Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jeza u ledja

#23201 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

cindrlimindrli wrote:
jeza u ledja wrote:Brat bratu, Belgija bi razbila i nas.

Imaju jednu od najjacih ekipa na svijetu.
Tesko da nas iko vise moze razbiti, mozda bi nas pobijedili na guzove, a mozda bi mi njih.
Ma dobro ne bi nas "razbili", ali realno imaju super-jaku ekipu. U rangu kazem opet sa najjacim.

Pogledajte sastav iste i imena. Po meni u rangu Brazila, Spanije, Njemacke i Argentine. Bez pretjerivanja.

I to ugodno su popunjeni na ama bas svim pozicijama. Uz pravog selektora mogu biti konkurenti za titulu SP.
garankich2013

#23202 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by garankich2013 »

KvaziExpert wrote:
garankich2013 wrote:ko zna Njemacki bujrum nek vidi sta piše bild o Pjanketu http://www.bild.de/sport/fussball/borus ... .bild.html
pzzi komentara ovog geja:
von den unseriösen bosnischen Medien

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tu prvenstveno misli na sport.ba
DonVito

#23203 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

:lol: :lol:
BHF_Manijak

#23204 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Debelo se precjenjuje ta belgijska repka, k'o da su Madjarska iz 50-tih! Evo ja garantujem da nece dalje od 1/8 finala na SP, osim ako ih bas zrijeb ne prosere!
Imaju respektabilnu repku, ali njih bi cak i mrtvi Englezi izbacili, ne toliko zbog kvalitet vec zbog mentaliteta, nema jos Belgija taj killer instinct i rutinu!
cindrlimindrli

#23205 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

jeza u ledja wrote:
cindrlimindrli wrote:
jeza u ledja wrote:Brat bratu, Belgija bi razbila i nas.

Imaju jednu od najjacih ekipa na svijetu.
Tesko da nas iko vise moze razbiti, mozda bi nas pobijedili na guzove, a mozda bi mi njih.
Ma dobro ne bi nas "razbili", ali realno imaju super-jaku ekipu. U rangu kazem opet sa najjacim.

Pogledajte sastav iste i imena. Po meni u rangu Brazila, Spanije, Njemacke i Argentine. Bez pretjerivanja.

I to ugodno su popunjeni na ama bas svim pozicijama. Uz pravog selektora mogu biti konkurenti za titulu SP.
Dok nam svoju superiornost ne dokazu na travnatom terenu drzimo se naseg zadnjeg okrsaja kad smo ih dva puta pojeli sa skoro B timom.
garankich2013

#23206 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by garankich2013 »

A neki dan čitam oni su u drugoj grupi favorita za osvajanje svjetskog
Idemedosumom

#23207 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Idemedosumom »

Zaista ne razumijem zasto ljudi uzdizu tu Belgiju toliko?

Ja ih, istina, nisam mnogo pratio od onog dvomeca s nama, jedino sam ih gledao protiv srbije i Hrvatske sad u kvalifikacijama. Nisu impresionirali nimalo. A koliko vidim njihov sastav sada i onda kad smo ih mi 2:4 dobili je manje-vise isti. A mi smo dosta bolji nego onda.

Konstantno pokusavate da omalovazite uspjehe nase repke, jer nismo Spaniju, Argentinu ili Brazil s 3 razlike do sad pobijedili. Mi napredujemo iz utakmice u utakmicu i uz malo srece mozemo sigurno i neku od tih jacih repki dobiti.

I nemojte zaboraviti da su mnogo jace repke lomili zube protiv Grcke. I to je uspjeh. Idemo korak po korak :bih:

Hail Pape :thumbup:
garankich2013

#23208 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by garankich2013 »

Najtalentovanija reprezentacija u Europi neko reče heheehehe grohoto se nasmija

Gotze,Reus,Muller,Kroos,Ozil.Gundongan,Khedira e ovi bi nas možda mogil sa 2 razlike
garankich2013

#23209 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by garankich2013 »

KvaziExpert wrote:
garankich2013 wrote:Najtalentovanija reprezentacija u Europi neko reče heheehehe grohoto se nasmija

Gotze,Reus,Muller,Kroos,Ozil.Gundongan,Khedira e ovi bi nas možda mogil sa 2 razlike
3 razlike, 2 iz penala
Zadnji puta kad smo igrali protiv švaba imali su penal ?
BHF_Manijak

#23210 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Jesu, Schweinsteiger cini mi se dao gol. Inace trebali imati jedno 2 pored tog penala. :mrgreen:
Logovan

#23211 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

BHF_Manijak wrote:Jesu, Schweinsteiger cini mi se dao gol. Inace trebali imati jedno 2 pored tog penala. :mrgreen:
Dva gola.
Muhamed Đakmić

#23212 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Igrali smo s njima prije 4 godine, od tih su utakmica svi igrači nevjerovatno napredovali.
jeza u ledja

#23213 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Idemedosumom wrote:Zaista ne razumijem zasto ljudi uzdizu tu Belgiju toliko?

Ja ih, istina, nisam mnogo pratio od onog dvomeca s nama, jedino sam ih gledao protiv srbije i Hrvatske sad u kvalifikacijama. Nisu impresionirali nimalo. A koliko vidim njihov sastav sada i onda kad smo ih mi 2:4 dobili je manje-vise isti. A mi smo dosta bolji nego onda.

Konstantno pokusavate da omalovazite uspjehe nase repke, jer nismo Spaniju, Argentinu ili Brazil s 3 razlike do sad pobijedili. Mi napredujemo iz utakmice u utakmicu i uz malo srece mozemo sigurno i neku od tih jacih repki dobiti.

I nemojte zaboraviti da su mnogo jace repke lomili zube protiv Grcke. I to je uspjeh. Idemo korak po korak :bih:

Hail Pape :thumbup:
Nema veze buraz sa nama. Mi smo ih dobili dva puta i tacka, no i mi i oni smo sad mnogo jaci nego tada.

Dakle NEVEZANO za nas, Belgija je super jaka repka.
jeza u ledja

#23214 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:Debelo se precjenjuje ta belgijska repka, k'o da su Madjarska iz 50-tih! Evo ja garantujem da nece dalje od 1/8 finala na SP, osim ako ih bas zrijeb ne prosere!
Imaju respektabilnu repku, ali njih bi cak i mrtvi Englezi izbacili, ne toliko zbog kvalitet vec zbog mentaliteta, nema jos Belgija taj killer instinct i rutinu!
Ne kontam kojeg mentaliteta buraz? Koji je to belgijski mentalitet? Mislis neiskustvo? Jedino ako je to.

Neko je spomenuo nisu nesto impresionirali u grupi. Pa jebem ga u grupi su smrti prvi, sta cemo vise.

A zasto se potencira Belgija, pa zato sto je vecina raje kao i ja kad je jednom skontala ko sve igra za njih napravila ovo :shock: :shock: :shock: .

Evo ako sta to znaci, na Transfermarktu njihova reprezentacija je cetvrta najskuplja. Samo su iza Spanije , Argentine i Brazila. Znaci ovo je SAMO PO IMENIMA, a po rezultatima jos treba da se dokazu, no na dobrom su putu.

A imena....pretpostavljam da ti znas, ali za one kojima treba listati: van Buyten (Bayern), Kompany (Man City), Vermaelen (Arsenal), Vertonghen (Tottenham), Fellaini (Everton), Witsel (Zenit), Dembele (Tottenham), Hazard (Chelsea), Mirallas (Everton), Lukaku (Chelsea), Benteke (Aston Villa). 3 golmana iz Atletica, Sunderlanda i Torina. Skoro svi ovi igraci su standardni, da ne kazem kljucni u svojim timovima. Pored njih jos Alderweireld , bek mescini iz Ajaxa, onaj mali de Bruyne iz Chelseja, Pocognoli iz Hannovera, Lombaerts iz Zenita, tek onda jos gomila igraca iz Liga Petice, iz Holandije i najjacih belgijskih klubova Anderlechta i Standarda.

Uporedi slobodno sa jednom Italijom, Engleskom, Portugalom, Holandijom, Francuskom. PO IMENIMA su jaci.

Proslo je vrijeme Mpenze.
Muhamed Đakmić

#23215 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

KvaziExpert wrote:Prije 3 godine, a mislim da smo i mi prilično napredovali. Mada se slažem da su jači od nas.
Prije 4, osim ako je kod tebe još 2012 :oops:
Bosanski_kralj

#23216 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

KvaziExpert wrote:kao sto rekoh, dva penala, samo sam mislio da je bilo 3 razlike, medjutim nije, nego 2 (3:1)

U prvom poluvremenu nam Njemci pera nisu mogli odbiti. Salihović briljantno odigrao na poziciji zadnjeg veznog.
jeza u ledja

#23217 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Jel to fakat tad Salihovic odigrao na zadnjem veznom? Ja se vise ne merem sjetit.
Bosanski_kralj

#23218 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

jeza u ledja wrote:Jel to fakat tad Salihovic odigrao na zadnjem veznom? Ja se vise ne merem sjetit.
Koliko mene sjećanje služi Salihović je igrao na poziciji zadnjeg veznog, a Jahić lijevog beka. :?
zlajapravaraja

#23219 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

garankich2013 wrote:
KvaziExpert wrote:
garankich2013 wrote:ko zna Njemacki bujrum nek vidi sta piše bild o Pjanketu http://www.bild.de/sport/fussball/borus ... .bild.html
pzzi komentara ovog geja:
von den unseriösen bosnischen Medien

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tu prvenstveno misli na sport.ba
Ne, nego misle na mene :D

Moj post od prije vise od 2 mjeseca:
zlajapravaraja wrote:Da su Dortmunddjani pametni, kupili bi Dzeku i Pjanica u paketu.

Dzeko + Pjanic > Lewandowski + Götze

ocam
:lol: :lol: :lol:

Al' ako obojica odu u BvB, onda zelim samo mali, vrlo mali udio (u promilima) u oba transfera, Mislim da je fer :D
vicious

#23220 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vicious »

Bosanski_kralj wrote:
jeza u ledja wrote:Jel to fakat tad Salihovic odigrao na zadnjem veznom? Ja se vise ne merem sjetit.
Koliko mene sjećanje služi Salihović je igrao na poziciji zadnjeg veznog, a Jahić lijevog beka. :?
Ma jok, Sejo igrao lijevog beka (evo vidi se i na ovom klipu), Jahic igrao desno. I obojica pravo losi bili :grin:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Muhamed Đakmić

#23221 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Do povrede Mravca Sejo je igrao veznog, kasnije je prešao na beka. Do povrede Mravca stajali smo bolje od Nijemaca na terenu, tačnije do prelaska Seje na bočnu poziciju. Poslije smo se pogubili.
BHF_Manijak

#23222 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

jeza u ledja wrote:
Ne kontam kojeg mentaliteta buraz? Koji je to belgijski mentalitet? Mislis neiskustvo? Jedino ako je to.

Neko je spomenuo nisu nesto impresionirali u grupi. Pa jebem ga u grupi su smrti prvi, sta cemo vise.

A zasto se potencira Belgija, pa zato sto je vecina raje kao i ja kad je jednom skontala ko sve igra za njih napravila ovo :shock: :shock: :shock: .

Evo ako sta to znaci, na Transfermarktu njihova reprezentacija je cetvrta najskuplja. Samo su iza Spanije , Argentine i Brazila. Znaci ovo je SAMO PO IMENIMA, a po rezultatima jos treba da se dokazu, no na dobrom su putu.

A imena....pretpostavljam da ti znas, ali za one kojima treba listati: van Buyten (Bayern), Kompany (Man City), Vermaelen (Arsenal), Vertonghen (Tottenham), Fellaini (Everton), Witsel (Zenit), Dembele (Tottenham), Hazard (Chelsea), Mirallas (Everton), Lukaku (Chelsea), Benteke (Aston Villa). 3 golmana iz Atletica, Sunderlanda i Torina. Skoro svi ovi igraci su standardni, da ne kazem kljucni u svojim timovima. Pored njih jos Alderweireld , bek mescini iz Ajaxa, onaj mali de Bruyne iz Chelseja, Pocognoli iz Hannovera, Lombaerts iz Zenita, tek onda jos gomila igraca iz Liga Petice, iz Holandije i najjacih belgijskih klubova Anderlechta i Standarda.

Uporedi slobodno sa jednom Italijom, Engleskom, Portugalom, Holandijom, Francuskom. PO IMENIMA su jaci.

Proslo je vrijeme Mpenze.
Ma znam ja to sve buraz, ali hocu ti reci da taj tim nema jos iskustvo da bi nesto veliko napravio. Koliko i sam znas ekipa koje su po imenaima beton, ali ne naprave nista znacajno. Ne kazem da ce Belgija biti kanta za nabijanje, ali mislim da nece dalje od 1/8 finala doci, eventualno cetvrtfinala.
Muhamed Đakmić

#23223 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

KvaziExpert wrote:
Sarajevo1946 wrote:
KvaziExpert wrote:Prije 3 godine, a mislim da smo i mi prilično napredovali. Mada se slažem da su jači od nas.
Prije 4, osim ako je kod tebe još 2012 :oops:
3. juni 2010 - Stadium: Commerzbank-Arena, Frankfurt, Attendance: 48,000 Referee: Nicola Rizzoli (Italy)
3. juni 2011 - jedna godina
3. juni 2012 - dvije godine
3. juni 2013 - TRI godine
3. juni 2014 - četiri godine
Ja bolan o Belgiji govorio, jer je rasprava bila o mečevima sa Belgijom :D U pravu si ti za Njemačku, kao što sam i ja za Belgiju :D
Infaze Studio

#23224 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

The BEN10 wrote:
Infaze Studio wrote:
The BEN10 wrote:Pa čovjek fino napisao - ima li ijedna ekipa OSIM Grčke da smo pokazali klasu !? Sve je ovo lijepo-fino, Grci su u banani i smiješno je sad kao argument povlačiti da su bili prvaci Evrope. Pa to je bilo prije skoro 10 godina ba! Slovaci nikad lošiji, o ostalima da i ne pišemo. Ono, lijepo je vidjeti da su igrači u formi i sve to, i nadajmo se da će ekstra biti u Brazilu, ali i budimo oprezni. Da ne tresnemo o zemlju...
Nama tako izvucena grupa, sa dvije vise-rangirane ekipe. Cilj bio plasman na SP i cilj je vrlo blizu ostvarenja. Sta hoces?? Eto reci ti, sta hoces?
P.S. Klasa je pokazana od samog pocetka kvalifikacija do sada. Koje su reprezentacije pokazale vecu klasu?? Mozda 2-3, a mozda ni to.
Znaš šta hoću - hoću da ne mislimo o sebi kao što si ti naveo u zadnjoj rečenici. A to je da mi objektivno nismo neka klasa. Na osnovu čega smo to klasa !?!?!? Dosta je reći da smo u dobroj formi, ali pogledaj evo 2 posta iznad gdje je momak stavio naših zadnjih 15 utakmica - od koga smo sve gubili:
BiH-Mexico 1:2
BiH-Portugal 2:6
BiH-Irska 0:1
BiH-Brazil 1:2
Imamo pobjedu protiv Grka 3-1 (a za zar smo tako brzo zaboravili da smo u Grčkoj visili, i da je umjesto đuturuma Samarasa i onog prastarog napadača bio neko drugi tamo bi zijanili ko' veliki) imamo i remi protiv Portugala. Šta ovdje nije jasno ?!
Procitaj podebljano i podvuceno. Prvo pitas protiv koga smo pokazali klasu, pa onda pitas po cemu smo mi klasa.
Niko razuman ne moze reci da smo mi KLASA u svijetu fudbala, ali se itekako moze reci da smo pokazali klasu nad svojim dosadasnjim protivnicima u kvalifikacijama. S toga, ne mijesaj pojmove i drzi se argumenta s kojim pocnes diskusiju. ;-)
Djes' reci da je klasa poklazana samo protiv Grka..Cuj dobio nas Brazil, Mexiko, Irska...U kakvim utakmicama?
Na osnovu cega ljudi postavljaju ocekivanja od jedne ekipe? NA osnovu forme valjda..VElis da smo u dobroj formi, pa sta treba onda reci da smo talasika, da se dizemo previsoko i da ce nas Brazil otresti na SP.
Da nisi pogled'o Urugvaj-Nigerija? Dvije za nas, do sada, fudbalske sile u jednoj takmicarskoj utakmici. Koje bi se ti ekipe od njih bojao i zasto??
The BEN10

#23225 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by The BEN10 »

Infaze Studio wrote:Procitaj podebljano i podvuceno. Prvo pitas protiv koga smo pokazali klasu, pa onda pitas po cemu smo mi klasa.
Niko razuman ne moze reci da smo mi KLASA u svijetu fudbala, ali se itekako moze reci da smo pokazali klasu nad svojim dosadasnjim protivnicima u kvalifikacijama. S toga, ne mijesaj pojmove i drzi se argumenta s kojim pocnes diskusiju
Gdje vidiš kontradikciju živ bio!? Pročitaj care dobro prije nego klikneš Pošalji. :-D
Pa i ja čitavo vrijeme tvrdim da nismo klasa 1. šešira, ali da jesmo nakantavali protivnike tipa 6-razrednih ekipa JESMO. Comprende ?
Ostatak posta neću komentarisati jer ne razumijem.
Locked