Ovo im je bio komandant, pukovnik Oleg Micak

Jeste imala teoretski prema lokaciji, ali je naoružanje bilo pod kontrolom ruske vojske, isto kao kada bi rekao da "NATO" nuklearno naoružanje stacionirano u Njemačkoj, Italiji i Turskoj nije američko nego neke od navedenih država.karanana wrote:ono je ukrajina imala i takticke nuklearne projektile je li tako?
ostatci sssr-a?
ali vratili su to u rusiju jelde?
reci to GivijuChallenger__ wrote:
Svaki spašen život, svaka ljudska gesta, svaka nova nada je veliki udarac za prekookeanske psihopate, zločince i ratne huškače koji čitavu planetu guraju u smrt i stradanje.
nisu vratili u Rusiju, jedno vrijeme je Ukrajina bila 3 nuklearna sila na svijetukaranana wrote:ono je ukrajina imala i takticke nuklearne projektile je li tako?
ostatci sssr-a?
ali vratili su to u rusiju jelde?
prepolovljen je separatistički bataljon "August" na koti 307.9 koju su bezuspješno pokušali osvojitiCaptain Ahab wrote: U medjuvremenu se pojavio i video s unistenom ruskom tehnikom u okolici Debaljceva
Strelkov se ne slaze s tobom.dječak sa šibicama wrote:Pobunjenici napreduju bez stajanja, trenutno ciste grad Chernuhino, odmah pored Debaljceva.

Ovo je Oleg Kuzminih (Олег Кузьміних), komandant bataljona koji je zarobljen na aerodromu. Komandant 93. brigade Oleg Micak nije zarobljen...dječak sa šibicama wrote:Kiborg je valjda "ratnicko" ime te brigade koja je bila na aerodromu, 93. zracno desantna ja mislim.
Opet se povlaci teza o tome kako Ukrajinci kao nisu ispostovali sporazum. Istina je sasvim drugacija. DNR/LNR nisu ispostovale nijednu jedinu tacku dogovora - nastavili su neprestane napade cijelo vrijeme primirja (cime su se rutinski hvalili u svojim medijima), nisu povukli artiljeriju, nisu predali dio teritorije oko Starobesheva koji su trebali predati te su organizovali izbore u suprotnosti sa dogovorom.Challenger__ wrote:Ko su "Kiborzi"?
- Momci na kijevskoj strani priče koji su ostali na novom terminalu aerodroma u Donjecku koji je po sporazumu iz Minska trebao preći u ruke Donječana (DNR). Ovaj dio sporazuma nije ispoštovan i na aerodromu se stalno kršilo primirje. Uslijedila je kontraofanziva Donječana koji su zauzeli čitav aerodrom, eliminisali i zarobili "Kiborge", među kojima je bilo dosta mobilisanih momaka.
ma ja... na fazon "ko nas bre zavadi".. a istocna Bosna pade...Challenger__ wrote: - Ova pametna i nadasve plemenita gesta je jedina ispravna stvar, jer ovaj rat ne ide u prilog nikome u Ukrajini niti Rusiji. Ide u prilog samo trećoj, psihopatskoj strani, kako to lijepo opisuje ova ruska pjesma.
https://www.google.ba/search?q=Oleg+Kuz ... nhaKf2gOgLCaptain Ahab wrote:Ovo je Oleg Kuzminih (Олег Кузьміних), komandant bataljona koji je zarobljen na aerodromu. Komandant 93. brigade Oleg Micak nije zarobljen...dječak sa šibicama wrote:Kiborg je valjda "ratnicko" ime te brigade koja je bila na aerodromu, 93. zracno desantna ja mislim.
Captain Ahab wrote:Opet se povlaci teza o tome kako Ukrajinci kao nisu ispostovali sporazum. Istina je sasvim drugacija.Challenger__ wrote:Ko su "Kiborzi"?
- Momci na kijevskoj strani priče koji su ostali na novom terminalu aerodroma u Donjecku koji je po sporazumu iz Minska trebao preći u ruke Donječana (DNR). Ovaj dio sporazuma nije ispoštovan i na aerodromu se stalno kršilo primirje. Uslijedila je kontraofanziva Donječana koji su zauzeli čitav aerodrom, eliminisali i zarobili "Kiborge", među kojima je bilo dosta mobilisanih momaka.

Bila je zabuna oko njegovog identiteta (jer lice jedan na drugog i obojica su bili u tom podrucju) tako da mnogi pro-ruski mediji i dalje pogresno prenose da je u pitanju komandant 93. brigade, ali je zapravo komandant bataljona potpukovnik Oleg Kuzminih zarobljen, a pukovnik Oleg Mikac nije (ni ime mu ne prenose kako treba, zapravo je Mikac ili Олег Мікац).dječak sa šibicama wrote:https://www.google.ba/search?q=Oleg+Kuz ... nhaKf2gOgLCaptain Ahab wrote:Ovo je Oleg Kuzminih (Олег Кузьміних), komandant bataljona koji je zarobljen na aerodromu. Komandant 93. brigade Oleg Micak nije zarobljen...dječak sa šibicama wrote:Kiborg je valjda "ratnicko" ime te brigade koja je bila na aerodromu, 93. zracno desantna ja mislim.
https://www.google.ba/search?q=Oleg+Mic ... KBabvpguAK
Reci to samom sebi umjesto sto "pises napamet". Ja sam vec ranije i sam napisao da je posle dogovora u Minsku, kasnije, 19. septembra, usaglesena karta po kojoj su i jedni i drugi trebali da se povuku s nekih teritorija - Ukrajinci s aerodroma a separatisti oko Starobesheva.Challenger__ wrote:Captain Ahab wrote:Opet se povlaci teza o tome kako Ukrajinci kao nisu ispostovali sporazum. Istina je sasvim drugacija.Challenger__ wrote:Ko su "Kiborzi"?
Više pratiti temu, manje pisati napamet.

Koliko plitak moras biti da pusis Putinovu pricu da ruske vojske u Ukrajini nema, dok su istovremeno anektirali Krim (i posle dodijelili priznanja za taj 'uspjeh") a sada nastavljaju ubijati po Ukrajini, saljuci stotine oklopnjaka i artiljerijskih orudja, i hiljade 'dobrovoljaca', raznoraznih savjetnika i regularnih jedinica?dječak sa šibicama wrote:Washington i Kijev se takmice ko ce biti veci idiot... puna im usta primirja, mira, demokratskog rjesenja, dogovora, a odmah zatim "moramo/morate poslati oruzje Kijevu"
Pitanje je samo, koliko plitak moras biti, pa pusiti njihove nebulozne "ujutro kazem jedno, popodne drugo" izjave.

Očigledno je da za šamerčetinu koju su mu zadali pučem prije godinu dana, Putin sada vraća istom mjerom hunti nasukavajući ih na Donbas.Captain Ahab wrote:
Da li su prema tebi Ukrajinci trebali jednostrano da ispune sve tacke ako su separatisti pokazali potpuno nepostivanje sporazuma?
A nece ni Putin Ukrajinu...jastuk1 wrote:Očigledno je da za šamerčetinu koju su mu zadali pučem prije godinu dana, Putin sada vraća istom mjerom hunti nasukavajući ih na Donbas.Captain Ahab wrote:
Da li su prema tebi Ukrajinci trebali jednostrano da ispune sve tacke ako su separatisti pokazali potpuno nepostivanje sporazuma?
Posebni status Donbasa - Ukrajinci će morati da se potrude puno više ako žele imaju Dobnas u okviru Ukrajine.
Na Majdanu su tražili hljeba preko pogače i sada su dobili grobove. Lihvari su se osvetili Putinu za Siriju, uzimajući mu Ukrajinu, a sad se Putin sveti Ukrajini, mrcvareći je i kažnjavajući NEZAHVALNE UKRAJINCE za sve one milijarde dolara koje se se nabrale zbog niže cijene energenata koje je Ukrajina već 2 decenije dobivala od Rusije.
Naravno, najveća žrtva u Putinovoj osveti je narod Donbasa - ali šta ćeš - pijuni se uvijek moraju žrtvovati.
Niko nikad nikoga granatama nije privolio, pa tako ni Ukrajina neće Donbas. To je valjda jasno.
Karta netacna, cak ti i Cassad u svojim komentarima ispod te iste karte koju prenosi kaze da Debaljcevo nije u okruzenju....dječak sa šibicama wrote: