Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nepass1 wrote:opet kazem ima ljudi sto stvarno imaju neku obavezu pa zure, ubi u pojam guslanje 40. jos kad ih vidis istred vozi 40 okrenuo se prema suvozacu i nesta mlati rukama. jebemu mater zar ne mozes gledati naprijed i pricati, ok jesmo mi muskarci losi u obavljanju vise stvari u istom trenutku ali ovo bi i cimpanza uspjela. sta imas mlatiti rukama i gledati u oci saputnika?!
Ne znam ima li mi sta mrze kad seljacine kuci ugradjuju razne xenone..pretpostavljam, ni sociva ne stave, pa to svjetlo "baca" svugdje...
POred njih odmah su mi ovi sa kratkim svjetlima kao dugim. Kad mu blicnes, tek onda duga upali..da oslijepis dodatno.
A ovi guzlaci 50ak kmh.... kad vidim da kamion pretice malo auto...no comment. Ne moras brate voziti 100kmh, ali na bilo kojoj magistrali je 70kmh normala. Al jok, on guzla 40-50
Pa kod druga crkla sijalica i kad je mijenjao nije ubacio dobro u leziste, bacala visoko pravo, pitam ga sto ne napravi, bukvalno 5 minuta, kaze ma vidim i bez nje
Throttle wrote:Pa kod druga crkla sijalica i kad je mijenjao nije ubacio dobro u leziste, bacala visoko pravo, pitam ga sto ne napravi, bukvalno 5 minuta, kaze ma vidim i bez nje
Ma ne vidi ni on sto je najgore. Jednog mercedesa a klasu na njemackim tablicama sam upratio po Zenici, sigurno godinu dana lik vozi s crknutom sijalicom od kratkih i dugim upaljenim Ja kod sebe na sarafe spustao kratka svjetla jer sam smatrao da smeta ljudima, dok se malo digne auto zaslijepi u desni retrovizor onog ispred. Sto da mi neko psuje majku, nadjem mjere na netu, poravnam auto prema zidu i sredim. Zadrzao se 10 minuta plafon
Po saobraćajnoj nekulturi možeš dati ocjenu kakva smo nacija. Ima svega, ova tema može na 100.000 stranica otić', ko kad se svaki dan susretneš sa novim kandidatom.
Jučer lik u staroj Jetti 2 ide iz kontra smjera Jukićevom ulicom. Ugleda havera na trotoaru, otvara prozor, svira mu, dobacuje, smiju se levati. Ovaj sa trotoara zatetura, zamalo pod moj desni točak. Ovaj u autu poče krivudat, pređe mi u traku. Zamalo da ih obojicu ne zveknem. Narkomanija neka. 100 metara dalje, treba mi se uključuje sa koševskog kod Hošeta, gleda desno, mene ne vidi sa lijeve strane. Stade, ugasi joj se auto u pola moje trake. Upali i onda razgleda. Iza nje frajer na telefonu, zalijepio se hoće da prođe. Da sam taksista, ili bih oguglao na to sve, ili bi se pobio svake sedmice po jednom. Ovako pređem otpriilke 12, 13 hiljada godišnje. Nekad se nerviram više, nekad manje. Ranije sam bio u stanju da se popičkaram i pobijem. Ovako kontam pusti levata, nek ode, nećeš ga više nikad vidjet.
Raja generalno gleda nek je njemu ok, za druge ih zaboli. To se vidi po štimanju farova, dugim svjetilima, pokvarenim sijalicama kad kontaš u mraku da ti ide motor u susret, po parkiranju ispred trafika sa sva 4 upaljena žmigavca, skretanju lijevo/desno iz traka za pravo...
DonieBrasco wrote:Sta reci za ove sto ne koriste zmigavce ili ih pale u mili sekund prije nego ce skrenuti, da ne pricamo o kraljevima cesta taksistima (cast pojedincima).
I ti ne ugrozavas nikoga sa tom brzinom ako vozis desnom trakom i pustis onoga koji vozi 250 km/h ljevom trakom
Razumijem te generale, samo imas mnogo ovih sto ne gledaju,obracaju paznju. Nekoga je i strah voziti se brze(mozda je sa zenom a ona kuka da uspori). Al kakvi su putevi bolje je 40kmh jer tada valjda imas malo vise kontrole i srece[/quote]
Ko nije sposoban kontrolisati auto na 60 nije ni na 40. Takvi će pri brzini od 10 km/h udariti čovjeka. Ima javni prevoz, ima taxi pa neka izvole.
Razumijem te generale, samo imas mnogo ovih sto ne gledaju,obracaju paznju. Nekoga je i strah voziti se brze(mozda je sa zenom a ona kuka da uspori). Al kakvi su putevi bolje je 40kmh jer tada valjda imas malo vise kontrole i srece
Ako je nekoga strah da vozi, bolje je da ne vozi, neka ga neko drugi vozi, a ako imas vozaca koji ti prigovara u normalnoj voznji to je jos gore ako to ne prekines jer te dekocentrise u voznji.
A putevi su nam losi ali ne toliko losi da moras 40 km/h voziti, mozes komotno vise voziti bez ikakvih problema, a tebi su ovi nasi putevi svakako losi jer ti zivis vani i na te puteve koje svaki dan gledas su losi, Tako da se ti ovim putevima ne vozis svaki dan pa ne mozes imati istu percepciju puteva kao mi koji se svaki dan vozimo njima.
Juce sam *ebao i instruktora i onog na obuci i ko im je obojci dao volan!
Na dobrinji iz pravca Lukavice skrecemo lijevo prema ono Mrkvi, taj dio dobrinje, i sad odozdo kolona i svi dali zmigavac da skecu desno, lijeva traka prazna, niko ne ide pravo i ono stoji u raskrsnici i ceka da svi skrenu desno iako on ima svoju lijevu traku tamo praznu i napenalio nas trojcu iza da ostanemo u raskrisnici! Jebo ga njegov instruktor!
Kad smo već kod instruktora i auto škola... većinu ovdje kod nas poznajem i dobri smo ali nekada naprave situaciju da ne mogu vjerovati šta rade...
evo u zadnjoj kompilaciji broj 78 na 00:40 vidi se situacija koju vozilo auto škole nepravilno uradi , a takva situacija se u Sarajevu može očekivati na svakom semaforu... i onda naravno sutra imate grupu vozača koji po gradu sa puno semafora jednostavno prave haos, a da su ubijeđeni da nisu pogriješili jer im je u auto školi tako rečeno ili pokazano...
Travnički Noćni Šetač wrote:Kad smo već kod instruktora i auto škola... većinu ovdje kod nas poznajem i dobri smo ali nekada naprave situaciju da ne mogu vjerovati šta rade...
evo u zadnjoj kompilaciji broj 78 na 00:40 vidi se situacija koju vozilo auto škole nepravilno uradi , a takva situacija se u Sarajevu može očekivati na svakom semaforu... i onda naravno sutra imate grupu vozača koji po gradu sa puno semafora jednostavno prave haos, a da su ubijeđeni da nisu pogriješili jer im je u auto školi tako rečeno ili pokazano...