damn, a tako nam je malo faliloAlfons Kauders wrote:Najbolja vijest ove godine.
Demokratska fronta Željko Komšić
- vivaldi
#2326 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- O'zone
- Globalni moderator
#2327 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Podržavam odluku ZK i treba imati stav, da smo ga imali ne bi ovako završili. Nije potrebno vuka niz dlaku maziti nego ga sastaviti kamenom.
Evo napokon smo ostali bez Europe, sad i pametno bilo zatvoriti granice odjebat sve i živjet u karantenu bolje dobrovoljno nego da nas ovi uhljupi guraju u isti.
Evo napokon smo ostali bez Europe, sad i pametno bilo zatvoriti granice odjebat sve i živjet u karantenu bolje dobrovoljno nego da nas ovi uhljupi guraju u isti.
-
Katamaran_Sa
#2328 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja bih njima oduzeo drzavljanstvo u tom slucaju, necemo biti taoci dva covjek koji su pored ove blokade uzeli veliku lovu na racun "ostalih"fredi_bobic wrote:ne vjerujem da će se ikako (ikada) moći dogovoriti oko implementacije presude Sejdić - Finci...ovakav sistem je zacementiran Dejtonom i samo novi rat može to promjeniti. znači sve je u slobodnom padu do 2014.godine i novih izbora koje EU neće ni priznatiKatamaran_Sa wrote:Fule: Nema više rokova, otkazuje se treća runda pregovora o pristupanju BiH EU
Lideri ključnih političkih partija u BiH prokockali su još jednu šansu za napredak BiH ka Evropskoj uniji. Komesar za proširenje Evropske unije Stefan Fule poručio je kako nema više rokova i da je treća runda pregovora o pristupanju BiH Evropskoj uniji otkazana.
![]()
-
Katamaran_Sa
#2329 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ili neka suti, ova njegova partiotska preseravanja nikome ne pomazudidžej wrote:sto onda s dodikom sjedi i pije?shiljak wrote:to je isto kao da kažeš što ne ode karadžiću u hag da mu kaže da je kriv, jer na tv-u govori da nije..didžej wrote:sta kaze onaj jedan: "ako komsic ode u bg i grobaru kaze u lice sta misli o njegovoj politici mz ce nas staviti na led".
ovako su nas samo stavili na... da ne kazem sta.
sta je alternativa?
daj onda nek objavi ratno stanje, proglasi mobilizaciju, podijeli oruzje i da krenemo.
- slucajni prolaznik
#2330 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nismo mi ostali bez Evrope i necemo nikad. Koliko god nama treba Evropa, toliko i mi trebamo Evropi, ako nista da imaju prostor za istresanje svog smeca, ili za snabdijevanje jeftine intelektualne radne snage.O'zone wrote:Evo napokon smo ostali bez Europe, sad i pametno bilo zatvoriti granice odjebat sve i živjet u karantenu bolje dobrovoljno nego da nas ovi uhljupi guraju u isti.
Nasa je nesreca sto ne znamo iskoristiti svoj polozaj i nametnuti interes u svoju korist.
No, svakako to nije tema, ovdje se pise o DF i ZK.
- didžej
#2331 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ne ide on u srbiju da trazi podrsku. ide jer mz to trazi od nas.shiljak wrote: Dodik je u BiH, Srbija nijeBiH ima dosta država koji je podržavaju u svakom smislu, a ako Srbija ne želi nema potrebe se naguravati.
posljedice dosadasnje politike durenja svi vidimo svaki dan.
silajdzic se durio i prosao je kako je prosao. naci ce mz recept i za komsica. budi siguran.
ne ide lagumdzija ni izetbegovic sto im je merak nego sto moraju. ako ces saradjivati dobices pare ako neces zavrnemo ti pipu pa ti vidi. opozicija jedva ceka da dodje na tvoje mjesto.
komsic je sad opozicija i zato ovako lupa a kad dodje na vlast s pjesmom ce grobaru na noge.
i glupo je porediti ga s josipovicem jer su to dvije sasvim razlicite situacije.
- slucajni prolaznik
#2332 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Katamaran_Sa wrote:... neka suti, ova njegova partiotska preseravanja nikome ne pomazu
Posebno ne braci Turcima i domacim veleizdajnicima
-
Katamaran_Sa
#2333 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komsic je to nekako osjetio pa se na vrijeme sveo na Sarajevoslucajni prolaznik wrote:Nismo mi ostali bez Evrope i necemo nikad. Koliko god nama treba Evropa, toliko i mi trebamo Evropi, ako nista da imaju prostor za istresanje svog smeca, ili za snabdijevanje jeftine intelektualne radne snage.O'zone wrote:Evo napokon smo ostali bez Europe, sad i pametno bilo zatvoriti granice odjebat sve i živjet u karantenu bolje dobrovoljno nego da nas ovi uhljupi guraju u isti.
Nasa je nesreca sto ne znamo iskoristiti svoj polozaj i nametnuti interes u svoju korist.
No, svakako to nije tema, ovdje se pise o DF i ZK.
-
Katamaran_Sa
#2334 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Reci mi konkretan benefit od ovoga i nemoj odgovarati pitanjem po poznatom receptu???slucajni prolaznik wrote:Katamaran_Sa wrote:... neka suti, ova njegova partiotska preseravanja nikome ne pomazu
- shiljak
#2335 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije samo do komšića, imaju i u hrvatskoj problema sa srbijom.. isti slučaj.didžej wrote:ne ide on u srbiju da trazi podrsku. ide jer mz to trazi od nas.shiljak wrote: Dodik je u BiH, Srbija nijeBiH ima dosta država koji je podržavaju u svakom smislu, a ako Srbija ne želi nema potrebe se naguravati.
silajdzic se durio i prosao je kako je prosao. naci ce mz recept i za komsica. budi siguran.
ne ide lagumdzija ni izetbegovic sto im je merak nego sto moraju. ako ces saradjivati dobices pare ako neces zavrnemo ti pipu pa ti vidi. opozicija jedva ceka da dodje na tvoje mjesto.
komsic je sad opozicija i zato ovako lupa a kad dodje na vlast s pjesmom ce grobaru na noge.
i glupo je porediti ga s josipovicem jer su to dvije sasvim razlicite situacije.
A da je rekao da ide, onda bi mu citirali ono "nećemo sa šovinistima i nacionalistima".. ja sve kontam da će ga ljudi pohvaliti, jer je tako rekao i sad je tako i uradio.. ali had.
- didžej
#2336 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
shiljak wrote: Nije samo do komšića, imaju i u hrvatskoj problema sa srbijom.. isti slučaj.
i na kraju krajeva boli me k.rac za hrvatsku.
-
baxul
#2337 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
meni se čini nema nikakvog benifita ni od odlaska ni od neodlaska... svakako će se proizvoljno tumačit u ovisnosti od političkih realnosti...Katamaran_Sa wrote:Reci mi konkretan benefit od ovoga i nemoj odgovarati pitanjem po poznatom receptu???slucajni prolaznik wrote:Katamaran_Sa wrote:... neka suti, ova njegova partiotska preseravanja nikome ne pomazu
ovo pak sa otkazivanjem treće runde pregovora sa EU ima... volio bih vidit ŽK da uradi nešto predsjednički na tom planu (pa ako ništa izjavom koja bi dala neki optimizam)...
jbš političarenje sa srbijom više i mi i oni smo (kao države) najveći levati na kontinentu
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2338 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Najdraži su mi ovi što više"vole tursko govno nego bosansku;tortu
e da nije pete kolone;bilo.....drukčije bi dejton izgledo
-
5 0 5
#2339 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
aferimJoseMujica wrote:Najdraži su mi ovi što više"vole tursko govno nego bosansku;tortu![]()
- shiljak
- Asamoah Gyan
#2341 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
suvišan je natpis na majici, a i amblem je prevelik. bez ikakvih slova i diskretan mali znak sa strane i dobra majica a i sve je jasno 
-
kox
#2342 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno, međunarodna zajednica dijeli kredite i donacije prema spisku Nikolićevih zvanica. Boli ih za njihove ekonomskedidžej wrote:
ne ide on u srbiju da trazi podrsku. ide jer mz to trazi od nas.
interese, uspostavljanje vlasti, borbu protiv korupcije, reforme - ko ne ode Nikoliću para nema. I to ko samo ode dobije
kredit. Ko ode s' obrazom (donese bar kilu kafe i kocku) dobije beskamatni kredit i donaciju. Neki dan su mu u gostima
bili svastika i muž i nisu mogli izaći dok im medjunarodna zajednica nije dala milion eura.
- didžej
#2343 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mz-u je prevashodno stalo da u regiji vlada mir. i insistiraju na sastancima, bilateralnim, trilateralnim i slicno.kox wrote:Naravno, međunarodna zajednica dijeli kredite i donacije prema spisku Nikolićevih zvanica. Boli ih za njihove ekonomskedidžej wrote:
ne ide on u srbiju da trazi podrsku. ide jer mz to trazi od nas.
interese, uspostavljanje vlasti, borbu protiv korupcije, reforme - ko ne ode Nikoliću para nema. I to ko samo ode dobije
kredit. Ko ode s' obrazom (donese bar kilu kafe i kocku) dobije beskamatni kredit i donaciju. Neki dan su mu u gostima
bili svastika i muž i nisu mogli izaći dok im medjunarodna zajednica nije dala milion eura.
nebitno je tu ko je domacin.
mz ima instrumente da ih prisili da budu mirni i da se sastaju. ko talasa dobije po labrnji, k'o silajdzic. ko se s njima zaj.bava takodje dobije po labrnji k'o tadic.
za politiku moras imati zeludac ako nemas odstupi. jednostavno.
-
kox
#2344 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da je politika samo klimanje glavom shatro probosanske snage (SDP, SDA i ostalo drustvo) bi bili apsolutni sampioni, a vidimo gdje su. Ko talasa znamo, pa ne vidim sankcije ni prema Nikolicu a prema Dodiku pogotovo. Neodlazak na sastanak nije objava rata nego sasvim uobicajen nacin za slanje poruke u diplomatiji, i upravo je to poruka koja se prema mom misljenju treba poslati nakon najnovijih Nikolicevih divljanja.didžej wrote:
mz-u je prevashodno stalo da u regiji vlada mir. i insistiraju na sastancima, bilateralnim, trilateralnim i slicno.
nebitno je tu ko je domacin.
mz ima instrumente da ih prisili da budu mirni i da se sastaju. ko talasa dobije po labrnji, k'o silajdzic. ko se s njima zaj.bava takodje dobije po labrnji k'o tadic.
za politiku moras imati zeludac ako nemas odstupi. jednostavno.
- shiljak
#2345 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ja samo znam da će zbog ovog, a ionako je počeo, da gubi još glasova na izborima, mislim na Dodika..
Čak bi zbog njeg glasali radije za DF.. 
- Baal
#2346 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nikolićeve ponovljene izjave o “dvijema srpskim državama” izrečene u društvu sa Dodikom imale su za svrhu pokazati međunarodnom faktoru da preko Dodika i Republike Srpske može snažno utjecati na nivo političke zategnutosti u regiji, pogotovo u BiH, vjerovatno da bi dobio malo "breathing room" u vezi sa Kosovom.
Čini mi se da se naši odnosi sa Srbijom ne mogu ni početi normalizirati dok se priča sa statusom Kosova ne završi. Prema tome, zašto onda ići i sretati se sa njima, davati lažni privid kako odnosi dvije države idu nabolje kada nas ovako tretiraju. Zaledit sve do daljnjeg...
Čini mi se da se naši odnosi sa Srbijom ne mogu ni početi normalizirati dok se priča sa statusom Kosova ne završi. Prema tome, zašto onda ići i sretati se sa njima, davati lažni privid kako odnosi dvije države idu nabolje kada nas ovako tretiraju. Zaledit sve do daljnjeg...
-
rajvosa1
#2347 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Posebno je vazno da se u ovakvim okolnostima sef drzave, odnosno bar 1 trecina sefa drzave, ne sastaje s Nikolicem. Radi tehnickih razloga neka susreta na ministarskom nivou (kao ovjak Zlatkov odlazak). Zato puna podrska Komsicu, jer svojim nastupom jasno izrazava stav da postoji neka granica. Ipak, nema halala za Hanku Vajzovic niti moj glas dok je ta moralna spodoba potpredsjednik stranke. BTW, vec su je poceli cereciti po medijima zbog stvari o kojima ovdje raspravljamo. Pogledajte portal --- NO LINKS ---, kao da neko odavde skida postove.
- shiljak
#2348 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
jel nolinks .com ili .ba? 
-
rajvosa1
#2349 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
`bem li ga, zaboravim na to. portal je bitno a domena bashiljak wrote:jel nolinks .com ili .ba?
- luckylaka
#2350 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Moja realna prognoza je da ce Zeljko na prvim izborima proci kao Fahro i SBB,dakle relativno dobar rezultat,ljudi ce glasati vise zbog Zlatnog ljiljana nego zbog Zeljka i stranke.Sledeci izbori prognoziram propast DF kao i SBB i NS jer jednostavno sva trojica Zeljko,Fahro,Pedja su trube za politiku.Isto tako predvidjam da ce se Hare S.vratiti u politiku i pomesti ovo sa BiH scene.Zivi bili pa vidjeli