POsao-Popis stanovnistva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Umalo popisivac

#2326 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Umalo popisivac »

Mozda misle da su zakucali. Primjer ti je ovdje gdje ima raznih odgovora na neko pitanje a opet su svi manje vise sigurni da je njihov odgovor ispravan.
lolol

#2327 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lolol »

A sta bi s ovima sa strane, toliko buke da necete doci raditi jer vam mista nije placeno a ja nebi nesto rekla da ste odustajali s obzirom kako je osoba bilo na testiranju, to nisu sve bili ljudi iz Sa ???
Mislite Drugacije

#2328 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Mislite Drugacije »

Zna li neko da li je pocela isplata u Brckom, ima li ovdje nekoga ko je iz tog grada da kaze :) Kako sam iz Banja Luke nemam sanse za taj posao o kojem vi pricate pa mi je ova isplata jedina nada :) Srecno vam s tim poslom, valjda cete svi upasti tamo .. Veliki pozz iz Banja Luke..
snaga_znanja

#2329 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by snaga_znanja »

U Doboju pocela isplata kao i jos nekim mjestima u RS-u. Bar tako tvrde na fb stranici.

Medjutim interesantno je to da su dobili samo 1.96 po popunjenom obrazcu dok razlike iz zavoda za statistiku RS-a kao i ostalih troskova nema..
Russki

#2330 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Russki »

ma ovo ce se na rate isplacivat, po 100 maraka svako 4 mjeseca
snaga_znanja

#2331 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by snaga_znanja »

Russki wrote:ma ovo ce se na rate isplacivat, po 100 maraka svako 4 mjeseca
Ciganija kako god okrenes. Kako ocekivati da narod bude posten kad drzava vara, krade i otima na svakom koraku.
Russki

#2332 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Russki »

*ebu oni nas ko konje, a mi nista da uradimo

enivej: da oce bar do bozica i nove godine bacit jedno dvi stoje
perfect_guy

#2333 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by perfect_guy »

Poštovani,

Federalni zavod za statistiku vas obavještava da su pripreme za početak plaćanja popisivača i instruktora pri kraju i da će isplate početi u drugoj polovini decembra. Za svako angažovano lice sredstava se obezbjeđuju iz dva izvora: Grant EU i Budžet Federalnog zavoda za statistiku. Danas su uplaćena sredstva Granta, ali da bi se mogla koristiti za plaćanje potrebno je da Vlada Federacije donese odluku o namjenskom korištenju sredstava (zakonska procedura) i tek tada se sredstva Granta unose u Budžet Federalnog zavoda za statistiku i mogu se koristiti za plaćanje.

Federalni zavod za statistiku ulaže maksimalne napore da se stvore svi preduslovi za početak plaćanja, jer se radi o 15.000 osoba za koje treba pripremiti obračune neto naknada, poreza i doprinosa. Još dosta općinskih popisnih komisija nije dostavilo potrebnu dokumentaciju, tako da će prvo biti plaćene općine koje su dokumentaciju na vrijeme dostavile.

Čim budemo imali tačnu informaciju o danu početka isplata, obavjestićemo vas o istom.

FZS

From: [email protected] [mailto:[email protected]] On Behalf Of Federalni zavod za statistiku
Sent: Tuesday, December 10, 2013 11:55 AM
rokan

#2334 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by rokan »

Russki wrote:*ebu oni nas ko konje, a mi nista da uradimo

enivej: da oce bar do bozica i nove godine bacit jedno dvi stoje
kakvo je to ponizenje ako budu ljudima dijelili na rate ionako mizerne honorare. hajde da se organizujemo i da izadjemo pred parlament bih, nema se sta vise cekati. pa niko ne bi radio da su u oktobru rekli "dobicete pare oko novo godine a mozda ni tad i to iz vise rata". ovo je nevidjena prevara od strane drzavnih institucija (agencija za statistiku bih, federalni zavod za statistiku i zavod za statistiku rs) prema najvažnijim karikama (popisivačima i instruktorima) u lancu popisa.
Russki

#2335 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Russki »

ima li itko iz Kreševa ovdje???? da je bio popisivač ili instruktor
majamaja

#2336 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by majamaja »

https://www.facebook.com/pages/Udru%C5% ... 45?fref=ts
Evo ovdje javljaju da su u nekim gradovima legle pare. Pogledajte.
i_ja_na_forumu

#2337 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by i_ja_na_forumu »

Ma ja.. leglo ljudima onaj onaj dio koji placa EU.. :shock: :shock:
snaga_znanja

#2338 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by snaga_znanja »

Imam ja zamisao. Ako do 15.01. ne ispalte u potpunosti sve sto su naveli u ugovorima da ih zatrpamo tuzbama. Naci jednog pravnika medju popisivacima i nek napise tuzbu, a mi cemo lijepo svi unjeti svoje podatke i lagano da ih tuzimo. Pa nek se misle. :D
rokan

#2339 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by rokan »

majamaja wrote:https://www.facebook.com/pages/Udru%C5% ... 45?fref=ts
Evo ovdje javljaju da su u nekim gradovima legle pare. Pogledajte.
ako budu davali iz dijelova tačno ću svoju zaradu odnijeti direktorima agencija, podijeliti im svakom po trećinu i reći "uzdravlje ih potrošili". bijednici.

ko biva radili ste ciganski posao, ciganski ćemo vas i isplatiti. pitam se da li i svoje plate dobijaju iz tri dijela? mamu im pokvarenu, lopovsku!
SvojTiPos'o

#2340 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by SvojTiPos'o »

Joj odrona majko mila... izgleda da samo uplaćuju onaj dio iz EU Granta, a ovo što trebaju entitetski zavodi će kao naknadno.
Možda u oktobru naredne godine. Druga polovina, bezbeli :skoljka:
Mislite Drugacije

#2341 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Mislite Drugacije »

Ovo sam i ocekivala od nase propale drzave, vjerovatno nam taj dio nece ni isplatiti.. I bilo mi je cudno da se sve isplati odjednom..
joe_cole

#2342 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by joe_cole »

http://bljesak.info/rubrika/vijesti/cla ... vace/71528

Bog zna kad ce drzava isplatiti svoj dio cc
mrva/mrve

#2343 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by mrva/mrve »

Pa jedan dio placa EU, a drugi dio ide iz Budzeta :) Posto je EU dala pare, tad dio cemo i dobiti, a pare iz Budzeta cemo dobiti kad se isti i usvoji (nekad u martu).. Ono sto je bitnije jeste da EU placa 1.95 po obrascu :D
snaga_znanja

#2344 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by snaga_znanja »

mrva/mrve wrote:Pa jedan dio placa EU, a drugi dio ide iz Budzeta :) Posto je EU dala pare, tad dio cemo i dobiti, a pare iz Budzeta cemo dobiti kad se isti i usvoji (nekad u martu).. Ono sto je bitnije jeste da EU placa 1.95 po obrascu :D
Ho Ho Ho

Popis je bio u 2013. godini, a novac za popis je planiran u budzetu za ovu godinu, kao i u prethodne 3 ili 4 godine. Prema tome. Pare ili ce biti sad ili ih nece biti nikada. Mozda dobijemo certifikate. :lol:
azurna_obala

#2345 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by azurna_obala »

stručno nas zavališe
majamaja

#2346 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by majamaja »

mrva/mrve wrote:Pa jedan dio placa EU, a drugi dio ide iz Budzeta :) Posto je EU dala pare, tad dio cemo i dobiti, a pare iz Budzeta cemo dobiti kad se isti i usvoji (nekad u martu).. Ono sto je bitnije jeste da EU placa 1.95 po obrascu :D
A u ugovoru koji smo potpisali ne piše da će biti isplaćeno u 2 navrata, odnosno rate. Koji cirkus.
Potočna pastrmka

#2347 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Potočna pastrmka »

Ma i mi smo budale što trpimo ovo sve. Nema niko damu da se digne, jbt obećano 2,2 za urbano područje, sad se priča o 1,95 KM ?! :-) :(
rokan

#2348 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by rokan »

Potočna pastrmka wrote:Ma i mi smo budale što trpimo ovo sve. Nema niko damu da se digne, jbt obećano 2,2 za urbano područje, sad se priča o 1,95 KM ?! :-) :(
pa hajde da se dignemo jer drugacije ocito ne moze.
snaga_znanja

#2349 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by snaga_znanja »

rokan wrote:
Potočna pastrmka wrote:Ma i mi smo budale što trpimo ovo sve. Nema niko damu da se digne, jbt obećano 2,2 za urbano područje, sad se priča o 1,95 KM ?! :-) :(
Ma nema potrebe za revolucijom. Sto se mene tice ja bi vise volio da ih razvalimo na njihov nacin. Ima nas skoro 20000. Ako nam ne isplate ono sto je potpisano mozemo si angazovati pravnu pomoc kakvu pozelimo i dovoljno je da izdvojimo svako po marku. Cudi me da se advokati nisu poceli nuditi sami da nesto organizuju.
i_ja_na_forumu

#2350 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by i_ja_na_forumu »

snaga_znanja wrote:
rokan wrote:
Ma nema potrebe za revolucijom. Sto se mene tice ja bi vise volio da ih razvalimo na njihov nacin. Ima nas skoro 20000. Ako nam ne isplate ono sto je potpisano mozemo si angazovati pravnu pomoc kakvu pozelimo i dovoljno je da izdvojimo svako po marku. Cudi me da se advokati nisu poceli nuditi sami da nesto organizuju.
Ja nisam pravnik, i nisam radila na popisu, ali sam gledala taj vas ugovor koji ste potpisali. U ugovoru stoji koliko ce vam biti isplaceno, ali ne kad i kako.. tako da nazalost mogu i da vam placaju u ratama :D
Ja mislim da su oni znali da ce doci do ovoga, stoga su se ugovorom koliko toliko ogradili..
Post Reply