Citroen All About
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Pauza
#2326 Re: Citroen All About
@supercali pa dobro razumijem da si odgovoran.
Znači treba priključiti odgovarajuću dijagnostiku i tamo u podešavanjima naći opciju za podešavanje jačine zvuka? Jesi li tako radio na pežou? Mislim realno, šta se može sjebati?
Znači treba priključiti odgovarajuću dijagnostiku i tamo u podešavanjima naći opciju za podešavanje jačine zvuka? Jesi li tako radio na pežou? Mislim realno, šta se može sjebati?
- supercali
#2327 Re: Citroen All About
Pazi znam ja sta sve treba i siguran sam da znam i bez gledanja gdje sta i nema se sta zajebati
To je bukvalno on off i sl
Al rekoh necu jer je citroen u lexiji nisam nikad radio iako je imam na laptopu
- Pauza
#2328 Re: Citroen All About
supercali wrote:Pazi znam ja sta sve treba i siguran sam da znam i bez gledanja gdje sta i nema se sta zajebati
Pa ništa, ti mi sve to posudiš a ja ću da pritisnem ENTER i da snosim odgovornost ako se sjebe
- basicm
#2329 Re: Citroen All About
Oho evo neko respu javno na kafu zovePauza wrote:supercali wrote:Pazi znam ja sta sve treba i siguran sam da znam i bez gledanja gdje sta i nema se sta zajebati
Pa ništa, ti mi sve to posudiš a ja ću da pritisnem ENTER i da snosim odgovornost ako se sjebe![]()
Onda častim kafu!
-
Throttle
#2330 Re: Citroen All About
zaokret za 180 stepeni
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2331 Re: Citroen All About
Respo je zbunjen, ostao bez texta a i dijagnostike, izgieda?!

- supercali
#2332 Re: Citroen All About
Poslije sijanja ide zetva 
- xamp
#2333 Re: Citroen All About
Vozim ja takvog jednogjunior3 wrote:Koliko sam zajebav'o konektovanog sramota me i pitati, a moram.![]()
Citroen c4 2.0 HDi, zapao mi je taj auto za oko, gledao bih 2011-12 godište.
Slabo ih nalazim po piku sa tim motorom.
Ako neko ima iskustva dobro su došla, odustao sam od e90ke bar za sad.
Izolacija motora odlicna, na autoputu je postavljen limit na 215km/h. Vozis skoro 200 i normalno u autu razgovaras s ljudima
-
junior3
#2334 Re: Citroen All About
Zahvaljujem.
Baš je i kolega uzeo jednog, ali 1.6 pa ću ga malo pogledati.
Moje auto će još malo na oglase pa u potragu za novim.
- amar1994
#2335 Re: Citroen All About
http://www.revochip.com/?page=automobil ... 8&tip=9488junior3 wrote:Zahvaljujem.![]()
- konektovan
#2336 Re: Citroen All About
junior3 wrote:Zahvaljujem.![]()
Jesi li ti normalan, ne trebaju ti problemi u zivotu.
-
junior3
#2337 Re: Citroen All About
Gledaj Amara starog ćipera.
Imaš li šta da se malo i spusti usput, stakla ću posle.
Konekotvani, paša, jesam ti ja već rekao da imaš dobar auto?
Cijenim da jesam.
Imaš li šta da se malo i spusti usput, stakla ću posle.
Cijenim da jesam.
- konektovan
#2338 Re: Citroen All About
Haj sto cu te ja smtrati licemjerom, to je manji problem, ali cijeli pdf je vec nesto ozbiljnije?!junior3 wrote:Gledaj Amara starog ćipera.
Imaš li šta da se malo i spusti usput, stakla ću posle.![]()
Cijenim da jesam.
- zforumas
#2339 Re: Citroen All About
Sve je dobro dok Daciu ne kupi 
- amar1994
#2340 Re: Citroen All About
junior3 wrote:Gledaj Amara starog ćipera.
-
junior3
#2341 Re: Citroen All About
Nisam ja nikad pljuvao citroen, osim tvog auta ponekad, al' iz zajebancije. Keve mi.konektovan wrote:Haj sto cu te ja smtrati licemjerom, to je manji problem, ali cijeli pdf je vec nesto ozbiljnije?!junior3 wrote:Gledaj Amara starog ćipera.
Cijenim da jesam.![]()
![]()
![]()
- basicm
#2342 Re: Citroen All About
Ej ćoek s benveja na citrojen! Znaci da je to neka zaraza, virus, ubije u insanu sve i onda mu se svidjaju citrojeni. Uzešću ja odmor odavlen, da mi dacija ne osvane pod prozorom.
- konektovan
#2343 Re: Citroen All About
Ti si gotov vec, samo to ne znas jos, virus je davno ubacen.basicm wrote:Ej ćoek s benveja na citrojen! Znaci da je to neka zaraza, virus, ubije u insanu sve i onda mu se svidjaju citrojeni. Uzešću ja odmor odavlen, da mi dacija ne osvane pod prozorom.
-
junior3
#2344 Re: Citroen All About
Ni sam ne vjerujem.basicm wrote:Ej ćoek s benveja na citrojen! Znaci da je to neka zaraza, virus, ubije u insanu sve i onda mu se svidjaju citrojeni. Uzešću ja odmor odavlen, da mi dacija ne osvane pod prozorom.
Prošli auto kad' sam kupovao tražio sam vectru c, a uzeo bmw-a, tako da je sve otvoreno, ali je c4 prvi izbor, za sad.
- Pauza
#2345 Re: Citroen All About
@supercali,
evo rješenje je ovde: http://c4owners.org/plugins/forum/forum ... ost_190199
ako taj lexia program može da se poveže sa c4 II, pošto neki kažu mora noviji sistem diagbox.
evo rješenje je ovde: http://c4owners.org/plugins/forum/forum ... ost_190199
ako taj lexia program može da se poveže sa c4 II, pošto neki kažu mora noviji sistem diagbox.
- supercali
#2346 Re: Citroen All About
Imam ja i diagbox al nije instaliran
- Pauza
#2347 Re: Citroen All About
Riješio sam problem. Jačina zučnog signala parking senzora je pojačana. Evo da podijelim sa forumašima način, pa možda nekome u budućnosti bude korisno.
Prvo treba da skinete programe: Mirascript (ja sam skinuo v01,04) i DatExplorer (v01,01) (Potražite koja je odgovarajuća verzija za RT6 ili druge modele) sa ovog linka: http://mira308sw.altervista.org/fr/index.htm
Zatim morate kopirati RT6 parametre na USB stik, mora biti formatiran u FAT32 na windowsu. (to su ovi parametri iz Mirascript foldera)
Da biste to učinili, raspakujte sadržaj Mirascript.zip na prazan USB stik (na kompu), a sadržaj Datexplorer.zip raspakujte na kompjuteru (ne na USB).
U Folderu CMD (na USB), samo ostaviti RT6_USERCOM.CMD (izbrisati druge CMD datoteke) (ostavite sve druge datoteke kad raspakujete Mirascript na USB- 2x POI i UPG).
Zatim idite u auto, neka bude uvijek upaljeno. Ubacite USB stik u auto.
Sistem će ga prepoznati. Odgovoriti potvrdno na prvo pitanje (izvršiti skriptu), a NE za drugo pitanje (write), te DA na pitanje READ.
Izvadite USB koji sadrži sada parametre RT6, i vratiti se do kompjutera.
Spremite datoteku (DAT) na kompu, u slučaju da bi bilo potrebno sačuvati original parametre. (sa USB stika)
Otvoriti sad program: DatExplorer.exe, čim to pokrenete odgovorite sa NE na pokušaj Update-a datexplorer.exe aplikacije.
Kliknuti na Load config, i naći «RT6_2xx-user_config.dat.cfg» datoteku (U datexplorer raspakovanom folderu);
Pritisnite“Load config“ i odaberite fajl „user_config.dat“, sa USB-a. (to je onaj fajl koji je generisao auto)
Otvorite odjeljak „1.5 audio data“ sa lijeve strane u datexploreru, i mijenjajte stavke pod brojevima 1.5.85, 1.05.86, 1.05.88, 1.05.89; Promijeniti odjeljak VALUE vrijednostima od 1 do 8 (8 je najjače) (ali ne više od 8!).
To će povećati glasnoću zvuka radara (to su oni warning zvukovi), te prednjih i zadnjih parking senzora.
Kliknuti na dugme SAVE da biste spremili promjene (i prihvatiti i prebrisati prethodne podatke), te izvadite USB i opet se vratite i upalite auto (uvijek treba biti upaljeno), kada se RT6 sistem upali ubacite taj USB stik.
Odgovoriti DA/YES na prvo pitanje Write (tako da registrira nove podatke o RT6).
VODITE RAČUNA: na slijedeće pitanje (to drugo pitanje), NE ODGOVARATI (pitanje da RESTARTUJE/REEBOT sistem), u tom ptrenutku držati dugo pritisnuto dugme za izbacicanje CD-a (15-25 sekundi), dok se RT6 ponovno restartuje, tada izvadite taj stick sa skriptom. I to je to.
Za sve treba 10ak minuta. Meni je ovaj metod završio posao. Koliko sam vidio po netu ljudi kažu da im ovaj način sa MiraScriptom uglavnom završava posao ali postoji rizik da nešto ne krene po planu, tako da ako radite ovo gore navedeno, radite na vlastiti rizik.
Eto, ako budete imali dodatnih pitanja tu sam.

Prvo treba da skinete programe: Mirascript (ja sam skinuo v01,04) i DatExplorer (v01,01) (Potražite koja je odgovarajuća verzija za RT6 ili druge modele) sa ovog linka: http://mira308sw.altervista.org/fr/index.htm
Zatim morate kopirati RT6 parametre na USB stik, mora biti formatiran u FAT32 na windowsu. (to su ovi parametri iz Mirascript foldera)
Da biste to učinili, raspakujte sadržaj Mirascript.zip na prazan USB stik (na kompu), a sadržaj Datexplorer.zip raspakujte na kompjuteru (ne na USB).
U Folderu CMD (na USB), samo ostaviti RT6_USERCOM.CMD (izbrisati druge CMD datoteke) (ostavite sve druge datoteke kad raspakujete Mirascript na USB- 2x POI i UPG).
Zatim idite u auto, neka bude uvijek upaljeno. Ubacite USB stik u auto.
Sistem će ga prepoznati. Odgovoriti potvrdno na prvo pitanje (izvršiti skriptu), a NE za drugo pitanje (write), te DA na pitanje READ.
Izvadite USB koji sadrži sada parametre RT6, i vratiti se do kompjutera.
Spremite datoteku (DAT) na kompu, u slučaju da bi bilo potrebno sačuvati original parametre. (sa USB stika)
Otvoriti sad program: DatExplorer.exe, čim to pokrenete odgovorite sa NE na pokušaj Update-a datexplorer.exe aplikacije.
Kliknuti na Load config, i naći «RT6_2xx-user_config.dat.cfg» datoteku (U datexplorer raspakovanom folderu);
Pritisnite“Load config“ i odaberite fajl „user_config.dat“, sa USB-a. (to je onaj fajl koji je generisao auto)
Otvorite odjeljak „1.5 audio data“ sa lijeve strane u datexploreru, i mijenjajte stavke pod brojevima 1.5.85, 1.05.86, 1.05.88, 1.05.89; Promijeniti odjeljak VALUE vrijednostima od 1 do 8 (8 je najjače) (ali ne više od 8!).
To će povećati glasnoću zvuka radara (to su oni warning zvukovi), te prednjih i zadnjih parking senzora.
Kliknuti na dugme SAVE da biste spremili promjene (i prihvatiti i prebrisati prethodne podatke), te izvadite USB i opet se vratite i upalite auto (uvijek treba biti upaljeno), kada se RT6 sistem upali ubacite taj USB stik.
Odgovoriti DA/YES na prvo pitanje Write (tako da registrira nove podatke o RT6).
VODITE RAČUNA: na slijedeće pitanje (to drugo pitanje), NE ODGOVARATI (pitanje da RESTARTUJE/REEBOT sistem), u tom ptrenutku držati dugo pritisnuto dugme za izbacicanje CD-a (15-25 sekundi), dok se RT6 ponovno restartuje, tada izvadite taj stick sa skriptom. I to je to.
Za sve treba 10ak minuta. Meni je ovaj metod završio posao. Koliko sam vidio po netu ljudi kažu da im ovaj način sa MiraScriptom uglavnom završava posao ali postoji rizik da nešto ne krene po planu, tako da ako radite ovo gore navedeno, radite na vlastiti rizik.
Eto, ako budete imali dodatnih pitanja tu sam.
- Sodom1
#2348 Re: Citroen All About
Lipi moj ZETOR 
-
Throttle
#2349 Re: Citroen All About
Sodom1 wrote:Lipi moj ZETOR
- basicm
#2350 Re: Citroen All About
Sodom1 wrote:Lipi moj ZETOR