Slažem se, ne postoji spontano, čak ni porod nije... Međutim, u naše društvo, konačno, treba izgubiti vjeru. Ne da se radi o apatiji, ili sličnoj ravnodušnosti, naše društvo je teško oboljelo od melankonije. Zaraženo je korupcijom kroz prejake lične interese pojedinaca i stranaka, npr. zbog straha od gubitka radne pozicije, zaraženo je neznanjem o pravima, svojim i drugim, o mogućnostima koje društvo u masi može postići i ostvariti. Naše društvo zaraženo je i interesima religija i etnicizmom. Npr. ako je Marku crkla krava, Muju, manje-više, nije briga, i obrnuto. Naravno, postoje izuzeci.kluz franjo wrote:"spontani" su obično pobačaji...calculator wrote:Kakvu reakciju javnosti si očekivao, možda neki "spontani" izlazak mase na ulice?kluz franjo wrote:....mene kao građanina, birača i poreskog obveznika poprilično zabrinjava šutnja javnosti na učestale izjave/najave odlaganja lokalnih izbora 2016. koje u zadnjih par sedmica dolaze iz Predsjedništva BiH.!
Ili glas javnosti kroz medije, koji su 99% pod političkim pokroviteljstvom
Ne znam, možda ja samo i tripujem, ali malo mi čudno, da član predsjedništva izađe pred novinare, i mrtav-ladan kaže "Možda ćemo odgoditi lokalne izbore!", a da se niko i ne počeše.
Možda čovjek zna da će za manje od godinu dana biti proglašeno ratno ili barem stanje prirodne katastrofe ili je možda gledao u fildžan. Ili mu se primjer Mostara čini uspješnim, pa želi to implementirati i u ostale lokalne zajednice, ne znam.
Evo ne zna ni NS.
Ništa, možda je stvarno najbolje da sačekamo ovu radnu grupu, pa da se onda krenemo češati.
Za veliki dio našeg društva ne treba se boriti, ne vrijedi...