Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- kamen spoticanja
#23226 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja odlicno saopstenje danas...
cool je kako zdravu forumsku mudrost prenosite u javni politicki prostor
pa se poslije opet cudite kad zeleni pometu podove s vama na izborima i poslije izbora
doduse uvijek mozete reci "narod je glup"
cool je kako zdravu forumsku mudrost prenosite u javni politicki prostor
pa se poslije opet cudite kad zeleni pometu podove s vama na izborima i poslije izbora
doduse uvijek mozete reci "narod je glup"
- al_akhisari
#23227 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
...ne znam šta je zamišljeni cilj saopćenja ns, u vezi izjave "bošnjačkih lidera"; mislim da je ista jedan od mudrijih i logičnijih poteza u zadnje vrijeme; jednostavno ne razumijem šta se time želi postići; naravno, ne pada mi na pamet braniti, niti dovesti u pitanje "neosporan humanistički kapacitet i postignuće sda" od postanka do današnjih dana 
- Man of steel
#23228 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Odavno bezobraznije i licemjernije nešto nisam pročitao.It_is_a_Leclerc wrote:Ne slažem se sa saopćenjem Naše stranke.
Kao neko ko je rat proveo u Sarajevu i sve to dobro osjetio na svojoj koži mnogo sam alergičan na ovakve 'samokritičnosti', ako ih tako mogu nazvati.
Davao sam vam glasove na lokalnom nivou, ali ne mogu više.
- kamen spoticanja
#23229 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Suljagic je prvi progovorioal_akhisari wrote:...ne znam šta je zamišljeni cilj saopćenja ns, u vezi izjave "bošnjačkih lidera"; mislim da je ista jedan od mudrijih i logičnijih poteza u zadnje vrijeme; jednostavno ne razumijem šta se time želi postići; naravno, ne pada mi na pamet braniti, niti dovesti u pitanje "neosporan humanistički kapacitet i postignuće sda" od postanka do današnjih dana
Ocito im ostala navika da prate istog jos od vakta donosenja zakona o radu
saopstenje genijalnooo
- Man of steel
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#23231 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Budući da zajednička izjava 37 „bošnjačkih lidera“ o osudi terorizma i nasilnog ekstremizma nema institucionalni karakter, te da predstavlja simbolički čin arbitrarno odabrane skupine javnih ličnosti u kojoj prednjače članovi Stranke demokratske akcije, Predsjedništvo Naše stranke smatra da bi je prvenstveno trebalo tumačiti kao stidljivo i nevoljno preuzimanje odgovornosti od određenih struktura iz SDA i Islamske zajednice za pojavu i širenje ideološkog ekstremizma, za vrijeme i nakon rata u BiH.
„Neki potpisnici koji sada osuđuju radikalizam direktno su učestvovali u uvozu ekstremističke ideologije selefizma u Bosnu i Hercegovinu i njenom širenju. Treba se sjetiti izjava Mustafe Cerića kojima je — kao tadašnji reis ul-ulema — pozivao na tolerisanje selefijskih ekstremista, kvalificirajući ih kao ‘nove muslimane’. Isto tako, podsjećamo i da je Hasanu Čengiću, članu Glavnog odbora SDA i predsjedniku Sabora Islamske zajednice, zabranjen ulaz u SAD od 2003. godine, kada je stavljen na crnu listu američkog State Departmenta zbog učešća u radu humanitarne organizacije TWRA, finansijera militantnih skupina“, kazali su iz Predsjedništva NS-a.
„Deklaracije i slični simbolički doprinosi borbi protiv terorizma imaju smisla samo onda kad njihovi inicijatori imaju moralni kredibilitet. To nije slučaj s ovom Izjavom, čiji potpisnici osuđuju ekstremizam svjesno ‘zaboravljajući’ da su ga podržavali, i da se građanima BiH nisu zbog toga nikad izvinili. Borba protiv terorizma i radikalnih ideja ne smije se etnizirati, jer osim proizvodnje osjećaja kolektivne krivnje druge rezultate ne može i neće postići. Problem terorizma u BiH nije problem za Bošnjake, već za sve građana BiH, i ne mogu ga sami Bošnjaci, a posebno ne samoprozvani lideri, rješavati. Samo svi zajedno, građani i građanke BiH, mogu pobijediti teroriste i ekstremiste kroz jačanje institucija sistema i poštovanje principa vladavine zakona“, zaključak je Predsjedništva NS.
-----------------------------------------------------
Ne vidim nista neistinito i problematicno u ovoj izjavi NS. Neke stvari prosto treba nazvati pravim imenom. I neke ljude prosto treba prozvati za odgovornost, a druge za licemjerje.
„Neki potpisnici koji sada osuđuju radikalizam direktno su učestvovali u uvozu ekstremističke ideologije selefizma u Bosnu i Hercegovinu i njenom širenju. Treba se sjetiti izjava Mustafe Cerića kojima je — kao tadašnji reis ul-ulema — pozivao na tolerisanje selefijskih ekstremista, kvalificirajući ih kao ‘nove muslimane’. Isto tako, podsjećamo i da je Hasanu Čengiću, članu Glavnog odbora SDA i predsjedniku Sabora Islamske zajednice, zabranjen ulaz u SAD od 2003. godine, kada je stavljen na crnu listu američkog State Departmenta zbog učešća u radu humanitarne organizacije TWRA, finansijera militantnih skupina“, kazali su iz Predsjedništva NS-a.
„Deklaracije i slični simbolički doprinosi borbi protiv terorizma imaju smisla samo onda kad njihovi inicijatori imaju moralni kredibilitet. To nije slučaj s ovom Izjavom, čiji potpisnici osuđuju ekstremizam svjesno ‘zaboravljajući’ da su ga podržavali, i da se građanima BiH nisu zbog toga nikad izvinili. Borba protiv terorizma i radikalnih ideja ne smije se etnizirati, jer osim proizvodnje osjećaja kolektivne krivnje druge rezultate ne može i neće postići. Problem terorizma u BiH nije problem za Bošnjake, već za sve građana BiH, i ne mogu ga sami Bošnjaci, a posebno ne samoprozvani lideri, rješavati. Samo svi zajedno, građani i građanke BiH, mogu pobijediti teroriste i ekstremiste kroz jačanje institucija sistema i poštovanje principa vladavine zakona“, zaključak je Predsjedništva NS.
-----------------------------------------------------
Ne vidim nista neistinito i problematicno u ovoj izjavi NS. Neke stvari prosto treba nazvati pravim imenom. I neke ljude prosto treba prozvati za odgovornost, a druge za licemjerje.
- It_is_a_Leclerc
#23232 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa nije baš genijalno.
Dapače. Bojim se da je autor saopćenja vrlo slabo informisan o ciljevima sastanka, a ni Rezoluciju nije porčitao.
Ovo je odgovor istaknutijih funkcionera Bošnjaka i funkcionera Islamske zajednice kojom se, jednom za sva vremena, jasno, u ime pripadnika naroda, u ime vjernika i članova Islamske zajednice, jasno naglašava spremnost Bošnjaka da odbace i prezru čak i one među sebom koji smišljaju ili podržavaju gnjusni terorizam.
O borbi protiv terorizma kao zadatku institucija niko i nije govorio.
Naša stranka je propustila pohvaliti angažman reisa Kavazovića i sami tekst rezolucije, tako da mi sve liči na - "Napiši nešto samo nek' je protiv SDA".
Dapače. Bojim se da je autor saopćenja vrlo slabo informisan o ciljevima sastanka, a ni Rezoluciju nije porčitao.
Ovo je odgovor istaknutijih funkcionera Bošnjaka i funkcionera Islamske zajednice kojom se, jednom za sva vremena, jasno, u ime pripadnika naroda, u ime vjernika i članova Islamske zajednice, jasno naglašava spremnost Bošnjaka da odbace i prezru čak i one među sebom koji smišljaju ili podržavaju gnjusni terorizam.
O borbi protiv terorizma kao zadatku institucija niko i nije govorio.
Naša stranka je propustila pohvaliti angažman reisa Kavazovića i sami tekst rezolucije, tako da mi sve liči na - "Napiši nešto samo nek' je protiv SDA".
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#23233 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Man of steel wrote:Odavno bezobraznije i licemjernije nešto nisam pročitao.It_is_a_Leclerc wrote:Ne slažem se sa saopćenjem Naše stranke.
Kao neko ko je rat proveo u Sarajevu i sve to dobro osjetio na svojoj koži mnogo sam alergičan na ovakve 'samokritičnosti', ako ih tako mogu nazvati.
Davao sam vam glasove na lokalnom nivou, ali ne mogu više.
- Man of steel
#23234 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Baš sam ispao krele, jelde?-LIBERO- wrote:Man of steel wrote:Odavno bezobraznije i licemjernije nešto nisam pročitao.It_is_a_Leclerc wrote:Ne slažem se sa saopćenjem Naše stranke.
Davao sam vam glasove na lokalnom nivou, ali ne mogu više.![]()
![]()
Hiljadu marifetluka se SDA stranci može spočitati ali to da su odgovorni za radikalizaciju i ekstremizam nikako.
Lično se i sam osjećanim prozvanim zbog toga kao neko čijem je ocu, koji je dao život za ovu zemlju, vrhovni komadant bio Alija Izetbegović.
U datoj situaciji i u kontekstu tog vremena Armija BiH te njen politički vrh i svi oni koji su se borili za Bosnu nisu iza sebe ostavljali masovne grobnice, srušene bogomolje, logore smrti i stotine haških osuđenika sa optužbama za etničko čišćenje, genocid i sl.
Oni od toga nisu ništa uradili da bi ih se danas od skupine nekoliko pobjegulja koji su rat gledali preko tv-a optuživalo za uvoz radikalizma i ekstremizma među Bošnjake.
Ma hajde!?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#23235 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne, nego ispadas smjesan, tom prijetnjom da neces vise
glasati za NS, a jedan si od najvecih kriticara, i pljuvaca, ove stranke pred izbore bio
Druga stvar. Gledas li intervju Bakira, sada kod Senada?
Prvi dio intervjua, bukvalno izjavio, paraftaziram - krivi smo jer nismo vjerovali da ce te neke frakcije, biti tako agresivne i militantne. Nismo na vrjeme reagovali, nismo to zaustavljali. I kada se desavao napad, jedan za drugim, mi nismo vjerovali da je to to.
Sta niste zaustavljali? Ko nije zaustavljao? Ako nisi zaustavio, znaci da si aminovao? Hoce li neko odgovarati za sve to? Itd.
To o ratu i slicno....postaje pateticno vise.
Druga stvar. Gledas li intervju Bakira, sada kod Senada?
Prvi dio intervjua, bukvalno izjavio, paraftaziram - krivi smo jer nismo vjerovali da ce te neke frakcije, biti tako agresivne i militantne. Nismo na vrjeme reagovali, nismo to zaustavljali. I kada se desavao napad, jedan za drugim, mi nismo vjerovali da je to to.
Sta niste zaustavljali? Ko nije zaustavljao? Ako nisi zaustavio, znaci da si aminovao? Hoce li neko odgovarati za sve to? Itd.
To o ratu i slicno....postaje pateticno vise.
- Danguba
#23236 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sramno saopstenje koje ste izdali.
Nisam advokat niti simpatizer a nikada glasac SDA ali mi smeta ta poveznica koju pokusavate prisiti SDA i Aliji. Niti SDA niti Alija nije trazio mudzahedine u BiH nego su kanalisani od ''visih sila''. Odradili su prljav posao(u vremenu kada je svako digao ruke od nas) a kojim se niko normalan ne ponosi. Vjerovatno mnogi clanovi vase stranke ili su bili mali ili negdje daleko od ove zemlje da bi takve stvari razumjeli.
To sto ste danas napisali sluzi iskljucivo za jeftinu dnevno politicku propagandu.
Nekada je bolje i nesto precutati nego otvoriti usta(da ne kazem gore stvari).
p.s. Nekada sam vas smatrao ozbiljnom opcijom koja sa vise manjih stranaka treba i moze preuzeti vlast a time i odgovornost. Ovako, gubite mnoge simpatije.
Nisam advokat niti simpatizer a nikada glasac SDA ali mi smeta ta poveznica koju pokusavate prisiti SDA i Aliji. Niti SDA niti Alija nije trazio mudzahedine u BiH nego su kanalisani od ''visih sila''. Odradili su prljav posao(u vremenu kada je svako digao ruke od nas) a kojim se niko normalan ne ponosi. Vjerovatno mnogi clanovi vase stranke ili su bili mali ili negdje daleko od ove zemlje da bi takve stvari razumjeli.
To sto ste danas napisali sluzi iskljucivo za jeftinu dnevno politicku propagandu.
p.s. Nekada sam vas smatrao ozbiljnom opcijom koja sa vise manjih stranaka treba i moze preuzeti vlast a time i odgovornost. Ovako, gubite mnoge simpatije.
- It_is_a_Leclerc
#23237 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDA jeste bila sponzor mudžahedina koji su uradili sve što su mogli da kompromituju borbu Armije RBiH. To da se razumijemo odmah.
No, mudžahedina, da podsjetim, nema u BiH 20 godina. Imaju ona dva-tri u centru za strance. I to je to. Za godinu i pol koliko su te formacije bile u BiH se ne može indoktrinirati ni mjesna zajedinca, a kamoli ovoliki broj vehabija. A tu dolazimo do srži, a to je indolentan, pa čak i vrlo afirmativan odnos Islamske zajednice prema kojekakvim saudijskim "donacijama", "fondacijama" i "humanitarnim akcijama za pomoć Gazi".
Mi smo 20 godina imali jednog reis-l-ulemu koji je bio cirkusa atrakcija, politički trofej i trećerazredna medijska zvijezda. Zapuštenost islamske zajednice je rezultirala nicanjem i bezbrižnim širenjem korova kojeg sad reis Kavazović na sve načine pogušava obuzdati.
E sad... Naša stranka ima pravo da traži izvinjenje IZ ili SDA za blagonaklon i potcjenjivački stav prema vehabijama, ali ne može na ovako jedan ružan način okarakterisati pokušaje jednog reis-l-uleme Kavazovića da, u svjetlu svakodnevnog porata islamofobije, vrlo jasno bosanske muslimane još jedanput pozicionira na stranu "good guys"-a u ovoj cijeloj priči.
No, mudžahedina, da podsjetim, nema u BiH 20 godina. Imaju ona dva-tri u centru za strance. I to je to. Za godinu i pol koliko su te formacije bile u BiH se ne može indoktrinirati ni mjesna zajedinca, a kamoli ovoliki broj vehabija. A tu dolazimo do srži, a to je indolentan, pa čak i vrlo afirmativan odnos Islamske zajednice prema kojekakvim saudijskim "donacijama", "fondacijama" i "humanitarnim akcijama za pomoć Gazi".
Mi smo 20 godina imali jednog reis-l-ulemu koji je bio cirkusa atrakcija, politički trofej i trećerazredna medijska zvijezda. Zapuštenost islamske zajednice je rezultirala nicanjem i bezbrižnim širenjem korova kojeg sad reis Kavazović na sve načine pogušava obuzdati.
E sad... Naša stranka ima pravo da traži izvinjenje IZ ili SDA za blagonaklon i potcjenjivački stav prema vehabijama, ali ne može na ovako jedan ružan način okarakterisati pokušaje jednog reis-l-uleme Kavazovića da, u svjetlu svakodnevnog porata islamofobije, vrlo jasno bosanske muslimane još jedanput pozicionira na stranu "good guys"-a u ovoj cijeloj priči.
- spreca
#23238 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Man of steel wrote: Baš sam ispao krele, jelde?
Hiljadu marifetluka se SDA stranci može spočitati ali to da su odgovorni za radikalizaciju i ekstremizam nikako.
Lično se i sam osjećanim prozvanim zbog toga kao neko čijem je ocu, koji je dao život za ovu zemlju, vrhovni komadant bio Alija Izetbegović.
U datoj situaciji i u kontekstu tog vremena Armija BiH te njen politički vrh i svi oni koji su se borili za Bosnu nisu iza sebe ostavljali masovne grobnice, srušene bogomolje, logore smrti i stotine haških osuđenika sa optužbama za etničko čišćenje, genocid i sl.
Oni od toga nisu ništa uradili da bi ih se danas od skupine nekoliko pobjegulja koji su rat gledali preko tv-a optuživalo za uvoz radikalizma i ekstremizma među Bošnjake.
Ma hajde!?
-
mario001
#23239 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bilo bi dobro da ova kopilad iz Nase Stranke objasne koji su to uvezeni teroristi od strane IZ i SDA, te koji su tacno problem isti stvorili u Bosni, pri tome ne mislim na odsjecanje glava cetnicima koji su godinama pokusavali doci do nasih vratova.
Podici prag na 5% i vratiti vas na fabricke postavke, na NVO ubleharenje
Podici prag na 5% i vratiti vas na fabricke postavke, na NVO ubleharenje
-
kluz franjo
#23240 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Uvijek je dobro nešto prvo pročitati nekoliko puta, a tek onda komentarisati. Ako treba i oštro.
Lično smatram da je ljude iz NS po ovom pitanju malo "ponijela pjesma" brojnih izvještaja tzv. novinara iz Anadoly Agency i Avaza sa današnjeg skupa.
Zajednička izjava koju su danas potpisali kako se eksplicitno navodi "Mi građani Bosne i Hercegovine, Bošnjaci i muslimani, predstavnici političkog, kulturnog i vjerskog života" je jedan od rijetko kvalitetnih, uravnoteženih i zrelih dokumenata koji je u zadnjih 20 godina napisan u BiH.
Istina, bilo bi bolje da je iz istih krugova došao i puno ranije. Istina, jedan broj današnjih potpisnika bi se dobro trebao samokritično preispitati.
Ali to nikako nisu razlozi za a priori odbacivanje ovakve inicijative.
Sve pohvale za autora/e današnje zajedničke izjave i posebno za reisa IZ gospodina Kazazovića, koji za razliku od svog prethodnika iz dana u dan u ovim komplikovanim vremenima pokazuje veliku mudrost i umjeće. Time bez dileme daje jasan duhovni i humanistički oslonac pripadnicima najveće vjerske zajednice u BiH. Za nadati se je, da će strukture IZ i na terenu realizovati ovu izjavu.
Za odgovorne u NS sugestija glede saopštenja. Sve se to moglo isto reći, ali drugačije napisati.
Lično smatram da je ljude iz NS po ovom pitanju malo "ponijela pjesma" brojnih izvještaja tzv. novinara iz Anadoly Agency i Avaza sa današnjeg skupa.
Zajednička izjava koju su danas potpisali kako se eksplicitno navodi "Mi građani Bosne i Hercegovine, Bošnjaci i muslimani, predstavnici političkog, kulturnog i vjerskog života" je jedan od rijetko kvalitetnih, uravnoteženih i zrelih dokumenata koji je u zadnjih 20 godina napisan u BiH.
Istina, bilo bi bolje da je iz istih krugova došao i puno ranije. Istina, jedan broj današnjih potpisnika bi se dobro trebao samokritično preispitati.
Sve pohvale za autora/e današnje zajedničke izjave i posebno za reisa IZ gospodina Kazazovića, koji za razliku od svog prethodnika iz dana u dan u ovim komplikovanim vremenima pokazuje veliku mudrost i umjeće. Time bez dileme daje jasan duhovni i humanistički oslonac pripadnicima najveće vjerske zajednice u BiH. Za nadati se je, da će strukture IZ i na terenu realizovati ovu izjavu.
Za odgovorne u NS sugestija glede saopštenja. Sve se to moglo isto reći, ali drugačije napisati.
-
VjecitiStudent
#23241 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo wrote: Za odgovorne u NS sugestija glede saopštenja. Sve se to moglo isto reći, ali drugačije napisati.
A glede NS i saopćenja, politička pamet nedonoščeta, nije im prvi put.
-
Drinski
#23242 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nekad davno, kada je NS osnovana, zaista sam mislio da je to grupacija koja moze izvuci zemlju, a unazad par godina mislim da je njihov nivo NVO ubleharenje.
- beniciodeltoro
#23243 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne, trebalo je se tako sve reći kako su napisali samo ne sada, nisu mogli izabrati gore vrijeme da ganjaju pravdu. imali su dosta vremena, pa iako nisu uradili do sada mogao im je ovaj skup biti motivacija i podsjetnik da pokrenu talas sutra, prekosutra, za mjesec ali zaboga ne ovom momentu.kluz franjo wrote:Za odgovorne u NS sugestija glede saopštenja. Sve se to moglo isto reći, ali drugačije napisati.
Jedno je kao Suljagić nazivati ovo okupljanje ispod šljive a drugo je početi o ozbiljnim temama kao mudžahedinima i dovesti ih nepotrebno u kontekst kada bosanski muslimani čine sa ovim jedan važan koraku pravom pravcu što se tiče budućnosti Bošnjaka u ovakvom teškom vremenu. Nadam se da ova stranka neće napraviti neku veliku štetu prije nego što ih narod kazni na izborima.
-
emi_eft
#23244 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
LIBERO, odlicno pitanje, pitala sam se isto. Nadam se odgovoru .
- sunceKOtepsija
#23245 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
saopstenje na mjestu
- Banksy
#23246 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
uvezeni -> domaćimario001 wrote:
Bilo bi dobro da ova kopilad iz Nase Stranke objasne koji su to uvezeni teroristi od strane IZ i SDA, te koji su tacno problem isti stvorili u Bosni, pri tome ne mislim na odsjecanje glava cetnicima koji su godinama pokusavali doci do nasih vratova.
Na prvu, da ne guglam,
Handala, autobomba, Mostar,
Konjic, Topalović, Božić porodica,
Bugojno, bomba, policijska stanica,
Fis, Vitez, bomba, tržni centar,
Mevlid, Sarajevo, USA ambasada,
Zvornik, Nerdin, policijska stanica,
Rajlovac, Omeragić, vojnici OSBiH,
desetine u Siriji,
i još stotine sličnih, a potencijalnih širom Bonse,
itd.
- Banksy
#23247 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo wrote:Uvijek je dobro nešto prvo pročitati nekoliko puta, a tek onda komentarisati. Ako treba i oštro.
- Better Man
#23248 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Te stvari itekako dobro znaju bivši reis Cerić i naravno prvaci SDA sa Izetbegovićima, koji su odgovorni za dovođenje u BiH radikalnih islamista, koji nisu dio naše kulture.Banksy wrote:uvezeni -> domaćimario001 wrote:
Na prvu, da ne guglam,
Handala, autobomba, Mostar,
Konjic, Topalović, Božić porodica,
Bugojno, bomba, policijska stanica,
Fis, Vitez, bomba, tržni centar,
Mevlid, Sarajevo, USA ambasada,
Zvornik, Nerdin, policijska stanica,
Rajlovac, Omeragić, vojnici OSBiH,
desetine u Siriji,
i još stotine sličnih, a potencijalnih širom Bonse,
itd.
Last edited by Better Man on 06/12/2015 18:46, edited 1 time in total.
-
pemanapemani
#23249 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo wrote:Uvijek je dobro nešto prvo pročitati nekoliko puta, a tek onda komentarisati. Ako treba i oštro.
Mada je stvarno apsurdno vidjeti potpisane Cerića, Čengića...
Koliko god ovaj skup bio pozitivan, opet, to je jedan od mnogih dokaza da je prihvaćena etnička matrica.
- General War
#23250 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
...moje su dobili, odnosno potvrdili...to sto se ne zeli prihvatiti istina do je do drugih, ali je smijesno vjerovati:Danguba wrote:Sramno saopstenje koje ste izdali.
1. da SDA sa Alijom &Co. nije mogla se oduprijeti od takve "pomoci" mudjahedina
2. Potvrda koliko SDA opet sa Aljom na celu je bila nespremna i nesposobna da se nosi (i da predvidi) sa posljedicama koje slijede kad se upustas u odluke koje izgledaju po toj logici jako ishitrene i koje su kostale mnogo a mogle su kostati jos vise.
A clanove prozivati zbog mladosti ili sto nisu bili u ABiH...pa do kraja rata imali smo preko 100 000boraca na papiru...(ali jebi ga u logistici 60 000)...nije falilo vojske vec politickog vodjstva, zato je i zavrsilo kako je zavrsilo...Bas je Kojovic ili Grazz falio u rovu