gospodja profiterka wrote:HM 2011 wrote:gospodja profiterka wrote:
Lažeš.
Uglavnom zato što je to narodu GURANO, narod je pitan (prisilno hranjen) sa tim - na svim stranama !!!!!!!!!!!!!!!!
I tu se razlikujem u stavu - vjerovatno je da sam nepodoban zbog toga.....
Ma lažeš ti! Kako mene niko nije prisilno hranio time? Gdje su vas to prisilno hranili time? Da čujem? Kako sam se ja mogla na prijeratnom popisu izjasniti kao Bosanka, a vas su prisilno hranili nečim na svim stranama? Lažovi, licemjeri, kukavice...
Ti jesi - većina nije - evo zašto.....
Od davanja novčane stimulaicje djeci da se izjasne kao srbi prije nekih 120 godina....
do primjera radi prve lične karte po CIPS projektu gdje se čovjek mogao izjasniti samo i isključivo kao Bošnjak, Srbin, Hrvat ili OStali (ti si vjerovatno se izjasnila kao ostali kad si već toliko zapela to je bilo 2003-2004 godine)......
Do zapošljavanja, pa evo i do participacije u politici - ljudi su gurani - jer samo jedan ministar može biti Bosanac a i to je upitno jel gdje će Sejdić i Finci sjediti.....
a prije rata je bila potpuno ista situacija - bilo je bitno biti komunista, pripadnik naorda i narodnosti SFRJ i RBiH pa tek onda sve ostalo - neki su i tada bili Jugosloveni npr. Čović - u suprotnom si okarakteriziran kao nacionalista....
Uglavnom prisila.... Zato ti kažem da lažeš, bezočno lažeš...... POd prisilom je napravljena i religijska homogenizacija.... POd prijetnjom oružijem, klanje, ubijanjem je uništena tzv. tigrova koža.....
bezočno, ali krajnje bezočno lažeš ?
što to radiš - pokušavaš opravdati neke stavove ili ostvariti neke ciljeve ?
LJudi nisu rođeni zli, natjerani su da postanu zli okruženjem u kojem žive....
nemoj lagat bezze....
U vrijeme kada sumnja
izlazi iz zbunja
u vrijeme kada svako
u svakoga sumnja
Gdje smo sada mi
gdje su one rijeci velike
gdje smo sada mi
od Australije do Amerike
Gdje je ona ptica
sto imala je glas
sto nosila je uvijek