da sam retardiran i ne znam nista o svom poslu a sef govori moze moze

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
sema911s

#2328 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by sema911s »

[/quote] :shock: ovo oko guzice ne razumijem. :lol: ne mora se dati, :roll:[/quote]

Ne doslovnoo,

Posao trazis ako nemas neki bas proizvod pa tebi dolaze a takvih je u Bosni malo, tako smo glasali, da moras krenit od dna I jbga od tebe zavisi koliko ces napredovat,

Ako neznas nista moras bit nista
(vecinom je tako) Ali trudis se radis stices iskustva I ides dalje, Sta znas gdje ces nekoga upoznat I koliko ce Ti promjenit zivot
modem33

#2329 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by modem33 »

sema911s wrote:Jbga Mora se odnekud pocet, od sjedenja kuci nema nista, I ja Sam poceo radit za minimalac, promjenio poslova I poslova,
Odmah morate znat da je svaki posao tezak Jos ako nemas skole Tada Ste nahebali, al cekat neki posao Na budzetu jbga neisplati se,
( radio u autopraonici, pekari, prodavao osiguranja, konabarisao, kasnije komercijala neki deterdzenti, pa Banka, pa svoj gazda pa to propalo, pa opet pokusao, u medjuvremenu neke skole nakucao nekih diploma, I sada radim Ono sto nisam Ni sanjao, a paree u odnosu Na pocetak smjesne) nije da se falim al morate pocet odnekle dok nedate guzice nema uspjeha

Mislim da ti bezveze pricas .....

Ja nisam mogao dobti ni posao skladistara jer tu ne treba puno mozga .... nisam ni to mogao dobiti. Poslodavci nece zaposliti tko razmislja svojom glavom osim glupane ili umno ogranicene na nivou kineza i tko slusa Mitra Mirica .... Jednostavno poslodavci kad vide nekog s mozgom bjeze kao Dracule od kriza ....
razonoda

#2330 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by razonoda »

modem33 wrote:

Mislim da ti bezveze pricas .....

Ja nisam mogao dobti ni posao skladistara jer tu ne treba puno mozga .... nisam ni to mogao dobiti. Poslodavci nece zaposliti tko razmislja svojom glavom osim glupane ili umno ogranicene na nivou kineza i tko slusa Mitra Mirica .... Jednostavno poslodavci kad vide nekog s mozgom bjeze kao Dracule od kriza ....
:shock: pa , zar je tako tesko ---praviti se glup i dobiti posao.
mali_balon

#2331 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

@modem
Dzaba pricat, oni znaju sve, sta i kako. Pokusali svu pamet svijeta.
razonoda

#2332 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by razonoda »

sema911s wrote:
:shock: ovo oko guzice ne razumijem. :lol: ne mora se dati, :roll:[/quote]

Ne doslovnoo,

Posao trazis ako nemas neki bas proizvod pa tebi dolaze a takvih je u Bosni malo, tako smo glasali, da moras krenit od dna I jbga od tebe zavisi koliko ces napredovat,

Ako neznas nista moras bit nista
(vecinom je tako) Ali trudis se radis stices iskustva I ides dalje, Sta znas gdje ces nekoga upoznat I koliko ce Ti promjenit zivot[/quote]dijelim isto misljenje kao i ti , drago mi je da si sada zadovoljan. Ali to nije kraj, borba se nastavlja, to znas i sam.
razonoda

#2333 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by razonoda »

mali_balon wrote:@modem
nismo , sve je bolje nego biti na tudjoj grbaci
mali_balon

#2334 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

razonoda wrote:
mali_balon wrote:@modem
nismo , sve je bolje nego biti na tudjoj grbaci
Ti prvo treba svako jutro cim progledas da se zahvalis Bogu sto nisi, ako nisi, a tudjoj grbaci. Onda na putu na posao das negdje kakve sadake, da ne bi ostala bez istog i spala na tudju grbacu.
Bio bi ti zahvalan da me ne citiras jer mi dolaze notifikacije, a nemam najmeru da se s tobom upustam u neke diskusije, eto savrseno se razumijes sa semom pa opletite, nit ste prvi ni zadnji koji pametuju na ovoj temi. Hvala.
Queen_of_hearts

#2335 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Queen_of_hearts »

http://www.juszzks.com.ba/
Oglas-rad na racunaru
Uslovi-osoba muskog spola ?! Po cemu se daje rodna prednost na ovom tipu radnog mjesta ?! :?
razonoda

#2336 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by razonoda »

@ balon --ne moram pisati ovdj je sve napisano. Drz se ovoga i doci ces do svog cilja. :-D
razonoda

#2337 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by razonoda »

Queen_of_hearts wrote:http://www.juszzks.com.ba/
Oglas-rad na racunaru
Uslovi-osoba muskog spola ?! Po cemu se daje rodna prednost na ovom tipu radnog mjesta ?! :?
:-) pa san , dodje mlada pametna, dobra, al voli djecu i nakon par mjeseci nestane -ode na trudnicko. NI ista lose u tome, ali ko ce raditi na racunaru i placati trudnicko. :-)
mali_balon

#2338 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

Garant kada se odradi posao za racunarom ide se malo i do magacina da se tamo "radi sa raunarom", mozda je gej
Cuj naziv radnog mjesta rad na racunaru :lol: :lol: :lol: jebena neka sistematizacija u toj firmi
Dzole_SSS

#2339 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Dzole_SSS »

@razonoda - Jbg prijatelju, onaj tko je isao u skolu cetiri godine (mislim na fakultet),m ucio da bi bio nesto i da na kraju prodaje novine gazdi koji ima jedna srednju jeste ponizavajuce...
Mislim, ne znam da li mozes ovo razumjeti i da li si se ikada nasao u takvoj sitvaciji, ali ako nisi, tesko da mozes (i zelim ti sve najbolje, tj da se nikada ne nades u zivotu)

Moj prijatelj je zavrsio pravo i sada moze guzicu sa tim obrisati. Covjeku se kompletan zivot srusi i jednom kada udes u depresiju tog tipa, veoma se tesko mozes izvuci. U tome i jeste problem.
prog321

#2340 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by prog321 »

razonoda wrote:
@ balon --ne moram pisati ovdj je sve napisano. Drz se ovoga i doci ces do svog cilja. :-D

Dzaba pjevas tu pjesmu ovim kronicnim nezaposlenicima.
tataćusak

#2341 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by tataćusak »

Oglas-rad na racunaru

Pa imaš milion oglasa gdje recimo traže : Radnica za posluživanje u pekari. Mogao bi i radnik ali jbg više vole radnicu
Queen_of_hearts

#2342 Re: Jadi nas nezaposlenih

tataćusak wrote:
Oglas-rad na racunaru

Pa imaš milion oglasa gdje recimo traže : Radnica za posluživanje u pekari. Mogao bi i radnik ali jbg više vole radnicu
Ma jasno,po meni ne bi smjelo al se radi .Samo ne vidjoh nikad takva ogranicenja mimo tog trgovacko/usluzno/zanatskog sektora ,direktno napisano,vec se radi onako "u rukavicama"
prog321

#2343 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by prog321 »

Dzole_SSS wrote:@razonoda - Jbg prijatelju, onaj tko je isao u skolu cetiri godine (mislim na fakultet),m ucio da bi bio nesto i da na kraju prodaje novine gazdi koji ima jedna srednju jeste ponizavajuce...
Mislim, ne znam da li mozes ovo razumjeti i da li si se ikada nasao u takvoj sitvaciji, ali ako nisi, tesko da mozes (i zelim ti sve najbolje, tj da se nikada ne nades u zivotu)
.

Ja sam poslije zavrsenih 4 godine faksa isao od kuce do kuce i prodavao neko sranje od osiguranja. Kucao na vratima nepoznatim osobama. 9 od 10 ljudi ti opsuje majku cim otvore vrata.

Danas ne zalim za tim iskustvom. Svako bi trebao to proci :-D
Queen_of_hearts

#2344 Re: Jadi nas nezaposlenih

.
JanuaryJones

#2345 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by JanuaryJones »

joooj wrote:
Dzole_SSS wrote:@razonoda - Jbg prijatelju, onaj tko je isao u skolu cetiri godine (mislim na fakultet),m ucio da bi bio nesto i da na kraju prodaje novine gazdi koji ima jedna srednju jeste ponizavajuce...

Moj prijatelj je zavrsio pravo i sada moze guzicu sa tim obrisati. Covjeku se kompletan zivot srusi i jednom kada udes u depresiju tog tipa, veoma se tesko mozes izvuci. U tome i jeste problem.
I onda dodju na temu nakon sto su odradili nekih poslova, zaradili para i upisali privatne fakultete eto ono da imaju nekih diplomica, i onda ovdje prosipaju pamet od neceg se mora krenuti. How yes no :lol: :lol:

Zavrsila drzavni fakultet, ostao jos magistarski, radila tokom fakulteta, imam i ja certifikatcica i diplomica sa seminara i radionica i kurseva, ali nema opet poziva ni na jedan razgovor ni testiranje vec haman godinu. Prijavljala se redom od prodavacice, recepcionerke, radnice u mjenjacnici do asistenta u finansijama/administraciji, kreditnog sluzbenika i sl.
Vjerovatno je opet do mene, nisam se za konobaricu nikako prijavila :facepalm:
Jesi ti ono u Zenici? Tamo je gore nego u Sarajevu mada ni ovdje nije sjajno.
JanuaryJones

#2346 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by JanuaryJones »

joooj wrote:Kakanj, ali mi ne bi bio problem preseliti se na drugi kraj drzave. Pocela sam odnedavno da saljem i u Banja Luku, Mostar, bilo gdje, ali ne ide i dzaba :roll:
Koja je oblast u pitanju, šta si završila ako nije tajna?
mefistofilis

#2347 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mefistofilis »

vidis kako ne znas, a da znas otisla bi na berzu i lako namakla milione :D
JanuaryJones

#2348 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by JanuaryJones »

joooj wrote:
JanuaryJones wrote:Koja je oblast u pitanju, šta si završila ako nije tajna?
Tu prokletu ekonomiju :roll: :mrgreen:
Jesi razmišljala o nekom privatnom biznisu? Malo pomalo od kuće nešto, neki hobi, nešto što voliš?
mefistofilis

#2349 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mefistofilis »

JanuaryJones wrote:
joooj wrote:
JanuaryJones wrote:Koja je oblast u pitanju, šta si završila ako nije tajna?
Tu prokletu ekonomiju :roll: :mrgreen:
Jesi razmišljala o nekom privatnom biznisu? Malo pomalo od kuće nešto, neki hobi, nešto što voliš?
ja prosle godine bio odvojio pare da pravim bestilj i slatko i talim pomalo kad ono sljive izdadose, nigdje nijedne iz glave :lol:
JanuaryJones

#2350 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by JanuaryJones »

mefistofilis wrote: ja prosle godine bio odvojio pare da pravim bestilj i slatko i talim pomalo kad ono sljive izdadose, nigdje nijedne iz glave :lol:
Baš si baksuz.
Post Reply