Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#23226 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

zdruzdjo wrote:
skafiskafsnjak wrote:Huawei i Xiaomi su dobri...ali prijatelju , ako valjaju , onda i kostaju. Onaj Xiaomi mi note 2 je najblizi samsungu s7... kosta 600$ bez poreza i carina...to ce se popeti na 1400....platis 1400 za tel bez garancije.

Nije to bas tako kako pricate...a ovi jeftinji nisu dzabe jeftini
opaska na mjestu.
Samo moj osvrt je da ce vrlo brzo doci i servisna mreza i niske cjene zbog konkurentnosti sa ostalima. kinezi(ljudi, ekonomija, progres) su cudo.
Ali kada ovlaste servis kod nas, automatski i cijena skace... sad je pitanje, da li ce i dalje biti toooliko jeftini da raja kupuje ?

Jer ako bude u 50km, ja cu prije za samsung dati 50km vise nego Xiaomi..jbg vise vjerujem Samsungu.
zdruzdjo

#23227 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

skafiskafsnjak wrote: Ali kada ovlaste servis kod nas, automatski i cijena skace... sad je pitanje, da li ce i dalje biti toooliko jeftini da raja kupuje ?

Jer ako bude u 50km, ja cu prije za samsung dati 50km vise nego Xiaomi..jbg vise vjerujem Samsungu.
ja ti opet navodim sebe.
da mi je u doba zamaha huawei-a neko rekao kako cu uyeti taj nasmijao se. ali kad sam pretprosle godine prije kupovine telefona imao priliku dva-tri dana peljao huawei g7, mate 7 i p7 nisam mogao naci ni najmanju zamjerku tim telefonima iako sam bas trazio. stvarno sam kupio i bio zadovoljan. ekvivalent tada tom telefonu po svemu je bio barem 200-250 km skuplji u zavisnosti od brand-a. tako da stvarno nije bilo dileme.
supercali

#23228 Re: Android OS

Post by supercali »

CrniSA wrote:Vise necu S7 koristit, Dileja prosvjetitelj uma me je odgovorio dok ne kupim Ukitel, do tad cu koristit ovaj Camcung.

Image
A ti si memo? :D
ug_lee

#23229 Re: Android OS

Post by ug_lee »

Samo jedno pitanje, ako rutujem fon pa izbrišem root, hoću li nastaviti dobijati software update? Posto sam nešto čuo da i poslije brisanja ruta ostaje neki fajl po kojem se zna da je root telefon
zdruzdjo

#23230 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

ug_lee wrote:Samo jedno pitanje, ako rutujem fon pa izbrišem root, hoću li nastaviti dobijati software update? Posto sam nešto čuo da i poslije brisanja ruta ostaje neki fajl po kojem se zna da je root telefon
Sad prilicno glup odgovor.
Zavisi

Heheheheh
Zacisi od brand-a. Kod nekih se upise a kod nekih ne. Ali sam cuo da uzadnje vrijeme ima pravo puno telefona koji dobiju taj blok.
Kapri

#23231 Re: Android OS

Post by Kapri »

Mene momak koji prodaje telefone rece da se sa s7 edge pojavljuju nakon par mjeseci neke crte preko ekrana .Da nisu bas nesto.Sta vi mislite?
exampLe.

#23232 Re: Android OS

Post by exampLe. »

Kapri wrote:Mene momak koji prodaje telefone rece da se sa s7 edge pojavljuju nakon par mjeseci neke crte preko ekrana .Da nisu bas nesto.Sta vi mislite?
Pojavljuju ali ne mora znaciti da ce se pojaviti i tebi. :D
Schlauf2

#23233 Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

Kapri wrote:Mene momak koji prodaje telefone rece da se sa s7 edge pojavljuju nakon par mjeseci neke crte preko ekrana .Da nisu bas nesto.Sta vi mislite?
I ja prodajem telefone i reci cu ti da je u pravu. Ako si iz Sarajeva, mozes nakratko stati kod Domoda ili Imteca, imaju postavljene Samsung S7 i S7 edge za probavanje.

Pogledaj i vidjeces da je skoro svugdje na S7 Edge ekran u daleko gorem stanju nego na S7. Jednostavno, Samsung u vrijeme S7 edgea kad ga je pravio nije dovoljno "ispekao zanat" s ovom tehnologijom.
zdruzdjo

#23234 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Ima li iko ovaj HTC 830
Treba mi malo iskustava i sl.
Na papiru djeluje dobro e sad.....
http://www.gsmarena.com/htc_desire_830-8066.php
brazzo19

#23235 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Neki program slican "airstream" aplikaciji za pristupanje racunaru preko telefona i citavom sadrzaju koji se nalazi na racunaru, prije sam koristio airstream ali vise od pola godine nece da se spoji i poveze sa racunarom nikako, hvala.
zdruzdjo

#23236 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

brazzo19 wrote:Neki program slican "airstream" aplikaciji za pristupanje racunaru preko telefona i citavom sadrzaju koji se nalazi na racunaru, prije sam koristio airstream ali vise od pola godine nece da se spoji i poveze sa racunarom nikako, hvala.
Ja koristim najobicniji root explorer. Na racunaru samo imam share foldere koje zelim.
Maharadza

#23237 Re: Android OS

Post by Maharadza »

brazzo19 wrote:Neki program slican "airstream" aplikaciji za pristupanje racunaru preko telefona i citavom sadrzaju koji se nalazi na racunaru, prije sam koristio airstream ali vise od pola godine nece da se spoji i poveze sa racunarom nikako, hvala.
jarobot

#23238 Re: Android OS

Post by jarobot »

skafiskafsnjak wrote:http://mobilnisvet.com/forum/viewtopic.php?f=51&t=31035

Dileja napada trziste u Srbiji :)
Mojne ga , promjenio tržište pošto su ga trajno banovali na BUG forumu , pa se sad tamo prijavio sa novim nickom " bosančero" i priznao da se " userćio " sa Lenovo ZUK 2 kupio ga jeftino al se malo da prostite zezno evo ga:
Citat :
" nabavio ovaj mob povoljno, na gearbestu za 175 eura
nisam nešto oduševljen mobom,pogotovo njegovim OSom
mora se podešavati nekoliko puta u "permisiion" i "autostart" da bi aplikacije uopšte radile ili da se ne bi crash-ovale
ali nekako sam većini stvari doliajo, osim jednoj, kojoj nikako ne mogu
a to je da isključim glupe notifikacije o tome na koju je baznu stanicu prešao prijem signala
kad se voziš npr. gradom dođe po 10 notifikacija jer prelazi sa jedne na drugu antenu vrlo brzo
nikako da pronađem gdje tu glupost da isključim
zna li neko ??
Poruka je uređivana zadnji put danas u 12:00 (Bosančero). "

Zadevero se dileja pravo !!! :D
CrniSA

#23239 Re: Android OS

Post by CrniSA »

Dileja lakse ti je Samsung kupit...

Isto ti sve dodje il kupio Lenovo i lexiliume/bosaurine, ili u komadu daonpare za tel da se ne sikiras zbog notifikacija
Laertes

#23240 Re: Android OS

Post by Laertes »

Kako mogu spriječiti da mi ovo sranje izlazi:
Image
Danima samo klikćem ovo "later".
Zadnji put kad sam ovako nešto instalirao, zajebao sam se, od tada mi mobitel ne radi glatko, vazda sam na 90+ posto interne memorije (8 gb :sad:), samo nešto čistim, prebacujem...
Molio bih da me se poštedi savjeta tipa "mijenjaj telefon" i slično. Rado bih ja, ali ne mogu.
Dzontra_Volta

#23241 Re: Android OS

Post by Dzontra_Volta »

Laertes wrote:Kako mogu spriječiti da mi ovo sranje izlazi:
Image
Zadnji put kad sam ovako nešto instalirao, zajebao sam se, od tada mi mobitel ne radi glatko, vazda sam na 90+ posto interne memorije (8 gb :sad:), samo nešto čistim, prebacujem...
Molio bih da me se poštedi savjeta tipa "mijenjaj telefon" i slično. Rado bih ja, ali ne mogu.
Čini mi se da moraš vratiti na fabričke postavke, pa u settings-ima namjestiti da ti ne radi automatski download update-a.
Sad kad je već downloadovano, stalno će ti se pojavljivati ta poruka.
Dr Kova

#23242 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

Dzontra_Volta wrote:
Image
Čini mi se da moraš vratiti na fabričke postavke, pa u settings-ima namjestiti da ti ne radi automatski download update-a.
ili probaj na settings/apps/software update uđi u to pa disable, možda prestane. Ako ne onda kao što je Dzontra napisao
spree

#23243 Re: Android OS

Post by spree »

ma instaliraj ga jbg. ako bude sta lose onda vracaj na fabricke i zajebavaj se oko toga.
skafiskafsnjak

#23244 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

A ja evo imam s6 edge ... nikako nougat docekati .

Telefon i sada super radi ... Najvise radi baterije cekam nougat, nadam se da su bolje odradili to
Laertes

#23245 Re: Android OS

Post by Laertes »

Buckethead wrote:
Dzontra_Volta wrote:
Image
ili probaj na settings/apps/software update uđi u to pa disable, možda prestane. Ako ne onda kao što je Dzontra napisao
A šta je ovo uopće?
Edit: već je to bilo podešeno, ali džaba:
Image
Quaresma

#23246 Re: Android OS

Post by Quaresma »

a samo instaliraj i furaj dalje
exampLe.

#23247 Re: Android OS

Post by exampLe. »

skafiskafsnjak wrote:A ja evo imam s6 edge ... nikako nougat docekati .

Telefon i sada super radi ... Najvise radi baterije cekam nougat, nadam se da su bolje odradili to
Flashaj firmware preko odina.
Laertes

#23248 Re: Android OS

Post by Laertes »

Quaresma wrote:a samo instaliraj i furaj dalje
Tako sam zajebao instalirajući 6.0. Šta je ovo uopće što mi sad traži da instaliram?
skafiskafsnjak

#23249 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

exampLe. wrote:
skafiskafsnjak wrote:A ja evo imam s6 edge ... nikako nougat docekati .

Flashaj firmware preko odina.
gubim li garanciju ?
edys

#23250 Re: Android OS

Post by edys »

ja sam svoj s6 flashovo preko odina..ubacio francuski firmwere, evo ga radi ko curica :)
Post Reply