Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#23201 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

Laplace wrote: Šta reći? Koji kalibar koristiti?
9mm naravno :-D
BiBi911

#23202 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BiBi911 »

Travnički Noćni Šetač wrote:Kad smo već kod instruktora i auto škola... većinu ovdje kod nas poznajem i dobri smo ali nekada naprave situaciju da ne mogu vjerovati šta rade...
evo u zadnjoj kompilaciji broj 78 na 00:40 vidi se situacija koju vozilo auto škole nepravilno uradi , a takva situacija se u Sarajevu može očekivati na svakom semaforu... i onda naravno sutra imate grupu vozača koji po gradu sa puno semafora jednostavno prave haos, a da su ubijeđeni da nisu pogriješili jer im je u auto školi tako rečeno ili pokazano...

Ja kada sam polagao da prodjem morao sam dati para, 200KM. Sjeli u kola oni nadrkani cim smo makli sa parkinga "momci ja nemam vise, nemam zivaca se opet zajebavat,ako hocete uzmite ako necete" samo mi je rekao nemoj koga ubit, de napravi krug oko alipasinog. Oba crvena sam zgazio. Otaj dan od 10 polaznika jedino ja polozio. Bi to 2002 danas je sigurno isto
BiBi911

#23203 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BiBi911 »

mk ultra wrote:Sta je lose na glavnoj sarajevskoj ulici pa se vozi 40kmh :lol:
Isto ko na obilaznici oko stadiona" halianz arena" kad je najveca guzva ono govno svijetli 40km/h
Travnički Noćni Šetač

#23204 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

skafiskafsnjak wrote:
'ta ce pjesak :D
:D
bitanga_sa_otesa

#23205 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

BiBi911 wrote: Otaj
ozb?
dadoka84

#23206 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Umalo nisam imao sudar danas... Idiot skrenu lijevo pa onda naglo skrenu desno u sporednu ulicu i to sve bez zmigavca. Jer ipak je potrebno zalomiti krivinu da se bolje skrene, ko da vozi kamion sa prikolicom. Isto mrzim idiote koji mi uzmu pola trake da skrenu. Ko idiotima daje vozačke, pu.
BiBi911

#23207 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BiBi911 »

bitanga_sa_otesa wrote:
BiBi911 wrote: Otaj
ozb?
Jap. Prvi put me oborili kao rucna bila na 1.zubcu(nit je tada radila nit danas radi niksa to nece nikada popravit) i nesto oko zmigavca(ostario sam zaboravio).
Laplace

#23208 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

dadoka84 wrote:Umalo nisam imao sudar danas... Idiot skrenu lijevo pa onda naglo skrenu desno u sporednu ulicu i to sve bez zmigavca. Jer ipak je potrebno zalomiti krivinu da se bolje skrene, ko da vozi kamion sa prikolicom. Isto mrzim idiote koji mi uzmu pola trake da skrenu. Ko idiotima daje vozačke, pu.
Već sam pisao o takvima. Ispred mene čovjek zabaci golfa dvojku kao da je kamion i skrene desno, ja za njim sa karavanom normalno skrećem, bez zauzimanja suprotne trake.

Jednom sam čak uspio da vidim smarta kako izbacuje auto na lijevu stranu pa skreće desno, skretanje pod 90°. Auto jedva malo duže od bicikla.
Laplace

#23209 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Evo jutros primjer koliko je vožnja ispod ograničenja "sigurna" i koliko takvi "vozači" vode računa o sigurnosti. Ispred mene golf karavan vozi 10-15 ispod ograničenja (ograničenje 40, on vozi 25-30). Na raskrsnici čovjeku oduze prvenstvo prolaza a da ni pogledao nije, srećom čovjek je pazio. Nastavlja ispred mene, mlatara nešto rukama i pokazuje nešto suvozaču sad lijevo sad desno. Ja ga upozorim sirenom da ometa, on zaustavlja vozilo (bez žmigavaca, naravno). Krenem ga obići, on se popriječi. Sve to ispred policijske stanice, naravno policije nigdje niti bi reagovali da ih i ima. Produžio je dalje i malo kasnije skrenuo na parking.

Veoma sigurna i bezbjedna vožnja,pravi primjer savjesnog vozača. :thumbup:
dadoka84

#23210 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Laplace wrote:
dadoka84 wrote:Umalo nisam imao sudar danas... Idiot skrenu lijevo pa onda naglo skrenu desno u sporednu ulicu i to sve bez zmigavca. Jer ipak je potrebno zalomiti krivinu da se bolje skrene, ko da vozi kamion sa prikolicom. Isto mrzim idiote koji mi uzmu pola trake da skrenu. Ko idiotima daje vozačke, pu.
Već sam pisao o takvima. Ispred mene čovjek zabaci golfa dvojku kao da je kamion i skrene desno, ja za njim sa karavanom normalno skrećem, bez zauzimanja suprotne trake.

Jednom sam čak uspio da vidim smarta kako izbacuje auto na lijevu stranu pa skreće desno, skretanje pod 90°. Auto jedva malo duže od bicikla.
Baš to... ne razumijem ljude al stvarno. I kod mene je karavan pa skrećem uvijek normalno.
kakaljin

#23211 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

dadoka84 wrote:
Laplace wrote:

Baš to... ne razumijem ljude al stvarno. I kod mene je karavan pa skrećem uvijek normalno.

Orijentacija za prostor im je strani pojam.
Travnički Noćni Šetač

#23212 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Laplace wrote:

Ako ne zalomi onda se desi ovakav slučaj ( pogledati na 00:23) :D :

dadoka84

#23213 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Travnički Noćni Šetač wrote:
Laplace wrote:

Ako ne zalomi onda se desi ovakav slučaj ( pogledati na 00:23) :D :

Ma ovaj je specijalac izgleda. Fiat bravo je inace mrcina od auta :) :) :)
skafiskafsnjak

#23214 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

E kakvih bolida ima :-) :-) :-)
pa ona fabia...umalo frontalni :roll:
Travnički Noćni Šetač

#23215 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Da... Fabija je malo vesela po cesti bila... nažalost još nemam zadnju kameru bilo bi je više puta zaredom....
Laplace

#23216 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Da pomenem i čuvene bajkere, vazda ugrožene, vazda kukaju kako na njih niko ne pazi. Jutros iz pravca Binga Vogošća (onaj novi Bingo, blizu TAS-a, od Vogošće ka Hotonju) hoće da se ubaci pema Vogošći i (naravno) izbacio prednji točak na glavnu pa ti ga pusti ili obilazi. Da ga je neko zakačio, bila bi kuknjava "ludi vozači auta ubijaju nas jadne nevine motoriste".

Na auto putu preticanje stilom kojeg smo već pominjali: kamion ispred vozi 100 km/h, neki bijesni auto ga pretiče brzinom 101 km/h a ja moram na kočnicu (ograničenje 120). Da sam se onom bijesnom ubacio ispred da obiđem kamion, garant bi opalio po gasu i na sirenu.
Laertes

#23217 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

Jutros uz Majevicu i niz istu...
Gusla Fabia sa Poli salamom all over 50 max. Neodlučni Toledo iza nje, ja drugi. Svaka krivina kočnica, nakupila se kolona. Uspijem nekako proći Toleda, ali Fabiu nikako. Prvi put u životu sam vidio da neko u jednoj krivini 4 puta stišće kočnicu. Jebem ja sve od do, hanuma mi već upućuje mračne poglede. I već kad smo sišli, daje Fabia desni i staje na proširenje (nakon desetak takvih propuštenih). Za volanom punija plavuša kratke kose, nasmrt isprepadana. Bi mi je žao i bi mi krivo što sam bogarao.
Đe si krenula, jebla te Poli salama....
bitanga_sa_otesa

#23218 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

svi su ludi za poli :D
Logovan

#23220 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

shandrprcSA wrote:
Pa gdje ćeš živ bio, vidiš li... :-) :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#23221 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Danas me lik hladno pretice na mostu, i još jedan auto, u Ostrozcu, a prije toga bila isprekidana i fin pravac,.... :-)
Crni golf 6
bitanga_sa_otesa

#23222 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

opet sporo vozis :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#23223 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:opet sporo vozis :lol:
Dobro iznad ogranicenja vozio i kad mi se priblizio i zalijepio uz karambolku prije na tom pravcu, pomjerim se jos u desno da mu napravim prostora i da ima bolju preglednost ali jok, ništa, daj na most....
bitanga_sa_otesa

#23224 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

autohtoni vozac golfa :thumbup:
basicm

#23225 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

shandrprcSA wrote:
On jeste pogrijesio, ali ni tvoja brzina nije bas bezazlena. Ili je to zbog kamere?
Post Reply