BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#23151 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Logovan »

insaneinthebrain wrote:od sam nam mato puca slobodnjake preko 20 metara :shock: :izet:

http://www.dailymotion.com/video/x54dz8 ... -gol_sport
Kakav gol, kakav majstor. Bravo Mato!
shake69

#23152 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by shake69 »

Malo gledam Avdiju, Osmaniyespor i s nulom ide u nokaut fazu i zanimljivo, trener mu ne da da leti ko muha bez glave naprijed i ostavlja cijelu stranu praznu kao protiv Grcke, kad bezze primismo zbog njega gol. Naucio se Avdija igrati i beka. 8-)
Logovan

#23153 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Logovan »

Cimirot sa Paokom prošao dalje. :thumbup: Odigrao je svih 90. minuta. :thumbup:
cyprus

#23154 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

shake69 wrote:Malo gledam Avdiju, Osmaniyespor i s nulom ide u nokaut fazu i zanimljivo, trener mu ne da da leti ko muha bez glave naprijed i ostavlja cijelu stranu praznu kao protiv Grcke, kad bezze primismo zbog njega gol. Naucio se Avdija igrati i beka. 8-)
Po meni, ne bi uopšte bi nerealno vratiti Avdiju u reprezentaciju... Znamo kakva nam je situacija sa desnim bekovima...
jeza u ledja

#23155 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Naci, ako dobro pobrojah, 6 od 15 nasih igraca u EL su prosli dalje:

Vrsljo (Osmanlispor)
TSS (Genk)
Milicevic (Gent)
Seo (Schalke)
Cimi (PAOK)
Dzekson (Roma)

ispali
Medo (Maccabi)
Anicic (Astana)
Sehic (Qarabag)
Bajic, Hadziahetovic i Milosevic (Konyaspor)
Grahovac (Rapid Wien)
Prevljak (Salzburg)
Golubovic (Steaua)

U Ligi Sampinjona prosao Pjanic, ispali Dinamovci, iii, ne znam jesam jos koga fulio.

Naci 6 u EL i 1 u CL. Vjerovatno je i to rekord. :thumbup:
Grean

#23156 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Grean »

Interesantni ovi prebjezi, jedan tamo drugi nazad pa ce mozda opet u suprotnom pravcu.

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=936981
Artest

#23157 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Artest »

Asocijacija za Mesu

Image

:kakoste:

:pliska:
insaneinthebrain

#23159 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by insaneinthebrain »

Bravo Milance, odlicna golcina :thumbup: :izet:
Muhamed Đakmić

#23160 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

Milanče ni po čemu ne bi trebao imati prednost u odnosu na Riada Bajića u reprezentaciji, osim eto po tom stažu.

Lijepo je sve što je napravio, ali on nije neka dugoročna budućnost ove reprezentacije, dok stvari sad stoje tako da je Bajić najveći napadački potencijal ove reprezentacije. Super bi bilo da dobijemo i boljeg, ali čini se da je ovaj najbolji i da u narednih par generacija nećemo takvog dobiti.
shake69

#23161 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by shake69 »

cyprus wrote:
shake69 wrote:Malo gledam Avdiju, Osmaniyespor i s nulom ide u nokaut fazu i zanimljivo, trener mu ne da da leti ko muha bez glave naprijed i ostavlja cijelu stranu praznu kao protiv Grcke, kad bezze primismo zbog njega gol. Naucio se Avdija igrati i beka. 8-)
Po meni, ne bi uopšte bi nerealno vratiti Avdiju u reprezentaciju... Znamo kakva nam je situacija sa desnim bekovima...
Proslo je Avdijino vrijeme. Da se nesto desi Ognjenu, e onda bi mozda bilo neke prilike na desnom beku, ali samo kratkorocno jer dolaze mladji, prije svih Memija. Kako je odigrao par posljednjih u PL, ako nastavi na proljece red bi bio da ga Mehmed pozove na siri spisak.
palermo

#23162 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:Milanče ni po čemu ne bi trebao imati prednost u odnosu na Riada Bajića u reprezentaciji, osim eto po tom stažu.

Lijepo je sve što je napravio, ali on nije neka dugoročna budućnost ove reprezentacije, dok stvari sad stoje tako da je Bajić najveći napadački potencijal ove reprezentacije. Super bi bilo da dobijemo i boljeg, ali čini se da je ovaj najbolji i da u narednih par generacija nećemo takvog dobiti.
U principu si u pravu, ali u trenutnoj konstelaciji snaga, odnosno onoga što imamo u reprezentaciji Milan je jednostavno upotrebljiviji. Mislim, kao džoker.

Madan zaosta ne vidim razlogha da se obojica ne nađu na spisku.
Ajatolah_

#23163 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Ajatolah_ »

Je li otišao onaj mali iz Želje u Španiju na probu, šta ima s tim?
Muhamed Đakmić

#23164 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

Ajatolah_ wrote:Je li otišao onaj mali iz Želje u Španiju na probu, šta ima s tim?
Ma kakav on. Za mjesec puni 19 godina, ove sezone ima 9 minuta seniorskog fudbala. Križaj odmah, još prošle sezone je znao da neće standardan biti, ali očito nije pomislio da bi možda trebao negdje na posudbu ići. Ambicije nula bodova, preferira da igra za juniore Želje i bude četvrta napadačka opcija ekipe koja igra sa jednim špicem nego da ode negdje i igra.

Inače, slažem se palermo s tobom, i ja mislim da Đurić ima previše kredita da bi ga se tek tako otpisivalo.
vicious

#23165 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by vicious »

Ne treba Đurića otpisivati, on je odlična opcija kad treba ganjati rezultat pa moraš bunariti. Problem je što Meša njega ubaci kad treba čuvati rezultat i loptu, kao protiv Grčke :)
Bajića također obavezno treba zvati, sramota je što do sad nije dobio šansu.
luckylaka

#23166 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

vicious wrote:Ne treba Đurića otpisivati, on je odlična opcija kad treba ganjati rezultat pa moraš bunariti. Problem je što Meša njega ubaci kad treba čuvati rezultat i loptu, kao protiv Grčke :)
Bajića također obavezno treba zvati, sramota je što do sad nije dobio šansu.
Naravno,evo sad je prilika protiv Gibraltara da Mesha isproba neke igrace koji nisu imali sansu do sada pa da mozda i kaparise one sto razmisljaju gdje bi nastavili reprezentativnu karijeru.Recimo onaj malac iz sirokog.Pozovi ga ubaci 5 minuta pa ti razmisljaj gdje ces poslije.Ima ih jos takvih u europi pisali smo o njima i savez je vec trebao sa nekima rijesiti papirologiju ali nema se vremena za igrace od zgrade,janjetine,prasetine.
shake69

#23167 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by shake69 »

Daj neko da napravi gif kako Seo skoci, odraz haman metar, izbi loptu i obori ga u skoku njegov igrac. Pade na ledja, mislim rastavi se covjek, a Seo ustade kao da se nista nije desilo. :mrgreen:
Logovan

#23168 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Logovan »

Grahovac zabio gol iz slobodnog. :thumbup: Nisam znao da zna izvoditi slobodnjake. :D

https://www.klix.ba/sport/nogomet/graho ... =161218081
shake69

#23169 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by shake69 »

Nisam upratio ovog Daniela Pavlovica, promijenio sportsko drzavljanstvo i sada moze igrati za BiH (rodjen u zemlji Rogera Federera). Kazu igra za Sampdoriju a nikad cuo za njega! Ima 28 godina to vidim, i nis vise ne znam! Valja li?
Tito_i_Partija

#23170 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tito_i_Partija »

Cuj 28 godina. Talenat za buducnost, nema sta. :-)

To ti je ono: godinama hocu da igram za Svicu, tek sad vidim da mi nece nikad dat', pa deder da promijenim sporCko drzvljanstvo da vidim mogu li se kako u repku BiH uvalit'. :lol:
Charuga
Globalni moderator

#23171 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Charuga »

shake69 wrote:Nisam upratio ovog Daniela Pavlovica, promijenio sportsko drzavljanstvo i sada moze igrati za BiH (rodjen u zemlji Rogera Federera). Kazu igra za Sampdoriju a nikad cuo za njega! Ima 28 godina to vidim, i nis vise ne znam! Valja li?
Prošlu sezonu proveo je u Frosinoneu u koji je stigao iz švicarskog Grasshoppersa, a za Frosinone je u Seriji A odigrao 22 utakmice
http://sportsport.ba/bh_fudbal/zvanicno ... aca/218339
Logovan

#23172 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Logovan »

Tito_i_Partija wrote:Cuj 28 godina. Talenat za buducnost, nema sta. :-)

To ti je ono: godinama hocu da igram za Svicu, tek sad vidim da mi nece nikad dat', pa deder da promijenim sporCko drzvljanstvo da vidim mogu li se kako u repku BiH uvalit'. :lol:
Računaj da mu je 29 godina. Ova godina skoro pa prošla, brzo će mu rođendan, rođen je u aprilu. :D
Ajatolah_

#23173 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Ajatolah_ »

Pa dobar je za backup Kolašincu. Zatrebat će kad-tad zbog povreda ili kartona, a mi trenutno nemamo nikog da uskoči.

Mada, ja sam lično volio da se kako probao zaganjati Bojan Nastić... Lijevi bek, 22 godine, Genk.
Stroj-2

#23174 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Stroj-2 »

Ma patka od igrača Pavlović. Uglavnom rade menadžeri punim parom u reprez. :-)

"Samo" novci moji sinovci. :bih:
Frankyee

#23175 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Frankyee »

Koliko sam procitao moze Pavlovic igrati na krilu pa je zamjena za Lulu i Kolasinca , ako je dobar igrac. Igra momak u italiji trebalo bi da ima kvalitete bar da bude zamjena.

Steta sto ima 29 godina.

Po meni mi smo kriticni na desnom beku i desnom krilu jos vise a najvise mi je zao sto je propao Stevanovic jer je obecavao mnogo.
Post Reply