Ukrajina
- gnjev
#23201 Re: Ukrajina
Al` rasturaju ovi srbi ruski jezik
- General War
#23202 Re: Ukrajina
Isto sto je i tvoj problem u pamcenju, ne znam ko je bjezao jesenjac i dokle.dječak sa šibicama wrote:Potrosenko je najjaci, "molimo zapad da nam posalje oruzje", kao da je njegov problem u oruzju.
Ukrajina ima oruzja da naoruza deset armija, ali sta ti to vrijedi pajacu, kad nemas vojnike.
-
sumirprimus
#23203 Re: Ukrajina
eee do avgusta separatisti...onda je usljedila munjevita kontra,zna se cijaGeneral War wrote:Isto sto je i tvoj problem u pamcenju, ne znam ko je bjezao jesenjac i dokle.dječak sa šibicama wrote:Potrosenko je najjaci, "molimo zapad da nam posalje oruzje", kao da je njegov problem u oruzju.
Ukrajina ima oruzja da naoruza deset armija, ali sta ti to vrijedi pajacu, kad nemas vojnike.
i onda prekid vatre..
onda se osladilo,i u januaru nastavilo na tri tacke,i sve po zacrtanom planu...ljudi o ovom pisali prije neg sto se i odvilo,znaci da su pravo pametni...
- karanana
#23204 Re: Ukrajina
ono je ukrajina imala i takticke nuklearne projektile je li tako?
ostatci sssr-a?
ali vratili su to u rusiju jelde?
ostatci sssr-a?
-
sumirprimus
#23205 Re: Ukrajina
nisu ih nikad ni imali,nego su nakon raspada rusi svoje odvukli natrag...karanana wrote:ono je ukrajina imala i takticke nuklearne projektile je li tako?
ostatci sssr-a?
- karanana
#23206 Re: Ukrajina
aha, odmah su to odvukli. ima logike da su to rusi odmah povukli. ja sam nesto konto da su bili tamo sve do nedavno.
-
sumirprimus
#23207 Re: Ukrajina
isto ko sto je i ukrajina imala mocnu armiju...
imali su oni goli k...
ko i mi prije 92...namjenska, tuneli,sklonista,teritorijalna...
a kad prva opuca, ko od matere goli,nedime dragi sta nam ovo rade...
imali su oni goli k...
ko i mi prije 92...namjenska, tuneli,sklonista,teritorijalna...
a kad prva opuca, ko od matere goli,nedime dragi sta nam ovo rade...
- Challenger__
#23208 Re: Ukrajina
Nisu odmah. Povukli su ih 1994, a potpisnici sporazuma (Protokola) su RF, USA i GB.karanana wrote:aha, odmah su to odvukli. ima logike da su to rusi odmah povukli. ja sam nesto konto da su bili tamo sve do nedavno.
-
sumirprimus
#23209 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:Nisu odmah. Povukli su ih 1994, a potpisnici sporazuma (Protokola) su RF, USA i GB.karanana wrote:aha, odmah su to odvukli. ima logike da su to rusi odmah povukli. ja sam nesto konto da su bili tamo sve do nedavno.
- Challenger__
#23210 Re: Ukrajina
Znači, nisi.
- dječak sa šibicama
#23211 Re: Ukrajina
Pobunjenici napreduju bez stajanja, trenutno ciste grad Chernuhino, odmah pored Debaljceva.

- Challenger__
#23212 Re: Ukrajina
Dječak. Šta je sa primirjem radi evakuacije civila iz Debaljceva? Poštuje li se?dječak sa šibicama wrote:...
-
sumirprimus
#23213 Re: Ukrajina
91 il 94 turbulentna vremena zona sssr u svakom smislu i pogledu...svejedno..Challenger__ wrote:Znači, nisi.
znaci jesam u pravu...pregovorali rusi sa amerima
koji ukrajinci?oni starorusi,novorusi?
-
sumirprimus
#23214 Re: Ukrajina
hehe...Challenger__ wrote:Dječak. Šta je sa primirjem radi evakuacije civila iz Debaljceva? Poštuje li se?dječak sa šibicama wrote:...
primirje koje?debalcevo,mariuupolj i salvjansk tri cilja separatista..
.
a sve geostratezi...
- dječak sa šibicama
#23215 Re: Ukrajina
Ne znam, zadnje je dogovoreno 24 sata prekjucer ja mislim, evakuirano je par stotina civila, nakon toga ne znam.Challenger__ wrote:Dječak. Šta je sa primirjem radi evakuacije civila iz Debaljceva? Poštuje li se?dječak sa šibicama wrote:...
Navodno su ovi iz Aydara pucali po civilima koji su se evakuirali iz Chernuhina
http://sputniknews.com/europe/20150206/1017872045.html
-
sumirprimus
#23216 Re: Ukrajina
zadnje primirje je od danas u 7... 
- General War
#23217 Re: Ukrajina
Ko je pricao/pisao o cemu, aj dont kontam sta je pisac htio rekti?sumirprimus wrote:eee do avgusta separatisti...onda je usljedila munjevita kontra,zna se cijaGeneral War wrote:Isto sto je i tvoj problem u pamcenju, ne znam ko je bjezao jesenjac i dokle.dječak sa šibicama wrote:Potrosenko je najjaci, "molimo zapad da nam posalje oruzje", kao da je njegov problem u oruzju.
i onda prekid vatre..
onda se osladilo,i u januaru nastavilo na tri tacke,i sve po zacrtanom planu...ljudi o ovom pisali prije neg sto se i odvilo,znaci da su pravo pametni...
-
sumirprimus
#23218 Re: Ukrajina
a jebgoa ti...đeš sad nadugacko i nasiroko...General War wrote: Ko je pricao/pisao o cemu, aj dont kontam sta je pisac htio rekti?
pametni svjecki ljudi,ne ko mi ovde ...trla baba lan,lelemud i sl...
- General War
#23219 Re: Ukrajina
To jes..bitno da amerika gubi na svim frontovimasumirprimus wrote:a jebgoa ti...đeš sad nadugacko i nasiroko...General War wrote: Ko je pricao/pisao o cemu, aj dont kontam sta je pisac htio rekti?
pametni svjecki ljudi,ne ko mi ovde ...trla baba lan,lelemud i sl...
-
sumirprimus
#23220 Re: Ukrajina
cemu taj sarkazamGeneral War wrote:
To jes..bitno da amerika gubi na svim frontovima
kako god,sami ameri procjenjuju da se ukrima crno pise kako god i sta god uradili,osim ako se vladimir jeno jutro ne očeše o desno jajce,umjesto o lijevo...
- General War
#23221 Re: Ukrajina
...Pa vidim sale i posalice sjevaju pa reko da i ja se pridruzimsumirprimus wrote:cemu taj sarkazamGeneral War wrote:
To jes..bitno da amerika gubi na svim frontovima
kako god,sami ameri procjenjuju da se ukrima crno pise kako god i sta god uradili,osim ako se vladimir jeno jutro ne očeše o desno jajce,umjesto o lijevo...
-
sumirprimus
#23222 Re: Ukrajina
ko se sali?General War wrote: ...Pa vidim sale i posalice sjevaju pa reko da i ja se pridruzimRati im je nametnut nisu se pripremili, rat je u njihovoj zemlji...svakako da su najebali...za Valada tek predstoji helac.
mogu se oni pripremat do sutra,preko puta je medo al od tri i po metra...a sapa mu ko lopata...
- General War
#23223 Re: Ukrajina
Pitaj Titu je li medo zafrkan ma koliki da je...tandjara sve nedostatke otklanjasumirprimus wrote:ko se sali?General War wrote: ...Pa vidim sale i posalice sjevaju pa reko da i ja se pridruzimRati im je nametnut nisu se pripremili, rat je u njihovoj zemlji...svakako da su najebali...za Valada tek predstoji helac.
![]()
mogu se oni pripremat do sutra,preko puta je medo al od tri i po metra...a sapa mu ko lopata...
- Challenger__
#23224 Re: Ukrajina
Ko su "Kiborzi"?
- Momci na kijevskoj strani priče koji su ostali na novom terminalu aerodroma u Donjecku koji je po sporazumu iz Minska trebao preći u ruke Donječana (DNR). Ovaj dio sporazuma nije ispoštovan i na aerodromu se stalno kršilo primirje. Uslijedila je kontraofanziva Donječana koji su zauzeli čitav aerodrom, eliminisali i zarobili "Kiborge", među kojima je bilo dosta mobilisanih momaka.
Jedan od zarobljenih je pušten kada je po njega došao njegov otac:
- Ova pametna i nadasve plemenita gesta je jedina ispravna stvar, jer ovaj rat ne ide u prilog nikome u Ukrajini niti Rusiji. Ide u prilog samo trećoj, psihopatskoj strani, kako to lijepo opisuje ova ruska pjesma.
_____
Svaki spašen život, svaka ljudska gesta, svaka nova nada je veliki udarac za prekookeanske psihopate, zločince i ratne huškače koji čitavu planetu guraju u smrt i stradanje.
- Momci na kijevskoj strani priče koji su ostali na novom terminalu aerodroma u Donjecku koji je po sporazumu iz Minska trebao preći u ruke Donječana (DNR). Ovaj dio sporazuma nije ispoštovan i na aerodromu se stalno kršilo primirje. Uslijedila je kontraofanziva Donječana koji su zauzeli čitav aerodrom, eliminisali i zarobili "Kiborge", među kojima je bilo dosta mobilisanih momaka.
Jedan od zarobljenih je pušten kada je po njega došao njegov otac:
- Ova pametna i nadasve plemenita gesta je jedina ispravna stvar, jer ovaj rat ne ide u prilog nikome u Ukrajini niti Rusiji. Ide u prilog samo trećoj, psihopatskoj strani, kako to lijepo opisuje ova ruska pjesma.
_____
Svaki spašen život, svaka ljudska gesta, svaka nova nada je veliki udarac za prekookeanske psihopate, zločince i ratne huškače koji čitavu planetu guraju u smrt i stradanje.