Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
rajvosa1

#23226 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

Innovation wrote:
VjecitiStudent wrote:Sve navodi na zaključak da je DF samo rezervni položaj SDP-a, plan B, exit strategy, odnosno način da se sačuvaju pozicije, utjecaj i novac ako primarnoj stranci krene naopako.
:thumbup:
Ovaj DF mene i inovation ujedinio nakon svih razmimoilaženja!
gospodja profiterka

#23227 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by gospodja profiterka »

VjecitiStudent wrote:Sve navodi na zaključak da je DF samo rezervni položaj SDP-a, plan B, exit strategy, odnosno način da se sačuvaju pozicije, utjecaj i novac ako primarnoj stranci krene naopako.
Ne baš, samo jedan dio stranke. A onaj drugi, bitniji...
S druge teme:
SDP je prije skoro pet godina blentavo stvorio prilike za ovaj fijasko koji sada gledamo, zato što je Zlatko Lagumdžija slušao trojanske konje SDA (samo zato što su mu pisali biografije i hvalospjeve) i formirao frankenštajna zvanog Platforma, sve ostalo je legenda. HDZ je u samo par godina povratio kredibilitet i utjecaj koji nije imao još otkad mu je Samoupravu rašutao danas nepostojeći SFOR, pa su stvari vraćene u početni stadij, kad su ovu zemlju nesmetano komadali SDA, SDS i HDZ. Legalno i legitimno. Klika koja sebe danas naziva DF samo je instrument koji je to omogućio.
Lokman

#23228 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

JThomas wrote:u prvim fazama je bilo dosta novih, svježih i kompetentnih faca. ali su ih postepeno mijenjali stari izraubovani kadrovi, a naročito na imenovane funkcije poslije izbora, što predstavlja najcrnje izigravanje volje glasača i priče koja se pričala. jer neko je glasao protiv SDPa, a sad opet ima koku, dževada bećirovića, šanku, itd...koji u momentu glasanja nisu uopšte bili DF. znači glasao sam protiv SDA i SDP, a na ključne pozicije dobijam prebjege iz tih stranaka koji nisu ni bili u ovoj stranci kad sam ja glasao.
Iz tvoje generalizacije je očigledna zlonamjernost. Ko je to iz SDA prebjegao u DF? Ovo nije nikakva revolucija nego koalicija i koaliciono pregovaranje. SDA i HDZ su apsolutni pobjednici izbora, DF je marginalna pojava i bitan je samo zbog Bakirove preferencije. Kakvi će biti DF-ovi ministri pokazat će vrijeme. Ima dobrih ali i loših rješenja poput Kurteša ali to može biti marginalna greška. Situacija je depresivna i očigledno je da će polugu nove operativne vlasti biti tandem Novalić-Bajrović u smislu prozapadnih privrednih reformi. To je budućnost i jedina alternativa. Drugog puta osim evropskog puta nemamo. Taj fokus na izmišljene probleme tipa Bosanac ili Bošnjak je glupost i gubljenje vremena i energije.
dustaban

#23229 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

KatarinaKosaca wrote:
dustaban wrote:sva ova rasprava i trenutna situacija u Curkusu Federacija je bolesna.
Vidite li o cemu mi raspravljamo? Zamislite situaciju da smo taman sjeli u avion (brezbel za Evropu) a u kokpitu svadja oko toga hoce li pilotirati Srbin ili neko od ostalih, a niko od njih nikad prije toga sjeo u avion nije, kamoli pilotirao (upravo su nam takvi svi novi ministri)...
A onda se pojavi stjuardesa sa uvjezbanim osmjehom na licu pocne mahati rukama objasnjavajuci nam kako se koristi vesta za spasavanje i kako ga nabrati iz aviona...
:(
Bez ikakve namjere da branim Željkove očajne kadrovske poteze, nama nikad ne valja. Ako ima iskustvo kao ministar, šta je uradio kao ministar, trebaju nam novi ljudi u politici. Kad se takvi pojave, (što Željkovi jesu bez obzira na nekompetenciju) , onda nemaju iskustva kao ministri. Šta mi, ustvari hoćemo? Kad neki ministar i radi svoj posao kao što je bilo slučajeva, odmah je Ma, ta će on, pojma nema. Ministar treba biti pošten i kompetentan, blizak iskustvom resoru koji dobije, ali prevashodno nekorumpiran. i mora, naravno, u tom smislu imati podršku onog ko ga je postavio, dakle stranke...
Katarina ne pretjeruj. Bilo je jako dobrih kandidata makar u energetici, koji ispunjavaju trazene uvjete - nije prethodno nigdje zabrljao, ima reference i odredjen autoritet i... dalo bi ga se nagovoriti da se prihvati najzajebanijeg ministarstva u vladi FBiH!
Sad ce neko reci - ko je to vrijedan nagovaranja za ministarsku poziciju? A ja cu naravno reci - prvi uslov za dobru selekciju kandidata jeste upravo taj da se odjebu oni koji se sami trpaju. Pravi kandidati su medju onima koji su svjesni situacije i tereta i ne lete na te pozicije ko ovi tokmaci sto su postali ministri na sve druge nacine osim na onaj koji licemjerni Komsic stalno demagoski zagovara (sposobnost i reference) a u svojim kadrovskim krizaljkama ne odmice se od svoje bivse partije, svog kabineta, komsiluka i kafane. Klasicni mahalac.
JThomas

#23230 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

Lokman wrote:
JThomas wrote:u prvim fazama je bilo dosta novih, svježih i kompetentnih faca. ali su ih postepeno mijenjali stari izraubovani kadrovi, a naročito na imenovane funkcije poslije izbora, što predstavlja najcrnje izigravanje volje glasača i priče koja se pričala. jer neko je glasao protiv SDPa, a sad opet ima koku, dževada bećirovića, šanku, itd...koji u momentu glasanja nisu uopšte bili DF. znači glasao sam protiv SDA i SDP, a na ključne pozicije dobijam prebjege iz tih stranaka koji nisu ni bili u ovoj stranci kad sam ja glasao.
Iz tvoje generalizacije je očigledna zlonamjernost. Ko je to iz SDA prebjegao u DF? Ovo nije nikakva revolucija nego koalicija i koaliciono pregovaranje. SDA i HDZ su apsolutni pobjednici izbora, DF je marginalna pojava i bitan je samo zbog Bakirove preferencije. Kakvi će biti DF-ovi ministri pokazat će vrijeme. Ima dobrih ali i loših rješenja poput Kurteša ali to može biti marginalna greška. Situacija je depresivna i očigledno je da će polugu nove operativne vlasti biti tandem Novalić-Bajrović u smislu prozapadnih privrednih reformi. To je budućnost i jedina alternativa. Drugog puta osim evropskog puta nemamo. Taj fokus na izmišljene probleme tipa Bosanac ili Bošnjak je glupost i gubljenje vremena i energije.
uh, dan plavih tableta smo potrefili...na dan crvenih bi leglo :thumbup: :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#23231 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

dustaban wrote:Katarina ne pretjeruj. Bilo je jako dobrih kandidata makar u energetici, koji ispunjavaju trazene uvjete - nije prethodno nigdje zabrljao, ima reference i odredjen autoritet i... dalo bi ga se nagovoriti da se prihvati najzajebanijeg ministarstva u vladi FBiH!
Sad ce neko reci - ko je to vrijedan nagovaranja za ministarsku poziciju? A ja cu naravno reci - prvi uslov za dobru selekciju kandidata jeste upravo taj da se odjebu oni koji se sami trpaju. Pravi kandidati su medju onima koji su svjesni situacije i tereta i ne lete na te pozicije ko ovi tokmaci sto su postali ministri na sve druge nacine osim na onaj koji licemjerni Komsic stalno demagoski zagovara (sposobnost i reference) a u svojim kadrovskim krizaljkama ne odmice se od svoje bivse partije, svog kabineta, komsiluka i kafane. Klasicni mahalac.
Boldirano: Jako je relativno šta je dobar kandidat. Ja prezirem SDA, ali mislim, na primjer da je Trhulj solidno radio svoj posao i da postoje neki rezultati. Opet, pljuvan je na sve strane. Mirko Šarović se tek spominje kao dobar ministar kad je postao Dodikovo žrtveno janje... onda je dobio medalje i koje nije zaslužio. PO meni je Fahro dobro radio svoj resurs, bar je tjerao mrtve činovnike da mrdnu guzicom i ne razvlače jedan papir po 15 dana. Ivanić je isto, dok je bio ministar VP pokušao neke obračune sa nepotizmom u istom ministarstvu, ali puno nije mogao... Svi ovdje pobrojani su po mom sudu bili solidni ministri, ali općenito govorim da kao narod, diskutanti na forumu ili kako god hoćeš podliježemo predrasudama, političkim simpatijama i skloni smo negirati nekom i vidljive rezultate. Dalje, ako se netko "sam gura da bude ministar", lično u tome ne vidim ništa loše a priori, jer biti ambiciozan nije mana, dapače. ONo što jeste bitno da parafraziram ofucanog Inzka... bude sluga narodu. NIKAD nisam čula niti jednog ministra da kaže "Moji službenici žive od poreza (kao i ja) građana ove zemlje i ima da ih poštuju. Stanje papanske prepotencije je općeprisutno. Od ministra do šalteruše. Kao da pare sa neba padaju i oni su Bogom dati i iživljavaju se bukvalno nad građanima ove zemlje iliti narodima i ostalima ove zemlje, pod plaštom rješavanja nekih velikih državotvornih pitanja. I moja je refleksija na tvoj post išla u tom smislu, da je nama teško ugoditi, ako ima iskustva ili ako nema, hoćemo nove, hoćemo mlade, a opet da imaju iskustvo. To je kao natječaj da se traži osoba do 25 godina starosti sa VSS, 5 godina radnog staža najmanje nakon sticanja VSS i 3 jezika.. otprilike. Ponavljam i ne pomišljam braniti DF, i Željkova maloumna rješenja, posebice što ih glasah na jednom nivou vlasti (državnom), a sve sam sklonija tezi koju je iznio @vječiti da su samo afilijacija SDP-u.
daddy-kool

#23232 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

Nisam upratio za Šanku, da li je on zvanično kadar DFa?
BenDover

#23233 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BenDover »

Mister Yes wrote:
gospodja profiterka wrote: Ne može se, ljudi moji, obesmisliti nečiji identitet samo zato što ga Reuf nema (tačnije, ima ga, ali ga skloni u seharu za potrebe fotelje). Građani ove zemlje su to što jesu, bili su to i prije prvih demokratskih izbora, bili su to i u Titino vrijeme, nije u tome problem. Kakvu god mi vlast da imamo, kakav god da nam je ustav, zemlja koju tvore tri naroda različitog etničkog i konfesionalnog identiteta može opstati samo ako se njihovi odnosi temelje na uzajamnom povjerenju. A svako narušavanje tog povjerenja vodi ka daljnjem produbljivanju jaza među njima, neprijateljstva i mržnje, što neumitno vodi u disfunkciju i neformalni raspad. Moramo jedni s drugima ovakvi KAKVI JESMO, a ne kakvi bismo trebali biti. To kakvi bismo trebali biti nikada nećemo dočekati.

Na stranu to što u ovom cirkusu koji upravo gledamo nema mrve plemenite namjere, sve je rezultat ili zlonamjernosti ili gluposti. Stoga se pokenjam na to sve, a pogotovo na obesmišljavanje izjašnjavanja u korist osmišljavanja fotelje.
:shock: Legendo

Nisam više nešto posebno u krevetu (nisam nikad ni bio doduše) ali držaću te kao malo vode na dlanu. Sve kućanske poslove ću ja da radim. Ima da kuham, perem, peglam, čistim, ma sve što narediš. Ti piši na forumu a ja neću jer ću biti zuzet time da te mazim. :kiss:

Šalu na stranu, izvrsno razmišljaš :thumbup:
uopšte ne moramo jedni s drugima, to je osnovna zabluda. za svakoga bi bilo bolje da se zemlja raspadne.
Lokman

#23234 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

Image

Crveno bratstvo je izmislilo lažnu temu bosanstva da bi raspamećivali ovo društvo i tako stvorili prostor za svoje beskorisno politikanstvo. Ne može činjenica da su nečiji roditelji ili supružnik različite nacionalnosti biti glavna tema naše agonije. To je obična piromanija koja ide na štetu bošnjačkog naroda. HDZ je jak kao beton, ima plebiscitarnu podršku Hrvata u BiH, ima Hrvatsku a to automatski znači Vatikan i Njemačka, i voditi neinteligentni sukob sa njima sa pozicije negacije legitimiteta je borba sa vjetrenjačama. Prava politika je politika koja će donijeti ekonomske slobode i bogatog pojedinca u bošnjačkim getima. To se može uspjeti samo uspostavom vladavine zakona i političkom i legislativnom integracijom u evropske procese koji nemaju alternative. To je prava i jedina tema. DF treba da raskrinkava kriminal, korupciju i nepotizam, da podržava proevropske i pronatovske zakone i procese. To je stvarna politika koja ima budućnost. Cilj je BiH integrisana u zapadni svijet, u svoje prirodno okruženje.
pemanapemani

#23235 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Dvije dobre stvari koje se vežu za DF:

1. Lagumdžija otišao u povijest, ako ništa, bar privremeno. Sa njim u paketu, Lidija Korać, Damir Hadžić i ostala Revicon ekipa. Vjerovatno još uvijek kroje kapu u SDP-u, ali bar ih nema u javnosti.

2. DF je preveo žedne preko vode određen broj analitičara i kritičara svake vrste. To su oni koji nikad nisu glasali, a tušili su dozlaboga svojim pametovanjem. Sve su znali, predviđali, ubijali u mozak svojim kvazi moralisanjem i soljenjem pameti. Na izborima su glasali za DF očekujući nešto sasvim novo, a dobili su to što su dobili. Danas im je povrijeđena sujeta i ne mogu vjerovati, da su kao "intelektualne gromade", nasjeli na DF rudo. Taj fakt mi predstavlja izuzetno zadovoljstvo.

Znam da je to nenormalno, ali u nenormalnoj zemlji možeš imati samo nenormalnu duševnu satisfakciju.
Kako bi to fino sročili ljudi iz Atheist rap-a:

Pritilend je priti zemlja
Mi smo ljudi priti,
Nema sumnje da će ovde uvek tako biti...
ovo_malo_duse

#23236 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ovo_malo_duse »

gospodja profiterka wrote:
daddy-kool wrote:Malo se zatrolala tema.
Nije se zatrolala, nego se nadovezuje na pitanje etničkog identiteta kao faktora formiranja vlasti, koje se ovdje navodi kao presudno za DF-ovo sabotiranje koalicije.

Neka te, znam ja pratiti temu na forumu, nisam od juče.
Ko laze koza ili rog?

http://telal.ba/izetbegovic-porucuje-ni ... 9yy5Y.dpbs
Da li su SDA i HDZ dogovorili podjelu Ministarstva za boračka pitanja na dva sektora, spajanje ministarstava obrazovanja i kulture i sporta i podjelu Ministarstva energije, rudarstva i industrije kako to najavljuje predsjednik HDZ-a Dragan Čović?

IZETBEGOVIĆ: Bilo je riječi o eventualnom spajanju Ministarstva kulture i obrazovanja s obzirom na raniju odluku Ustavnog suda FBiH, ali se odustalo od te ideje. Također, postoji ideja da se industrija pripoji Ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta kako bi se briga o razvoju privrede vodila uravnoteženo i sa jednog mjesta. O ovoj ideji još će biti razgovora.

O podjeli Ministarstva za borčka pitanja nije bilo govora. Jedino što smo se Čović i ja dogovorili u pogledu rada ovog ministarstva, a to je bilo u prisustvu čelnika Federacije BiH, Marinka Čavare i Melike Mahmutbegović, jeste da ćemo istinske borce i njihova prava zaštititi na dva načina: prvo nećemo dopustiti da njihova prava i fond koriste oni koji tu ne pripadaju. Dakle, revizija će se nastaviti, i drugo nećemo dopustiti da i jednom istinskom borcu bude oduzeto pravo. Dakle bit će provjere i dosadašnje revizije.

U čemu je problem Zore Dujmović, pošto je Čović jednako pregovarao sa Vama, da li ste Vi bili saglasni da HDZ imenuje srpskog ministra u Vladi?

IZETBEGOVIĆ: Nisam. Dogovor je bio da ministar kulture i sporta bude imenovan iz reda ostalih.

- See more at: http://telal.ba/izetbegovic-porucuje-ni ... 9yy5Y.dpuf
zagor 19

#23237 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zagor 19 »

Lokman wrote:Image

Crveno bratstvo je izmislilo lažnu temu bosanstva da bi raspamećivali ovo društvo i tako stvorili prostor za svoje beskorisno politikanstvo. Ne može činjenica da su nečiji roditelji ili supružnik različite nacionalnosti biti glavna tema naše agonije. To je obična piromanija koja ide na štetu bošnjačkog naroda. HDZ je jak kao beton, ima plebiscitarnu podršku Hrvata u BiH, ima Hrvatsku a to automatski znači Vatikan i Njemačka, i voditi neinteligentni sukob sa njima sa pozicije negacije legitimiteta je borba sa vjetrenjačama. Prava politika je politika koja će donijeti ekonomske slobode i bogatog pojedinca u bošnjačkim getima. To se može uspjeti samo uspostavom vladavine zakona i političkom i legislativnom integracijom u evropske procese koji nemaju alternative. To je prava i jedina tema. DF treba da raskrinkava kriminal, korupciju i nepotizam, da podržava proevropske i pronatovske zakone i procese. To je stvarna politika koja ima budućnost. Cilj je BiH integrisana u zapadni svijet, u svoje prirodno okruženje.
Jao Kolinde kako je dobra, boli glava, da ju je nekako pravaspitati na antifašizam, bila bi prava partizanka, kao drugarica, ne znam sad tačno ime lika , a glumi je Zlata Petković - "Partiznaska eskadrila" :kiss:
megaman4

#23238 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by megaman4 »

zagor 19 wrote:
Lokman wrote:Image

Jao Kolinde kako je dobra, boli glava, da ju je nekako pravaspitati na antifašizam, bila bi prava partizanka, kao drugarica, ne znam sad tačno ime lika , a glumi je Zlata Petković - "Partiznaska eskadrila" :kiss:
majke mi ova Kolinda je zgodna nema šta :kiss:
Innovation

#23239 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Innovation »

rajvosa1 wrote:
Innovation wrote:
:thumbup:
Ovaj DF mene i inovation ujedinio nakon svih razmimoilaženja!
:kakoste: :)
Nesto nam se Hanka usutila. Nema je nigdje. :-)
gospodja profiterka

#23240 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

ovo_malo_duse wrote:
Nije se zatrolala, nego se nadovezuje na pitanje etničkog identiteta kao faktora formiranja vlasti, koje se ovdje navodi kao presudno za DF-ovo sabotiranje koalicije.

Ko laze koza ili rog?

Da li su SDA i HDZ dogovorili podjelu Ministarstva za boračka pitanja na dva sektora, spajanje ministarstava obrazovanja i kulture i sporta i podjelu Ministarstva energije, rudarstva i industrije kako to najavljuje predsjednik HDZ-a Dragan Čović?

IZETBEGOVIĆ: Bilo je riječi o eventualnom spajanju Ministarstva kulture i obrazovanja s obzirom na raniju odluku Ustavnog suda FBiH, ali se odustalo od te ideje. Također, postoji ideja da se industrija pripoji Ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta kako bi se briga o razvoju privrede vodila uravnoteženo i sa jednog mjesta. O ovoj ideji još će biti razgovora.

O podjeli Ministarstva za borčka pitanja nije bilo govora. Jedino što smo se Čović i ja dogovorili u pogledu rada ovog ministarstva, a to je bilo u prisustvu čelnika Federacije BiH, Marinka Čavare i Melike Mahmutbegović, jeste da ćemo istinske borce i njihova prava zaštititi na dva načina: prvo nećemo dopustiti da njihova prava i fond koriste oni koji tu ne pripadaju. Dakle, revizija će se nastaviti, i drugo nećemo dopustiti da i jednom istinskom borcu bude oduzeto pravo. Dakle bit će provjere i dosadašnje revizije.

U čemu je problem Zore Dujmović, pošto je Čović jednako pregovarao sa Vama, da li ste Vi bili saglasni da HDZ imenuje srpskog ministra u Vladi?

IZETBEGOVIĆ: Nisam. Dogovor je bio da ministar kulture i sporta bude imenovan iz reda ostalih.

Ne znamo ko laže, u tome je problem. Nema koalicijskog sporazuma koji bi, potpisan od svih koalicijskih partnera, bio predočen javnosti. SDP je barem imao onaj tariguz od Platforme koji je mogao staviti pred kamere, ovi nemaju ništa. Sada je izvjesno samo da su oko jedne stvari postigli čvrst dogovor: izluditi javnost do krajnosti kontradiktornim izjavama. A kakvi su im stvarni motivi, to ćemo tek doznati.
Ako i stranački aktivisti na forumima samo ponavljaju kome vjeruju, a kome ne, ako se stranačke izjave za medije svode na "jesmo se ocam'/bogam' 'vako dogovorili, čuo je i Zijo iz kuhinje", ako se u neformalnoj javnoj debati političari pozivaju na rat, mrtve i oružje, onda je posvje jasno sljedeće: kakav god da im je taj dogovor, nije ni za čije uši.
ovo_malo_duse

#23241 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ovo_malo_duse »

ovo_malo_duse wrote:

Ko laze koza ili rog?

Nit sam glasac ni navijam za DF ali puna mi neka stvar ove dvolicnosti. Za pogresan zarez iz DF_ bi ujedali. A sta ako je legitimni cirilicar stvarno ukakio, hocete li polizat svo ovo sranje izvaljeno ovih dana.
Hajde dva dana ste bulaznili o tome, i ko laze na kraju, ko nije kandidovao u skladu sa dogovorom?
Evo ridzobradi kaze da je 'ADZ.
gospodja profiterka

#23242 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Nit sam glasac ni navijam za DF ali puna mi neka stvar ove dvolicnosti. Za pogresan zarez iz DF_ bi ujedali. A sta ako je legitimni cirilicar stvarno ukakio, hocete li polizat svo ovo sranje izvaljeno ovih dana.
Hajde dva dana ste bulaznili o tome, i ko laze na kraju, ko nije kandidovao u skladu sa dogovorom?
Evo ridzobradi kaze da je 'ADZ.
Pa čitaj šta ti pišem pobogu. Niti ćemo lizati niti to ima ikakve veze s javnošću, koja je stavljena u položaj da samo može špekulirati i ništa više. Njihova je krivica što svoj dogovor nisu stavili na papir, a ne moja. Kako god da se rasplete ova kriza sa formiranjem vlade na oba nivoa, nama tek slijedi epoha špekulacija, vjerovanja i nevjerovanja, jer na papiru nema ni zareza, nemamo pojma šta je dogovoreno, sve se svodi na rekla-kazala. Prema tome, ružna iznenađenja nas tek čekaju.
HDZ-u niko na ovom forumu nije dao svoj glas. Većina glasova podijeljena je između SDA i DF. Prema tome, oni odgovaraju ovdašnjoj javnosti, a ne Čović.
Što se mene tiče, stvar je jasna: da su smjeli svoj dogovor sa HDZ-om staviti na papir i pokazati ga narodu, to bi i učinili.
Innovation

#23243 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Innovation »

Da li je bespotrebno povučena odluka o imenovanju Vlade Federacije BiH?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/da-li-je ... /150322028
:-)
gospodja profiterka

#23244 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Innovation wrote:
Da li je bespotrebno povučena odluka o imenovanju Vlade Federacije BiH?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/da-li-je ... /150322028
:-)
Pa predstava, sve je predstava. I zajebavanje o trošku naroda.
kox

#23245 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

pemanapemani wrote:Dvije dobre stvari koje se vežu za DF:

1. Lagumdžija otišao u povijest, ako ništa, bar privremeno. Sa njim u paketu, Lidija Korać, Damir Hadžić i ostala Revicon ekipa. Vjerovatno još uvijek kroje kapu u SDP-u, ali bar ih nema u javnosti.

2. DF je preveo žedne preko vode određen broj analitičara i kritičara svake vrste. To su oni koji nikad nisu glasali, a tušili su dozlaboga svojim pametovanjem. Sve su znali, predviđali, ubijali u mozak svojim kvazi moralisanjem i soljenjem pameti. Na izborima su glasali za DF očekujući nešto sasvim novo, a dobili su to što su dobili. Danas im je povrijeđena sujeta i ne mogu vjerovati, da su kao "intelektualne gromade", nasjeli na DF rudo. Taj fakt mi predstavlja izuzetno zadovoljstvo.

Znam da je to nenormalno, ali u nenormalnoj zemlji možeš imati samo nenormalnu duševnu satisfakciju.
Kako bi to fino sročili ljudi iz Atheist rap-a:

Pritilend je priti zemlja
Mi smo ljudi priti,
Nema sumnje da će ovde uvek tako biti...
Legendo, oplakah :lol:
travnik

#23246 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by travnik »

Izgleda da je DF predložio dva ostala (Reufa i Mandilovića), onda jedno jutro ustao Reuf, te k'o svoj jaran Emir, radi fotelje, napravio transfer iz ostalih u Bošnjaka. Mandilović kont'o da kao ostali ne može u Vladu FBiH, sjetio se da ima Srpske korijene i radi fotelje se izjasnio kao Srbin, odnosno suprotno onome kako se izjašnjava kao ostali. Cirkus i amaterizam od stranke! Ovi drugi (HDZ, SDA, SDS, SNSD) su, znamo šta, ali definitivno nisu ni približno smijurija kao DF. U DF-u, nešto predsjednik ne zna koga predlaže i 'ko je 'ko, već ni sami kandidati ne znaju šta su i 'ko su. U kontekstu BiH, zbog postojećeg sustava gdje se gleda etnička pripadnost, to je važna kategorija, tj. uvjet za neke važne stvari, kao što vidimo Vlada FBiH.
relativno84

#23247 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by relativno84 »

travnik wrote:Izgleda da je DF predložio dva ostala (Reufa i Mandilovića), onda jedno jutro ustao Reuf, te k'o svoj jaran Emir, radi fotelje, napravio transfer iz ostalih u Bošnjaka. Mandilović kont'o da kao ostali ne može u Vladu FBiH, sjetio se da ima Srpske korijene i radi fotelje se izjasnio kao Srbin, odnosno suprotno onome kako se izjašnjava kao ostali. Cirkus i amaterizam od stranke! Ovi drugi (HDZ, SDA, SDS, SNSD) su, znamo šta, ali definitivno nisu ni približno smijurija kao DF. U DF-u, nešto predsjednik ne zna koga predlaže i 'ko je 'ko, već ni sami kandidati ne znaju šta su i 'ko su. U kontekstu BiH, zbog postojećeg sustava gdje se gleda etnička pripadnost, to je važna kategorija, tj. uvjet za neke važne stvari, kao što vidimo Vlada FBiH.
Ne treba biti previse ostar, svaki pocetak je tezak, treba im vremena da skontaju neke stvari, ipak im je prvi put, kao i sve rijetko se ko snadje, mada kako se cine izgubljeni iz dana u dan ovo ce im biti i posljednji :-)
Innovation

#23248 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Innovation »

Zar nije i Dunovic DF? :?
zagor 19

#23249 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zagor 19 »

relativno84 wrote:
travnik wrote:Izgleda da je DF predložio dva ostala (Reufa i Mandilovića), onda jedno jutro ustao Reuf, te k'o svoj jaran Emir, radi fotelje, napravio transfer iz ostalih u Bošnjaka. Mandilović kont'o da kao ostali ne može u Vladu FBiH, sjetio se da ima Srpske korijene i radi fotelje se izjasnio kao Srbin, odnosno suprotno onome kako se izjašnjava kao ostali. Cirkus i amaterizam od stranke! Ovi drugi (HDZ, SDA, SDS, SNSD) su, znamo šta, ali definitivno nisu ni približno smijurija kao DF. U DF-u, nešto predsjednik ne zna koga predlaže i 'ko je 'ko, već ni sami kandidati ne znaju šta su i 'ko su. U kontekstu BiH, zbog postojećeg sustava gdje se gleda etnička pripadnost, to je važna kategorija, tj. uvjet za neke važne stvari, kao što vidimo Vlada FBiH.
Ne treba biti previse ostar, svaki pocetak je tezak, treba im vremena da skontaju neke stvari, ipak im je prvi put, kao i sve rijetko se ko snadje, mada kako se cine izgubljeni iz dana u dan ovo ce im biti i posljednji :-)
I pored sve moje simpatije prema DF-u, da bi se stvari mogle, a i trebale raditi ozbiljnije -trebale bi. A i to o političkim debitantima, de boga vam okanite se gluposti. U DF-u. su debitanti na rukovodćeim pozicijama, taman koliko su bili u SBiH-u ili sdu, recimo sa rah. Nijazom Durakovićem, ili koliko su novajlije recimo bili HDZ-90. Što više ili manje poznato, većina članova predsjedništva DF-a jest bila politički aktivna, prije Demokrtske fronte, SVE drugo možda može stajati, ali da je DF zaista originalna novost, nova zvijezda na BiH političkon nebu-to jednostavno nije tačno.
gospodja profiterka

#23250 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

relativno84 wrote:
Reci mi da se zezaš. Prvi im je put da rade... šta? Formiraju vlast u državi?
Post Reply