Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
moke_31

#2326 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by moke_31 »

Abu Sakkar wrote:Neocon Scholar: Keep Bloodying The Brotherhood

http://www.thedailybeast.com/articles/2 ... rhood.html
Dobar članak!!!! Svaka čast :thumbup: :thumbup:
Avetinho

#2327 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

seldzuk wrote:Erdoan nasekirao Ameriku, Izrael i Egipat zbog stajanja na stranu Mursija. Aman ja rabbi...
http://www.reuters.com/article/2013/08/ ... XX20130820
A ja mislio, po pisanju ovdasnjih anti-imperijalista, anti-cionista i anti-globalista, da je Erdogan cionisticki sluga.
Avetinho

#2328 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

Pro wrote:
Kikibombona wrote:Bratstvo nema kapacitet da Egipat pretvori u Siriju. Bice da protesti polako jenjavaju. Sto je manje ljudi na ulicama, to je lakse eliminisati ekstremiste uz sto manje civilnih zrtava.

Sretan sam zbog Egipta kada vidim u sta se Sirija pretvorila.

Razumijem da si sretan što će biti manje žrtvi, no ne vidim logiku da neko bude sretan zbog oslobađanja američkog i izraelskog pijuna.
To ti samo dokazuje da su SVI DOLE cionisticke sluge, ukljucujuci, Iran, Hezbolah, Hamas, Rusiju i Kinu.
Abu Sakkar

#2329 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Abu Sakkar »

Ja Sam Odavle wrote:
seldzuk wrote:Erdoan nasekirao Ameriku, Izrael i Egipat zbog stajanja na stranu Mursija. Aman ja rabbi...
http://www.reuters.com/article/2013/08/ ... XX20130820
A ja mislio, po pisanju ovdasnjih anti-imperijalista, anti-cionista i anti-globalista, da je Erdogan cionisticki sluga.
Ma pogube ti se oni tako nerijetko.

Hey ba, pa one klovnove na Geziju su upravo zapadni mediji, CNN pogotovo, naapumpali kao da se radi o 20 miliona ljudi. A ne o šačici psedo-ljevičara, ultra-nacionalista i 7 liberalnih demokrata. A pazi sad, turski medijski "sponzor" im bio onaj bankar (zaboravih mu ime) s kojim je Erdogan u sukobu još otkad je pokrenuo inicijativu da se bankama ograniči gornji stepen kamate.
Avetinho

#2330 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

Pro wrote:Demokratija je drugi naziv za "Divide et impera", zanimljivo da izreka počinje sa slovom D.
Aha, a zavrsava na a.

Slucajnosti ne postoje, sve je to cionisticka zavjera.
zlata

#2331 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by zlata »

http://www.alternet.org/books/united-st ... ound-crazy

"How the FBI Spied and Lied So
Conspiracy Theorists Would Sound Crazy"

http://mondoweiss.net/2013/08/president ... egypt.html
zlata

#2332 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by zlata »

Ja Sam Odavle wrote:
Pro wrote:Demokratija je drugi naziv za "Divide et impera", zanimljivo da izreka počinje sa slovom D.
Aha, a zavrsava na a.

Slucajnosti ne postoje, sve je to cionisticka zavjera.
Odgovor ti se krije u forumskom komentaru jednog anonimnog Amerikanca:

"What percentage of Americans are interested in remaining bogged down in the conflicts generated by aggressive and expansionist Jewish ethnic and religious nationalism —

especially when most Americans don’t support ethnic or religious nationalism for themselves in any form whatever?

How many Americans believe that Israel should be receiving much more attention in American politics than Britain, Canada, Germany, France, Italy, Ireland, Sweden and other foreign nations to which many Americans have strong ancestral, cultural and emotional ties?

How many Americans support increasing aid to Israel while reducing aid for themselves?

Have AIPAC and the ADL given much thought to these problematic issues for pro-Israel activists — other than to come up with a few glib talking points to try to paper them over?"
Avetinho

#2333 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

Vid, sve ce opet krenuti u pravcu krila u Pentagonu, slijetanju na Mjesec i zivotu Elvisa i Hi*lera na Juznom polu.
zlata

#2334 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by zlata »

Ja Sam Odavle wrote:Vid, sve ce opet krenuti u pravcu krila u Pentagonu, slijetanju na Mjesec i zivotu Elvisa i Hi*lera na Juznom polu.
http://thecable.foreignpolicy.com/posts ... rael_lobby

Egypt's Rulers Have a New Friend in DC: The Israel Lobby :D
muzicar_iz_parka

#2335 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by muzicar_iz_parka »

Amerika će uvijek stajati iza Izraela, svako ko misli drugačije je lud.
Kikibombona

#2336 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

jastuk1 wrote:Kikibombona,

Tvoja totalna neupućenost. Kakva crna kuknjava. Ne kukam zbog pada MB-a, već osuđujem ubistva hiljada civila, a zarad elite da bi sačuvala bogatstvo ili položaj koji imaju. Pobogu, sve pogrešno razumiješ.

Mubarak je dao milijarde za kontrarevoluciju i u tome je uspio. I neka je. To njemu nije bio problem jer je familija jedna od najbogatijih na svijetu, ako ne i najbogatija. Da je potrošio milijarde ne bi ni osjetio.

I kakva crna civilna/politička vlast? Presmiješno si neupućen i naivan. Vojna vlast će nastaviti da vlada i biti sve gora. Ili će postaviti svoje civilne marionete, kao privid civilne vlasti. Nakon što su ugušili MB, misliš da će dozovlit da se čuje glas liberala, socijaldemokrata ili nekih trećih ili bilo koje stranke koja dovodi u pitanje nastavak bogaćenja vladajuće klase odnosno vojnog establishmenta?!

MB i neki drugi islamisti su bili jedini koji su se usudili govoriti o socijalnoj pravdi. Kada liberali ili neki drugi konačno počnu o tome, čeka ih ista sudbina kao i MB. Biće proglašeni terorstima iako sa istim veze nemaju kao ni MB da bi se smakli sa "političke" scene.
Ti kao da ne vidis sta sam napisao :-) .

Mursi je pokazao kakve su mu namjere sa dekretom kojim se mislio proglasiti novim faronom i uvodjenjem uleme u nacrt ustava, sto je Egipat usmjeravalo ka teokratiji i serijatskom zakonu. Aj malo to prkomentarisi :-) .

Nemojte se praviti naivni.
jastuk1

#2337 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by jastuk1 »

Evo ti live komentar:

http://bambuser.com/v/3838193
Avetinho

#2338 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

Kikibombona wrote:
jastuk1 wrote:Kikibombona,

Tvoja totalna neupućenost. Kakva crna kuknjava. Ne kukam zbog pada MB-a, već osuđujem ubistva hiljada civila, a zarad elite da bi sačuvala bogatstvo ili položaj koji imaju. Pobogu, sve pogrešno razumiješ.

Mubarak je dao milijarde za kontrarevoluciju i u tome je uspio. I neka je. To njemu nije bio problem jer je familija jedna od najbogatijih na svijetu, ako ne i najbogatija. Da je potrošio milijarde ne bi ni osjetio.

I kakva crna civilna/politička vlast? Presmiješno si neupućen i naivan. Vojna vlast će nastaviti da vlada i biti sve gora. Ili će postaviti svoje civilne marionete, kao privid civilne vlasti. Nakon što su ugušili MB, misliš da će dozovlit da se čuje glas liberala, socijaldemokrata ili nekih trećih ili bilo koje stranke koja dovodi u pitanje nastavak bogaćenja vladajuće klase odnosno vojnog establishmenta?!

MB i neki drugi islamisti su bili jedini koji su se usudili govoriti o socijalnoj pravdi. Kada liberali ili neki drugi konačno počnu o tome, čeka ih ista sudbina kao i MB. Biće proglašeni terorstima iako sa istim veze nemaju kao ni MB da bi se smakli sa "političke" scene.
Ti kao da ne vidis sta sam napisao :-) .

Mursi je pokazao kakve su mu namjere sa dekretom kojim se mislio proglasiti novim faronom i uvodjenjem uleme u nacrt ustava, sto je Egipat usmjeravalo ka teokratiji i serijatskom zakonu. Aj malo to prkomentarisi :-) .

Nemojte se praviti naivni.
Sjasi Murta da uzjasi Kurta. Kao -- serijat ne valja, a prijeki sudovi, odredi smrti, torture po zatvorima -- valjaju.

Ma ja, Sisi je doveo vojnu huntu na vlast vojnim pucem e ne bi li sacuvao mladu egipatsku demokratiju.
Kikibombona

#2339 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Ja Sam Odavle wrote:
Sjasi Murta da uzjasi Kurta. Kao -- serijat ne valja, a prijeki sudovi, odredi smrti, torture po zatvorima -- valjaju.

Ma ja, Sisi je doveo vojnu huntu na vlast vojnim pucem e ne bi li sacuvao mladu egipatsku demokratiju.
To nasumice kupe nevine ljude i pune zatvore?

Za celnicima Bratstva zalim kao i za onim sto su vrijeme provodili na Golom otoku. A nisam komunjara :mrgreen: .

Najbolje bi bilo da je Egipat uredjen poput norveske. Posto nije, bolje Sisi nego sirijski scenario.
Abu Sakkar

#2340 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Abu Sakkar »

Kikibombona wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

Da,

Brat mog prijatelja zajedno s dvojicom je pokupljen u blizini Rabe, npr. A stotine takvih još ima.

Ništa novo za te skotove, prakticiraju to već više od pola stoljeća.
Kikibombona

#2341 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Abu Sakkar wrote: Da,

Brat mog prijatelja zajedno s dvojicom je pokupljen u blizini Rabe, npr. A stotine takvih još ima.

Sigurno ima i takvih slucajeva. I na Golom otoku je bilo nevinih. Al generalno, ako zivis normalno, nece te niko dirati ako drustvo nije ksenofobicno.

Mubarak je bio diktator, al je opet jednako tretirao sve Egipcane. Mursija uopste ne zanima misljenje najmanje trecine Egipcana. Zbog toga je dobio nogu.
Avetinho

#2342 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

Kikibombona wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

Za celnicima Bratstva zalim kao i za onim sto su vrijeme provodili na Golom otoku. A nisam komunjara :mrgreen: .

Najbolje bi bilo da je Egipat uredjen poput norveske. Posto nije, bolje Sisi nego sirijski scenario.
Upravo zbog Sisija u Egiptu je sirijski scenario. I Sisi je, bas kao i Asad, izveo vojsku i policiju da ubijaju nenaoruzane demonstrante po ulicama gradova u Egiptu. Kad se narod Egipta dosjeti da to vise nije njihova vojska, jer vidi puca po njima, i kad uzme oruzje da se brani i vrati na vlast legalno izabranog predsjednika, eto ti poznatog scenarija.

Onda ce Sisi vristati kako eno stranih placenika i elemenata.

Gradjanski rat u Egiptu vec je otpoceo. Ne Morsijevom krivicom, nego Sisijevom.
Avetinho

#2343 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

Kikibombona wrote:

Sigurno ima i takvih slucajeva. I na Golom otoku je bilo nevinih. Al generalno, ako zivis normalno, nece te niko dirati ako drustvo nije ksenofobicno.

Mubarak je bio diktator, al je opet jednako tretirao sve Egipcane. Mursija uopste ne zanima misljenje najmanje trecine Egipcana. Zbog toga je dobio nogu.
Da li ovdje cujem poznate note bosanskog referenduma 1992?
Kikibombona

#2344 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Ja sam odavle

Nista se ne bi desilo da na ulice Kaira i drugih gradova nisu izasli milioni Egipcana. Izasli su radi lose politike Mursija. Tako je sve pocelo.

Preskaces dogadjaje.
Opet neko nakradno poredjenje?
Abu Sakkar

#2345 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Abu Sakkar »

Kikibombona wrote:

Si ti bacio pogled na lokalne Tv stanice ovih dana?
Pa ti ljudi cjeli dan emituju ksenofobčne i fašističke programe i vijesti od 30 jula.
Pa ljudi briju brade da bi izbjegli hapšenja i prebijanja na ulici od stoke. Sirijci i Palestinci se ustručavaju pričati u masi, da ih en bi prepoznali po akcentu.
Kikibombona

#2346 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Abu Sakkar wrote:
Pa ti ljudi cjeli dan emituju ksenofobčne i fašističke programe i vijesti od 30 jula.
Pa ljudi briju brade da bi izbjegli hapšenja i prebijanja na ulici od stoke. Sirijci i Palestinci se ustručavaju pričati u masi, da ih en bi prepoznali po akcentu.
Vjerujem ti. Spirala nasilja je pokrenuta, ali ce brzo siguran sam brzo zavrsiti.

Egipat je dosta slican Turskoj. Na njih se trebaju ugledati i nece biti problema. Radikalizam bilo kojeg oblika vodi ka nasilju.
Abu Sakkar

#2347 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Abu Sakkar »

Kikibombona wrote:
Abu Sakkar wrote:
Vjerujem ti. Spirala nasilja je pokrenuta, ali ce brzo siguran sam brzo zavrsiti.

Egipat je dosta slican Turskoj. Na njih se trebaju ugledati i nece biti problema. Radikalizam bilo kojeg oblika vodi ka nasilju.
Nisam baš tako siguran, a Allah dž.š zna
Egipat definitivno nije sličan Turskoj.
Avetinho

#2348 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

Kikibombona wrote:Ja sam odavle

Nista se ne bi desilo da na ulice Kaira i drugih gradova nisu izasli milioni Egipcana. Izasli su radi lose politike Mursija. Tako je sve pocelo.

Preskaces dogadjaje.
Dobro. Na ulice su izasli i milioni Morsijevih pristalica. Zasto vojska nije izvela puc protiv same sebe, kao sto je izvela puc protiv Morsija, jer toliki narod protestvuje? Mislim ipak, mora se postovati volja rulje na ulici, zar ne?

U svakoj drugoj normalnoj drzavi narod ceka izbore po nogom u straznjicu ko mu se ne svidja. SAD je dosad trebala imati oko 46 vojnih udara, jer uvijek je na vlasti neko ko se nekom drugom ne svidja.
Opet neko nakradno poredjenje?
Nikakvo nakaradno. Ti si pomenuo trecinu stanovnistva za koje Morsi "ne haje". Cini mi se da je i na bosanskom referendumu bio slican omjer.
Kikibombona

#2349 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Abu Sakkar wrote:
Nisam baš tako siguran, a Allah dž.š zna
Egipat definitivno nije sličan Turskoj.
Razlicite grupe muslimana, muslimani - tradicionalisti, ateisti, Kopti. I Turska je kao Egipat isprepletena razlicitostima. Po tome su slicni.

Ja sam odavle
Dobro. Na ulice su izasli i milioni Morsijevih pristalica. Zasto vojska nije izvela puc protiv same sebe, kao sto je izvela puc protiv Morsija, jer toliki narod protestvuje? Mislim ipak, mora se postovati volja rulje na ulici, zar ne?

U svakoj drugoj normalnoj drzavi narod ceka izbore po nogom u straznjicu ko mu se ne svidja. SAD je dosad trebala imati oko 46 vojnih udara, jer uvijek je na vlasti neko ko se nekom drugom ne svidja.
Kakvi izbori covjece.

Lik je dekretom sve svoje odluke proglasio obavezujucim, izvrsnu vlast stavio iznad zakonodavne!? U svakoj normalnoj drzavi bi letio nakon takvog faraonskog pokusaja. O cemu pricamo?
Nikakvo nakaradno. Ti si pomenuo trecinu stanovnistva za koje Morsi "ne haje". Cini mi se da je i na bosanskom referendumu bio slican omjer.
Zato i jesmo imali rat. Kada je trecina zestoka kontra, sukob je neminovnost. Na tu trecinu je direktno uticala Srbija, sto automatski cijeloj prici daje drugi ton. Al ne bih nas u ovoj prici. Muka mi je od nas, da ti iskreno kazem.

Vidi jos nesto...

Ima nas 15 na poslu. Skontali smo sistem u kojem bi 14 radnika imalo malo vise slobodnog vremena kada bi se smjene korigovale. To je za petnaestog covjeka katastrofa, zivi u susjednom gradu, pa mu takav raspored nikako ne bi odgovarao. Rekao je, ako ste svi za, i ja sam. I naravno, kada smo skontali sta to za njega ustvari znaci, odustali smo. To je ljudski cin. Ako je nekom pored mene lose, ne moze ni meni biti dobro. Ne moze nikom normalnom.

Kada je omjer 10 - 1, sila moze proci. Kada je omjer 10 - 5 i zelis nesto nametnuti, sukob je neminovnost. Dakle, u slucaju Egipta, cista je ludost pokusati nametnuti trecini stanovnistva (30 miliona) zakone i nacin zivota koji oni ne zele. 30 miliona ljudi se ne plasi nikog.

Razumijem da vjerski fanatici nemaju senzibilitet za jednog covjeka, ali me malo cudi da su toliko glupi i da misle da nesto mogu nametnuti masi od 30 miliona ljudi. To je ta zadrtost, hoce da je sve po njihovom. Nek je meni potaman, a ostale ko jebe. Ovaj put su se zajebali. Jos se pozivaju na pravdu :-) .
Abu Sakkar

#2350 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Abu Sakkar »

Koliko puta ćeš koristiti "dekret" kao neki ultimativni argument.
Dekret je poništio nakon 24h.
Post Reply