Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
johntra

#2326 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

dottore wrote: start-stop je standard u svim paketima
U highline modelima mora biti el. retrovizora kao i park pilot-senzori naprijed nazad..
onda je bio neki drugi paket opreme.. :mrgreen:
kako god, standard ili ne, totalno bespotreban u našim uslovima, a ja ga uvijek gasim u svakom autu...paket je highline, što dokazuje i cijena, a nema parkirne senzore...ima električne retrovizore sa grijanjem, ali nema električno preklapanje istih, što je za auto od skoro 50 milja manjak...još sam plus imao situacije gdje sam se morao provlačiti, pa je pomalo smiješno bilo da izlazim iz auta i sklapam ih ručno...
vukojebina

#2327 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

kralju ja sam tebi na vise primjera dokazo da c4 u toj opremi nema tempomat, ti meni nisi dokazo da ima, nego si bas ko piiiii presutio...nemoj mi rec da ti je argument: cuj nema, hahaha, de baaaa, a vidi mu glave...
Better Man

#2328 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Better Man »

vukojebina wrote:kralju ja sam tebi na vise primjera dokazo da c4 u toj opremi nema tempomat, ti meni nisi dokazo da ima, nego si bas ko piiiii presutio...nemoj mi rec da ti je argument: cuj nema, hahaha, de baaaa, a vidi mu glave...
Ne pričaj gluposti vezano za tempomat u C4 i da ga nema Exclusive opremi, kad ga ima! Pogledaj na njihovom websiteu!
citroen xm

#2329 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

vukojebina wrote:kralju ja sam tebi na vise primjera dokazo da c4 u toj opremi nema tempomat, ti meni nisi dokazo da ima, nego si bas ko piiiii presutio...nemoj mi rec da ti je argument: cuj nema, hahaha, de baaaa, a vidi mu glave...
Kralju pogledaj Citroen.ba pa ćeš vidjeti da je tempomat dio standardne opreme čak u početnom paketu opreme. Zbog toga nije ni naveden kod Ekskluziv modela jer je logično da ga ima kada postoji u početnom paketu.
direstraits0078

#2330 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by direstraits0078 »

Hajde da mu i oprostimo sto ne zna, ali zasto nece da uci? Evo konacno da prizna da se slaze da je g7 precijenjen i da ne vrijedi tih novaca. Bravo za mladog gorana.

I nije mi jasan ovaj sto dolazi s mjesta gdje se vukovi yebu, je li on zna citati? :lol:
vukojebina

#2331 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

ako vec zelis da znas, ovaj nick je za osobe poput tebe, da te podsjeti iz kakve vukojebine dolazis...jer obicno likovi koji dodju iz takve sredine, prvi se hvataju nicka u svojoj seljackoj "argumentovanoj" prici...
direstraits0078

#2332 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Ma mislio sam na to da te ljudi upucuju na stranicu citroen.ba, a ti nikako da uhavizas, ili ne znas da citas ili se pravis da si ono sto vjerovatno i jesi. :D A nije bas da dolazim s istog mjesta kao ti, ja sam "malo dalje od saraj'va, jahorine, igmana i bjelasnice, i ostalih postojbina vucka i obozavalaca auta s vukom u amblemu". :lol:

On topic, vezano za auto s vuckom na amblemu, fakat skupo. Nema nesto euforije iz wolfsburga i hvaljenja prodaje g7 od pocetka prodaje... Sto li... Mozda da odgovore da neko od dezurnih anal-iticara? Goran, vukoyebina, edisontije? :lol:
Edisontije

#2333 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Edisontije »

Biće biće prodaje, evo da svaki treći od nas kupi golfa eto porasta prodaje....
A ne ovako da se prepiremo nego golfa da naručimo ja bi prvi al mi fali.....kila....ko i vama.... :D
goran16v

#2334 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
goran16v wrote: Ma ja, kad te doceka argument onda pocinje ujedanje. Inace kad Citroen pokusa prodati auto za 10k KM vise nego sto vrijedi onda je onda marketinski trik, a kod VW je to prevara. Smijesan si!
A koji argument molim lijepo? Neki kao onaj za politiku ili kao onaj od Vukojebine da C4 nema tempomat ni u ekskluziv paketu. Pa kad skontate da niste u pravu, onda se povučete u tišini kao piiiiiiiii. I o kakvom ujedanju ti govoriš, nisi valjda razmaženo dijete koje plače za sve živo.

Fazon i jeste u tome da Citroen nikada nije ni pokušao prodati C4 za 45000 KM, od starta je "akcijska cijena". I naravno da je markentinški trik jer nam nude auto za 35000 koje kao vrijedi 45000. A ne vrijedi i nije se ni prodavalo po toj cijeni kao što ne vrijedi na Golf toliko, ali se on prodaje po toj cijeni. Ali u najluđem slučaju ako uzmemo tvoju tvrdnju(koja nije tačna) da se c4 prodavao za 45000 u fulu, to je opet 10000 KM jeftinije od sličnog Golfa. Jel Golf toliko bolji? NIJE.
Nastranu dvostruki standard po cemu je pokusaj prodaje po vecoj cijeni od realne marketinski trik kad to radi Citoren, a kad to radi VW onda je to prevara, argument je da je redovna cijena 45,5k KM i da su ga prodavali za te pare, a akcija naknadna je vadiona jer C4 po toj cijeni nikog ne interesuje. Da li G VII vrijedi svoje cijene ce najbolje reci prodaja.
Ja ne znam odakle vam te cifre, uzimate cifre testnih napucanig modela pa ih uporedjujete sa cijenama iz cijenovnika drugih modela bez doplata. Cijena najskupljeg G VII je 37.777 + 3.154 obavezne doplate + PDV je cca 47.900 i odakle tebi razlika 10 000 KM u odnosnu na najskuplji C4 po cjenovniku koji kosta 45.405 KM????
drugtito2011

#2335 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drugtito2011 »

Oglas na PIK.ba..da li je vauvau precijenjen

PRODAJEM KOBILU BETI ILI MIJEJNAM ZA GOLF GTI KOBILA JE NAUCENA ZA RAD ALI NIJE NOSLA SAMAR STO CE RECI DA NIJE IZRABLJENA MJENJO BI JE ZA GOLFA ALI DA BUDE GTI PONUDITE PONUDE SLOBODNO ZA DOGOVOR SAMO OZBILJNE PONUDE I BEZ PROVOKACIJA ...

http://www.pik.ba/artikal/4517314/kobil ... -golf-gti/
citroen xm

#2336 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
Nastranu dvostruki standard po cemu je pokusaj prodaje po vecoj cijeni od realne marketinski trik kad to radi Citoren, a kad to radi VW onda je to prevara, argument je da je redovna cijena 45,5k KM i da su ga prodavali za te pare, a akcija naknadna je vadiona jer C4 po toj cijeni nikog ne interesuje. Da li G VII vrijedi svoje cijene ce najbolje reci prodaja.
Ja ne znam odakle vam te cifre, uzimate cifre testnih napucanig modela pa ih uporedjujete sa cijenama iz cijenovnika drugih modela bez doplata. Cijena najskupljeg G VII je 37.777 + 3.154 obavezne doplate + PDV je cca 47.900 i odakle tebi razlika 10 000 KM u odnosnu na najskuplji C4 po cjenovniku koji kosta 45.405 KM????
Ja tebi opet kažem da C4 nikada nije ni pokušan prodati po toj cijeni. Od prvog minuta stoje ove akcijske cijene. Iz toga se može zaključiti da je ta cijena od 45000 samo marketinški trik. A eno ti cifra u linku koji sam postavio prije par stranica, samo "teško" je naći nešto šta ti ne odgovara. Eno ga fino G7 za 55000 KM i to nema DSG, kožu i još neke doplate koje se mogu doplatiti jer čini mi se da G7 ima sada i panoramu u ponudi.
vukojebina

#2337 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

hahahha, pa to je jos veca provala od "trika"..to ti je isto ono sa INVICTA satovima...vrijednost sata je 1099 dolara, a samo danas vi ga mozete dobiti za 199 dolara...i to "danas" traje mjesecima...
direstraits0078

#2338 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Ima li ona kobila iz oglasa multilink pozadi? :lol:
citroen xm

#2339 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

vukojebina wrote:hahahha, pa to je jos veca provala od "trika"..to ti je isto ono sa INVICTA satovima...vrijednost sata je 1099 dolara, a samo danas vi ga mozete dobiti za 199 dolara...i to "danas" traje mjesecima...
Nije bito kakav je marketing, bitno je da se od prvog dana može kupiti po toj cijeni. Kao što se i C5 2.0 HDI ekskluziv hidrauličar dobije za nekih 45000 KM. Ali ne znam ima li on tempomat u ekskluziv paketu? :lol:
goran16v

#2340 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote: Ja tebi opet kažem da C4 nikada nije ni pokušan prodati po toj cijeni. Od prvog minuta stoje ove akcijske cijene. Iz toga se može zaključiti da je ta cijena od 45000 samo marketinški trik. A eno ti cifra u linku koji sam postavio prije par stranica, samo "teško" je naći nešto šta ti ne odgovara. Eno ga fino G7 za 55000 KM i to nema DSG, kožu i još neke doplate koje se mogu doplatiti jer čini mi se da G7 ima sada i panoramu u ponudi.
Jok Nailova mater ga je pokusala prodat'. Do pocetka ove godine su drzali redovne cijene do kad si C4 mogao na prste nabrojati, a model 2 god star.
Eno ti cjenovnik pa gledaj sam, 2.0 TDI 150 KS DSG Highline je 37.777 KM + cca 3.100 KM obaveznig Balkan paketa + PDV, a ti mozes bilo koji model nasicati na 55k KM pa i citroena od 30k KM, tako da uzimanje cijene testnog modela kao referencu moresd okacit macku o rep.
citroen xm

#2341 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Od prvog sata postoje akcijske cijene za C4.
Ja sam tebi dao link iz auto kuće. Tako da to nije nikakav testni primjerak, već normalno opremljen Golf bez još dosta dodataka koji se mogu naručiti tako da.... Izvoli nađi, ako ne vjeruješ.
romeomoraprezivjeti

#2342 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by romeomoraprezivjeti »

goran16v wrote:
citroen xm wrote: Ja tebi opet kažem da C4 nikada nije ni pokušan prodati po toj cijeni. Od prvog minuta stoje ove akcijske cijene. Iz toga se može zaključiti da je ta cijena od 45000 samo marketinški trik. A eno ti cifra u linku koji sam postavio prije par stranica, samo "teško" je naći nešto šta ti ne odgovara. Eno ga fino G7 za 55000 KM i to nema DSG, kožu i još neke doplate koje se mogu doplatiti jer čini mi se da G7 ima sada i panoramu u ponudi.
Jok Nailova mater ga je pokusala prodat'. Do pocetka ove godine su drzali redovne cijene do kad si C4 mogao na prste nabrojati, a model 2 god star.
Eno ti cjenovnik pa gledaj sam, 2.0 TDI 150 KS DSG Highline je 37.777 KM + cca 3.100 KM obaveznig Balkan paketa + PDV, a ti mozes bilo koji model nasicati na 55k KM pa i citroena od 30k KM, tako da uzimanje cijene testnog modela kao referencu moresd okacit macku o rep.
Mislima da nisi u pravu Gorane,od samog starta citroen se prodaje po ovim "nizim" cijenama,ustvari realnim cijenama.Mislim da je i sa golfom slicna situacija kad se ode do prvog salona,cijena pada par hiljada...
Lolobrigida

#2343 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Lolobrigida »

Prema istraživanju britanskog "Autoexpressa", ovo je TOP 10 najekonomičnijih auta:

1. VW Golf BlueMotion
2. Renault Clio 1.5 dCi
3. Ford Fiesta ECOnetic
4. Peugeot 208 e-HDi
5. Ford Focus ECOnetic
6. Kia Rio 1 1.1 CRDi
7. Skoda Fabia GreenLine II
8. VW Polo BlueMotion
9. Toyota Prius
10. Vauxhall Ampera

http://www.autoexpress.co.uk/car-review ... mical-cars

Read more: http://www.autoexpress.co.uk/car-review ... z2GFnybpTG
goran16v

#2344 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

romeomoraprezivjeti wrote:
Mislima da nisi u pravu Gorane,od samog starta citroen se prodaje po ovim "nizim" cijenama,ustvari realnim cijenama.Mislim da je i sa golfom slicna situacija kad se ode do prvog salona,cijena pada par hiljada...
Nadji C4 koji je kupljen prije god i vise dana po akcijskim cijenama, a model je je preko 2 god star. Dovoljno je pogledati cijene prosle generacije, moj poznanik platio 2007. godine nov C4 1,6 benz 5 vr u ABC-u preko 32k KM - jel to realna cijena?!
lavic

#2345 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by lavic »

[Nadji C4 koji je kupljen prije god i vise dana po akcijskim cijenama, a model je je preko 2 god star. Dovoljno je pogledati cijene prosle generacije, moj poznanik platio 2007. godine nov C4 1,6 benz 5 vr u ABC-u preko 32k KM - jel to realna cijena?![/quote]

Uuuu, jesu ga osisali, nek ti se rokne jaran, na sta je on mislio kad je kupovao auto.
goran16v

#2346 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

lavic wrote:[Nadji C4 koji je kupljen prije god i vise dana po akcijskim cijenama, a model je je preko 2 god star. Dovoljno je pogledati cijene prosle generacije, moj poznanik platio 2007. godine nov C4 1,6 benz 5 vr u ABC-u preko 32k KM - jel to realna cijena?!
Uuuu, jesu ga osisali, nek ti se rokne jaran, na sta je on mislio kad je kupovao auto.[/quote]

Tad je to bila redovna cijena, cak sa nekim popustima.
Maystor

#2347 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Maystor »

johntra wrote:
dottore wrote: start-stop je standard u svim paketima
U highline modelima mora biti el. retrovizora kao i park pilot-senzori naprijed nazad..
onda je bio neki drugi paket opreme.. :mrgreen:
kako god, standard ili ne, totalno bespotreban u našim uslovima, a ja ga uvijek gasim u svakom autu...paket je highline, što dokazuje i cijena, a nema parkirne senzore...ima električne retrovizore sa grijanjem, ali nema električno preklapanje istih, što je za auto od skoro 50 milja manjak...još sam plus imao situacije gdje sam se morao provlačiti, pa je pomalo smiješno bilo da izlazim iz auta i sklapam ih ručno...
Samo seljaci i tehničke neznalice mogu reći da je start-stop "totalno bespotreban" sistem (a pogotovo "u našim uslovima").
A nekima će odjedamput postati koristan, kad ga jednog dana fiati i citroeni budu imali serijski.
goran16v

#2348 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

Ja nisam htio komentarisati to oko star-stop sistema cija svrha nije prakticna korist vozaca nego usteda goriva i ekoloska prihvatljivost (bas kao katalizatori EGR ventili FAP filueri i ostala eko cudesa koja placamo, a nemamo nikakve koristi), ali ocigleno neko ne razumije svrhu pa mu je bespotreban, ali npr istovremeno postoje oni insistiraju na korisnosti i neophodnosti tempomata u drzavi sa 40k autoceste i gdje je najduzi pravac na magistralnim cestama na kojima tempomat jedino ima smisla oko 147m.
lavic

#2349 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by lavic »

Ne zelim ulaziti u takve rasprave, start/stop, egr, dpf,tempomat...trebali ili ne, da li je seriski ili nije.
Moj stav je da sve sto auto ima je dobro imati, ali treba li to kod nas i koliko koristis je sasvim druga stvar.
Meni su bitni dobar/jak motor, dobar/precizan mjenjac, i dobro podvozje, sve ostalo je super ako ima ako ne, boze moj.
Posto se sva rasprava vodi sta golf nudi za trazene pare i to u poredjenju sa konkurencijom, sasvim je sigurno da je golf preskup, ali to je bilo za ocekivat, tek je pocela prodaja, pustite ih malo, pa ces vidjeti akcija i besplatnih paketa opreme.
citroen xm

#2350 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
Nadji C4 koji je kupljen prije god i vise dana po akcijskim cijenama, a model je je preko 2 god star. Dovoljno je pogledati cijene prosle generacije, moj poznanik platio 2007. godine nov C4 1,6 benz 5 vr u ABC-u preko 32k KM - jel to realna cijena?!
:lol: Da sam ja spomenuo poznanika, ne smijem ni spominjeti kakva bi tvoja reakcija bila. Tražio bi da ja lično kupim auto pa da pričam. I kakve veze ima prošli model C4 sa sadašnjim, pogotovo ako uzmemo činjenicu da je 2007. godina prije "zvanične" svjetske ekonomske krize. Tada su svi proizvođači prodavali modele po znatno većim cijenama.
Maystor wrote: Samo seljaci i tehničke neznalice mogu reći da je start-stop "totalno bespotreban" sistem (a pogotovo "u našim uslovima").
A nekima će odjedamput postati koristan, kad ga jednog dana fiati i citroeni budu imali serijski.
Majstore, ako se taj sistem počeo prodavati u Golfu ne znači da je neka novina. Taj sistem je Citroen prvi počeo upotrebljavati i pored toga što volim Citroen i što ćeš pomisliti da ću zbog toga početi hvaliti, taj sistem je za mene totalno sranje. Sva sreća pa se u Citroenu može isključiti, ne znam kakva je situacija sa Golfom.
Post Reply