Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
Revoltage

#2326 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Revoltage »

hercegovac_pravi wrote:
Revoltage wrote:Nakon jučerašnjeg intervjua mi Bosanci i Hercegovci se imamo čemu nadati. U intervjuu je Komšić direktno rekao zbog čega je izašao iz SDP-a. Dobili smo stranku koja će se zalagati za nas!
Neće legendo. Mrvica otrježnjenja. Komšić je izašao iz SDP-a sa ciljem da "pokupi" razočarane SDP-ovce i da ih ponovo uvali u istu koaliciju. Dio članstva (glasača) SDP-a još uvjek nije bio spreman na političke poteze Lagumdžije (prvenstveno mislim na aktivno učestvovanje SDP-a u pretvaranju BiH u nacionalnu državu Bošnjaka).
Pošto ni u SDP-u ne sjede politički hajvani već ljudi koji su u politici poduži niz godina, izbacili su Komšića kao utjehu razočaranim. Eto to ti je suština Komšićevog izlaska iz SDP-a i njegovog izbjegavanja da iznosi "prljavi veš" pred lice javnosti. Bilo kako bilo, ponovo će imati moj glas (bar kako sada stoje stvari)
Meni je bitno da on nas Bosance i Hercegovce predstavlja, da nas unese u ustav. Hoće li to biti vidjećemo. U intervjuu je to dao za naslutiti kada je pričao o svoj ostavci u SDP-u.
webby-x

#2327 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by webby-x »

Revoltage wrote:Meni je bitno da on nas Bosance i Hercegovce predstavlja, da nas unese u ustav.
Željko Komšić uvodi Bosance u Ustav. Dobra fora.
A tko će izglasati taj Ustav?
Ili će Željko zavrnuti ruku SAD-u i Rusiji?

:D
nosara

#2328 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

webby-x wrote:
Revoltage wrote:Meni je bitno da on nas Bosance i Hercegovce predstavlja, da nas unese u ustav.

Vi bi za treci izglasali i novu cabu u medjugorju... :-)
Revoltage

#2329 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Revoltage »

webby-x wrote:

Ova stranka će imatu toliko glasova da se bez nje ne može napraviti nista! Pa ti onda nemoj uvoditi Bosance u ustav. Bojim se samo da tornjaci nece ovaj put udruženo pričati o majorizaciji.
Platformas

#2330 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Platformas »

Ima li taj Komšićev intervju negdje na webu?
nosara

#2331 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

Platformas wrote:Ima li taj Komšićev intervju negdje na webu?
Zamal' Senci nije umro... :lol:

Intervju je bio 'nako... :D
Paranoid

#2332 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Paranoid »

http://facetv.ba/component/content/arti ... omsic.html
Revoltage

#2333 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Revoltage »

nosara wrote:
Zamal' Senci nije umro... :lol:

Intervju je bio 'nako... :D
Državnički! :evil:
JThomas

#2334 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by JThomas »

nažalost ustavni poredak federacije je kočnica bilo kakvim promjenama, isto kao i dejtonski ustav na nivou države. vlasti u federaciji nema bez najmanje tri stranke, minimum minimuma. i onda će se morati ili ostati u opoziciji gdje ništa ne možeš uraditi...ili ući u kolo sa snagama koje su nas dovele tu gdje jesmo. u oba ta slučaja pozitivnih promjena neće biti, volio bih da se varam, al' dabogda...
nosara

#2335 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

JThomas wrote:nažalost ustavni poredak federacije je kočnica bilo kakvim promjenama, isto kao i dejtonski ustav na nivou države. vlasti u federaciji nema bez najmanje tri stranke, minimum minimuma. i onda će se morati ili ostati u opoziciji gdje ništa ne možeš uraditi...ili ući u kolo sa snagama koje su nas dovele tu gdje jesmo. u oba ta slučaja pozitivnih promjena neće biti, volio bih da se varam, al' dabogda...
Moze u federaciji ko od sale, ali treba raskrstit s losim navikama...
JThomas

#2336 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by JThomas »

sa kim i kako?

evo najbanalniji primjer, čovićev HDZ će od šale na sljedećim izborima uzeti jedno tri četvrtine glasova hrvata i moraće u vlast u svakoj kombinaciji. i ti ćeš morati ili sa njim ili u opoziciju. cijela stvar će u startu biti na krivim nogama ako uđeš sa njim, jer ne možeš biti bolji od njih u njihovim igrama...a ako ostaneš u opoziciji nećeš ništa moći uraditi.
vee-jay

#2337 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by vee-jay »

Upravo tako. O tome sam pisao na drugoj temi (mislim o 1. martu). Nek Komsic dobije 50% SDP glasova (sto je manje vise suluda zamisao) opet ce se morati u koaliciju sa HDZom i SBBom. I onda ce opet biti: izdaja, izdaja.
JThomas

#2338 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by JThomas »

pa i jeste izdaja jer će morati biti više po njihovom...
FFC

#2339 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by FFC »

Ubjeđen sam da će za komšića glasati gotovo svi. I ovi što ne žele da glasaju za komšića kad se zagledaju u glasački listić predomislit će se.

Ovo će biti najveća pobjeda u Federaciji BiH od 1996 godine. Mislim da neće morati nisakim niti da ide u koaliciju.
FFC

#2340 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by FFC »

tvsabina wrote:
ultima_palabra wrote:može ih privući na taj način tako što će obećati da će se držati onih principa koje je SDP iznevjerio. Baš zato što je SDP-ov kredibilitet uzdrman on ima šansu.

Da ne govorim da ima dosta šire područje djelovanja od SDP-a... dobio je više glasova od stranke 2010, mnogi ljudi koji nikad neće glasati za SDP zbog crvene ikonografije su glasali za njega. Što će reći da je njemu politika i naslijeđe SDP-a bilo donekle i teret.

Slažem se da nije operativac, ali operativci se mogu naći... problem je naći te "ikone" u vremenu u kojem je narod uveliko izgubio iluzije. U tom smislu je Željko možda i jedinstven. Uostalom, vidjeli smo kako je to izgledalo na lokalnim izborima u Bugojnu, sa listom koju je on podržao... ako je moguće organizovati stranku na tim principima, sa nekompromitovanim pojedincima iz svake lokalne sredine, a uz jaču kampanju i možda i američku podršku... samo nebo je granica :D
Osim Vas , postoji još par forumaša čije mišljenje jako cijenim ali se začudim kada pročitam da u ŽK-u vidite nadu u bolje sutra. Bez uvrede naravno.
Zbilja mi nije jasno na osnovu čega je ta nada zasnovana ?
Da , čovjek je ratni heroj.
Da , kosmopolita je.
Da , voli Bosnu i Hercegovinu.
I ?
Taj čovjek je najviša vlast već šest godina.
Ovakav je bio i u SDP-u. U čemu je razlika ? "Diktator" Lagumdžija nije dozvoljavao ovo ili ono...ma dajte...
Zbog"principa" je napustio SDP ? Još uvijek mi nemamo pojma zašto je ŽK napustio SDP.
Sve ostalo suštinski važno za korijensku promjenu sistema on nema.
Ništa.
Evo da preskočimo ocjenu njegove ličnosti (harizma,postupci) ili struke. ( :D morala sam :D )
Uživao je hedonistički (kako telemah reče) sve blagodeti pozicije u predsjedništvu bez kapi znoja.
Pa zar vi mislite da će on sutra opet sjeći granu na kojoj sjedi , granu koja ga je stvorila i formirala ?
Zar on da bude protiv sistema koji mu je omogućio da hladno naplati silne novce na konto plata,regresa,reprezentacija...pa zar Komšić da napada samog sebe.
Evo i kad bi imao m*.. i volju da to čini , zar Vam on izgleda kao osoba koja može iznijeti silnu promjenu protiv današnjih "ajkula"...?
Nemojte me pogrešno shvatiti. Ni vi ni cijenjeni forumaši koji respektiraju Komšića i u njemu vide nadu.
Srdačan pozdrav i hvala.

nema boljeg sutra. bolje sutra je samo za one koji se na vrijeme priklone pobjednicima.
Corto Maltese

#2341 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

Izgleda da su svi gledali sinoćnji intervju. Odlično! Može li jedan mali test? Može? Hvala. Hajde neka neko citira bar jednu precjednikovu izjavu koje se sjeća od sinoć. Samo jednu rečenicu, koja je zagrijala dušu, natjerala na razmišljanje, ostala u mislima.
Niko, nijednu?
Hvala!
Platformas

#2342 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Platformas »

vee-jay wrote:Upravo tako. O tome sam pisao na drugoj temi (mislim o 1. martu). Nek Komsic dobije 50% SDP glasova (sto je manje vise suluda zamisao) opet ce se morati u koaliciju sa HDZom i SBBom. I onda ce opet biti: izdaja, izdaja.
Komšić je na zadnjim izborima dobio 337K glasova a SDP ispod 300K. Znači više od SDPa.
Ispravnije bi bilo da si napisao kako SDP nece dobiti ni 50% Komšićevih glasova.
T-Rexx

#2343 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by T-Rexx »

Zahvaljujuci Zeljku SDP nece preci izborni prag na izborima.
Revoltage

#2344 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Revoltage »

Hajmo dalje sa imenima za stranku. Komšić je rekao da riječi građanska, socijaldemokratska neće biti u nazivu, ali da BiH hoće. I biće neka ujedinjavajuca riječ. Malo je zamucao kod riječi "narodna" kad ga je Senci zpitao. Dakle moj prijedlog : Narodna unija Bosne i Hercegovine
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2345 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by KatarinaKosaca »

Corto Maltese wrote:Izgleda da su svi gledali sinoćnji intervju. Odlično! Može li jedan mali test? Može? Hvala. Hajde neka neko citira bar jednu precjednikovu izjavu koje se sjeća od sinoć. Samo jednu rečenicu, koja je zagrijala dušu, natjerala na razmišljanje, ostala u mislima.
Niko, nijednu?
Hvala!
Zapamtih ja ono poređenje bivše žene i bivše partije. Niđe veze. Kao kad bi bivša žena držala mrtvog čovjeka u zamrzivaču, pa ti kao nećeš da kažeš rijamu... tako i oko SDP-a. :roll:
Nije lijepo mahalati , to ok, ali ne prijaviti šta znaš , a i sam govoriš o korupciji, a kao nećeš radi bivše ljubavi je skandalozno..
webby-x

#2346 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by webby-x »

Corto Maltese wrote:Izgleda da su svi gledali sinoćnji intervju. Odlično! Može li jedan mali test? Može? Hvala. Hajde neka neko citira bar jednu precjednikovu izjavu koje se sjeća od sinoć. Samo jednu rečenicu, koja je zagrijala dušu, natjerala na razmišljanje, ostala u mislima.
Niko, nijednu?
Hvala!
Sve što Precjednik kaže grije dušu.
Ti si samo ljubomoran što više neće tornjaci
vladati BiH nego naš Želja, a ni SDP izdajnici.
Kada Želja pobijedi pobijediti će narod,
Bosanci će biti ustavna kategorija, ustaše i
četnici će dobiti po prstima kao 1945. i 2010.
Japan će uvoziti televizore iz BiH, kuće će biti
od čokolade, a prozori od marmelade.

:P
webby-x

#2347 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by webby-x »

FFC wrote:Mislim da neće morati nisakim niti da ide u koaliciju.
:-D
FOČANSKI PROPISI

#2348 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by FOČANSKI PROPISI »

T-Rexx wrote:Zahvaljujuci Zeljku SDP nece preci izborni prag na izborima.
Ha Željko,ha SDP!
nino90

#2349 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nino90 »

jva cekam sljedece izbore, cak bih se uclanio u njegovu stranku
novi.dan.nova.nafaka

#2350 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by novi.dan.nova.nafaka »

KatarinaKosaca wrote:Zapamtih ja ono poređenje bivše žene i bivše partije. Niđe veze. Kao kad bi bivša žena držala mrtvog čovjeka u zamrzivaču, pa ti kao nećeš da kažeš rijamu... tako i oko SDP-a. :roll:
Nije lijepo mahalati , to ok, ali ne prijaviti šta znaš , a i sam govoriš o korupciji, a kao nećeš radi bivše ljubavi je skandalozno..
Ama koje crno mahalanje - to nema nikakve veze.
Nespojivo je porediti situaciju da je neukusno govoriti o komšiji loše iza leđa, a znaš da je opljačkao dućan nekome. Po meni je to saučesništvo u kriminalnom djelu. Samo budala se može time dičiti...
Locked