BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#23176 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Cuj Pavlovic od 30 godina na beka.Ko li ga gura jadna nam majka.A smijali se Avdiji,a Avdija polakom u Turski kup,pa euro liga,u prvenstvu dobro se drzi al Avdija je celav i ima veliki nos a i amli je ne trebaju nam takvi.Daj Pavlovica neka se dokaze.Izgleda da ce ova generacija saveza dozivjeti ono sto su Munib i ostali.Ovaj izgleda nije ni normalan
NOVI ZMAJ DANIEL PAVLOVIĆ: Neka Baždarević odluči da li sam bolji od Lulića i Kolašinca
NOVI ZMAJ DANIEL PAVLOVIĆ: Neka Baždarević odluči da li sam bolji od Lulića i Kolašinca
- SkyLimit
#23177 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Od februara 2015. godine pa do danas Ognjen Vranješ je promjenio čak četiri kluba:
- Gaziantepspor
- Gijon
- Tom Tomsk
- AEK
- Gaziantepspor
- Gijon
- Tom Tomsk
- AEK
- luckylaka
#23178 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Inace za deset godina igranja cini mi se da je promjenio 12 klubovaSkyLimit wrote:Od februara 2015. godine pa do danas Ognjen Vranješ je promjenio čak četiri kluba:
- Gaziantepspor
- Gijon
- Tom Tomsk
- AEK
- Muhamed Đakmić
#23179 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ovo mu je 11. klub u karijeri.
Doktor.
Mislim da nikad niko od njegovog transfera nije marke zaradio, klasični menadžerski igrač.
Doktor.
Mislim da nikad niko od njegovog transfera nije marke zaradio, klasični menadžerski igrač.
- Logovan
#23180 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ma pravi igrač, igrač za reprezentaciju, bla, bla, kvalitet, bla, bla.SkyLimit wrote:Od februara 2015. godine pa do danas Ognjen Vranješ je promjenio čak četiri kluba:
- Gaziantepspor
- Gijon
- Tom Tomsk
- AEK
- vicious
#23181 Re: RE: Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa valjda je onda menadžer šta zaradioMuhamed Đakmić wrote:Ovo mu je 11. klub u karijeri.
Doktor.
Nego mene fascinira ova glupost koju možemo pročitati nakon 90% transfera: "Moje ambicije se poklapaju sa ambicijama kluba"
Bljak, povraća mi se kad ovo vidim.
- Ajatolah_
#23182 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa igrač koji je najbolji na svojoj poziciji od svih igrača s bh. papirima je pravi igrač za reprezentaciju, šta bi. Nije do Vranješa što se nije pojavio desni bek da valja unazad 6-7 godina, od Mujdžinog debija.Logovan wrote:Ma pravi igrač, igrač za reprezentaciju, bla, bla, kvalitet, bla, bla.SkyLimit wrote:Od februara 2015. godine pa do danas Ognjen Vranješ je promjenio čak četiri kluba:
- Gaziantepspor
- Gijon
- Tom Tomsk
- AEK![]()
- Logovan
#23183 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Naš problem je što slabo koga dovedimo novog. Znamo samo reći, on je najbolje što imamo i ćao, a ništa to što bi se trebali malo potruditi, pa naći koga, probati novog. Čekamo da iskoči npr. novi "Kolašinac". Ubi nas čekanje.Ajatolah_ wrote: Pa igrač koji je najbolji na svojoj poziciji od svih igrača s bh. papirima je pravi igrač za reprezentaciju, šta bi. Nije do Vranješa što se nije pojavio desni bek da valja unazad 6-7 godina, od Mujdžinog debija.
-
Tyke
#23184 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
A inace imamo neki izbor, budi realan?Logovan wrote:Naš problem je što slabo koga dovedimo novog. Znamo samo reći, on je najbolje što imamo i ćao, a ništa to što bi se trebali malo potruditi, pa naći koga, probati novog. Čekamo da iskoči npr. novi "Kolašinac". Ubi nas čekanje.Ajatolah_ wrote: Pa igrač koji je najbolji na svojoj poziciji od svih igrača s bh. papirima je pravi igrač za reprezentaciju, šta bi. Nije do Vranješa što se nije pojavio desni bek da valja unazad 6-7 godina, od Mujdžinog debija.
Pogledaj nekoliko godina unazad nasu mladu repku i skontaj sam ko bi to mogao biti nas desni bek ili neka dobra zamjena Kolasincu? Ne mozes ti izmisliti nekog igraca, mozes samo cekati da neki igrac proigra, napreduje, privuce paznju svojim igrama i onda da ga zaganjas. Probalo se i sa Mateom Susicem pa truba. Trenutno je Vranjes nas najbolji desni bek i u reprezentaciji sasvim korektno igra. Mislim da bi Avdija Vrsajevic i sad mogao biti nase prvo rjesenje, ali je malo limitiraniji u defanzivi, dok je u ofanzivi daleko bolji od Vranjesa. To potvrdjuje i u Turskoj ligi.
- Logovan
#23185 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nisam ni rekao da imamo dobar izbor, već da nećemo da probamo nove.Tyke wrote: A inace imamo neki izbor, budi realan?
Pogledaj nekoliko godina unazad nasu mladu repku i skontaj sam ko bi to mogao biti nas desni bek ili neka dobra zamjena Kolasincu? Ne mozes ti izmisliti nekog igraca, mozes samo cekati da neki igrac proigra, napreduje, privuce paznju svojim igrama i onda da ga zaganjas. Probalo se i sa Mateom Susicem pa truba. Trenutno je Vranjes nas najbolji desni bek i u reprezentaciji sasvim korektno igra. Mislim da bi Avdija Vrsajevic i sad mogao biti nase prvo rjesenje, ali je malo limitiraniji u defanzivi, dok je u ofanzivi daleko bolji od Vranjesa. To potvrdjuje i u Turskoj ligi.
Probalo se sa Sušićem 3, 4 utakmice ili koliko već. Čak mislim da nije ni sve utakmice čitave odigrao.
Probaš iz mlade reprezentacije prvog, drugog desnog beka, ako su baš taraba, tražiš dalje, skautiraš, ispratiš one mlade igrače što su rasuti po Europi. Dočekat će Vranješ penziju u reprezentaciji. Ako ne bude bilo desnog beka, a Vranješ u penziji, zvat ćemo ga da se vrati.
A i dobro, šta drugo očekivat od nas kad se svršava na raspalog Hajrovića.
- Laertes
#23186 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
A jebiga, nije to samo kod nas problem. Ni Švabe nemaju desnog beka otkako je Lahm otišao, krpili sa Howedesom, Kimmichom, ljudima koji nisu bekovi. Treba skontati ko bi to mogao igrati od onoga što imaš da valja, ali to je za Mešu i slične SF.Logovan wrote:Nisam ni rekao da imamo dobar izbor, već da nećemo da probamo nove.Tyke wrote: A inace imamo neki izbor, budi realan?
Probalo se sa Sušićem 3, 4 utakmice ili koliko već. Čak mislim da nije ni sve utakmice čitave odigrao.Vau, kakva proba, pa bolje da momku nismo ni davali šansu, nego ovako.
Probaš iz mlade reprezentacije prvog, drugog desnog beka, ako su baš taraba, tražiš dalje, skautiraš, ispratiš one mlade igrače što su rasuti po Europi. Dočekat će Vranješ penziju u reprezentaciji. Ako ne bude bilo desnog beka, a Vranješ u penziji, zvat ćemo ga da se vrati.![]()
A i dobro, šta drugo očekivat od nas kad se svršava na raspalog Hajrovića.
- cyprus
#23187 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa jebiga, reprezentacije je reprezentacija... Nije klub da možeš sad dovodit koga hoćeš... Nego si prisiljen raditi sa onim što imaš na raspolaganju... Možeš ti probavat... Ali i kad ga probaš - šta? Ako odigra dobro, nije to nikakav garant da sljedeću neće odigrat katastrofalno... Dakle, ne možeš u udarnu postavu inkorporirati neafirmisane igrače... Eto i probalo se sa Sušićem... I ja bih rekao da nije ni bio loš... Ali opet teško da je bolji od Vranješa...Logovan wrote:Naš problem je što slabo koga dovedimo novog. Znamo samo reći, on je najbolje što imamo i ćao, a ništa to što bi se trebali malo potruditi, pa naći koga, probati novog. Čekamo da iskoči npr. novi "Kolašinac". Ubi nas čekanje.Ajatolah_ wrote: Pa igrač koji je najbolji na svojoj poziciji od svih igrača s bh. papirima je pravi igrač za reprezentaciju, šta bi. Nije do Vranješa što se nije pojavio desni bek da valja unazad 6-7 godina, od Mujdžinog debija.
Btw, moja ideja za desnog beka je Bešić... Vjerujem da Cimirot može iznijeti poziciju zadnjeg veznog skoro jednako dobro kao i Bešić...
-
svi u napad
#23188 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Bravo Cyprus. I ja sam tog misljenja ali nesto ima izmadju Mese i Cimirota. Sta je to ne znam al cudno je da momak koji stalno igra i u dobroj je formi ne dobiva sansu u repki. Ova ideja je dobra jer Besic je polivalentan igrac (sto bi pok. Cica Milhanic rekao) i moze igrati na svim odbranbenim mjestima. No ja i ti se ne pitamo a mesa nema muda ni u prijateljskim da ovo isproba. 
- Muhamed Đakmić
#23189 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Cimirot bi u ovom trenutku po svakoj logici trebao imati prednost u odnosu na Bešića. Nije stvar nečijih preferencija nego zdrave logike.
- SkyLimit
#23190 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Cimirot ne dobija šansu čak i u odsustvu Bešića
- Muhamed Đakmić
#23191 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa to je već do Meše. Ne igra Cimirot u lijevoj ligi, grčka je liga osjetno jača od izraelske gdje igra Medunjanin, a ne znam ni zašto Jajalo ima prednost kad je on uskoro putnik u Seriju B sa Palermom ako se stvari drastično ne promijene.SkyLimit wrote:Cimirot ne dobija šansu čak i u odsustvu Bešića
Ovaj ako na zimu ostvari transfer u lige petice za što postoje naznake, preći će u osjetno jači klub od Palerma.
- shake69
#23192 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Cimirot jeste jedan od najzakinutijih igraca kod Mese, ima za to bezbroj argumenata, ali ne treba mu traziti mjesta naustrb Muhameda na bekovskoj poziciji. To bi samo budala uradila jer zna se da na toj poziciji igraju tehnicki najnepotkovaniji igraci tipa Dzeme Berberovica a i zbog naseg deficita na DM. Gojko je, po meni morao dobiti sansu dok je Besic povrijedjen a selektor jos uvijek ima sansu za popravni. Pitanje je kada ce se Mume vratiti u stari ritam a Trebinjac moze samo vise i bolje. TRansfer u neku od liga petice bi valjda bio posljednji pritisak na Mehmeda da se uozbilji.
- vicious
#23193 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Zar nije Besic ono dok je bio u Njemačkoj i Mađarskoj igrao često i desnog beka?
- Logovan
#23194 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa ne mislim da mijenjamo igrače k'o čarapecyprus wrote: Pa jebiga, reprezentacije je reprezentacija... Nije klub da možeš sad dovodit koga hoćeš... Nego si prisiljen raditi sa onim što imaš na raspolaganju... Možeš ti probavat... Ali i kad ga probaš - šta? Ako odigra dobro, nije to nikakav garant da sljedeću neće odigrat katastrofalno... Dakle, ne možeš u udarnu postavu inkorporirati neafirmisane igrače... Eto i probalo se sa Sušićem... I ja bih rekao da nije ni bio loš... Ali opet teško da je bolji od Vranješa...
Btw, moja ideja za desnog beka je Bešić... Vjerujem da Cimirot može iznijeti poziciju zadnjeg veznog skoro jednako dobro kao i Bešić...
Ako odigra dobro, naravno da nije garant da sljedeću neće odigrati katastrofalno, ali nastaviš mu davati šansu. Vranješ da zareda 20 loših utakmica, opet će biti pozvan, jer eto kao nemamo boljeg, bla, bla.
Eto Cimirot ti je odličan primjer kako ne upotrebljavamo nove igrače. Ne moram ni spominjati kakav je odnos prema njemu.
- cyprus
#23195 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Vranješ nije nivo ostalih prvotimaca, što će reći da je najslabija karika naše jedanaestorke... Međutim, ne slažem se da je baš krampa i, ako izuzmem ovu svoju ideju sa Bešićem, ja ne vidim ko bi trenutno bio bolji od njega na poziciji desnog beka...Logovan wrote:Pa ne mislim da mijenjamo igrače k'o čarapecyprus wrote: Pa jebiga, reprezentacije je reprezentacija... Nije klub da možeš sad dovodit koga hoćeš... Nego si prisiljen raditi sa onim što imaš na raspolaganju... Možeš ti probavat... Ali i kad ga probaš - šta? Ako odigra dobro, nije to nikakav garant da sljedeću neće odigrat katastrofalno... Dakle, ne možeš u udarnu postavu inkorporirati neafirmisane igrače... Eto i probalo se sa Sušićem... I ja bih rekao da nije ni bio loš... Ali opet teško da je bolji od Vranješa...
Btw, moja ideja za desnog beka je Bešić... Vjerujem da Cimirot može iznijeti poziciju zadnjeg veznog skoro jednako dobro kao i Bešić...ali ako ti je neko krampa, kao ovaj Vranješ, onda se moraš potruditi naći zamjenu. Eto našli smo Sušića, a frajera ni ne koristimo, nije ni igrao kako treba. Kako prisiljen?
Niđe veze.
Ako odigra dobro, naravno da nije garant da sljedeću neće odigrati katastrofalno, ali nastaviš mu davati šansu. Vranješ da zareda 20 loših utakmica, opet će biti pozvan, jer eto kao nemamo boljeg, bla, bla.
Eto Cimirot ti je odličan primjer kako ne upotrebljavamo nove igrače. Ne moram ni spominjati kakav je odnos prema njemu.
Zna Vranješ i fino odigrat, ali on spada u tu grupu igrača koji nisu miljenici publike, pa im se svaki loš potez prenaglašava, a dobri zanemaruju...
Za Cimirota se slažem, on je davno sazrio za pravu priliku, i grehota je što je još nije dobio...
-
Tyke
#23196 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Logovani, sam si u postu kojeg si replicirao meni rekao da Mesa proba jednog, pa drugog, pa U21... to i lici na mijenjanje kao carape, jegiba.Logovan wrote:Pa ne mislim da mijenjamo igrače k'o čarapecyprus wrote: Pa jebiga, reprezentacije je reprezentacija... Nije klub da možeš sad dovodit koga hoćeš... Nego si prisiljen raditi sa onim što imaš na raspolaganju... Možeš ti probavat... Ali i kad ga probaš - šta? Ako odigra dobro, nije to nikakav garant da sljedeću neće odigrat katastrofalno... Dakle, ne možeš u udarnu postavu inkorporirati neafirmisane igrače... Eto i probalo se sa Sušićem... I ja bih rekao da nije ni bio loš... Ali opet teško da je bolji od Vranješa...
Btw, moja ideja za desnog beka je Bešić... Vjerujem da Cimirot može iznijeti poziciju zadnjeg veznog skoro jednako dobro kao i Bešić...ali ako ti je neko krampa, kao ovaj Vranješ, onda se moraš potruditi naći zamjenu. Eto našli smo Sušića, a frajera ni ne koristimo, nije ni igrao kako treba. Kako prisiljen?
Niđe veze.
Ne mozes ti vazda nesto isprobavati a da ti igraci nista nisu napravili ni u svojim klubovima, najcesce u ZNJ ligama. Valjda trebaju zavrijediti poziv selektora, skrenuti paznju na sebe da bi ih se pozvalo i isprobavalo. Ne mozes na transfermarkt traziti sve bekove za nasim prezimenom pa jednog po jednog pozivati, a momci habera nemaju. Neka se namecu igraca, rezultatima, a poziv ce sigurno doci. Mateo je odigrao jednu dobru utakmicu za repku, dok u ostalim je bio tanak, ono sto sam ja vidio. Vranjes je, nazalost, nas prvi izbor, a stojim iza svoje tvrdnje da je u Reprezentaciji BiH imao vise dobrih partija, nego losih. Treba biti fer i priznati to.
Za Cimirota je istina sto svi gore kazete, nepravedno se zapostavlja takav potencijal. Ali je vala i Jajalo odigrao fenomenalno protiv Grcke. Volio bih vidjeti Pjanica, Cimija i Jajala u sredini, a napred Lula, Visca i Dzekson. Kada Besic se oporavi i uhvati formu mogao bi pomoci na desnom beku, k'o sto Cyprus veli. Zasto da ne, opet ovisno u kakvom su stanju Cimi i Jajalo, pa ako tu zatreba Besic onda imamo Vranjesa za beka.
- SkyLimit
#23197 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ja kad sam za Cimirota prvi put u životu čuo, a ako me sjećanje ne vara bila je to prijateljska U21 utakmica BiH - Srbija na Tušnju, i on je igrao desnog beka 
-
RtrnOfSalisbury
#23198 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
ako protiv gibraltara budemo imali povoljan rezultat u 87-88. minuti obavezno ubacit cimirota namisto plavookog bombasa da vidimo sta zna i morel se nanj racunat 
- luckylaka
#23199 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Mislim da je i Vrsajevic nepotrebno zapostavljen jer ovu sezonu u Turskoj igra odlicno .Fali nam bek a Mesha ga se tek tako lako odrice.
- Grean
#23200 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Desnog beka i stopera, to su mu bile osnovne pozicije.vicious wrote:Zar nije Besic ono dok je bio u Njemačkoj i Mađarskoj igrao često i desnog beka?
Besica na def. veznom je prvi put upotrijebio Susic protiv Meksika. On ga je je izmislio na toj poziciji a utakmica sa Argentinom zabetonirala.