Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
BiBi911

#23176 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BiBi911 »

nepass1 wrote:opet kazem ima ljudi sto stvarno imaju neku obavezu pa zure, ubi u pojam guslanje 40. jos kad ih vidis istred vozi 40 okrenuo se prema suvozacu i nesta mlati rukama. jebemu mater zar ne mozes gledati naprijed i pricati, ok jesmo mi muskarci losi u obavljanju vise stvari u istom trenutku ali ovo bi i cimpanza uspjela. sta imas mlatiti rukama i gledati u oci saputnika?!

Jesi ozenjen?
nepass1

#23177 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

jesam
BiBi911

#23178 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BiBi911 »

nepass1 wrote:jesam

Neki moramo crtati, mahati, objasnjavati, zasto kisa pada pod uglom,
skafiskafsnjak

#23179 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Ne znam ima li mi sta mrze kad seljacine kuci ugradjuju razne xenone..pretpostavljam, ni sociva ne stave, pa to svjetlo "baca" svugdje...

POred njih odmah su mi ovi sa kratkim svjetlima kao dugim. Kad mu blicnes, tek onda duga upali..da oslijepis dodatno.

A ovi guzlaci 50ak kmh.... kad vidim da kamion pretice malo auto...no comment. Ne moras brate voziti 100kmh, ali na bilo kojoj magistrali je 70kmh normala. Al jok, on guzla 40-50 :skoljka:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#23180 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

BiBi911 wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:ma pustite semu 911 stari troler :lol:
Legendo, hos dolazit na Majnu. Da kuken auto. Onaj ide3 nije los
ma ne da mi mama tako daleko da idem :(
Throttle

#23181 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Pa kod druga crkla sijalica i kad je mijenjao nije ubacio dobro u leziste, bacala visoko pravo, pitam ga sto ne napravi, bukvalno 5 minuta, kaze ma vidim i bez nje :-)
skafiskafsnjak

#23182 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Throttle wrote:Pa kod druga crkla sijalica i kad je mijenjao nije ubacio dobro u leziste, bacala visoko pravo, pitam ga sto ne napravi, bukvalno 5 minuta, kaze ma vidim i bez nje :-)
Vidi on...a mi nasuprot njega ne vidimo nista :skoljka:

Ne kontam, sto i to ne uvedu kao dio TPa
Throttle

#23183 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Ma ne vidi ni on sto je najgore. Jednog mercedesa a klasu na njemackim tablicama sam upratio po Zenici, sigurno godinu dana lik vozi s crknutom sijalicom od kratkih i dugim upaljenim :-) Ja kod sebe na sarafe spustao kratka svjetla jer sam smatrao da smeta ljudima, dok se malo digne auto zaslijepi u desni retrovizor onog ispred. Sto da mi neko psuje majku, nadjem mjere na netu, poravnam auto prema zidu i sredim. Zadrzao se 10 minuta plafon
JoeyTribbiani

#23184 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JoeyTribbiani »

Po saobraćajnoj nekulturi možeš dati ocjenu kakva smo nacija. Ima svega, ova tema može na 100.000 stranica otić', ko kad se svaki dan susretneš sa novim kandidatom.

Jučer lik u staroj Jetti 2 ide iz kontra smjera Jukićevom ulicom. Ugleda havera na trotoaru, otvara prozor, svira mu, dobacuje, smiju se levati. Ovaj sa trotoara zatetura, zamalo pod moj desni točak. Ovaj u autu poče krivudat, pređe mi u traku. Zamalo da ih obojicu ne zveknem. Narkomanija neka. 100 metara dalje, treba mi se uključuje sa koševskog kod Hošeta, gleda desno, mene ne vidi sa lijeve strane. Stade, ugasi joj se auto u pola moje trake. Upali i onda razgleda. Iza nje frajer na telefonu, zalijepio se hoće da prođe. Da sam taksista, ili bih oguglao na to sve, ili bi se pobio svake sedmice po jednom. Ovako pređem otpriilke 12, 13 hiljada godišnje. Nekad se nerviram više, nekad manje. Ranije sam bio u stanju da se popičkaram i pobijem. Ovako kontam pusti levata, nek ode, nećeš ga više nikad vidjet.

Raja generalno gleda nek je njemu ok, za druge ih zaboli. To se vidi po štimanju farova, dugim svjetilima, pokvarenim sijalicama kad kontaš u mraku da ti ide motor u susret, po parkiranju ispred trafika sa sva 4 upaljena žmigavca, skretanju lijevo/desno iz traka za pravo...
Travnički Noćni Šetač

#23185 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

skafiskafsnjak wrote: Ne kontam, sto i to ne uvedu kao dio TPa
Uvedeno je odavno... samo se rijetko gdje primjenjuje...zašto to niko živ ne zna...
Qler

#23186 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Qler »

vratio sam se puta, i mogu vam reci, mi smo zlatni :D sta sam se nagledao :)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#23187 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

kakva je hrana bila?
basicm

#23188 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Posto su kurbani kod njih?
Qler

#23189 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Qler »

bitanga_sa_otesa wrote:kakva je hrana bila?

Dobra teletina :)
Laplace

#23191 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

DonieBrasco wrote:Sta reci za ove sto ne koriste zmigavce ili ih pale u mili sekund prije nego ce skrenuti, da ne pricamo o kraljevima cesta taksistima (cast pojedincima).
Šta reći? Koji kalibar koristiti?
Laplace

#23192 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

nlt wrote:Ograničenje 80 on vozi duplo manje od toga. Cesta suha, ravna..... Daj ba
Takvima treba oduzeti saobraćajnu dozvolu, vlasnički list, vozačku dozvolu, ličnu kartu, pasoš, bankovnu karticu, kreditnu karticu, pionirsku knjižicu i PIKA karticu.
Laplace

#23193 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

BiBi911 wrote:[quote.

I ti ne ugrozavas nikoga sa tom brzinom ako vozis desnom trakom i pustis onoga koji vozi 250 km/h ljevom trakom

Razumijem te generale, samo imas mnogo ovih sto ne gledaju,obracaju paznju. Nekoga je i strah voziti se brze(mozda je sa zenom a ona kuka da uspori). Al kakvi su putevi bolje je 40kmh jer tada valjda imas malo vise kontrole i srece[/quote]

Ko nije sposoban kontrolisati auto na 60 nije ni na 40. Takvi će pri brzini od 10 km/h udariti čovjeka. Ima javni prevoz, ima taxi pa neka izvole.
Laplace

#23194 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

kakaljin wrote:
BiBi911 wrote:

Razumijem te generale, samo imas mnogo ovih sto ne gledaju,obracaju paznju. Nekoga je i strah voziti se brze(mozda je sa zenom a ona kuka da uspori). Al kakvi su putevi bolje je 40kmh jer tada valjda imas malo vise kontrole i srece

Ako je nekoga strah da vozi, bolje je da ne vozi, neka ga neko drugi vozi, a ako imas vozaca koji ti prigovara u normalnoj voznji to je jos gore ako to ne prekines jer te dekocentrise u voznji.

A putevi su nam losi ali ne toliko losi da moras 40 km/h voziti, mozes komotno vise voziti bez ikakvih problema, a tebi su ovi nasi putevi svakako losi jer ti zivis vani i na te puteve koje svaki dan gledas su losi, Tako da se ti ovim putevima ne vozis svaki dan pa ne mozes imati istu percepciju puteva kao mi koji se svaki dan vozimo njima.
Ispade da su nam ceste kao ona Yungas.

https://www.youtube.com/watch?v=wfMlH_RkBug
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#23195 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Sta je lose na glavnoj sarajevskoj ulici pa se vozi 40kmh :lol:
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#23196 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Vozači većinom :mrgreen:
Optimist

#23197 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Qler wrote:vratio sam se puta, i mogu vam reci, mi smo zlatni :D sta sam se nagledao :)
Gdje si isao za nas koji nismo u toku :D
Qler

#23198 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Qler »

Juce sam *ebao i instruktora i onog na obuci i ko im je obojci dao volan!

Na dobrinji iz pravca Lukavice skrecemo lijevo prema ono Mrkvi, taj dio dobrinje, i sad odozdo kolona i svi dali zmigavac da skecu desno, lijeva traka prazna, niko ne ide pravo i ono stoji u raskrsnici i ceka da svi skrenu desno iako on ima svoju lijevu traku tamo praznu i napenalio nas trojcu iza da ostanemo u raskrisnici! Jebo ga njegov instruktor!

a bio u Bogoti :D :D
Travnički Noćni Šetač

#23199 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Kad smo već kod instruktora i auto škola... većinu ovdje kod nas poznajem i dobri smo ali nekada naprave situaciju da ne mogu vjerovati šta rade...
evo u zadnjoj kompilaciji broj 78 na 00:40 vidi se situacija koju vozilo auto škole nepravilno uradi , a takva situacija se u Sarajevu može očekivati na svakom semaforu... i onda naravno sutra imate grupu vozača koji po gradu sa puno semafora jednostavno prave haos, a da su ubijeđeni da nisu pogriješili jer im je u auto školi tako rečeno ili pokazano...

skafiskafsnjak

#23200 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Travnički Noćni Šetač wrote:Kad smo već kod instruktora i auto škola... većinu ovdje kod nas poznajem i dobri smo ali nekada naprave situaciju da ne mogu vjerovati šta rade...
evo u zadnjoj kompilaciji broj 78 na 00:40 vidi se situacija koju vozilo auto škole nepravilno uradi , a takva situacija se u Sarajevu može očekivati na svakom semaforu... i onda naravno sutra imate grupu vozača koji po gradu sa puno semafora jednostavno prave haos, a da su ubijeđeni da nisu pogriješili jer im je u auto školi tako rečeno ili pokazano...

'ta ce pjesak :D
Post Reply