Dešavanja u Srbiji

Post Reply
BatoS

#23226 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by BatoS »

Dačić: Zašto se RS stidi Miloševića?

Đokić je rekao i da je važno istaći koliko je SPS bio važan, pa i presudan da nastane RS, da se ona u najtežim godinama odbrani i da se ona u protekle dve decenije uspešno razvija.

Dačić je, međutim, rekao da izgleda da se neko u Republici Srpkoj "stidi da kaže da je RS delo SPS-a i Slobodana Miloševića".

"Ja se ne stidim da kažem da Srbija i SPS stoje čvrsto iza Republike Srpske i da nećemo dozvoliti da bilo ko ucenjuje srpski narod u Republici Srpskoj, a naročito da nećemo dozvoliti da se preko Srbije vrši pritisak na Republiku Srpsku", rekao je Dačić.

On je naveo da je od 2000. godine prisustvovao različitim svečanostima u RS, ali da nikada nije čuo nijednu rečenicu koja pominje ulogu SPS-a i Miloševića u stvaranju RS, dok su predsednici Srbije posle 2000. godine dobijali odlikovanja Srpske.

"Ne znam šta su oni uradili za Republiku Srpsku. Neke njihove partije su bile protiv borbe srpskog naroda, ali istorija se ne može izbrisati", rekao je Dačić, a na pitanje na koga misli, on je rekao da ne govori o Miloradu Dodiku, već o svim političarima u RS od 2000. godine.

Govoreći o odnosima dve vlade, premijer Srbije je ukazao da su vlade Srbije i Republike Srpske imale više zajedničkih sednica i da će premijerki Srpske Željki Cvijanović predložiti da takva sednica bude održana u junu u Republici Srpskoj.

Vitalni interes Srbije je, kako je dodao, da unapredi ekonomsku saradnju sa Republikom Srpskom, a SPS želi tome da da doprinos, pre svega zbog budućnosti srpskog naroda.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=715058
Maverick78

#23227 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maverick78 »

iscrtani čovek wrote:
Država wrote:
kerima1 wrote:
U banani su i oni do guse ko i mi.
Redovno idem u Srbiju. Vjeruj mi, mi smo Las Vegas za njih...
Ma daj... :lol: Sve države nastale od bivše Juge su jad i čemer, čak i Slovenija i Hrvatska, a da ne govorim o ostalima tek. A ovde pišete maltene ko da je Bosna Švedska. 8-) Idem i ja redovno u Bosnu, stanje je katastrofa kao i ovde. Mladi bez posla, odlaze vani, vladaju servilni i nesposobni, sve zapušteno i u propadanju. Realno, veliki deo i Srbije i Bosne i ostatka bivše SFRJ izdržavaju članovi porodica koji su vani. Inače bi bilo skroz gadno. Ostalo je otprilike kad čitam ovo, svodi mi se na to ,,aha pobedio sam, vi ste ipak za deset dolara siromašniji od nas.''
Pa tesko mozes da nadjes na ovom forumu da neko pise da je Bosna Svedska... vecinom ljudi pisu onako kako i jeste, a to je da je situacija generalno losa, kao uostalom u vecini ex-yu drzava. Precesljaj malo teme i vidjeces da ljudi nikako ne hvale ekonomsku situaciju u BiH, kao sto uostalom i nije za pohvalu. Svi smo ti mi ovuda da prostis u govnima, Srbija, BiH, CG, pa ni Hrvatska i Slovenija nisu nista posebno kad se pogleda realno.

@Drzava, e sad samo zamisli da BG jos ima i dobre cijene hrane i tako tih osnovnih zivotnih potrebstina. Ovamo juzno je situacija jos gora. Plate jos manje, a sve skuplje. Mi redovno idemo do BiH, tj. na granicni prelaz Uvac gdje pokupujemo dosta toga i nazad za Prijepolje. Isplati mi se otici nekih 35km do BiH koliko je sve jeftinije nego ovamo.
Eöl Mornedhel

#23228 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Eöl Mornedhel »

Država wrote:... a cijene su KATASTROFA!!! Znači, šokirao sam se kad sam u Tempu (kod pančevačkog mosta) vidio cijene proizvoda kod vas ...
A šta misliš, kako taj Tempo ne propadne sa tim cenama? Očigledno ima dovoljno onih koji mogu da priušte. Ako si u ekipi koja sedi u Zapletu ili Maderi, Beograd je džabe. Sve je do perspektive. Pre dve godine je Novi Beograd bio opština sa najvećom prosečnom platom u Srbiji, ako se dobro sećam 700-800 jura, a pride je i najmnogoljudnija opština, preko 200000. Radosni bacao neke pošalice na račun moje plate, a imam prijatelje koji zarađuju i 2000 ili 3000, a par ih uzima i preko 5000 mesečno (ali to su isključivo ili strani plaćenici kao ja ili uspešni preduzetnici). A imam i prijatelje koji zarađuju 200 ili 300 mesečno, ili ne zarađuju baš ništa.
Koga zanima druga strana medalje, Majdanpek ili Kuršumliju treba obići, ho-ror.
BiH i Srbija su tu negde ekonomski. Bosna ima nešto veće prosečne plate ali i veću nezaposlenost. Priliv bauštelskih deviza po glavi stanovnika, koji održava u životu provincije, je skoro identičan za BiH i Srb (te brojke sam jedva iskopao, ali sam ih u međuvremenu i zaturio, u svakom slučaju izuzetno bitna stavka za ekonomsku situaciju obe države). Generalno, za sada je za Srbiju perspektiva Isto isto, loše loše, isto loše. (Iliti, kako po šesthiljaditi put večni ministar kome je hobi ekonomija ponavlja istu stvar i očekuje drugačiji ishod).
BTW, evo jedna zanimljiva statistika, po poziciji poređano, pa upoređujte: Makedonija, Hrvatska, Srbija i Bosna i Hercegovina. Međusobna patkometrija na stranu, mada balkanjerosi niš drugo ni ne vole nego da međusobno mere patke, za svaku ponaosob su ove brojke katastrofa.
iscrtani čovek

#23229 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by iscrtani čovek »

Pa ekonomski je još najbolji Beograd, Vojvodina.
Na jugu Srbije stanje je očajno.
U Bosni je malo življe u Banjaluci, Sarajevu, možda Bijeljini koja je narasla u i posle rata, eventualno još par mesta, ostatak je tuga.
Ono što je slično i u Srbiji i u Bosni-dobar deo živi od ljudi vani, od penzija, poneko se još batrga na selu, ali sve je to manje više golo preživljavanje, nema tu napretka ni budućnosti.
Ako se nešto drastično ne promeni.
Johnzy

#23230 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Johnzy »

U vezi sa cenama, posebno mi je nemoguće da shvatim kako mleko iz Srbije bude jeftinije u BiH i CG?
vivace

#23231 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

Johnzy wrote:U vezi sa cenama, posebno mi je nemoguće da shvatim kako mleko iz Srbije bude jeftinije u BiH i CG?
ma bezobrazluk...ko zna ko je stavio pare u dzep.
Eöl Mornedhel

#23232 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Eöl Mornedhel »

Johnzy wrote:U vezi sa cenama, posebno mi je nemoguće da shvatim kako mleko iz Srbije bude jeftinije u BiH i CG?
Prvo, to nije "mleko iz Srbije", već mleko koje pune mutni koglomerati kao Danube Food Group ili Megle koji su razgranati po celom regonu. Pravno lice je može biti fizički registrovano u Srbiji i u istoj ima pogone, ali to ne menja mnogo priču. Sa obzirom na to da na Balkanu izrazito dominiraju oligopolske strukture, cena u određenom regionu ekipica određuje po principu "što god veća a da su kupci i dalje spremni da plate", a u Srbiji su i dalje spremni da plaćaju očigledno. Uzgred, samo mleko može da potiče iz ko zna koje vukojebine. Na primer, Imlek (koji je samo deo DFGa) odavno ne koristi PKBove farme/pogone kao izvor sirovina. Ali ono što vrlo malo ljudi zna je da, na primer, kao deo materijala za proizvodnju uvoze mleko u prahu iz nekog Vijetnama ili tako neke SEE vukojebine.
vivace

#23233 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

ja ne znam sto pali alarm hitna pomoc u 4 ujutru,kad svi spavaju. bude ljude za dzabe. nocas su upalili u 4 ujutru ispod mog prozora. poludela sam.
andromeda101

#23234 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by andromeda101 »

Ljudi vid'te ovo:

"Medvedev-Srpske-jabuke-su-opasne"
http://forum.krstarica.com/showthread.p ... -su-opasne

Pogledajte komentare i ludnice.

:D
andromeda101

#23235 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by andromeda101 »

....
Last edited by andromeda101 on 19/05/2013 10:06, edited 1 time in total.
Hodidid

#23236 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hodidid »

Zar to nije lijepo. Kako samo djeca prevazilaze ideoloske barijere. A gdje mu ga dodje taj Ljig? Nikad cuo. Jel cemu ta carsija?
Sezam

#23237 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Sezam »

Bodkin wrote:
vivaldi wrote:ko danila nocas izduva? nece da prica :?
Ovo je bas crnjak, kad sam cuo da je izboden..
Sto crnjak? Ko sto rece Dacic, to je najnormalnija tradicionalna srpska svadja izmedju dva prijatelja.
vivace

#23238 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

katastrofa. tradicionalna srpska svadja. :-)
CSKA

#23239 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Vivace,idemo li veceras na freelove 8)
vivace

#23240 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

CSKA wrote:Vivace,idemo li veceras na freelove 8)
sta je to ?
CSKA

#23241 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Depeche mode.
vivace

#23242 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

ja slusam jazz i klasiku. :)
CSKA

#23243 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Ne ides na Depeche,razocarala si me kao covjeka,hipija i komunistu :D
vivace

#23244 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

e, jbg... :mrgreen:
area51

#23245 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by area51 »

Sezam wrote:
Bodkin wrote:
vivaldi wrote:ko danila nocas izduva? nece da prica :?
Ovo je bas crnjak, kad sam cuo da je izboden..
Sto crnjak? Ko sto rece Dacic, to je najnormalnija tradicionalna srpska svadja izmedju dva prijatelja.
http://www.kurir-info.rs/danilovic-bezi ... nak-796741
Creasy

#23246 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Creasy »

:mrgreen:
Država

#23247 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Država »

vivace wrote:ja slusam jazz i klasiku. :)
vivace, šta kažeš na ovo...

Ja PUNK i klasiku.
vivace

#23248 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

odlicno sviraju :)
Država

#23249 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Država »

vivace wrote:odlicno sviraju :)
Šta misliš o kompoziciji i o Dvoržaku uopšte?
vivace

#23250 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

Država wrote:
vivace wrote:odlicno sviraju :)
Šta misliš o kompoziciji i o Dvoržaku uopšte?
pa svidja mi se. mada ja preferiram baha i mozarta. ne volim nesto preterano romantizam. volim barok. :)
Post Reply