BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#23226 Re: RE: Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Logovan »

luckylaka wrote:
Logovan wrote:
Mustang1 wrote:Dobro bi bilo da Milan predje u Bristol.
Mislim da će prelazak biti pogodak. [emoji106]
Zasto bi prelazak u Bristol bio pun pogodak,pa i ovdje mu je isto
Eto zato sto ja tako mislim. :D

Druga liga Engleske je bolja od druge lige Italije.

Nije valjda da raja ocekuje da on predje u neku od standardnih ekipa iz Lige petice.
Laertes

#23227 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Laertes »

Spaha dobio šut-kartu iz HSV-a :lol:
cyprus

#23228 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

AmiĐa_Idriz wrote:Bolje i 18-plasirani Bristol nego neki Gerčiberliberiistanbulspor iz Turske. Ko zna, možda već na ljeto pređe u jači klub u Cshipu, a možda ga i Rafa na ljeto dovede u Newcastle pa u PL 8-)
Point. wrote:Druga liga Engleske je definitivno jaca od turske super lige.
Ma otkud vam taj zaključak :-) :-)
luckylaka

#23229 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

To moze biti samo tvoje misljenje i ne znam na osnovu cega si ovo zakljucio.Cak i engleska Premier liga je karina u europi sto naravno pokazuju neuspjesi engkleski klubova u euro kupovima a o drugoj engleskoj ligi govoriti je suvisno jer sumnjam da je iko od nas toliko prati.Tek poneko mozda.
luckylaka

#23230 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

AmiĐa_Idriz wrote:Kvalitet liga je nebo i zemlja, a i puno veća lova se vrti u Cshipu nego u Turskoj.
Kvalitet liga se dokazuje u euro kupovima a tu su i jedni i drugi samo da popune grupe nesto kao Dinamo -Zg :D tek poneki nesto pokusa. Toliko o kvalitetu.
Point.

#23231 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Point. »

luckylaka wrote:
To moze biti samo tvoje misljenje i ne znam na osnovu cega si ovo zakljucio.Cak i engleska Premier liga je karina u europi sto naravno pokazuju neuspjesi engkleski klubova u euro kupovima a o drugoj engleskoj ligi govoriti je suvisno jer sumnjam da je iko od nas toliko prati.Tek poneko mozda.
Naravno moje misljenje, gledam dosta Championshipa, puno para se tu vrti, dobrog, tvrdog fudbala, imas klasicne klubove poput Leedsa, Aston Ville, Sheffield Wednesdaya, Newcastla, u Turskoj imas dva kluba koji predstavljaju nesto poput groblja za starije, istrosene igrace, ostale sporove nebih komentarisao. Jedino bih turcima dao prednost u navijanju i to je to.
luckylaka

#23232 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Point. wrote:
luckylaka wrote:
Naravno moje misljenje, gledam dosta Championshipa, puno para se tu vrti, dobrog, tvrdog fudbala, imas klasicne klubove poput Leedsa, Aston Ville, Sheffield Wednesdaya, Newcastla, u Turskoj imas dva kluba koji predstavljaju nesto poput groblja za starije, istrosene igrace, ostale sporove nebih komentarisao. Jedino bih turcima dao prednost u navijanju i to je to.
Ja kazem da su europski kupovi otprilike mjera za fudbal i tu engleza vrlo malo ima u poslednjih 20-ak godina sto vjerovatno pokazuje kvalitet engleskog fudbala i to prve lige.Za drgu mogu zamisliti kako bi prolazili u europi.Naravno ni Turci nisu nista blize cak dalje tako da je fudbal i u jednoj i u drugoj drzavi trenutno u q..u.To sto mi volimo engleski fudbal je druga stvar.Govorimo o kvalitetu.Ustvari govorimo o prosjecnom engleskom drugoligasu gdje bi trebao debitirat Djuric mislim u subotu u kupu.Dakle po meni licnoi nije napravio veliki napredak a i kako cxe kada se za svojih 25 godina i nije bas nesto naigrao fudbala.Dakle prosjek u prosjecan klub.Daj boze da napreduje ali kako Rijad napreduje u Turskoj sumnjam da ce se Djuric nakon Vede i Ede naigrati fudbala u reprezentaciji.Zao mi Zeljinog malog iz Dinama sto nesta sa scene.
thekupus

#23233 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by thekupus »

U posljednjih 20 godina engleski timovi su 4 puta osvojili ligu prvaka, a 5 puta izgubili finale, i tu su jedino spanjolci bolji od njih. U UEFA kupu je nesto slabiji zbir, ali reci da je engleski nogomet u "kur*u" je smijesno, kao i usporedjivati ga sa jednom jadnom turskom

Ali, po transfermarketu, Championship i turska Super liga su u 50 miliona eura po vrijednosti igraca
cyprus

#23234 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

thekupus wrote:U posljednjih 20 godina engleski timovi su 4 puta osvojili ligu prvaka, a 5 puta izgubili finale, i tu su jedino spanjolci bolji od njih. U UEFA kupu je nesto slabiji zbir, ali reci da je engleski nogomet u "kur*u" je smijesno, kao i usporedjivati ga sa jednom jadnom turskom

Ali, po transfermarketu, Championship i turska Super liga su u 50 miliona eura po vrijednosti igraca
S tim da Championship ima šest klubova više :mrgreen:
ljevoruki

#23235 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by ljevoruki »

Otkud sad ovo, pa tek je dosao u Juve?
Image

Ipak, volio bih ga vidjeti u Arsenalu.
Mire :thumbup:
:bih:
thekupus

#23236 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by thekupus »

cyprus wrote:
S tim da Championship ima šest klubova više :mrgreen:
Dobar, nisam na to ni pomislio :D

Realno, u Turskoj ima vise zvijezda trenutno (doduse pred penzijom), a Galata, Fener i Besiktas bi, ja mislim, bili jaci od cijelog Championshipa, mozda u egalu sa Newcastleom, iako tamo ima dobrih klubova
thekupus

#23237 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by thekupus »

ljevoruki wrote:Otkud sad ovo, pa tek je dosao u Juve?

mislim da se ovo vjerovatno nece desiti nikako, a sasvim sigurno ne u ovom prelaznom roku jer Juve igra na vise frontova, a nekoliko igraca im ide na africki kup nacija

Jedino da Arsenal ponudi Sancheza u zamjenu, sto nije realno
Point.

#23238 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Point. »

luckylaka wrote: Ja kazem da su europski kupovi otprilike mjera za fudbal i tu engleza vrlo malo ima u poslednjih 20-ak godina sto vjerovatno pokazuje kvalitet engleskog fudbala i to prve lige.Za drgu mogu zamisliti kako bi prolazili u europi.Naravno ni Turci nisu nista blize cak dalje tako da je fudbal i u jednoj i u drugoj drzavi trenutno u q..u.To sto mi volimo engleski fudbal je druga stvar.Govorimo o kvalitetu.Ustvari govorimo o prosjecnom engleskom drugoligasu gdje bi trebao debitirat Djuric mislim u subotu u kupu.Dakle po meni licnoi nije napravio veliki napredak a i kako cxe kada se za svojih 25 godina i nije bas nesto naigrao fudbala.Dakle prosjek u prosjecan klub.Daj boze da napreduje ali kako Rijad napreduje u Turskoj sumnjam da ce se Djuric nakon Vede i Ede naigrati fudbala u reprezentaciji.Zao mi Zeljinog malog iz Dinama sto nesta sa scene.
U CL engleski klubovi kotiraju dobro, EL nesto slabije. Turski klubovi u Evropi su samo tu reda radi, rezultati nula bodova. Ja bih stavio sad kucu da bi recimo Newcastle razvalio Trabzonspor. Opet ponavljam, moje misljenje. Jebo ba ligu gdje se jedan Vrsajevic spominje sa Galatom.
luckylaka

#23239 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Point. wrote:
luckylaka wrote: Ja kazem da su europski kupovi otprilike mjera za fudbal i tu engleza vrlo malo ima u poslednjih 20-ak godina sto vjerovatno pokazuje kvalitet engleskog fudbala i to prve lige.Za drgu mogu zamisliti kako bi prolazili u europi.Naravno ni Turci nisu nista blize cak dalje tako da je fudbal i u jednoj i u drugoj drzavi trenutno u q..u.To sto mi volimo engleski fudbal je druga stvar.Govorimo o kvalitetu.Ustvari govorimo o prosjecnom engleskom drugoligasu gdje bi trebao debitirat Djuric mislim u subotu u kupu.Dakle po meni licnoi nije napravio veliki napredak a i kako cxe kada se za svojih 25 godina i nije bas nesto naigrao fudbala.Dakle prosjek u prosjecan klub.Daj boze da napreduje ali kako Rijad napreduje u Turskoj sumnjam da ce se Djuric nakon Vede i Ede naigrati fudbala u reprezentaciji.Zao mi Zeljinog malog iz Dinama sto nesta sa scene.
U CL engleski klubovi kotiraju dobro, EL nesto slabije. Turski klubovi u Evropi su samo tu reda radi, rezultati nula bodova. Ja bih stavio sad kucu da bi recimo Newcastle razvalio Trabzonspor. Opet ponavljam, moje misljenje. Jebo ba ligu gdje se jedan Vrsajevic spominje sa Galatom.
I ja bio stavio glavu da ce Zeljo razvaliti Videoton al nije jbga. :D Ne pratim ni englesku ni talijansku drugu ligu (cak mi je draza nasa Premijer od obe ove prve lige)tako necu usporedjivati nesto sto ne znam samo znam da ovo sigurno Djuricu jeste mjera.Nije neki klub kao sto Djuric nije igrac na cijeni,cak daleko od toga.P.S.Ocito je da vec odavno ne smekas Vrsajevica ne znam da li kao igraca ili covjeka ali Vrsajevic trenutno igra u odlicnoj formi i sigurno da je zasluzio ponovni poziv u reprezentaciju.
luckylaka

#23240 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

thekupus wrote:U posljednjih 20 godina engleski timovi su 4 puta osvojili ligu prvaka, a 5 puta izgubili finale, i tu su jedino spanjolci bolji od njih. U UEFA kupu je nesto slabiji zbir, ali reci da je engleski nogomet u "kur*u" je smijesno, kao i usporedjivati ga sa jednom jadnom turskom

U poslednjih 30-ak godina englezi su takodjer osvojili 4 ili pet puta ligu sampiona s tim da se to drugo mjesto skoro pa nigdje i ne spominje (eto haman su mogli uzeti kup al nisu)tako da engleski fudbal trenutno jeste u q..u sto potvrdjuje i engleska reprezentacija.Naravno i meni je engleski fudbal zanimljiviji za pogledati od turskog ali mi je takodjer zanimljivije pogledati recimo Zelj-Sa nego M.U-M.C.O ukusima da ne raspravljamo
cyprus

#23241 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

Čekaj ba Point, što porediš Newcastle sa Trabzonsporom... Tako se može poredit i Fenerbahče sa Burtonom :oops: :mrgreen:

Realno bi bilo porediti Newcastle i Bešiktaš, a Trabzon sa recimo Wolverhamptonom... I zaista ne znam na osnovu čega bi Newcastle i Wolvesi trebali biti jači...
Point.

#23242 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Point. »

cyprus wrote:Čekaj ba Point, što porediš Newcastle sa Trabzonsporom... Tako se može poredit i Fenerbahče sa Burtonom :oops: :mrgreen:

Realno bi bilo porediti Newcastle i Bešiktaš, a Trabzon sa recimo Wolverhamptonom... I zaista ne znam na osnovu čega bi Newcastle i Wolvesi trebali biti jači...
Nako nabrajam klubove, hocu da kazem da turska liga nije uopste jaca od engleske i da Milan nije uopste pogrijesio sto je otisao u Bristol a ne neki kurcev spor za koji ti se zapetlja jezik dok ga izgovoris.
cyprus

#23243 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

Point. wrote:
cyprus wrote:Čekaj ba Point, što porediš Newcastle sa Trabzonsporom... Tako se može poredit i Fenerbahče sa Burtonom :oops: :mrgreen:

Nako nabrajam klubove, hocu da kazem da turska liga nije uopste jaca od engleske i da Milan nije uopste pogrijesio sto je otisao u Bristol a ne neki kurcev spor za koji ti se zapetlja jezik dok ga izgovoris.
A ja ti kažem da turska liga jeste jača od druge engleske i da to što je imena nekih klubova u Turskoj teško izgovorit ne znači da je Bristol sa fensi imenom jači od njih... Bez obzira na činjenicu da turski klubovi u pravilu podbacuju na evropskoj sceni u odnosu na novac koji je u njih uložen, svejedno je riječ o jednoj od TOP 10 evropskih liga... A ni rezultati nisu baš katastrofalni koliko se želi prikazat - Fener je ove godine u EL završio ispred Manchestera, a fucking Osmanlispor ispred Villareala... Bešiktašu nije mnogo nedostajalo za osminu finala CL, i ako izuzememo zadnju utakmicu (kada ih je sudija izmasakrirao), nisu uopšte ostavili loš utisak... Teško da je ijedan klub iz Championshipa ravan Feneru i Bešiktašu, pa i Galatasarayu... Pogledaj imena koja tu igraju - Van Persie nije otišao iz Manchestera u Championship, nego u Tursku... Jel to misliš da za njega nije bilo mjesta u Championshipu? A on je samo jedan od desetina primjera igrača koji bi imali mjestu u svakom klubu u drugoj engleskoj, a ipak su otišli u Tursku... Također, ovi sporovi posljednjih godina hvataju priključak za velikom trojkom, tako da su i oni obično jači od prosječnih, a pogotovo ispodprosječnih klubova u Championshipu, kakav Bristol zapravo jeste - ispodprosječan...

Za mene je realno ovo razočaravajući transfer... Smatrao sam da Milan može bolje... Championship jeste neki blagi korak naprijed u odnosu na Seriju B, ali premal je to korak...
Muhamed Đakmić

#23244 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

ljevoruki wrote:Otkud sad ovo, pa tek je dosao u Juve?
Image

Ipak, volio bih ga vidjeti u Arsenalu.
Mire :thumbup:
Ne znam ima li šta od tog, ali navodno mu se, barem neki italijanski mediji tako pišu, sprema klupa u Ligi prvaka na proljeće, jer jednostavno ne funkcioniše onako kako su zamislili. Ove slabije utakmice će i dalje igrati jer je doktor za njih, ali jače a-a.

Čak i statistika koja mu je strahota dobra (6 golova i 8 asistencija) je dobro nerealna ako se uzme u obzir da protiv velikih klubova nije napravio apsolutno ništa. U Ligi prvaka ima gol i dvije asistencije (sve Dinamo), a u Seriji A nije pokazao ništa protiv Intera, Milana, Rome, Napolija i svakog drugog jačeg protivnika. Ima tu asistenciju protiv Milana u superkupu, ali je i ona iz kornera.

Šteta, ja sam fakat mislio da je on igrač baš ono za najvišeg nivoa, ali ispade Džeko puno veći mangup u mentalnom smislu, barem zasad. Ne treba naravno Pjanića otpisivati, ali ovo dosad je tanko.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#23245 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Slo Burner »

U Romi su mu godiama trazilu odgovarajucu poziciju dok nije eksplodirao, u Lionu nikad nisu uspjeli, ako u Juventusu nemaju vremena i strpljenja nece izvuci najbolje iz njega. Sumnjam da i Arsenal moze
dječak sa šibicama

#23246 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by dječak sa šibicama »

Cim Juventus trazi nove veznjake, sve je receno.

Nebi bas rekao da im je Pjanic glavni problem, a to sto su ocekivali da im on rjesava "velike utakmice", jebiga nije on Pirlo ruku na srce.
Tomahawk11
Globalni moderator

#23247 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tomahawk11 »

Ako je istina ona prica Pjanic u jednom, Sancez u drugom smjeru....ne znam koliko je to pametno za Arsenal.
Ipak je Sancez glavni igrac, motor ekipe i realno igrac kojeg bi prije uzela svaka ekipa.
leškarenje

#23248 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by leškarenje »

Nije ni trebao preci u Juventus :roll: a dje ona prica kako se treba igrac adaptirati na novi klub,na novu sredinu,bla,bla....za njega ne vazi ta prica jelde :P
Logovan

#23249 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Logovan »

Muhamed Đakmić wrote: Ne znam ima li šta od tog, ali navodno mu se, barem neki italijanski mediji tako pišu, sprema klupa u Ligi prvaka na proljeće, jer jednostavno ne funkcioniše onako kako su zamislili. Ove slabije utakmice će i dalje igrati jer je doktor za njih, ali jače a-a.

Čak i statistika koja mu je strahota dobra (6 golova i 8 asistencija) je dobro nerealna ako se uzme u obzir da protiv velikih klubova nije napravio apsolutno ništa. U Ligi prvaka ima gol i dvije asistencije (sve Dinamo), a u Seriji A nije pokazao ništa protiv Intera, Milana, Rome, Napolija i svakog drugog jačeg protivnika. Ima tu asistenciju protiv Milana u superkupu, ali je i ona iz kornera.

Šteta, ja sam fakat mislio da je on igrač baš ono za najvišeg nivoa, ali ispade Džeko puno veći mangup u mentalnom smislu, barem zasad. Ne treba naravno Pjanića otpisivati, ali ovo dosad je tanko.
A oni očekivali da eksplodira čim stavi potpis u ugovor? :-) Prošlo pola godine i odmah hajmo tražiti zamjenu. :oops: Svašta.

Ako ništa, makar u manjim utakmicama dominira, tako da bi ga trebali ostaviti.

A i piše se da će prodati Dybalu. Ako je istina za obojicu, prodaja i jednog i drugog je glup potez.
Muhamed Đakmić

#23250 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

dječak sa šibicama wrote:Cim Juventus trazi nove veznjake, sve je receno.

Nebi bas rekao da im je Pjanic glavni problem, a to sto su ocekivali da im on rjesava "velike utakmice", jebiga nije on Pirlo ruku na srce.
Statistički je bolji od Pirla i to znatno. Problem je što nije doveden za to, jer za golove i asistencije imaju druge igrače. On treba da bude playmaker koji će ih dovesti na nivo najvećih evropskih ekipa, da bude ono što im je bio Pirlo ili što je Luka Modrić u Realu.

To zasad ne radi kako treba, a meni je baš krivo jer sam mislio da je kapacitet za najveće domete. Doduše možda i jeste, ali Allegrijeva formacija definitivno mu ne da da dođe do izražaja.
Post Reply