Nije li prije Susica za U21 odlicno igrao na def. veznom?Grean wrote:Desnog beka i stopera, to su mu bile osnovne pozicije.vicious wrote:Zar nije Besic ono dok je bio u Njemačkoj i Mađarskoj igrao često i desnog beka?
Besica na def. veznom je prvi put upotrijebio Susic protiv Meksika. On ga je je izmislio na toj poziciji a utakmica sa Argentinom zabetonirala.
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Tyke
#23201 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
- Grean
#23202 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nije, njegova prva utakmica na toj poziciji bila je prijateljska sa Meksikom u USA.Tyke wrote:Nije li prije Susica za U21 odlicno igrao na def. veznom?Grean wrote:Desnog beka i stopera, to su mu bile osnovne pozicije.vicious wrote:Zar nije Besic ono dok je bio u Njemačkoj i Mađarskoj igrao često i desnog beka?
Besica na def. veznom je prvi put upotrijebio Susic protiv Meksika. On ga je je izmislio na toj poziciji a utakmica sa Argentinom zabetonirala.
On prije toga nije ni igrao u U21 koliko znam, od starta je bio u A reprezentaciji a u mladu je presaltan nakon ove utakmice jer je izletio iz HSV-a. Ovo su neki zamijerali Susicu, kada je donio odluku da je za Besica bolje da se pridruzi mladoj dok ne stasa.
- shake69
#23203 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ma jasta je, igrao za mladu repku 10 utakmica gdje je dao dva gola. Jedan od njih je bio iz daleka, majstorski, eurogol!
Nije Safet njega otkrio na DM kad je to vec igrao, posto se pokazalo da za stopera nema fizikalije ni visinu (177 cm), vec je pravo pitanje zasto je toliko dugo izbjegavao pozvati momka koji je odavno bio prevazisao madjarsku ligu fizickom spremom i odnosom prema zadacima.
Nije Safet njega otkrio na DM kad je to vec igrao, posto se pokazalo da za stopera nema fizikalije ni visinu (177 cm), vec je pravo pitanje zasto je toliko dugo izbjegavao pozvati momka koji je odavno bio prevazisao madjarsku ligu fizickom spremom i odnosom prema zadacima.
- Grean
#23204 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nije igrao za mladu prije Meksika.shake69 wrote:Ma jasta je, igrao za mladu repku 10 utakmica gdje je dao dva gola. Jedan od njih je bio iz daleka, majstorski, eurogol!
Sto se tice izostavljanja iz A selekcije zbog nediscipline u U21 vec davno ispricana prica. Ali nije prica za one kojima je lakse metar u guzicu nego centimetar u glavu.
Susic i Jagodic su kolege koje su dijelile hljeb u istoj firmi i onda Susic treba da gazi preko kolege zbog qurcevitog kurtona koji je u svakoj ekipi pokazao nedisciplinu, od HSV-a gdje ga je trener davio, preko U21 gdje mu je bilo iz ponizenja da igra prijateljske pa do A selekcije gdje zvakom gadja protivnicke igrace i zaradi besmisleni crveni protiv jedne Andore.
EDIT: Odigrao jednu utakmicu u U21 prije poziva Susica. Provjerit cu i poziciju.
Za sad nasao da ga je pozvao Tulic u septembru 2010 za utakmicu sa Italijom a poziv Susica je uslijedio odmah nakon toga za prijateljsku sa Slovackom u oktobru. Protiv Meksika je igrao u februaru 2011.
Siguran sam da ga Tulic nije koristio na def. veznom izmedju ostalog i jer se sjecam da je Susiceva odluka da ga stavi na tu poziciju bila interesantna jer je bio prvi put da je to igrao u karijeri. Pisali su portali i svi mi koji pratimo smo diskutovali bas o tome. Ali potrudit cu se i da nadjem izvjestaj sa te utakmice U21 gdje je debitovao.
http://m.sportsport.ba/bh_fudbal/tulic- ... liju/42130
-
Paul F.
#23205 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Evo Pape jasno kaže da ga poziva ali ne kao stopera.
https://www.youtube.com/watch?v=Hva55pN7vaI
Tu spominje i čuvanje Mesija. Bešić je skeptičan.
https://www.youtube.com/watch?v=1LLlQBQpkR0
Toliko od mene. Da pokušam taj centimetar u glavu. Ne bih nikome ništa u guzicu gurao.
Toliko od mene. Da pokušam taj centimetar u glavu. Ne bih nikome ništa u guzicu gurao.
- Grean
#23206 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ne znam sta je bila poenta tvog posta u ovoj diskusiji je li ili nije Safet Susic bio prvi trener koji ga je stavio na defanzivnog veznog ali u svakom slucaju linkovi nisu relevantni.Paul F. wrote:Evo Pape jasno kaže da ga poziva ali ne kao stopera.
Postavljeni link je u vezi poziva na SP, dakle radi se o intervju u maju 2014. Safet Susic je prvi put pozvao Besica za prijateljsku sa Slovackom u oktobru 2010, 2,5 godine prije ovog intervjua a upotrijebio ga na defanzivnom veznom protiv Meksika u februaru 2011, 2 godine i tri mjeseca prije ovog intervjua.
Prije toga Muhamed Besic nikad i ni kod jednog trenera nije igrao na defanzivnom veznom. Bio je desni bek, bio je stoper ali nikad defanzivni vezni.
-
Paul F.
#23207 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ranije si rekao da ga je utakmica sa Argentinom zabetonirala na toj poziciji i ja to potvrđujem. 
-
Mustang1
#23208 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Dobro bi bilo da Milan predje u Bristol.
- AmiĐa_Idriz
#23209 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Edina Višća u najboljih 11 polusezone u Turskoj, ali nije jedini, tu sa njim je i Mighty Avdija Vršajević 
- Logovan
#23210 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Mislim da će prelazak biti pogodak.Mustang1 wrote:Dobro bi bilo da Milan predje u Bristol.
- Ajatolah_
#23211 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Uslikan na stadionu, haman gotova stvar...

- BHF_Manijak
#23212 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ma super je Bristol...
- luckylaka
#23213 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Zasto bi prelazak u Bristol bio pun pogodak,pa i ovdje mu je istoLogovan wrote:Mislim da će prelazak biti pogodak.Mustang1 wrote:Dobro bi bilo da Milan predje u Bristol.
-
Mustang1
#23214 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ti bas volis da provaljujes gluposti haman.luckylaka wrote:Zasto bi prelazak u Bristol bio pun pogodak,pa i ovdje mu je istoLogovan wrote:Mislim da će prelazak biti pogodak.Mustang1 wrote:Dobro bi bilo da Milan predje u Bristol.
- Point.
#23215 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Dobro pita covjek. Kako je Bristol City i zacelje Championshipa stepenica vise u karijeri u odnosu na Cesenu?Mustang1 wrote:Ti bas volis da provaljujes gluposti haman.luckylaka wrote: Zasto bi prelazak u Bristol bio pun pogodak,pa i ovdje mu je isto
-
Mustang1
#23216 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
A sad je na prvom mjestu Italijanske druge lige?Point. wrote:Dobro pita covjek. Kako je Bristol City i zacelje Championshipa stepenica vise u karijeri u odnosu na Cesenu?Mustang1 wrote:Ti bas volis da provaljujes gluposti haman.luckylaka wrote: Zasto bi prelazak u Bristol bio pun pogodak,pa i ovdje mu je isto
Ocigledno niste svjesni da je "nesto" lakse se dokopati nekog engleskog premijerligasa iz druge lige engleske nego iz druge lige Italije. Ili mislite da je mozda imao ponude nekih boljih timova? Engleska druga je bolja opcija od Rusije, Ukrajine i cega ja znam vec..
- Muhamed Đakmić
#23217 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa naravno da se lakše dokopati engleskog Premiershipa iz engleskog Championshipa nego iz Serije B, ali pazi sad ovo: isto tako se lakše dokopati Serije A iz Serije B nego iz engleskog Championhipa.
Prešao je otprilike s magarca na magarca, mada za većeg realno nije, davno smo to mnogi konstatovali.
Prešao je otprilike s magarca na magarca, mada za većeg realno nije, davno smo to mnogi konstatovali.
-
Mustang1
#23218 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa ya ali kad se do sada nije dokopao iz tog tima nicega.. Sumnjam da bi i za 10 godinaMuhamed Đakmić wrote:Pa naravno da se lakše dokopati engleskog Premiershipa iz engleskog Championshipa nego iz Serije B, ali pazi sad ovo: isto tako se lakše dokopati Serije A iz Serije B nego iz engleskog Championhipa.
- Point.
#23219 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ima otprilike iste sanse da ispadne u trecu ligu i sa Bristolom i sa Cesenom. Da je bar Wednesday ili sta ja znam, Derby u pitanju znaci ekipe sa gornjeg dijela tabele, moglo bi se reci da je korak naprijed. Ovako bas sa magarca na magarca.Mustang1 wrote:Pa ya ali kad se do sada nije dokopao iz tog tima nicega.. Sumnjam da bi i za 10 godinaMuhamed Đakmić wrote:Pa naravno da se lakše dokopati engleskog Premiershipa iz engleskog Championshipa nego iz Serije B, ali pazi sad ovo: isto tako se lakše dokopati Serije A iz Serije B nego iz engleskog Championhipa.
Prešao je otprilike s magarca na magarca, mada za većeg realno nije, davno smo to mnogi konstatovali.Ovako nova sredina, nova ekipa, novi pokusaj. Ako se dokaze i zabije par golova. Bolja je i plata sigurno. Svakom njegovo misljenje ali mislim da mu je ovo odlican klub i da ce uskoro preci u bolji.
- luckylaka
#23220 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Mislim da će prelazak biti pogodak.
[/quote]
Zasto bi prelazak u Bristol bio pun pogodak,pa i ovdje mu je isto[/quote]
Ti bas volis da provaljujes gluposti haman.[/quote]
Pa ne moze biti veca glupost od ove tvoje nikako koja ne kaze nista .Cuj logike,napredak u karijeri iz druge talijanske u drugu englesku i kao dokazece se prije engleskom Premieru.Besic se prodao iz Madjarske u Premier ligu jer se dokazao nije isao stepenicu po stepinicu trecaengleska,druga,Premier.Ipak sretno Milanu gdje god da ode...ako ode.P.S.Evo upravo vidim na engleskim portalima da je potpisao .Jos jednom sretno MIlanu
Zasto bi prelazak u Bristol bio pun pogodak,pa i ovdje mu je isto[/quote]
Ti bas volis da provaljujes gluposti haman.[/quote]
Pa ne moze biti veca glupost od ove tvoje nikako koja ne kaze nista .Cuj logike,napredak u karijeri iz druge talijanske u drugu englesku i kao dokazece se prije engleskom Premieru.Besic se prodao iz Madjarske u Premier ligu jer se dokazao nije isao stepenicu po stepinicu trecaengleska,druga,Premier.Ipak sretno Milanu gdje god da ode...ako ode.P.S.Evo upravo vidim na engleskim portalima da je potpisao .Jos jednom sretno MIlanu
- AmiĐa_Idriz
#23221 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Bolje i 18-plasirani Bristol nego neki Gerčiberliberiistanbulspor iz Turske. Ko zna, možda već na ljeto pređe u jači klub u Cshipu, a možda ga i Rafa na ljeto dovede u Newcastle pa u PL 
- luckylaka
#23222 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Zasto bi bio bolji engleski drugoligaski davljenik od turskog premijeligasa jer ni jedni ni drugi ne igraju cini mi se dzaba.Koliko me sjecanje sluzi skoro svi nasi eventualni reprezentativci igraju u klubovima koji su u vrhu turske super lige a Avdiji odlicno ide u turskom kupu,euro ligiAmiĐa_Idriz wrote:Bolje i 18-plasirani Bristol nego neki Gerčiberliberiistanbulspor iz Turske. Ko zna, možda već na ljeto pređe u jači klub u Cshipu, a možda ga i Rafa na ljeto dovede u Newcastle pa u PL
- AmiĐa_Idriz
#23223 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Kvalitet liga je nebo i zemlja, a i puno veća lova se vrti u Cshipu nego u Turskoj.
- Point.
#23224 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Druga liga Engleske je definitivno jaca od turske super lige.
-
palermo
#23225 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
lijepo rečenoMuhamed Đakmić wrote:Pa naravno da se lakše dokopati engleskog Premiershipa iz engleskog Championshipa nego iz Serije B, ali pazi sad ovo: isto tako se lakše dokopati Serije A iz Serije B nego iz engleskog Championhipa.
al sretno Milanu, možda mu se jednostavno neke stvari poklope u championshipu, bilo mu je vrijeme za promjenu....makar bila i sa magarca na ,magarca